-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
fehér_ember
addikt
válasz
dewil666 #35528 üzenetére
Igen, ha van egy 25-30kg-os hm vasad, meg legalább 25cm-30cm-es mélyekkel rendelkező frontjaid.
(de amúgy ezt taglaltuk az előbbiekben)Az a Grundig Box 5500-as tud elégséges mélyet zenéhez 20m²-es szobában. De házimozihoz magában édeskevés. A te 15cm-es sony-s linkelted meg max. fejhallgatónak jó.
-
fehér_ember
addikt
válasz
dewil666 #35523 üzenetére
Ha jól sejtem akkor az általad emlegetett dupla kimenetesek azok valami panasonic meg hasonló hifitorony hangdobozok. Azoknál állítólag külön megy a mély és a magas a dobozokba, azért vannak külön. Azokat nem szoktuk se házimozihoz se hifihez használni. Neked olyan passzív dobozok kellenek amikben van hangváltó.
(#35525) dewil666
Nem azért mert szebb (habár az avatatlanoknak még akár szebbnek is tűnhet) hanem azért mert máskülönben nem lesz elég mélyhangod a mozihoz.
Amikor nekem is csak "mélynélküli" monitordobozaim voltak, létszükséglet volt hogy legyen mozihoz bármilyen aktív szub. És akkor a mozis igényeimhez még egy 10k-s értéket képviselő sony aktív doboz is megtette jobb oldali. Sőt néha elektronikus zenéknél is használtam -
-
fehér_ember
addikt
válasz
dewil666 #35520 üzenetére
Azok helyett meg inkább ilyen yamaha.
-
fehér_ember
addikt
válasz
dewil666 #35519 üzenetére
Ez nem jó meglátás. Ha nagyon komoly frontsugárzóid volnának akkor még csak-csak el tudnám fogadni. Nekem is csak 5.0-ám van, de össz. 4db. 21-22cm-es hangszóró felel a frontokban a mélyekért. De lehet hogy én is szerzek mozihoz egy valamilyen szubot, mert úgy mozisabb az élmény.
Ha viszont csak 15 körül szánsz frontokra, azok biztos nem fognak tudni elég mélyekkel szolgálni. Ha zenére kellene akkor azt mondanám hogy legyen ez a Grundig Box 5500-as, de ha filmeket is nézel akkor azt mondom vegyél inkább egy bármilyen legolcsóbb aktív szubot (szerintem 10k körül már kapsz) + bármilyen 2 olcsó dobozt frontnak; így is jobban jársz, mintha megpróbálnál 20 alatt olyan dobozt szerezni, amire a teljes mélytartományt rábízhatnád, ráadást ahhoz már bika erősítő is kellene..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Apple iPad (9th Generáció) Wi-fi + Cellular, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest