- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Magisk
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
törölt tag
válasz
nutella1 #72032 üzenetére
"A Premium High Speed kábelt arra érted, ha a tv-vel is összekötném a vga-t" - Igen, ezért is. Nálam pl. úgy van a lánc, hogy PC - > AVR -> TV. De én úgy játszom, hogy a PC képe a tévén van (az erősítőn keresztül) és nem csak zene miatt van rákötve.
Nálam mennek filmek is HD hanggal és ahhoz már valóban kell a HDMI, ahogy a Tg is írta.
Csak azért kérdeztem, hogy mi az igény, mert csak zene miatt nem biztos, hogy érdemes váltanod. -
válasz
nutella1 #72032 üzenetére
Zenére semmiképp, mert az tömörítetlenül megy át. Filmre és játékra már van értelme HDMI-t használni, mert az optikai tömörít vagy csatornát dob el, emiatt kérdezte. Viszont fontos a kérdés folytatása, hogy a hangszórók is megvannak-e, mert ha csak kettőt hajt az erősítő, akkor ugyanott vagyunk, hogy nem kell neked HDMI.
-
törölt tag
válasz
nutella1 #72029 üzenetére
Nem, semmit nem fog bekavarni.
Csak majd állítsd be jól a vezérlőpultban.
Kábel attól függ mit szeretnél. Ha csak hang kell mindegy.
Ha szeretnél 4K-ban játszani a tévén és ezért akarod rákötni, akkor minimum Premium High Speed kábel kell. Csatolónak van verziószáma, kábelnek sebessége van.
Csak zenét hallgatsz sztereóban vagy sok.1 rendszered van, esetleg filmezel, játszol? -
-
válasz
nutella1 #65323 üzenetére
Én biztosan tudom, hogy a kábelek miatt megváltozott a hangszín, mert nem csak én halottam ki. Nem mondom hogy jobb vagy rosszabb, csak más lett, nekem jobban tetsző, írtam már feljebb, hogy melegebb tónusú. Más a lecsengése , és nem a drágább vezeték javára döntöttem anno.
-
Bikkrom
senior tag
válasz
nutella1 #65165 üzenetére
Néztem ebayen, de nem pár száz forintos tétel, inkább 6-10 ezer. Ráadásul a gyári kábelek. Hosszabbat nem találtam. Nincs ennek a kábelnek valami szabvány neve? Vagy minden gyártó saját kábeleket alkalmaz?
Gondoltam egy olyan, mint a koax, utp, usb kábel. Veszek X métert és az szabványos, jó minden bögreszetthez.
-
-
Pá
addikt
válasz
nutella1 #64654 üzenetére
Ez a pontos tipus: LG BH 7440 P
Nem tudom milyen formában szeretnél segíteni, de ha már ügyködöm vele, akkor nem javítani vagy ugyanilyenre szeretném cserélni, mert van már pár dolog, amiben eljárt felette az idő, szóval elkélne rajta egy upgrade amúgy is.BBéci: köszi. Gondolom nekem ebből elég lehet egy belépő szint közeli dolog, ami tudja pótolni az LG fejegységet és meghajta ezt az 5 zörgő ládát. Van esetleg pár ajánlott modell? Sajnos nem vagyok otthon a témában, abban sem vagyok biztos, hogy el lehet-e rontani, olyan szempontból, hogy a meglévő hangfalakkal nem kompatibilis vagy ilyesmi. Pl túl gyenge vagy túl erős hozzájuk. Mittudomén.
szerk:
1 perc google után ilyesmiket találtam:
Yamaha: [link]
Sony: [link]
Ezek tudnák azt ,amit keresek? Vagy ezek csak sima erősítők és a videót nem játsszák le hálózatról, mint egy mediaplayer.jambiyya: Nincs RCA, csak a sima csiptetős. A kábelek amúgy be vannak húzva a falba és ha nem is lehetetlen, de elég nagy macera lenne cserélni őket. Ezért is tartanám meg a jelenlegi megoldást. Ha lehetséges, akkor első körben szeretném megoldani 1 egységgel.
Ilyennel vannak a hangszórók mind összekötve
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest