- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Magisk
-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
WaterWave #87307 üzenetére
Amúgy aki nyelvtanon lovagol, az ilyenkor mit érez?
"Nézd, anyu, nagyfiúcska vagyok, valakinek jól megmondtam, hogy elírt valamit, amit lassan módosítanak a korpuszban, olyan gyakran írják úgy."
Gratulálok, kisfiam, ma 1 medvesajttal többet ehetsz.
Tényleg itt tartunk?
-
Quetz
őstag
válasz
WaterWave #86759 üzenetére
Az otthoni környezet akusztikai anomáliáit régóta próbálják kezelni, külön meghatározást is kapott a témakör "small room acoustic" néven. A Dirac maga pedig azért lett fontos, mert az összes többi korrekciós megoldás lemaradt a fejlesztében. Jelenleg a következő jelentősebb projektek futnak:
- Acourate - fizetős, htpc kell neki
- Audiolense - fizetős, htpc kell neki
- Audyessy PRO - fizetős, csak D+M eszközökkel kompatibilis
- Cavern - ingyenes, htpc kell neki
- Dirac - fizetős, AVR + htpc is támogatott
- Dirac ART - csak Storm Audio eszközökkel kompatibilis jelenleg
- Lyngdorf RoomPerfect, csak Lyngdorf eszközökkel kompatibilis
- Rew + Rephase, ingyenes, htpc kell neki
- Trinnov optimizer + waveforming, csak Trinnov eszközökkel kompatibilisFentiekből state of the art-nak számit a Dirac ART és a Trinnov Waveforming, a belépési küszöb 5m huf és felfele. Következő lépcsőfok az akusztikai tervezés és optimalizálás, amit kivitelezővel csináltatva 1-2 millábol már megvan. Hát ezért nagy durranás a Dirac, mert az pedig csak 100k nagyságrendű összeg.
#86760svgyula:
Amit írtál, az oximoron. Mivel a Dirac az egyik csúcskategóriás korrekciós megoldás, ezért aki mellette teszi le a voksát az aligha üldőgélhet a múltba révedezve. -
VoidXs
Topikgazda
válasz
Mondj bármit, ami akár csak megközelíti azt a javulást, amit egy kalibrálás ad. Mondhatsz akár 15 milliós tételt is, de úgyse lesz semmi.
svgyula: Ugye a szoftvernek neked kell megadni, hogy mit akarsz hallani. Akik szidják, azoknak általában nincs meg a képességük, hogy ezt le tudják írni.
-
svgyula
addikt
válasz
Nem! De ez azért van mert sok a botfülü aki a gépre/szoftver algoritmusra bízza azt amit hallani akar!
Hány emberrel találkoztam aki az autórádiót képtelen beállítani
A teknológia halad az emberek meg ülnek a múlban révedezve, várják amerikai módra a sült pulykát......
-
-
Cool Face
aktív tag
válasz
WaterWave #85632 üzenetére
Úgy mondod mint ha a Denon annyira szar erősítő lenne...Vagy mint ha a Marantzod nem lenne 80-90%-al azonos a Denonnal. Volt Marantzom legfőképpen sztereo és pár házimozi is, de nekem mozira sokkal jobban passzol a Denon inkább semleges, dinamikusabb hangkaraktere mint sem a Marantz „melegebb” hangzása.
-
Mauzes
addikt
válasz
WaterWave #84576 üzenetére
Beigazolódik, hogy ez a hobbi egy mély rabbit hole. Van egy csúcskategóriás AVR-e az embernek és akkor is ott lesz benne, hogy sztereóra (talán?) egy másik erősítő jobb lenne. Ráadásul sokszor a házimozira beállított hangsugárzók is vannak már annyira komolyak (drágák), hogy nem akar az ember külön venni egyet sztereóra.
Tényleg, akartam is itt közvéleménykutatni a topikban, hogy nálatok mi a gyakorlat. Van olyan, aki ki akarja maxolni a házimozi és sztereó minőséget egyszerre, vagy inkább az egyik felé priorizál?
Ha jól gondolom, az alábbi kombinációk szolgálják a kimaxolást:
1. Nagyon jó minőségű (=drága) AVR-t használsz, hogy megfeleljen zenehallgatásra is
2. Veszel külön egy HT bypass képes minőségi sztereó erősítőt és azon keresztül hajtod a frontokat. Ennek a módszernek nem tudom, van-e bármi hátránya
3. Veszel külön egy minőségi sztereó erősítőt és egy amplifier switch-csel állítgatod, hogy a céltól függően épp melyik erősítő hajtsa a hangsugárzókat
4. Teljesen szeparált a házimozi és hifi rendszer, minden komponens duplikálva van -
Mauzes
addikt
válasz
WaterWave #84563 üzenetére
SR8015? Csak kíváncsiságból, próbáltál jobbfajta angolszász cuccokat, mint Arcam/Anthem/NAD?
Csak azért kérdezem, mert sok helyen olvastam már, itt is, külföldi fórumokon is, hogy ha a user a házimozi képességek mellett egyszerre a legjobb minőségű sztereó zenehallgatásra is vágyik (AVR fronton), akkor inkább ezek közül nézegessen.
Na most nekem nincs tapasztalatom, így nem tudom, hogy ebben van-e igazság vagy inkább márka-sznobság. Vagy hogy ez inkább a középkategóriás Denon/Marantz/Sony/Onkyo/stb. cuccok ellenében értendő, de a felsőkategóriára már nem érvényes.
-
Smish
tag
válasz
WaterWave #81591 üzenetére
Hát ez így nem igaz. Én pl pont az alacsony hangerőn is jól részletező hangzása miatt vettem Onkyo 7100-est. Tényleg moziban érzem magam mikor alkalmanként tudok egyedül filmezni, lehengerlő dinamikája van, de a 1.5 éves lányom miatt fontos volt hogy minimum hangerőn se vesszenek el a részletek. Nekem nagyon bevált. Imádom a hangját halkan is. Tény hogy a korábbi 506 ezt nem tudta, annak kellet a kakaó a részletek előcsalásához, de a mai típusoknál ez már abszolút nem így van szerintem.
-
Swenk
aktív tag
válasz
WaterWave #81591 üzenetére
Lehet, hogy csak marketing, de ezt írják az erősítőről:
Klipsch optimalizálási mód
A Klipsch Optimize Mode segítségével könnyedén integrálhatod Klipsch Reference és Reference Premiere hangszóróidat Onkyo AV-vevőddel. A Klipsch és az Onkyo összefogtak, hogy megvalósítsák a precíz crossover értékeket az új Reference Premiere hangszórókhoz. Most egyszerűen kiválaszthatod az egyes csatornákhoz használni kívánt hangsugárzó-modellt, és a rendszer automatikusan alkalmazza az optimalizált crossover beállítást. -
buci68
junior tag
válasz
WaterWave #81516 üzenetére
Szia
szimpi masina de többen irták ha a sztereó is előtérben van Arcam 850 újabb 30 as jobban Odateszi nagát
Egyik Anthem MRX 720 tulaj állítása szerint eme masina megverte az Arcamokat igaz nem irt pontos típust ...Igaz eladó a cucca így lehet kicsit reklám szagú a dolog ))) -
BBéci
legenda
válasz
WaterWave #81276 üzenetére
Pont azokat volt szerencsém egymáshoz hasonlítani és egyetértek a megállapításoddal.
#81277DroiDMester
Nem kell méregdrága kábel, két azonos összegbe kerülő, olcsó között is gyakran hallható a különbség.
A legtöbben pont a hangszórókábelek fontosságát szokták elismerni, még a szkeptikusok is, mivel a legnagyobb különbségeket azokkal tapasztalták.
Az jogos, hogy durva, irreális árakon is kínálnak kábeleket. De nem lehúzás, mert senkit nem kényszerítenek a megvásárlásukra és lehetőség van otthoni kipróbálásra, amit nagyon fontosnak, sőt, kötelezőnek tartok. -
BBéci
legenda
válasz
WaterWave #76128 üzenetére
Nagyjából egyetértünk, ám szerintem a Marantzok ugyanolyan jók zenehallgatáshoz, mint akciófilmekhez.
#76129Zsömica
Denonok közül sem mindegyik hozza el a Kánaánt, de a csúcskategóriásokra halványan sem érvényes az, amit leírtál. Rendben, beklépő topikban vagyunk, de az, hogy soha nem lesz Denonod, vészesen elhibázott kijelentés. Hallgass meg egy AVR-X7200H-t! Persze hozzáillő hangdobozokkal! -
-
Gino20
őstag
válasz
WaterWave #73724 üzenetére
Szerintem ez jelenleg abszolút belépő hiába a magas keret.
Van amikor olyan mérésekkel / témákkal jönnek a nem belépő topikba kompetens személyek, hogy a legtöbbünk pislog és végül valaki zárja is, hogy na jó ez már haladó, de nem pénzről van szó.
Jelen esetben csak szimplán van egy személy, aki el tud költeni majd 7 számjegyet AVR-re és szeretné ezért cserébe kimaxolni a pénzét, de attól még nem haladó, nem arról van szó, hogy pl, hogyan hozzunk szinkronba 4db SUB-ot, hogyan kell végfokokat alkalmazni meg REW és társaival "etetni" a rendszert. -
powerup2
addikt
válasz
WaterWave #73724 üzenetére
Igen ez már nem belépő cucc nagyon nem az. Bár én azt mondom ha megtapasztalod mit ad akkor alá nem nagyon mész. Nekem most ami durvább beruházás volt az a front meg a center és azt mondom nagyon megérte. De a revel az követeli a vasat maga alá és ha nem eteted minőségi zenével akkor az arcodba tolja hogy a felvétel hibáit. Ugyan ez az erősitő is mert valami minél kifinomultabb annál jobban előjönnek a felvétel hiányosságai. Filmeknél magyar hang az néha olyan hogy köszönöm nem pedig szeretem a magyar szinkront. De természetesen eredeti nyelven nézem meg a filmeket.
-
powerup2
addikt
válasz
WaterWave #73715 üzenetére
Béci amit irt annak az a lényege hogy inkább választ egy olyan erősitőt ami hdmi 2.0 és kiváló hangja van mint egy olyat ami mindent is tud de spórolnak a hangminőségen. Nálam az antem mrx710 egy hdmi elosztóval volt használva a hangot megkapta az erősiitő a képet meg az oled tv. Volt 4k hdr dv és kiváló hangom. Olyan hang amit egy mindent tudó erősitő nem.
-
krx21
nagyúr
válasz
WaterWave #73269 üzenetére
Az a hűtő több szempontból is jó. Nekem is van.
Használaton kívül nem szál a por az erősítőbe…
Aki nézett már bele pár éves erősítőbe, tudja miről beszélek…
Használat alatt pedig segít távozni a meleg levegőnek.
Szűk helyen, egymásra rakott eszközök esetén, pedig kötelező…
Én még megis tuningoltam, hogy oldalról kevesebb haszontalan levegőt tudjon szívni…(Tudom, beteg…
)
-
-
ldn218
tag
válasz
WaterWave #70611 üzenetére
Nekem is az van habár engem a portzaja zavart. Én kihajígáltam belőle a gyári kábelezést hogy a power "széles vállal" tudjon közlekedni
Vatelinnel a belső felületét kibéleltem mert csak mutatóban volt benne. A reflex csőre meg ráhúztam belülről egy vastag laza szövésű téli zoknit. ( Ér röhögni
) Betömni nem akartam. Nincs már portzaj de a kanapé továbbra is megrezegteti az ülepem. Nagyon furdal a kiváncsiság úgyhogy a következő komponens csere valószínüleg őt fogja érinteni a nagytesóra.
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
WaterWave #70611 üzenetére
Én a kistesót egy évig használtam, az volt a második subom valaha. Hiába próbáltam állítgatni (igaz, akkor még nem létezett a Cavern), nem szerettem. A boltban előtte hallottam az R-115SW-t, az is szépen betette az ajtót, hogy élvezni tudjam, amikor hallottam a túl jót. Kívántam vissza a Dimarsont, csak gyenge volt. Az RW-12d-től már azonnal leesett az állam, úgy tudtam lecserélni az R-10-et, hogy még pénzt is nyertem az üzleten. A használtpiacon borzalmasan alul vannak értékelve, így ha lenne, azonnal lecsapnék rá. 50-60k körül szoktak menni.
-
zsoika
addikt
válasz
WaterWave #29033 üzenetére
Figyu. 515-öm volt de csak fhd tv-vel használtam.
A többi spekuláció részemről.
Szerintem ha 4k filmet akarsz rajta átküldeni HDMI-n az menni fog (kép+hang).... mert az 24p(Hz), de ha játékot 60Hz az nem.
Azt optikai kábellel tudod megoldani a hangot, de az nem hD hang. -
zsoika
addikt
válasz
WaterWave #29024 üzenetére
Csak az optika miatt nem cserélsz? Inkább fhd képpel játszol a 4K helyett!? Érdekes.
fa4hu: Akkor mindent jól csináltál és bármi más is lehet a baj nem csak a végfok. Szét kéne szedni és látni fogod mi égett szét, mert kormos lesz .
Fotózd le és az elektrotanya fórumon segítenek....akár kapcsolási rajzot is adnak. -
Beni2360
félisten
válasz
WaterWave #29019 üzenetére
Erről van szó? akkor igen.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
WaterWave #29019 üzenetére
Szerintem az az avr tudja a 4kt, szóval az elmeleted működni fog...[link]
Most hogy olvasom, képes felskalazni, de elvileg 1.4es hdmi van rajta, ami nem biztos bogy atengedi, csak fel tudja skalazni
Remélem a többiek biztosabbat mondanak, mert én nem élek-halok a 4k felbontasert
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- War Thunder - MMO Combat Game
- Villanyszerelés
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- VR topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- Android szakmai topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest