- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- iPhone topik
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch
- Xiaomi 15 vagy Samsung S25
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Quetz
őstag
válasz
fecke78 #73274 üzenetére
Összekevered a rosszindulatot a tényközléssel. A tények:
- A Denon 4700 két beépített ventilátorral rendelkezik, melyek 70 fokon kapcsolnak be
- Az AVR-ed szabad levegőn van, ilyenkor a passzív hűtés bőven elegendő, nem fog 40-50 fok fölé melegedni.
- Az eszköz amit vettél arra van kitalálva, hogy rackbe szerelt eszközt hűtsön, vagy ha szűk helyre szorítod be az AVR-t.Következtetés, nem ártasz az extra hűtéssel, de nincs szükséged rá.
Az atmos placement google keresés képre pedig pillanatok alatt választ ad a másik kérdésedre:
-
I'am Dony
őstag
válasz
fecke78 #73274 üzenetére
Meg ne bántódj, de kaptál választ. Béci helyesen leírta, hogy rosszul tudod és a Dolby honlapján le tudod ellenőrizni. Ehhez ezekre a szavakra lett volna szükség: dolby atmos speaker placement, hogy eljuss ide: [link] kb. 1 perc alatt. Ezen felül is kaptál segítséget aldebaran - tól, aminek átgondolása hasznos lett volna. Jó dolog az Atmos, ha már jó az 5.1
-
-
-
válasz
fecke78 #72883 üzenetére
Sajnos teljesen normális egy magyar fórumon a sznobság, ez a magyar kultúra vonzata. Nemzetközileg, egy Audio Science Review/Audioholics/Quadraphonic Quad/akár Reddit fórumon ilyen egyáltalán nem szokott előfordulni, kezdőknek sosem ajánlanak 2-nél több subot, a kábelesek egyenesen le vannak oltva - helyesen. Persze, suboknak kivételesen van hatása, de nyilván nem akkor jó döntés, ha a kérdező azt mondja, hogy 300-ért kell neki mozi. Ekkor a külföldi ajánl egy 300-as mozit, a magyar ajánl egy olyan 600-ast, aminek nagy aránya kábel. Valamiért az a brutális tévhit is bevett, hogy a kábeleket arányos áron kell venni, miközben nem, az egy fix összeg, egy 5.1-nél maximum 20000-ből kijön az összes HDMI, interkonnekt, hangszórókábel, a többi meg ajándék az eszközökhöz.
lenox: Igen, a feleslegesen kamu teljesen helyes. Tényleg mindenki kifizeti az ötszörös árat? Te például úgy vásárolsz, hogy kinézel egy telefont, és megkeresed ugyanazzal a speckóval azt, ami ötször annyiba kerül? Konkrétan nehezebb a drágábbat venni, kábeleknél mégis ez van szorgalmazva. Van erre értelmes indok?
-
Quetz
őstag
válasz
fecke78 #72715 üzenetére
Az IC-knek nyilván van optimális üzemi hőmérséklete, mert egy határértéke ami fölött már nem célszerű használni azokat. A Denon X4700-ba éppen ezért építettek be 2 darab hőmérséklet vezérelt ventilátort, amik 70 fokon kapcsolnak be. Mivel van aktív gyári szellőztetés és szabad térben áll az eszköz, valóban nem szükséges egy rack hűtő a tetejére.
#72717Zigi:
A felhasználó hülyeségétől az isten sem tud megmenteni. Ha gyakran bekapcsol a protection mód, akkor ott előbb utóbb kijön a füst a hangszórókból is. Füst nélkül pedig mint tudjuk, semmi sem működik. -
BBéci
legenda
válasz
fecke78 #72693 üzenetére
Ha egy helyett több szubláda van a rendszerben, az nem jelent nagyobb hangnyomást, tehât se hangszigetelt moziszoba, se családi ház nem kell hozzá. Több hozzászólásban leírtuk, hogy mik az előnyei a multiszubnak, nem szerepelt köztük a brutális hangerő, bár mellékesen az is benne van a pixisben, ha valaki arra gerjed.
-
embe
nagyúr
válasz
fecke78 #72696 üzenetére
Ezt sem mondtam. Csak azt, hogy ezt a szellőztetőrendszert olyan körülmények között ahogy Te is használod ( én is így egyébként ) felesleges pénzkidobásnak tartom.
Ezzel csak arra akarok rávilágítani, hogy mindenkinek más az ingerküszöbe, mind anyagilag, mind eszköz tekintetében.krx21: Na én nem takargatom, de ki-kifújom belőle a port ha sokáig használok egy eszközt.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
fecke78 #72699 üzenetére
nagyobb nem fert volna be, meg ertelmes se lett volna. elotte kb harom honapig teszteltem a falra vetitest egy kolcson projektorral 110"en es egy jo sztereo rendszerrel, es kb ott ereztem, hogy en ezzel boldog leszek.
annyira egyebkent nem vagyok nyugtalan: az erosito es a frontok es az egyik sub 2015osok, a masik sub, a center es a surroundok 2016osok, a surround back 2022es. a 2015os TV is megvan (a motoros vaszon mogott, 55"), a projektor a vaszonnal 2020ban a legelso covid lezaras alatt jott. egyebkent neha nezegetek, de en altalaban egyszer szoktam, jol megvenni a cuccot, adott esetben fel-egy-sok ev window shopping utan. olcsobb es egyszerubb. a 2022es hang upgrade is inkabb arrol szolt, hogy felaron volt Klipsch RP-160M, nekem meg az erosito tamogat 7.2ot
. mondjuk az igazsaghoz hozzatartozik, hogy a szulok levedlett Sony stereo erosito + Orion 280 parjaval kezdtem 16 evesen, szoval a jelenlegi setupomban ~20 ev inkrementalis tapasztalata van.
egyebkent a jelenlegi setuppal teljesen elegedett vagyok, bar ha valaki hozzamvagna egy Sony 290et...
milyen projektorrol valtottal?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
fecke78 #72697 üzenetére
ez 120".
egyebkent volt egy eleg szurrealis beszelgetesem errol olyannal, aki tavaly ota 85"os csucs samsung qleden van (tetejeben kalibraltan!) es nalam harom napba telt mire megszokta a projektort (gyenge kontraszt, gyenge fekete, gyengebb felbontas, "puhabb" vetitett kep). ugy valahogy a harmadik nap az Interstellaron es negyedik nap az Inceptionon ertunk el oda, hogy ez mashogy, de azert igy is, nagyon jo. igaz abban benne volt az is, hogy o nem akart a tv melle meg hangot is, nekem viszont az evidens volt az itthoni mozihoz.
82" azert eleg jo
es a projektorozas osszes nyugjet meguszod, ha nem csak mozizni van befogva.
-
proci985
MODERÁTOR
-
-
Quetz
őstag
válasz
fecke78 #72686 üzenetére
Ha valaki tanácsot kér tőlem, milyen (informatikai) rendszert rakjon össze, mindig azt szoktam mondani, hogy meg kell nézni a következő hármast:
- Igények
- Lehetőségek
- AnyagiakArra lehet optimalizálni, hogy ezek találkozzanak.
Én az előbb arra akartam reagálni, hogy a 4 mélynyomós rendszer nem marketing BS, van mögötte valós műszaki tartalom. Az itt fórumozók nem tehetnek róla, hogy a gazdasági okokból az elmúlt két évben duplájára nőttek az AV komponens árak.
-
Quetz
őstag
válasz
fecke78 #72668 üzenetére
Nem vagyunk milliomosok, de veled ellentétben elismerjük a kutatások eredményeit: https://www.harman.com/documents/multsubs_0.pdf
-
válasz
fecke78 #72649 üzenetére
Csatlakozom én is a dicsérő szavakhoz. Volt szerencsém hazaköltöztetni Khaosztól egy XTZ 12.17 edge szubot és ha időnk engedte volna, biztos visszaéltem volna a vendégszeretetével
Remek ember és a rendszer amit összerakott az nagyon ott van! Az a pár jelenet a Fury -ból igencsak szívét remegtető volt. Még asszonykám is mosolyogva ülte végig.
Sajnos akkor épp a minidsp usb viharba került így a teljes rendszert nem tudtuk meghallgatni, de el tudom képzelni..Én már csak abban reménykedem, hogy az új erősítőkön független lesz az a 4 kimenet.
-
válasz
fecke78 #72671 üzenetére
igazság szerint a 3800H csak úgy mint a 3700H sok szempontból felsőkategóriás szolgáltatásokkal rendelkező erősítő a Denon kínálatában a háromezres besorolása ellenére. Az ára is elég magas lesz. A 4 mélykimenet keresőknek viszont kifejezetten az eddigiekhez olcsóbb szintre hozza ezt a szolgáltatást.
-
Khaosz55
addikt
válasz
fecke78 #72649 üzenetére
Persze érthető főleg a mai árak mellett. Egy darab SVS SB-2000 jelenlegi árából csináltam 1.5 éve 2 db 15" Ultimaxot + 2X1300-as végfok is benne volt. Persze most a mai áron az sem ennyi lenne... A minidsp és bemérőmikrofon árát nem számolom bele, szerintem az volt a legnagyobb előrelépés sub tartományba. Na azt utánozza le valaki méreg drága kábellal...
-
Kapanyél
őstag
válasz
fecke78 #72649 üzenetére
Én már alig várom, hogy az alagsorban/szuterénben kész legyen a moziszoba! Onnan még a szomszédokat sem fogom zavarni.
Ha csak az alapnál jobb és tudatosan választott cuccokat veszed, akkor is milliós tétel egy univerzális, TV-s házimozizás. Ha meg elmész lézerprojektor irányába, 5.1-nél több hangfallal, kényelmes székkel és némi világítással máris tízmilliós nagyságrendről beszélünk, ami még mindig messze van a toptól. De hát egy medence sem kerül kevesebbe vagy egy jetski/motor/vadászpuska/lakókocsi... kinek mi a hobbija.
-
Khaosz55
addikt
válasz
fecke78 #72634 üzenetére
Ha meghallgatsz egy 4 subbos rendszert lehet más lesz a véleményed. Illetve nálam a 4 subbot ki tudtam EQ-zni úgy, hogy ne legyen beszakadásom. 2 subbal nálam ez lehetetlen megcsinálni, vagy max úgy, hogy olyan helyre rakom ahova nem akarom. Pont a két hátsó subbal tudtam a beszakadásokat korrigálni legjobban.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
fecke78 #72639 üzenetére
utobbi evekben nem nagyon volt pedig ujitas. HDMI 2.3 nagyon lassan terjed es annak a konzoloknal lenne is ertelme.
utobbi evben kb semmilyen surround erositot nem lehetett ujonnan kapni: beleposzint kb kihalt (kiveve Sony 590 es 790 es Yamaha V4A). a Yamahakkal konkretan egesz evben ellatasi bajok voltak, talan az A4A es A6A kivetelevel.
neked eleg egy sub, en kb a hetedik eve hasznalok ket kisebbet egy nagy helyett. egyenletesebben (clubszerubben) oszlik el a basszus.
7.2 fole menni szinten nagyon szivas volt, most mar ugy nez ki lassan lesznek megoldasok 7.2.4 es 7.4.4 rendszerekre otthoni korulmenyek kozot.
VoidXs: 1080p kb 1:1.1-1.2es keparany:nezesi tavig tokeletes latassal is eleg. mozizni kb 0.9 az also hatar (THX ajanlas szerint), oda 2K meg eleg lenne, de az otthoni setupoknal kb sehol nem terjedt el (pro felhasznalas mas). szoval a 4Knak van ertelme, igaz kb kizarolag 75" folott mert ott lehet eleg kozel ulni.
a dolog szomorusaga, hogy projektoroknal ahol lenne ertelme 1080p folotti felbontasnak, a 4K nagyon lassan terjed.
uhd br masik ujitasa a dolby atmos lenne, de ott meg amikor legutobb neztem elhanyagolhato mennyisegu filmnek volt egyaltalan keverese ra. aztan lehet ez mar javult.
-
válasz
fecke78 #72639 üzenetére
Valamivel hozni kell a számokat, és a konzumer piac nem olyan, mint a pro (fogyóeszköz). Ha nem lenne mivel parasztvakítani, simán boldog lenne a felhasználó egy évtizedig is. A 4K-nak se lenne sok értelme, ha a full HD értelmesen lenne csinálva, nem pedig chroma downsamplinggel. A 8K-nak úgy sincs, hogy a 4K sem 4:4:4 sehol. Ha a piac nagyon nem tud már mit csinálni, egyszerűen szabványokat cserél, hogy amiatt legyen kötelező új dolgokat venni. Ezek kész is vannak, például az AC-4 és DTS-UHD hang, csak várják, hogy kifogyjanak a többi betárazott motivációból.
1 sub addig jó, amíg egyetlen hely számít. Elsősorban uniformitás miatt szoktunk többet venni/ajánlani.
-
embe
nagyúr
válasz
fecke78 #72636 üzenetére
Nem mondtam egy szóval sem hogy gyakori. Viszont nem is kell úgy beállítani, mintha egy nem létező dolog lenne.
Pont ezzel - is - tűnik ki az árkategóriájában. Lesz aki "csak" a processzort fogja használni.
Persze hogy marketing. Ettől ájuldoznak, hogy ebben az árkategóriában ezt tudja.
Más igazán új dolgot nem tud felmutatni, így jött ez és a Dirac. Na ez a kettő már épp elég sok embernek hogy ezt vegye meg, még ha nem is fogja kihasználni a 4 mélynyomó lehetőségét. . -
válasz
fecke78 #72636 üzenetére
"tényleg életszerű..."
Attól még életszerű, hogy nem gyakori.
Létező felállás a 4 szub, de nyilván kevesen élnek a lehetőséggel. Valószínűleg igen magas szintekig el lehet jutni 2 szubbal is, affölé meg kevesek merészkednek, és nem is mindig hangminőség-javítás céllal.
-
válasz
fecke78 #72506 üzenetére
nem az a fő szempont hogy vissza tudja küldeni hanem hogy a pénzéért a lehető legjobb minőséget kapja.. Azért drágább mert jobb.
Milyen viszonyítási alapja lenne megmondani arról a mélynyomóról hogy jó vagy rossz, ha még nem halott értelmes mélyládát ami nem annyire érzéketlen és csutka mint ez a jamo és finom hangokat is tud vissza adni? nem az a fő szerepe egy ládának hogy puffogjon hanem hogy értelmesen vissza adja a mélytartományt minden módban és alacsony hangerőn is akár. -
-
válasz
fecke78 #72502 üzenetére
használtad már? Mert én az eggyel nagyobbat hallgattam meg. Szerintem meg ennyiért vétek megvenni egy 50 wattos erősítővel rendelkező kistérfogatu mélyládát. szerintem kalap szar, és akkor enyhén fogalmazok. Csak akkor vegye meg ha nincs helye másiknak, amúgy pénzkidobás.
-
Mustadjoci
tag
válasz
fecke78 #72455 üzenetére
Nem ertelek.
rairtak?
mire?valosan tudja, ugy ertem, hogy masik tvvel probalva atment az atmos hangsav, irta is a soundban h dolby atmos.
laptoprol a dolby acces is atkuldte az atmos hangot a sajat programjabol
de se vlc se kodival nem megy at az atmos, hiaba valasztom ki azt a hangsavot -
-
Tody56
aktív tag
válasz
fecke78 #72347 üzenetére
Az, hogy nem kell 2 távirányítót használni az nekem tetszik. Pláne a gyerkőcöknek.
Kimondottan kényelmes, hogy bekcspolja az erősítőt ha bekapcsolom a tv-t. Ezt szeretném is használni.
A gondom az, hogy forditva is megtesziHa csak az erősítő kellen radió hallgatásra, akkor is bekcspol a tv. Próbáltam több mindent de tegnap nem jöttem rá a megoldásra
Az imént a leírást olvasva találtam egy ilyen menüt ami esetleg jó lehet: Standby Sync (Off, ON, Auto)
Este munka után ezt még megpróbálom. -
válasz
fecke78 #72339 üzenetére
Bocsánat az offért .Én sem vitának szánom , csak véleményem van róla. Akár a békéltető testületen át, el lehetne szerintem érni eredményt( bár ahogy írod ezek szerint mégsem , nem ismerem őket) csak nem érné meg az egész herce hurca.
Ahogy embe írta volt már rá precedens, de nem biztos hogy a boltot át szeretném én is rázni/ le szeretném húzni egy egyszerű kis hiba miatt.fenti hegesztős sztorinál volt egy Iweld hegesztő ajándék 5 Kg hegesztő kábellel automata pajzsal( amire szintén garancia van tehát számlán fel kellett volna tüntetni 0 forinttal) és CO2/ Corgon reduktorral. A hozzá adott érték kb a heggesztő 50 % volt ezért megrendeltem
Miután megjött csak a hegesztőt kaptam meg.
A számlán sem szerepelt semmiféle külön tétel.
Felvettem a kapcsolatot az Emaggal azt mondták az az akció már 3 hete véget ért. Kifényképeztem a weboldalt hogy volt fent náluk a hírdetés ( még akkor is úgy volt fent) dátum nélkül. . Azt mondták utána néznek. rá 1 hétre nálam volt minden cucc. Ha itt most megvásárolnám az Oberon 7 et kifizetem vissza igazolják, majd jön a futár egy darabbal akkor bármi is van a számlán szerintem kötelesek lennének küldeni egyet még. -
válasz
fecke78 #72334 üzenetére
Azt írtad ha megjön a visszaigazolás.
A visszaigazolás megjön a rednelés számmal amint rendelsz tőlük. Természetesen most már oda is írják, hogy ez egy automatikus visszaigazoló email. A probléma hogy utána már nem kapsz másikat, hanem egy számla jön a marketplace partnertől.
Idén 41 terméket vettem Emagról az utolsót szeptember 29-én azonnali visszaigazolással és 31 án kaptam meg a számlát a cégtől akitől jött....
Amúgy az idevonatkozó rendelet szerint ha az áru ára irreálisan alacsony amiről a vásárló joggal gondolhatja azt hogy elírás nem köteles teljesíteni az ajánlatot de ez a fenti esetében 30 % akció( 449 ezer a legolcsóbb helyen árukereső szerint) ami simán elfogadható egy árleszállításnak tehát a visszaigazoló email után valószínűleg egy fogyasztóvédelmi esetben a vásárló javára döntenének. Ezért írtam hogy ma már ez 150-200 ezer forintot nem érne meg.
Érdemes elolvasni az utolsó pár bekezdést: [link] -
válasz
fecke78 #72332 üzenetére
Emag egy online piactér. nekik fizetsz, azonnal küldik a visszaigazolást ,a számlát meg külön a bolt állítja ki. Onnantól nekik kell lebokszolni a bolttal.
Én így kaptám meg a hegesztőmhöz 5 kg minőségi huzalt mert fent felejtette az iweldet forgalmaz bolt. én ajánlottam itt elírt áru kábelt amit több emberkének kiküldtek itt. [link] 100 méterre írtak 26 ezret ha jól emlékszem de már nem biztos. nekem már pont nem, mert elfogyott állítólag.Szóval lehetséges hogy nem küldenék ki ,de az nem felel mega jogszabálynak. Utána lehetett volna akkoriban is járni miért küldtek ki egyes embereknek egész guriga kábelt nevetséges áron másnak meg nem ( valóban elfogyott e vagy rájöttek hogy hülyeséget csináltak)de nem ér annyi utánajárás , bizonyítási pert ma már 200 ezer forint.
-
-
válasz
fecke78 #72180 üzenetére
Mivel annak is 0, azaz nulla a hangi jelentősége, hogy maga a szub egyazon márkából származzon, így annak, hogy a kábel azonos márkájú-e a többivel, annak a hangi jelentősége -1.
De egyébként a tudatnak, az esztétikai egységességérzetnek jót tesz. Ezek úgyis sokszor meghatározóak a hangélményben is, úgyhogy ha nem kerül semmibe, miért ne?
-
válasz
fecke78 #72180 üzenetére
Úgyis jön valaki, aki majd mondja, hogy csak költs, költs, és költs kábelre, de kénytelen vagyok az idetévedt olvasók védelmében ismét leírni, hogy ennek az égvilágon semmi hatása nincsen.
-
-
-
BBéci
legenda
válasz
fecke78 #72156 üzenetére
Attól függ, melyik InAkustik. A Star leginkább ruhaszárító kötélnek alkalmazandó, Exzellenz-től fölfelé már megérik az árukat. Az Oehlbach-ok mindegyike rendben van.
Az a legfontosabb, hogy csakis kipróbálás - vaktesztelés - után adj pénzt kábelért! Ha nem hallasz különbséget, akkor spóroltál pár ezer forintot. -
-
-
válasz
fecke78 #62021 üzenetére
Elé tudsz tenni egy műanyag lapot és hátul vezeted el a kábelt, kész is vagy. Állványba zárva alig látszik, hogy van felette bármi, amúgy is sötét van ott. Ez már nem az a szint, hogy 1000 forintos dolgot oldasz meg 500-ból, hanem ismét lehúzás területre érkeztünk. Jó neked, ha neked értelmes kiadás 40k felett fizetni két ventilátorért, de az emberek (és már nem csak a magyarok) 99%-ának nem. Mintha telefont vennél 3 millióért, annyira túlzó dolog. Az, hogy egy dologra keveset költesz, nem jelenti azt, hogy mindenre keveset kell. Nekem is az összes kábel 20k (igen, az összes, táp, HDMI, hangszóró, minden), mert arra nincs értelme költeni, cserébe vannak minőségi hangszóróim, illetve high-end ligában játszó előfokom, normális erősítéssel, mindez olcsóbban, mint rossz döntések után sokaknál egyetlen kábel ára. Természetesen sokkal jobb náluk, és a tévhittel ellentétben a gyenge láncszem még mindig a drága cuccok közt van (erősítés), nem az olcsó kábelekben. Nem marginális, hanem 100-szoros értékbeli különbségről beszélünk, már a ventilátornál is 30-szoros volt. Készen is árulják őket csomagban.
-
-
-
Teal'C
veterán
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Megjött a Razer DeathAdder egerek legfrissebb nemzedéke
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Facebook és Messenger
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gitáros topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- Horgász topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- MAGYAR Larousse Enciklopédia 1-2-3 egyben 2999 ft
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest