- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Yettel topik
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csabroncka
addikt
Én Ikeás vitrines megoldást használtam, viszont vágtam tisztességes méretű szellőzőt (porszűrővel) az erősítő alá a legalsó polcra. Fent a felső polc nem ér teljesen végig a szekrény hátsó takaró részig így ott távozni tud a levegő van is egy kis cug
Ezért egyenesen megköveztek, de én rátettem a lejátszót. mentségemre szóljon a BD lejátszó kevesebb, mint fele olyan mély, mint az erősítő, így megnéztem a szellőzőrácsok 70%-a teljesen szabadon van.
Nekem eddig a VSX 920 és a lejátszó langyos volt, igaz csak két frontom és centerem van és nem izzasztottam csak "panel" hangerőt használtam.Most megvakarom a fejem és elgondolkozok egy kicsit, pedig elolvastam a USER manualt
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
Toobee
veterán
válasz Csabroncka #24255 üzenetére
Szerintem nem a melegedéssel van a baj. Inkább a rezgéseket kellene elkülöníteni. Az én hármas tornyom mehet két napot, akkor is csak kézmeleg. Ha felhoztam a hifi polcot, akkor majd írok, hogy hallok-e különbséget.
[ Szerkesztve ]
-
-
BBéci
legenda
válasz gyurczy #24249 üzenetére
Egy szóval sem mondtad, hogy rólad van szó, csupán a jelenséget kérdezted. Különben is, a jelenlévők mindig kivételek.
De ha valaki egyszer, véletlenül ostobaságot művel, attól még nem hülye.(#24256) Toobee
Is, is.(#24247) mikeandris
Az átalakítós Scart funkciói teljes értékűek, mi kifogásod van ellene?
Másképp kifejezve: a tévének van Scart csatlakozója![ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
mandju
senior tag
Sziasztok!
Vásároltam egy Denon 4310et. Nagyon jó erősítő. Felengedtem netre és egyből jelzett, hogy van új firmware... mit gondoltok frissíthetem? Külföldi fórumokon volt egy két elrettendő példa, ami update közben megdöglött...
* JVC DLA-Z1 * gerriets opera white - ultra thin frame 135" 2.35:1 AT * Trinnov Altitude 16 * FusionAmp * Apollon Audio NCMP 6350 * Apollon Audio NCMP8350 * 3 Pronomic XA1400 * HTPC MadVR * DIY H16-15 Bold Series * 6 BMS18N862 * Trinnov waveforming *
-
gyurczy
őstag
-
-
cintula187
addikt
Sziasztok!
Megint elkezdett idegesíteni az alábbi gond. Akár kmplayerben akár total media theatre -ben nézek pl hd-ma hanggal filmet a beszédek halkak az effektek pedig berobbannak. Mindenhol (hangkártya, médialejátszó) 2.0/2.1 re van állítva az output és mégis ilyen a hang. A Fura az hogy blu ray film (és valahogy ráhegesztve pl dolby digitalban a hang) ott normálisan jön ki. Bocsi ha nagyon offoltam
Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.
-
Patice
nagyúr
válasz cintula187 #24268 üzenetére
Valahol, valamelyik komponens dinamika kompressziót (normalizálást) alkalmaz. Nézz szét a programok beállításai között.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
törölt tag
válasz cintula187 #24270 üzenetére
És ha a 4.ik képen kikapcsolod az automatic volume controlt?
-
Szabikaa20
őstag
Hello!De régen voltam itt! Lenne egy kérdésem...Mennyit érhetnek ezek? Yamaha RX-V367,371,467,471....Denon 1310,1311....Köszi!
Ender 5 Pro, iPhone 13, iPad 2021,Dahua Imou Ranger 2 4MP
-
Relaxing
tag
Hali,
Dali SUB E-12 F mélysugárzót szeretnék venni. Tudtok valami eldugott jóáras üzletet vagy marad amit az árgép kidob?
Köszi...
Bakker - micsoda gubanc!
-
mandju
senior tag
Sziasztok!
Denon 4310-hez nincs valakinek magyar nyelvű használati útmutatója?
* JVC DLA-Z1 * gerriets opera white - ultra thin frame 135" 2.35:1 AT * Trinnov Altitude 16 * FusionAmp * Apollon Audio NCMP 6350 * Apollon Audio NCMP8350 * 3 Pronomic XA1400 * HTPC MadVR * DIY H16-15 Bold Series * 6 BMS18N862 * Trinnov waveforming *
-
mandju
senior tag
válasz Vikthor #24276 üzenetére
Nem, én a kollégámtól vettem meg. Szép fekete. Nem magyarországi. Osztrák kollégám vette 2009 év végén, németben Media Marktban. Most váltott 4311-re, én pedig átvettem tőle a 4310et. Ennyi a történet.
-
mandju
senior tag
Mecsináltam, kicsit izgúltam közben, de sikerült. Bár változást nem vettem észre. Ma viszont kipróbáltam az internet rádiót is. Tetszik. Nem is olyan haszontalan, mint gondoltam. Minél többet nyüstölöm, annál jobban tetszenek a szolgáltatásai... A hangja meg mosolyt csal az arcomra.... Folyamatosan. Lehet, hogy alacsonyak az igényim, de ennél több nekem már nem kell... tökéletesen mgfele és tetszik, amit hallok. Pedig "csak" Dali Conceptet hajt...
-
Dorian
félisten
Ennek így sosem lesz vége...
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
kenny123
addikt
Ugye vannak mostanában ezek a vezetek nélküli hazimozik. Kérdésem az lenne, hogy ezek miről kapnak energiát, illetve milyen a minőségük a vezetekeshez képest?
yo
-
gyurczy
őstag
válasz Szabikaa20 #24272 üzenetére
Ezt inkább itt.
-
makaveli666
senior tag
esetleg erre valaki?
-
ricshard444
veterán
Mit gondoltok erről az összeállításról? A front-ok bejönnek a többi nem,kérdés,hogy mozira és játékra jobb lenne e mint a Z-5500-m,zenére biztos...
Vannak dolgok...
-
mandju
senior tag
válasz Vikthor #24292 üzenetére
pár hét... viccen kívül
-
Geryson
addikt
Mesterek! Nagyon örülök, hogy találtam egy ilyen totyikot is...
Volt egy kb. 3 Forintos Genius hangfalszettem a gépemhez. 5.1 jel ment ki az SB X-Fi alaplapomról egyenként RCA-n és az aktiv woofer vezérelte a szatelliteket és a centert. Nem mondom, hogy csúcskategória, de alapjában véve nagyon jókat játszottam, moziztam a dolgozószobámban.
Most filózom a Creative (úgy tudom csúcskategóriás) Z-906-os szettjén, de nagyon tetszik a JBL SCS178-as szettje is. Egyenlőre még nyomozók, mert olvastam, hogy a JBL is aktív szett (hiszen én nem akarok külön erőlködőt), de nem vagyok ebben teljesen biztos.
Milyen lehet a JBL szett? A neve hatalmas a hangfalgyártás területén, a szatellitek, a center és a woofer méretre, súlyra nagyon komoly cucc. A Creative lényegesen kisebb, viszont van THX minősítése. Alapjában én csak játszom, úgyhogy nekem a THX talán nem is szükséges?!?
Természetesen az alaplapi hangkártya helyett veszek egy komoly Creative hangkártyát, ez nem is kérdés.
Rinderkennzeichnungsfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübertragungsgesetz
-
zolaas
senior tag
válasz ricshard444 #24291 üzenetére
Fillért nem adnék érte. Voltak mostanában eladó Proson 5.0-k ekköri árakon, inkább azokat keresd. Ja most nézem ebbe az árba az erősítő is benne lenne. Ezt így egyben akkor sem venném meg.
[ Szerkesztve ]
Már nem Sürgős!!! De, moziplakátokat keresek !!! :D
-
Geryson
addikt
válasz axwel18 #24295 üzenetére
Igen-igen, elírtam. De mi az, hogy csak a mélynyomó aktív? Ha az erősítő vezérli a többi hangszórót (mert ha jól értem ez a helyzet), akkor miért van a mélynyomójának hátulján hangfalcsatlakozó?
Rinderkennzeichnungsfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübertragungsgesetz
-
Patice
nagyúr
válasz Geryson #24294 üzenetére
Logitech Z-906, nem Creative...
JBL SCS-178-as szettben az öt kis hangszóró passzív, tehát kell hozzá erősítő, a mélyláda egyedül az aktív része.
Ha már hangkártyát veszel, akkor ne a Creative-ot válaszd, hanem Asus Xonar sorozatból.
De ha mégis úgy döntesz, hogy veszel egy használt, belépőszintű házimozi erősítőt, avval hosszabb távon is jobban járnál a több csatlakozó és dekóder miatt. Használtan egy ilyen erősítő + a JBL hangfalszett közel ugyan annyiból kijönne, mint amennyibe újonnan kerül kb. a Z906-os!
És egy ilyen szetthez még akár külön hangkártya sem kell, ha mondjuk van az alaplapodon optikai, vagy koaxiális digitális kimenet.
(#24297) Geryson:
Azért, hogy ha az aktív mélyet úgy is tudd használni, hogy egy sztereó erősítőből ezekre a hangfalbemenetekre kötve egy sztereó erősítőből jövő jelet a mélynyomó megszűri, a mély hangokat leadja a többit meg továbbküldi a kis hangszórók felé.
[ Szerkesztve ]
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Hálózati / IP kamera
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Motoros topic
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Call of Duty: Black Ops 6
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Vezetékes FEJhallgatók
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Politika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest