- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patice
nagyúr
válasz torma1981 #25346 üzenetére
Analóg vagy digitális adás hangját akarod átvinni?
Nem lehet, hogy csak a saját digitális tuner hangját továbbítja a TV ARC-on + saját médialejátszó hangját?
Az én elméletem szerint ki kéne küldenie mindent.
Milyen formátumban küldi ki? Ezt lehet állítani?
Erősítőn:
HDMI Control --> ON
Ha az ARC-ot akarod hallgatni, akkor ezután TV/CD bemenetre kell váltani a használati szerint.
[ Szerkesztve ]
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
torma1981
veterán
válasz Patice #25351 üzenetére
Ha a tv beépített lejátszójával játszok le egy filmet akkor nincs hang. Youtube stb akkor sincs csak a tv saját hangszórója. Én ezt szeretném ARC-on átvinni az erősítőbe, hogy szóljon a házimozi. Mindent belőttem pedig.
Most a hang a tvről sima RCA csatival megy az erősítőbe a UPC boxon keresztül TV/CD kimenetre. Így van hang a tv-nek. -
zolaas
senior tag
-
M3nyus
aktív tag
Emotiva UMC-1 nek a gyártását befejezték? [link]
Ha jól nézem a UMC-200 a felváltója. Fórumokon keresgéltem (magyar) de csak UMC-1 ről olvastam, UMC-200 ről nem találtam semmit. Melyiket érdemesebb venni, ha árukat nem nézzük? UMC-1 be tudtommal nincs 3D támogatás, de ha jól gondolom sz. gépről megtudom oldani a lejátszást. (VGA->Projektor; HDMI hangkártya->processzor)
Először egy H/K AVR7000 ret használnék végerősítőnek aztán majd egy XPA-5 van tervbe véve.
Én vagyok M3nyus!
-
M3nyus
aktív tag
-
hdcsaba87
aktív tag
Keresek eladó Rotel 940 BX erősítőt! Ha valaki baráti körében van eladó, azt kérem jelezzétek már.
Nyitott vagyok más márkára, típusra is.
(Egyenlőre HDI Duneről hajtanám meg)
-
Oldfighter
senior tag
válasz gepeszgyerek #25343 üzenetére
Ebben az ársávban talán egy 4-5 évvel ezelőtti, polcsugárzókból összeállított rendszert lehetne kihozni. Én nem igazán preferálom ezeket, mert mások az elvárásaim már a házimozizás kezdetéhez képest. A Jbl-nek volt egy kis szettje egy-két évvel ezelőtt mellyel többen is elégedettek voltak. Nézz szét ismertebb weboldalon, főleg a Netdepon és az ottani olcsó kategóriás hangfalszettek közül, nézd meg a használt piacon nincs e valamelyiknek korábbi kifutó modellje. De persze az se mindegy, hogy mit hallgatsz, mekkora a szobád, erősítőd paraméterei....szóval ez igen összetett dolog megfelelő rendszert kiválasztani.
Süket szomszéd a jó szomszéd!
-
Harsonás
tag
Mért van az, hogy az összes torrent oldalon elérhető 1080p film magyar AC3 kodekes, ellenben angol DTS vagy DTS-Hd-s? Mért nem lehetne megtartani a magyar DTS-t vagy DTS-hd-t és az angolt lebutítani vagy esetleg azt is megtartani?
-
zolaas
senior tag
válasz spiky03 #25374 üzenetére
na b+ 3 perc után kikapcs, delet és a többi, ilyen 1 ritka szar filmet... szvsz. Számomra ami jó volt szinkronosan az a Resident Evil első része magyar DTS-el. Azóta se hallottam jól "szóló" szinkront. De győzködjetek, h minek volt még jó hangja magyarul, hátha...
Már nem Sürgős!!! De, moziplakátokat keresek !!! :D
-
spiky03
veterán
válasz zolaas #25376 üzenetére
Nekem tetszett a film. Majd be is szerzem BD-n, ha picit lentebb megy az ára.
Én ha tehetem akkor eredeti nyelven nézem a filmeket, ott meg ugye általában 1,5megás DTS a hangsáv minden filmnél a "kölcsönzőbe".
Igaz tegnap előtt az bővített Emlékmást néztem meg angolul, de ahhoz csak egy 640 kb-es hang volt, de az is jól szólt.
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
zolaas
senior tag
válasz spiky03 #25377 üzenetére
Azt ne mond, h az is tetszett
Azért elszomorít, hogy az a film tetszett vkinek, számomra 1 büntetés lett volna ( ahogy BBéci mondaná) rengetegszer lerágott agyonhájpolt filmötlet, pocsék megvalósítás....
[ Szerkesztve ]
Már nem Sürgős!!! De, moziplakátokat keresek !!! :D
-
cintula187
addikt
Ismerősöm kért tanácsot milyen hangfal /erősítő párost vegyem nagyon kicsi szerintem kb. 10m2 -es szobába.
Használtak között még komplett 5.1 et nem találtam újak közt első körben ez tetszik neki külsőre. Árban kb 150.000-re gondolt csak hangfalra. Használtan miket tudnátok ajánlani? Arra is gondoltam, hogy akkora helységbe sub nem is kéne csak álló frontok.
zolaas: szerintem is túl volt hypeolva a Hunger games, néztem és...."ezmiez a baromság" alapon bámultam igaz végig, de soha többet. Biztos a könyv itt is jobb lehet!
Amúgy az új Total Recall szerintem rosszabb volt
[ Szerkesztve ]
Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.
-
Deadzone41
őstag
válasz cintula187 #25379 üzenetére
ekkora szobába az álló dobozok nem tudják "kiszólni" magukat. közeltéri sztereó monitornak lenne értelme, én nem erőltetném az 5.1-et, legjobb lenne egy komolyabb fejhallgatós rendszer+ esetleg egy dolby headphone képes hangkártya, ha filmezni vagy játszani kíván.
-
Dorian
félisten
-
cintula187
addikt
válasz Deadzone41 #25380 üzenetére
Fejes biztos nem lesz. Akkor megpróbálom rábeszélni sztereóra.
-
Dorian
félisten
válasz torma1981 #25384 üzenetére
Exp-nél kifejezetten jól jön a magyar szinkron (főleg, hogy jó minőségű) mert azokat a filmeket, ahol Ők híresek lettek is úgy néztük annó, és számomra ezekhez a karakterekhez a magyar hangjuk tartozik.
Meg vígjátékot se néznék külföldiül.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
cintula187
addikt
válasz torma1981 #25384 üzenetére
Nekem jópár éve a szinkronok minőségéből lett elegem. Futószalagon gyártják őket, ígénytelen módon már, nyelvi hibákat is vétve. A régi klasszikus számtalan szinkron (mono VHS minőség ide vagy oda
örök marad. pl. Halálos fegyver, Csupasz pisztoly, Vissza a jövőbe(nem az újra felvett DVD-s hanem a klasszikus) hibátlan volt.Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.
-
torma1981
veterán
-
cintula187
addikt
válasz cintula187 #25379 üzenetére
Növelte a szoba méretét 20-25 m2 -re. Használtból valami tanács?
-
nagyúr
válasz cintula187 #25390 üzenetére
20-25m2-es szobára pl ez?
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
Fleed
aktív tag
Egy Pioneer VSA-E03 jó választás lenne 24.000 Ft ért egy öreg úr outletéből? Van rajta optikai bemenet is.
-
Oldfighter
senior tag
válasz cintula187 #25390 üzenetére
Erősítőre mennyit szán? Hangfalakból 150e-ért nagyon jó vételek vannak akár újonnan is. Streamaudion pl ott vannak a Dynavoice, Proson, Qln szettjei. Nagyon jó ár-érték arányt képviselnek. Ezekhez lehetne egy alsó középkategóriás erősítőt újonnan ( ha a ráfordított összeg is ugyanennyi ) vagy használtan magasabb kategóriás készüléket nézni. Denon, Yamaha, Onkyo, Marantz nagyon jó erősítőket gyárt kommersz kategóriában.
[ Szerkesztve ]
Süket szomszéd a jó szomszéd!
-
cintula187
addikt
válasz Oldfighter #25394 üzenetére
QLN kivételével mondtam a felsoroltakat neki Streamtől
Harmanok tetszenek neki elsősorban, de kéne neki (ha belefér) hálózati lejátszás, ipod/android vezérlés. PIot is ajánlottam aztán majd megyünk hallgatózni
-
nagyúr
válasz Oldfighter #25394 üzenetére
pontosan ezt ajánlottam én is, meglátjuk mit válaszol, nagyon venném már meg a 4310-et...
-
nagyúr
válasz cintula187 #25395 üzenetére
ezekez mind tudja a 2311-es Denon. szerencsére.
-
cintula187
addikt
válasz Vikthor #25397 üzenetére
Na várj, ezen "csak" Dock connectivity for iPod and network streaming van. De a hátán nem látok hálózati csatit vagy wifi lehetőséget. Denon app is csak 2313 tól van támogatva. Amúgy nekem tetszene.
Az ipod/android vezérlést úgy értettem, hogy arról vezérelni az AVR-t appon keresztül.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz cintula187 #25399 üzenetére
igen az ipod dokkolóján keresztül tud hozzáférni a networkhöz, amit külön meg kell venni hozzá opcionálisan.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Windows 11
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Robotporszívók
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest