- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
bisiz
tag
Sziasztok!
Őrlődök most két verzió között.
1. Monitor audio bronze 100 6g + bronze c150+bronze FX
2. Kef q350+kef Q250c+kef t101(nem tudom kef-nel mi a jó surround alternatíva )
18 m2 nappaliba szeretném és vegyesen film/zene de mérsékelt 25-30%os hangerőn kellene szépen szóljon.
Ha van esetleg más alternatíva azt szívesen veszem.
Inkább a melegebb , természetesebb hangzást szeretem.
Használtan nézegettem ezeket és az első verzió 275 ezerből jönne ki a második 370 ezerbol.Erősítő Denon 4500h és a sub velodyne spl800i
-
BBéci
legenda
válasz
Khaosz55 #81453 üzenetére
Például hatalmas (60-70 nm) nappaliban elhelyezett rendszert hallottam párszor, 2 db f112, később 2 db f113, majd ezeket kiegészítve a hallgatói pozíció mögé helyezett f212 mozgatta a levegőt. Évek múltán is érzem a mellkasomon a döngetést.
Sokszor leírtam, megismétlem: 100-nál több szubláda használata és tesztelése után sem jutna eszembe magamnak reflexeset venni. Annak ellenére, hogy amikor éppen jóféle basszreflex a tesztalany, mint például a DALI K-14F, nem fanyalgok.
Nem véletlenül nem gyárt nyitottat a JL Audio, Perlisten, REL, Velodyne stb. Esetleg a belépő szériáikban. -
VoidXs
Topikgazda
válasz
Khaosz55 #81453 üzenetére
Kis helyiségben valóban könnyebb dolga van, de ezek a 12/15 inches zártak tényleg nem hozzák el az igazi reflexes pofonokat. Nagyjából 2 db Velodyne SPL 1200 Ultrától indul az, amit egy belépő refis tud, és akkor máris fölé lőttünk az előbb említett nagyágyúknak, amik közül kettőt úgy próbáltam, hogy a 25 négyzetméter is teljesen kifogott rajtuk. Gyönyörű hang, de ettől még harmatgyenge. A zárt láda továbbra is crossover subnak való, nem LFE-nek, de a MASS-hez pont az kell.
-
BBéci
legenda
válasz
Daffni2 #81448 üzenetére
A JL Audio f112 és 113 olyan igazi mellbevágásra képes, hogy elakad az ember lélegzete. Éa akkor még nem beszéltünk az f212-ről és a g213 Gotham-ről.
De a Perlisten D12 és D15 hasonlót tudnak.
Aztán a REL-ek között is akadnak effélék. Valamint a Velodyne DD15+ szintén zenész.
A belépő és alsó-középkategóriásakra igaz az általad idézett mondat, de azt illett volna hozzátenni.
Még valami: nem mindenki vágyik igazi mellbevágásra, pláne nem az a házimozis, aki MASS szettet vásárol magának. -
válasz
cintula187 #80939 üzenetére
Köszi, még nincs kész
Nem könnyű szituáció, lehet inkább várnék és spórolnék még egy kicsit amennyiben szükséges. Csak gyorsan átfutva a pangó használt piacot kb ez a három működhet. Szerintem
B&W 600 -
rayoliviero
veterán
Subwoofert akarok venni használtan.
Kettő közül nem tudok dönteni:Focal Sw700s
Velodyne CHT-10RMelyik lehet a jobb?
-
VoidXs
Topikgazda
A zárt nekik a hazai pálya. Amit hiányolok nagyon a listáról, az a Velodyne, messze tőlük hallottam a legjobb zártat.
Quetz: Ez rossz észrevétel, az impulzusnak a fázis fontosabb része, illetve tartalmaz minden késve induló és/vagy ismétlődő hangot. A tökéletes Dirac-delta, ahol minden freki jó időben, zengés nélkül szólal meg, például időben végtelenül kicsi. Az összeadódó frekvenciák mindenhol kioltják egymást, kivéve a kezdeti időpontban, így amit lecseng, az valóban a zengés és/vagy group delay. Egy impulzuskorrigált mélynyomó <1 ms-t is tud, de ilyen szinten korrigálni csak refist tudsz.
-
horvathimi2
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni. Van egy jelenség a mélyládámnál, amit nem tudok hova tenni. Egy Velodyne WI-Q12-ről van szó és egy Onkyo tx-nr 3007-től kapja a jelet. Csak az Audessey-vel van kalibrálva. Nem használom a sub saját bemérőjét. Természetesen nem használok semmilyen dynamic eq-t és társait.
A kalibrálás úgy van megcsinálva, ahogy topic-hoz rendelt útmutatóban van. Annyi kivétellel, hogy kalibráláskor a mélyláda hangerejét Én csak 10%-ra állítom, mert különben a legalacsonyabb szintre állítja be az erősítő menüjében a sub hangerejét. Tíz százalékos hangerővel is -5db a végeredmény.
A hibajelenség pedig az, hogy bizonyos mély effektek után/ közben kiad egy turbulenciára hasonlító hangot, ami egy pukkanással végződik. Nem sűrűn fordul elő, inkább az olyan filmeknél, amiknek bizonyos jelenetei elég mélyre mennek. Példa a Nagy Showman című film nyitó jelenete, ahol a lábukkal dobolnak az emberek. Az elsőnél dobolásnál csinálja, a másodiknál nem.
Továbbá hangerő(erősítő) függő is a jelenség. Mert -30 hangerőig nem jelenik meg, de mondjuk-27,5-nél már igen. Mondjuk ez is filmfüggő. Azt nem mondom, hogy élvezhetetlen így a filmnézés, de azért engem kicsit zavar. A Sub-ot újonnan vettem több mint 4 éve. Már korábban is fel-fel tűnt a jelenség, de akkor még nem foglalkoztam vele.
Szerintetek ez mi lehet?Előre is köszönöm a segítséget!
-
powerup2
addikt
válasz
VoidXs #77746 üzenetére
Azt tudjuk minden nagy sub gyártó lehet Rel, JL Audio, Velodyne, Perlisten mind szart gyárt drágán számodra. Bár elő sorba a kulcs szó itt a házi mozi és nem kereskedelmi. Én értem hogy számodra nem megfelelő de tegyük hozzá nem fog mindenki szekrény méretű subokat betenni egy szobába. Meg a másik a nagy SVS utálat igen nem gyors sub de akkor még sok embernek tetszik. Kritika ami itt sokszor megy az már kicsit több a soknál!!! Néha azt érzi az ember hogy minden hozzászólásodban van egy utálat néhány gyártó iránt. Hozzá teszem azt is a hozzáértésedet senki sem vitatja csak picit a kritikán meg a hozzáálláson kéne változtatni mert sok ember megunja az ilyesmit. Bár ha az a cél hogy 5-6 ember beszélgessen itt az is egy mód és akkor legfeljebb az emberek nyitnak egy másik topikot. Lásd AVX már totál halott a fórum az vajon miért ....
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
Gino20 #77073 üzenetére
Pedig pontosan így van, de tovább is megyek, 150-ből tudok jobbat csinálni, még ha nyilván azért is, mert a munkaidőmet nem számolom bele, nem kell marketing, logisztika, sem eszközpark. Egyszerűen az a helyzet, hogy pár dogmatikus újságíró elterjesztette vagy 40 éve, hogy a zárt olyan jó (akkoriban még kancsalul nézve igaz volt), és elkezdték őket eszement módon felárazni. Innentől el lehetett adni a gyengébbet, lassabbat, olcsóbbat, kisebbet, könnyebbet sokkal több pénzért. Ma már csak az él velük, akit vagy megtévesztett a mai hasonlóan szart sem érő házimozis újságírás, vagy nem hallott még középkategóriás refist, vagy valami a beállításokkal nagyon félrement (skill issue).
Azokat a méréseket a helyükön kell kezelni. A Denonok tényleg élvonalbeli SNR-eket produkálnak, emiatt nagyon sokoldalú eszközök, és a végletekig lehet korrigálni. Viszont a hang 90%-a ma már szoftver, és Dirac ellen semmi esélyük. Ha viszont fogsz egy jól mért Denon-t, mögé teszel egy PC-t, akkor egy Arcam bárhogy próbálhat szenvedni, de megközelíteni se fogja tudni.
I'am Dony: A "jóval gyorsabb" állítást impulzusválasszal (néhol tranziens válasz a neve) tudod csak igazolni. Erről egyedül én tettem fel összehasonlítást, és nagyságrendi hátránya volt a zártaknak, ahogy azt a fizika már előre megmutatta, nekem nem is kellett volna mérés. Volt még valaki, aki nem hitte el, és emiatt (nagyon helyesen, csak javasolni tudom az ilyen jellegű vitát) megmérte a saját subját refisen és betömött porttal, csakhogy jelentősen romlott utóbbi esetben.
A zártnak megvan a helye, nagy moziban is okkal használják. Ott a frontok full range-ek, mindnek megvan a saját (általában) zárt crossover subja, nincs semmi szoftveres crossover soha, egyedül Atmos surroundokon, de ott is direkt lassú ládákra. Azért kell ez, mert a reflex annyira gyors tud lenni (főleg ezeken a technikailag nyílt tereken), hogy egyszerűen a rákevert beszédhangból se lehet semmi hangot hallani, miközben már remeg a szék. Ezt fenntartják az LFE sávra, az kapja az igazán minőségi darabokat. Otthon is így kellene, de csak a nagyon nagy szintű procik (pl. Storm) vagy PC-k tudnak hasonlót.
Gino 20: Én kb. 15 helyen hallottam zárt subokat, és ezek közül mindössze egyetlen egy darab volt az, amire azt mondtam, hogy mozira javasolnám (szoktam is néha a fórumon), ez a már nem gyártott Velodyne SPL 1200 Ultra. Futottak még: az SVS SB-16 Ultra egy masszírozógép mindenféle pontosságtól mentesen, a kisebb 1000/2000/4000-ek szenvedését én is átéreztem, az ELAC-ot inkább hagyjuk, a Paradigm még talán szódával elment, de lehet a refis kisegítők miatt volt így.
-
BBéci
legenda
válasz
Khaosz55 #74927 üzenetére
Úgy látszik, a Stream Audio tulajdonosai is a legenda áldozatai.
Ez szerepel a honlapjukon: "Akár házimozi akár sztereó kiegészítő mélysugárzó vásárlás a cél, a zárt mélysugárzók a minőségi hang lesugárzásban mindenképp előnyt élveznek."
A JL Audio csak zártat gyárt. A Velodyne felső kategóriás családjai csak zártakból állnak. REL úgyszintén. -
VoidXs
Topikgazda
Próbáld ki a refis tesóját, és akkor fair összehasonlításban fogod hallani, hogy ugyanazon a szinten mindig a reflex jobb. Nem azt mondom, hogy nincs jó zárt, de azonos szinthez nagyon sok pénzt kell rááldozni. A PB-1000 Pro-t elérni kb. egy Velodyne SPL-1200 Ultra tudja.
-
tothjani81
senior tag
Üdv mindenki.
Véleményt szeretnék egy nem mai subról
Velodyne SPL-R 1200
Valakinek van tapasztalata erről a dobozról. Kistesóját hallottam volt benne kraft. Elég regi széria nem mai darab. Kell tőle tartani hogy jópár éves?
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
Yamahás #70627 üzenetére
Jóval kisebb méretben már csak zártak vagy 10"-esek vannak, mindkettőt kerülném. A legjobb zártakból is kettő ér fel egy reflexessel, ez nálad a Velodyne SPL-1200 lehetne, és valóban lehengerlő műsorra képes párban, de a "jóval" rész bukik, alig pár centivel kisebb minden tengelyen.
-
Yamahás
junior tag
Velodyne CHT-12Q SUB helyett mit tudnátok javasolni, ami méretben kisebb lenne?
A teljesítmény is lehet kevesebb, de a minőség az jó lenne ha maradna.
Esetleg 2 jóval kisebb is szóba jöhetne. -
törölt tag
Valaki (lehet hogy te is) ajánlottátok,sztereo rendszerhez mikor Sub-ot kerestem a Velodyne-t.
Pont volt egy az AVX-en, meg is vettem. Velodyne Ct-120.
Ha tévézek,filmet nézek akkor van bekapcsolva,állandóra.
Brutál hangja van. Mivel a tv csatornáknak elég különbözőek a hangjuk,így jól kihasználható a távirányítója. Bőven elég lenne egy kisebb is, már csak a mérete miatt is, hiszen csak 10 nm-en van, de félek,hogy nem kapnám meg ezt a hangot kisebbtől. Mert hogy nincs kihasználva az biztos, a 80-as skáláján 04-06-ra van állítva. -
BBéci
legenda
válasz
I'am Dony #68332 üzenetére
Amikor 14-15 éve hozzám került a Velodyne SPL 1200 Ultra, akkor vált világossá, mennyit számít az EQ. 3 évig és 10 hónapig használtam, minden percét élveztem. Nem szívesen adtam vissza a forgalmazójának.
#68333medekedem
Kezdésnek jó az 50 %, avagy 12 óra állás, de a gyakorlatban dől el, hogy az jó vagy sem. A Yamaha Aventage AVR-ek bemérője jól szokott működni, de ha nem leszel elégedett a szubbasszus szintjével, akkor változtathatsz rajta. -
Quqesz
nagyúr
válasz
achilleuss #67796 üzenetére
-
Quqesz
nagyúr
válasz
achilleuss #67796 üzenetére
Az első SVS, a második Velodyne. Ha rákeresel itt a nevekre találsz infót. A Dayton szintén megtalálod a fórumon, ajánlott kategória. De nagyon jó dobozt kell építeni hozzá, hogy jó legyen (mdf lap, erős ragasztás, csillapító anyag, subcső jó helyen, hangváltó, erősítő). Ez nem könnyű és nem szól szépen, ha nem sikerül akár többért, mintha vennél.
Volt dolgom sal/monacor/videoton hangszórókkal(Marion kft az Orion gyár mellett). Nem rosszak, de subhoz nem vennék. Még a sal hangfalépítő kiskönyve is megvan.
-
törölt tag
Egyenlőre most csak "sztereo házimozi"-t használok. A számítógépről HDMI megy a tv-be, majd onnan optikain be az erősítőbe,melyre van kötve egy Velodyne 12-es SUB, ha filmezek.
Ha a számítógépről egy USB DAC-on keresztül analógként kötöm az erősítőre a film hangját,van minőségi javulás, vagy ez csak nagyfelbontású sztereo digitális hangnál lenne jelentősége?
Köszi -
Quqesz
nagyúr
velodyne_cht_12r subról vélemény?
-
BBéci
legenda
Vannak decibel hajszolók, akik úgy szeretik hallgatni a filmeket, hogy az átlagembernek "letörik a füle". Ezt az Extreme Audio tulajdonosa mondta egyszer a konkurencia bemutatótermében hallható hangerőre.
Nálam, és számomra egy Velodyne SPL 1200 Ultra, vagy JL Audio e112 bőven elegendő volt fél hangerőn is. A túl hangos szubbasszus elnyomja az apró, finom részleteket. -
VoidXs
Topikgazda
válasz
#52221184 #64103 üzenetére
A Velodyne talán a zártak legjobbja, de az csak nagyon egyedi zenei igényekhez való, ugyanis a legtöbb utómunkát egyszerűen kigyilkolja a zárt karakter. Ez visszaadja például a dob eredeti hangját, de ha a feljavított ütéseket szeretnéd, vagy a pontos basszusgitár hangokat, akkor mindenképp reflexest vegyél, például: JBL LSR310S, KRK S10.4, stb.
-
törölt tag
Kisméretű Sub-ot keresek. Igazából sztereo rendszerhez kellene. Nem nagy teljesítményű, de jó minőségű érdekel.
Olvastam korábban,hogy volt amit mozira nem nagyon ajánlottatok,inkább zenére.
Velodyne-t ajánlották máshol,ami jónak tűnik.
Valami ilyesmit még esetleg?
Köszi. -
BBéci
legenda
válasz
Teal'C #63748 üzenetére
"Nyilvánvalóan minden neves gyártó legfelső kategóriát képviselő terméke azért reflex..."
Pont az ellenkezőjéről volt szó, az általam említett JL Audio csak zártakat gyárt, a Velodyne két felső családja szintén zártakból áll. ELAC-nál ugyanez a helyzet, bár fél éve nem néztem a kínálatukat.
A THX minősítést pénzért (is) adják, ezért sokszor nincs mögötte valós érték. Lásd Logitech!#63753I'am Dony
Számodra nem világos, hogy a tapasztalataim alapján tartom jobbnak a zártakat? Mi ebben a demagógia?
Összehasonlítottam azonos családból származó SVS-eket (kétszer kettőt) és az is megerősítette az állításaimat. Erre biztosan azt mondja valaki, hogy az SVS hibája, mert nem tudnak jót gyártani. -
BBéci
legenda
Hibás megfogalmazás, nem erőltetik, hanem azt tartják a helyes iránynak. Ha olyasmit erőltetnének, amivel nem elégedettek a vevők, akkor bezárhatnák a boltot.
A moziszobák legtöbbször a hozzá nem értő tulajdonos ízlése, elképzelése alapján készülnek. Jó példa erre az a szentendrei terem - a mérete alapján annak kell nevezni - amelyben a Velodyne DD18 a hátsó széksor közepére került, 2-2 mozifotel közé. Azokban ülve elviselhetetlenül sok volt a szubbasszus, míg az előrébb lévő sorokban kevés, de a tulaj ehhez ragaszkodott.
De a kivitelező elfuserált ízlése miatt is kerülhetnek reflexládák a megrendelt moziszobákba. Nem kell messzire menni, ebben a topikban is vannak elvakult reflexhívők.
Úgy gondolom, nincs jobb példa az Audioholics tulajdonosánál, Gene DellaSala-nál, akinek két JL Audio e112 szubláda van a saját moziszobájában. Ha valaki tisztában van azzal, hogy melyiknek van igazán jó hangja, akkor az Ő! [link]
A fórumtársak közül néhány szerencsés meghallgathatta XT rendszerét, amiben zárt szubládák dolgoznak. Mindenki keresgélte az állát a szőnyegen, természetesen nem csak a szubbasszus kiválósága miatt. Érdekes módon, valamiért hallgatnak, nem mernek nyilatkozni. Alighanem értelmetlennek tartják ezt a vitát, mert bizony az!
Akinek a basszreflex tetszik, vegyen olyat! -
Tamoo
nagyúr
"Az elismert gyártók, mint JL Audio, Velodyne csakis zártakat kínálnak a legalsó kategóriát kivéve. Vajon miért?"
Alsóbb kategóriában olcsóbban lehet elégséges hangnyomást elérni reflexesekkel mint zárttal. Felsőbb kategóriában a komolyabb hangszórók meg már akkora dobozt kívánnak reflex esetében, hogy házimozira kevesen választanak ilyet, így marad a kisebb zárt konstrukció. Más piacra céloznak mint a Pro vonal.
Azt értem, hogy miért mondja valaki a zártakra, hogy pontosabb, feszesebb, megfogottabb. Hogy valóban az-e, azon én nem vitatkozom. Viszont, hogy a reflex azonos árkategóriában szinte biztosan gyorsabb, azt megmutatja a mérés.
De azt is hozzáteszem, hogy egy hosszan zengő szobában, ez a sebesség előny sokszor nem is érzékelhető. Szerintem. -
BBéci
legenda
Azt írtam, lehet, hogy mérve gyorsabb.
Érdemes elolvasni az Audioholics SVS 1000 Pro tesztjét, abban remekül megfogalmazták az előnyöket és hátrányokat, valamint a különbségeket.
Volt nálam sima és Pro SB-2000 és PB-2000, egyértelműen a zártakat hallottam gyorsabbnak, megfogottabbnak, pontosabbnak. A német Heimkino magazin tesztje ugyanerre a végkövetkeztetésre jutott.
Csak hangnyomásban nyernek a reflexesek.
Az elismert gyártók, mint JL Audio, Velodyne csakis zártakat kínálnak a legalsó kategóriát kivéve. Vajon miért?
Az Audioholics szubládákat is tesztelő munkatársának otthon két darab JL Audio e112-je van. Vajon miért nem reflexeseket hallgat a saját szórakoztatására, miért kínozza magát a vacak, lassú zártakkal? -
mikrofon
veterán
És elég a 100€-s miniDSP 2x4 Boxed vagy a 250€-s miniDSP 2x4 HD Boxed a minimum?
Ha hozzá b számolom a 100€-s mikrofont is akkor lehet jobban járok egy Velodyne Wi-Q 12 aktiv Subwoofer -rel 800€-ért nem?VoidXs #59525 : ebben igazad van. De igazából megelégednék a mély rendbe tételével első körben.
-
BBéci
legenda
válasz
mikrofon #59208 üzenetére
Egyetértek az előttem szólóval, a Velodyne szubládák kiválóak, kivéve a régi Impact szériájukat. Az mk2-ket még nem hallottam.
A céget megvette a német Audio Reference, változott a kínálat, kimaradt a CHT és az SPL sorozat, utóbbiak a kedvenceim közé tartoznak.
A DD Plus embertelen jó és ahhoz mérten drága.
Kapható még EQ-Max, olyan nem volt nálam, valamint maradék SPL. -
arcitec
addikt
válasz
mikrofon #59208 üzenetére
Az SVS zárt az SB-2000-tól kezdődik ami jó is. A Velodyne hasonló, sokan használták itt,volt aki mindkettőt, azok az SVS választották...
Ha most vennék akkor az vagy egy jó zárt , vagy a [DALI sub K-14-F aktív] lenne.
Egy jó sub mint pl egy SVS-2000 azért tud már úgy szólni, hogy nem szeretnék erősebbet a házba,mert félnék, hogy megreped valami. No meg ahhoz megfelelő forrás is kell ám, mert ha az nincs, akkor tekergetheted ám ... -
Sziasztok! Lenne egy olyan problémám, hogy adott egy Harman Kardon avr 171s erősitő és 5.1-be használnám. Canton sp206 frontok és kef c6 lcr center van egy Velodyne impact 10-es subbal megtámogatva. 18nm-es a szoba és ezeket kellene valahogy összehangolni. A sub lfe-be van bekötve gondolom ilyenkor a poti subon nem állitható. Ebbe kellene segitség mit mire állitsak a subon meg az erősitőn mert néha brutális hangerő néha meg alig halom a filmet.Ha kikapcsolom a subot néha még akkor is sok a basszus pedig az erősitön A tone üzemmód alatt a bass-t leveszem - 10db-re. Mi lehet az oka?miket kellene beállitanom? Kezdő vagyok ebbe a témában. Válaszokat előre is köszi.
-
Sziasztok! Lenne egy olyan problémám, hogy adott egy Harman Kardon avr 171s erősitő és 5.1-be használnám. Canton sp206 frontok és kef c6 lcr center van egy Velodyne impact 10-es subbal megtámogatva. 18nm-es a szoba és ezeket kellene valahogy összehangolni. A sub lfe-be van bekötve gondolom ilyenkor a poti subon nem állitható. Ebbe kellene segitség mit mire állitsak a subon meg az erősitőn mert néha brutális hangerő néha meg alig halom a filmet.Ha kikapcsolom a subot néha még akkor is sok a basszus pedig az erősitön A tone üzemmód alatt a bass-t leveszem - 10db-re. Mi lehet az oka?miket kellene beállitanom? Kezdő vagyok ebbe a témában. Válaszokat előre is köszi.
-
BBéci
legenda
válasz
Chris1983107 #55309 üzenetére
A szubládáknak, mélynyomóknak (nem SUB a nevük) elsősorban a hallgatót és a helyiséget kell "kiszolgálniuk", nem a többi alkotóelemet. Az én nappalim 22,5 négyzetméteres és simán elfért a Velodyne DD15, de még sorolhatnám a nagyméretűeket, amiket hosszabb rövidebb ideig használtam.
Zárt felépítésűt vegyél, azok jóval kisebbek és a hangjuk pontosabb, feszesebb, gyorsabb, részletezőbb, mint a basszreflexeseké. -
törölt tag
válasz
espi38 #39579 üzenetére
nem fogja, mivel túl nagy alapterületen (inkább légköbméteren) kell helytállnia:
Amúgy ai az a legjobb sub beáll. ahol alig hallatszik i ,de kikapcsolva hiányozzon, viszont pont azért (is) pre out, mert ha megjön a hangja akkor bizony reccsen,
velodyne vagy nagyobb taga TSW megérne egy meghallgatást -
BBéci
legenda
válasz
Daywalker #39445 üzenetére
Azon semmit nem kell mérlegelni, mert a csúcs rendszerekben a szubláda nagyon ritkán származik ugyanattól a gyártótól, mnt a többi hangdoboz. Pláne alsóbb kategóriákban.
Például azért, mert a JL Audio, REL, Sunfire és a Velodyne szubláda specialisták. Halvány kivétel az SVS, de ők nem gyártanak high end hangdobozokat. -
bodo753
tag
Sziasztok!
Van egy velodyne cht-8r típusú subom ami elkezdett sistergő hangot kiadni,de nem állandóan és változó intenzitással.
Furcsállom hogy még akkor is csinálja amikor ki van kapcsolva (de nem áramtalanítva)
Szerintetek mi okozhatja ezt? -
BBéci
legenda
Tehát hallottál egyféle SVS-t, azt sem tudod pontosan, hogy melyiket. Nos, ezek alapján nem biztos, hogy hallgatnék a tanácsodra.
Nálam majdnem mindegyik volt, cső is, csak a 16 colosak nem, mert azokhoz nagyobb szoba kell, mint az enyém.
Ha kevés pénz áll rendelkezésre, akkor inkább PB-1000, mert annak legalább jelentős a hangnyomása, szemben az SB-1000-rel, amit csakis 20 négyzetméternél kisebb szobába ajánlok.(#34022) tomriddle74
Ez nem vita, hanem eszmecsere.
Nem én írtam, hittem, hogy 165000 Ft a keret.
Jó lenne, ha kicsit beleásnád magad a témába, mert az SVS az egyik legnagyobb és legismertebb mélyláda gyártó! Mint a REL, Sunfire, Velodyne és mások. -
Norbi 72
veterán
válasz
zsolesz7503 #31975 üzenetére
Onkyo RZ széria,Pioneer LX széria.
A Marantz 7-eseket leszámítva szerintem dinamikában nem túl ötősek.
7503
Hát én inkább komolyabbakat néznék,Martin Logan,Dynavoice,Velodyne,stb..
-
BBéci
legenda
-
Vicarious1
aktív tag
válasz
Nemir Ombe #25136 üzenetére
Csak óvatosan a Nemir által ajánlott subokkal
- nekem személyesen ajánlott egyet, amióta megvettem, őszintén: eddigi legjobb subom. (Pedig volt már előtte Velodyne is SVS is Magnat is).
Köszi.
-
Nemir Ombe
addikt
Arról "Elvtársunk" (is) tud mesélni, hogy olcsón is lehet venni jó sub-ot .... amúgy nem vagyok sem SVS sem Velodyne párti, a jó náluk is drága ....
Kofigos:
Nem nagyon emlékszem a hangjára, bár hallottam, én hasonló árban (nem itthonról) inkább az "akciós" német dobozokat preferálom....zsoika:
Általánosságban írtam, de teljesen jó lehet 14nm-re is .... a szomszédok miatt meg kár aggódni, egy sz@r rendszer is tud hangos lenni .... de egy jó meg tud hallka(bb)an is jól szólni .... -
zs198
aktív tag
válasz
Nemir Ombe #16625 üzenetére
A subjaik igencsak jók. Nemcsak hangerőre értettem, hanem hangminőségre is. De kinek mi a top.
Nem egy Velodyne, vagy egy SVS de azért jó kis sub
Nézőpont kérdése. Nekem egy old school HECO van jelenleg és az is elég nekem bőven -
BBéci
legenda
válasz
VoidXs #15190 üzenetére
Volt nálam olyan szubláda, itt olvasható a véleményem: [link]. Ha számodra az etalon, akkor vagy nagyon kevés tapasztalattal rendelkezel, vagy furcsa az ízlésed.
Nem érdemes összehasonlítani az 1200 Ultrával, mert alma és körte esete. A Klipsch értelemszerűen sokkal nagyobb hangnyomásra képes, mivel 15 colos a membránja és reflexes. Ezzel szemben pontosságban, gyorsaságban, feszességben, részletező képességben a Velo nyomába sem ér. Utóbbinak az önbemérő rendszere is óriási pozitívum.(#15192) dhcodoki
Volt nálam SB13 Ultra, tetszett, de inkább a Velodyne-t választanám. Egyrészt kisebb, másrészt megfogottabb, harmadrészt ott az említett önbemérés.
JL-ből csakis Fathom, az alatta lévők szerintem nem akkora durranások, éppen erről beszélgettünk az egyik szaküzletben, ahol van a moziszobájukban egy általad említett JL.
A harmadikat nem ismerem.Még valami, az SPL 1200 Ultra 5-6 éves modell, ezért sokkal olcsóbban lehet hozzájutni, mint a többihez.
-
BBéci
legenda
válasz
VoidXs #15167 üzenetére
Miért nem reális?
(#15172) motoroskanál
A Velodyne SPL 1200 Ultra az egyik legjobb szubláda, ami valaha volt nálam. Nem csoda, hiszen 2000 euró körül volt a listaára. Erős és pontos, minden tekintetben kiváló. Viszont 30 négyzetméteresnél nagyobb helyiségbe már kevés lehet. -
motoroskanál
tag
Van valakinek infója, velodyne 1200 ultrán hogyan alakulnak egyes frekvenciákon a hangnyomás?
-
szrobert
tag
Sziasztok!
Velodyne Impact 10..
Mikor Standby-ba megy, egy kis koppintás szerű hangot lehet hallani,
olyan mintha a hangszóró membránra koppintanánk...Ez normális, más is tapasztalta?
Köszi
-
BBéci
legenda
válasz
Mulholland #9383 üzenetére
Az egyik legjobb szubláda ami valaha volt nálam, a Velodyne SPL 1200 Ultra. 2000 eurós listaárának minden centjét megéri. A DD15 már nem tetszett annyira, mert túl nagy volt a szobámhoz.
-
tylerddd
veterán
Én is berendeltem azt a Velodyne-t, de lemondtam. Utánaolvasgattam és kérdeztem, 70k-ért jó, de pl. az új verziója az Impact 10-nek 150k-ért sokak szerint túlárazott, mint ahogy a többi termékük is. Tehát jónak jók, csak nem biztos, h annyival többet is tudnak nyújtani, mint amennyivel többe kerülnek.
-
BBéci
legenda
válasz
Mulholland #9371 üzenetére
Velodyne![link]
-
szrobert
tag
válasz
Mulholland #9350 üzenetére
Te hallottad már mindkettőt?
A Velodynt 1,5 hónapja akciózta egy cég, de még mindig nem jött meg...
A Polkot meg a használt rovatban találta.. gondoltam jó lesz, elég jókat írtak róla, sokan dícsérték külföldi fórumokon is..
Akkor szerinted a plusz 40 ezret megéri a Velodyne? -
szrobert
tag
Sziasztok!
Gyors kérdés:
Polk Audio PSW110, használt, 35000
vagy
Velodyne Impact 10, új 70000..Melyik a jobb választás, jobb ár-érték arányú cucc?
Kösz!
-
tylerddd
veterán
válasz
fehér_ember #8953 üzenetére
Engem meg pont ezekről a "tejfölös dobozokról" beszéltek le egy másik fórumon, én is Z906-ról váltanék. Szerintük hiába a külön erősítő (ami még el is menne magában), a hangfalak miatt nem lenne nagyságrendekkel jobb a Logitechnél.
Elvileg 4db PolkAudio TSx110b-ből (2-t már beszereztem nagyon szép állapotban használtan), egy TSx150c-ből fog állni a rendszer illetékes része. Erősítő valszeg egy Yamaha RX-V681 lesz, talán Denon 2300w. A mély pedig a fentebb említett, már megrendelt, de le nem szállított Velodyne Impact 10, amivel kapcsolatban viszont kétségeim merültek fel, de úgy látom tapasztalat nincs vele kapcsolatban.
Erősítőből mindenképp újat szeretnék és olyan jól felszerelt eszközt, aminek a lecserélése nélkül léphetnék akár tovább komolyabb hangfalakkal.
-
tylerddd
veterán
Hello! Van-e valakinek tapasztalata/véleménye Velodyne Impact 10 subról?!
-
Mulholland
tag
Hát valóban jobban jártál volna egy Velodyne mélynyomóval, használtan megcsíphető 120, 130 e ért és az nagyon jó mélynyomó
-
Mulholland
tag
Sziasztok, ebben a topic-ban új vagyok. De leírnám egy tapasztalatomat. Vásároltam egy Anthem MRX500-as erősítőt. A házimozi egy egész szűk 6 m2 es szobába van kialakítva, ami nem túl nagy. és bútorok is vannak benne rendesen ezért egyrészt csak polc hangsugárzók jöhettek szóba amelyek Monitor Audio Gold szériából kerültek ki, a mélynyomó egy Velodyne CHT10-es, másrészt a bútorok elhelyezkedése miatt nem lehetett ideálisan lerakni a hangsugárzókat. Ezért bár nem szólt rosszul a rendszer, de nem adott olyan térérzetet természetes módon amit egy nagyobb szoba és nagyobb tér eredményezhetne. Az erősítő 7.1 et is tud. Ezért próbából, (mivel találtam 2 elfekvő régi még a hifitoronyhoz adott satelitnek minősülő hangfalat) szóval ezeket beállítottam Dolby pro logic IIz szerinti magassági hangsugárzóknak és csodák csodájára az történt, hogy nem zavarosabb lett a hangtér, Hanem gyönyörűen kitisztult, megjött a valódi térérzet, Most ha beteszek egy koncert Blu-ray-t akkor végre olyan a hang érzet, mintha a teremben lennék. A filmek hangja pedig sok esetben teljesen kitisztult és olyan hangokat és neszeket is hallok amit azelőtt nem igazán. Szóval nem tudom, hogy csak ennek a konfigurációnak köszönhető e ezen a téren, vagy másoknál is sikeres lehet ha éppen nem tudja rendesen lerakni a hangfalait. Szóval az a tapasztalatom, hogy nem ördögtől való a 7.1 kis szobában sem
-
sza.sa
tag
Sziasztok!
Az akciós Velodyne Impact 10-ről vélemény? 22nm nappaliba, egy régi Sony WM40-et váltana. (mondjuk ennél jobb lehet bármi -
69er
csendes tag
Sziasztok!
December óta van meg a házimozim, használtan vettem Denon AVR-3008-t, újonnan pedig Dynavoice Challanger M-85 szettet és Velodyne Impact 12 mélynyomót. Két problémám van:
Az erősítő kikapcsolja a mélynyomót, ha 10-15 percig nincs az anyagban erősebb mélyhang. A láda ilyenkor halkan "pukkan" egyet, erről tudom hogy kikapcsolt. Normális-e a pukannás? Leginkább azért zavar, mert ilyenkor arra figyelek, hogy már megint kikapcsolt, és nem a filmre. A star wars 7 esetében DTS-HD MSTR hangnál már vissza se kapcsolt, amikor már robbanások voltak mindenfelé... Ekkor LFE módban volt, azóta LFE+main módban próbálgatom, így talán egy kicsit jobb, de még mindig kikapcsol. Nagyon zavar a jelenség, és szerintem a ládának se tesz jót... De nem találtam erre megoldást az erősítő menüjében sehol... Minden formátumnál előfordul, ha stereo+mélynyomó-ra van állítva, akkor is!
A másikat csak HD hangformátumoknál tapasztaltam, kb 1 óra elteltével jelentkezik egyes filmeknél. Hangos, erőteljes résznél elkezd "pattogni" a hang, eléggé fülbántó, de inkább ijesztő, mindig azt hiszem, hogy akkor fog tönkremenni valamelyik hangfal. Azonnal lehalkítom, pár másodperc után abbahagyja. Ha visszatekerem a filmet ugyanarra a pontra, másodszorra már nem csinálja. Downmix opció be van kapcsolva, de így is előfordul néha TrueHDnál és gyakrabban DTS HD Mstrnél.
Info: Mede8er lejátszó usb merevlemezről játszik, inakustik hdmi kábel megy az erősítőbe, az adja tovább a képet a tv-re ugyanolyan hdmin. Sub kábel kácsa saját márkás.
Ui: Ha többcsatornás forrásnál bekapcsolom a pure directet, stereora áll át a hang. Faszán szól, de stereoban (miért?). Lehet én nem értem a pure directet, akkor valaki felvilágosítana?
-
Norbi 72
veterán
válasz
rayoliviero #7836 üzenetére
Velodyne sub?Érdemes lenne meghallgatni.
-
G-Bali
senior tag
Melyiket érdemes venni? És mi a különbség?
Velodyne CHT-10Q irány ár :145
Velodyne CHT-10R :110
-
crissprivat
senior tag
Hali.
Van egy Velodyne CHT-10R aktív szubom. Az lenne vele a kérdésem,hogy az normális e egy ilyen fajta cuccnál,ha a hangszóróhoz teszem a fülem,akkor enyhe zúgó hangot,alapzajt hallani? Gondolom a saját erösítöje kelti,de ez így rendben van?
Csak azért kérdem,mert olvastam egy TESZTET róla,ahol azt írta a tesztelö,hogy semmi hangot,alapzajt nem ad ki. -
69er
csendes tag
Sziasztok!
Végre meglett a mélynyomó (Velodyne impact 12) is a szetthez, a bekapcsolásával lenne egy kérdésem. A bal oldali bemenete elvileg dedikált lfe bemenet, ez van összekötve a Denon 3808 sw kimenetével. Elsőre úgy vettem észre, hogy akkor kapcsol be (a piros led zöld lesz), ha kap egy erősebb, alacsony mélyet. Innentől szól szépen. Ez mondjuk dts hangnál van, hogy a film 2. percében következik be csak. Beállítottam, hogy a sztereo hang mellé is szóljon, ez rádiónál, cd lejátszásnál vagy usb-nél szépen működik is. Viszont ahogy ráadom az erősítőre a tv hangját (optikaival összekötve), akkor ha bekapcsolva is marad a mélynyomó, érzem, hogy nem szól, de általában ki is kapcsol azonnal.Aztán a tv lejátszójáról kap egy dts-es filmet, és visszakapcsol. A denon menüjében nem találtam beállítást, ami ezt okozhatná. A sub lfe-re van állítva, lehetne még lfe+main. Melyik a jobb? Segítsetek légyszi, hogy szoljon a tv adás közben is a mély!
-
törölt tag
Nem akarok vitát generálni elnézést tőled is és Zolaas-tól is ha megbántottalak volna vagy őt.. de emlitetted hogy házimozi erősitőre váltasz, azért ajánlottam amit ert ha kicsit ajánlok akkor ugyis kell nagyobb és cserével csak buknál.. mig ha pl a Polkot megveszed az jó lesz sokáig..
Yamaha, heco magnat Wharfedale olcsó/belépő subjait nem ajánlom még használtan sem, különféle problémák pl portzaj miatt, JBL KEF Velodyne ajánlott márkák használtan is, utóbbi elsőrangú vétel, Dynaval egyenértékő sőt jobb is.
Most látom kinéztél Cantont. Sok sikert hozzá!
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Asus ROG Strix G713QE - 17"3FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 5600H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - Win11
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- BESZÁMÍTÁS! MSI B150M i5 7400 16GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1060 3GB BitFenix NOVA MESH 400W
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest