-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
válasz
gubabela #76816 üzenetére
Itt studio monitornak írják a Presonus Eris E4.5. De pl a KRK-kat is annak írják, meg még bőven vannak elfogadható áron. Na mind1.
-
farkas-j
őstag
válasz
gubabela #75843 üzenetére
Köszönöm a segítséget! A legfrissebb Heos van fent. Eddig az erősítőn próbáltam keresni, most a mobiltelefonon a Heos-ban. Minden általad írtat megtaláltam. A Petőfi sajna itt sem működik, viszont a Rádió 1 Debrecen és Szombathely igen a Pécsi nem. A Retro szintén nem. Így azért már elleszünk, csak nem értem, hogy mi történt a Denonos TuneIn-nel, mert csak azon van gond. Még egyszer köszönöm a segítséget!
-
farkas-j
őstag
válasz
gubabela #75811 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszodat! Sajnos nálam a Rádió 1-nél csak a Budapesti van elmentve. Keresést kiadva meg nem találja egyiket sem.
Nálam sem a Petőfi sem a Sláger sem a Retro nem indul el.
A helyi adók viszont igen. Ugyanerre az otthoni hálózatra feljelentkezve (FTTH 250/70) a telefonomon és a Gt King boxomon viszont jönnek a hiányzó adók. Nem tudom mi lehet a gond a Denonomnál?
-
Orlifunk
csendes tag
válasz
gubabela #74581 üzenetére
Kószönöm uram a vàlaszt. Nincs sérülés..csak érdeklődtem érdemes- e ilyenbe beleölni pénzt vagy tökre felesleges. Olvastam az Isotek kàbel előnyeiröl...meg làttam videót Gedeeon sràctol ...de nem feltétlen hiszek el mindent ...mivel ő pont ezzekel foglalkozik....nem lehet sajàt maga ellensége🤔😉😎
-
válasz
gubabela #74370 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm
guppy_83
Neked is köszönöm szépen, szerintem az én erősítőm
nem tudja még, a tied újabb nagyobb abban lehet hogy állítható. Én nem találtam semmit ezzel kapcsolatban, a linken is nagyobb típusnál írják kezeli külön. Szól egyébként mind a kettő. De semmi változást nem veszek észre hogy kettő megy, gondolom kalibráláskor vissza veszi a hangerőt mivel két sub van. -
-
válasz
gubabela #74367 üzenetére
Akkor ezek szerint jót választottam. Top middle. Én megmondom őszintén, elveszek már ebben az egészben top middle stb. Anno volt 5.1 és kész most meg annyi minden beállítás hogy tök idegen az egész pedig kb 20 éve használok házimozit. De hát változik a világ én meg öregszem
Köszönöm
-
válasz
gubabela #74365 üzenetére
Ott azt mutatja hogy hátul milyen sugárzót hova kössek az meg van. Viszont itt nem vagyok biztos benne hogy jót választok. Eddig front dolby volt mert olyan a front sugárzóm aminek a tetején van az atmos. De vettem egy pár atmos sugárzót hátra. Kikötöttem a frontban lévőt és a hátsót kötöttem be. Viszont az avr ben is megkellene adni hogy hol van az atmos sugárzó, és nem vagyok benne ez a helyes amit a képen mutattam, mert van több lehetőség is. Végül ezt hagytam és kalibráltam is. De jó lenne tudni így rendben van e hátsó atmos sugárzóval használva.
-
Quqesz
nagyúr
válasz
gubabela #71479 üzenetére
Ne aggódj, ez másnál is így van. Párom mikor megjött a Klipsch 115sw nem tetszett neki, hogy sok helyet foglal. Megkérdezte, nem lehet felrakni a szekrény tetejére?
erre após is rákontráz(nem egy helyen lakunk, csak átjött), hogy mi kenne ha felraknánk a szekrény tetejére. Mivel tudtam milyen nehéz, ha fel tudja rakni ám legyen. Majd összefosta magát a súlya alatt, nem tudta megemelni. Azóta nem piszkálják.
-
BIGi75
senior tag
válasz
gubabela #70474 üzenetére
Ha van egy sztereó erősítőd végülis csak egy pár rca összekötő kábel kell, hogy kipróbáld. De a Denon x2700-on én nem láttam front preout kimenetet, csak zone2-őt illetve subot.
Probáltam én is egyébként az RS500-assal korábban, de nem volt olyan átütő az eredmény. Most egy Emotiva BasX A2 van nekem a preouton, mondjuk ez AB osztályos, a karaktere is más. Használati szempontból egyébként mintha ott sem lenne: az AVR kaplcsolja ki/be az emotivát, hangerő beállítás (YPAO beállítás után) ugyanúgy az AVR távirányítójával történik, a perout kimeneti szintjét állítja ebben az esetben. Mozinak és zenének is nagyon jót tett. Korábban -30dB-től már inkább hangos volt, mint jó, most -25-22dB között filmezek (hangosabban, kb.ref. szinten) hallható torzítás nélkül, megfelelő dinamikával. Zenénél meg minőségi ugrást is érzek emellett. -
trog
tag
válasz
gubabela #70375 üzenetére
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat, úgy érzem kicsit közelebb kerültem a válaszhoz, valamint a téma megértéshez is.
Külön köszönet a pontos típust megfejtő képért gubabelanak, én is nézelődtem google képkeresővel, de nem jártam sikerrel.Első körben ráírok arra akitől vásároltam, hogy esetleg megan-e a hangfalszetthez tartozó dvdlejátszó/erősítő készülék, azzal akkor el fogom tudni érni az 5.1-es hangzást tvről usb stickről lejátszva a bdripes fájlokat, miután összekötöm a digitális optikai kábellel a tévével a készüléket, amibe be vannak dugva a hangfalak, ugye?
Egy éve volt feltéve itt a hardverapron egy pont ugyanilyen, ami az eladónál nincs értékelve eladottként és lejárt hirdetésként van ott egy tízesért, úgyhogy arra is látok esélyt, hogy akár tőle is beszerezhetem, ha attól akitől eredetileg vettem nem is:
[link]
Ezzel megoldódna a problémám(a leírás egy kissé elbizonytalanít), jól gondolom? -
-igu-
veterán
válasz
gubabela #70375 üzenetére
jó találat (így, hogy végre tudjuk a konkrét típust)
A linkeden ott a kép a fő eszközről, kicsit összefirkáltam, hogy trog kolléga is lássa a lényeget:
kiegészítésként még hozzáteszem, hogy csak az optikai bemenet használatával lesz bármi térhatás, az analóg RCA az csak sztereó.
szerk: most látom, hogy az analóg bemenet keretét elszúrtam, a tőle jobbra lévő piros és fehér aljzat tartozik oda, a baloldali viszont nem, mert az kimenet)
-
mexel
veterán
válasz
gubabela #69783 üzenetére
Így nem tudom megoldani, nem lehet hátrébb rakni. Tudom így lenne jó, de lehetetlen. ( hacsak lukat nemvágok a falba és átrakom a szomszédhoz, de szerintem úgyis beleszólna
)
Az a baj így túl "közvetlen" vagy nagyon halkra kell venni de akkor nem az igazi, ha hangosabb akkor pedig a térhatás eltűnik, elnyomja a frontokat kicsit. -
privacy99
senior tag
válasz
gubabela #67110 üzenetére
És visszajutottunk a kőkorszakba, amikor egy film megnézése külön szertartás, mert a mélyládához oda kell menni, és külön bekapcsolni... vicc kategória. Mint a régi gombos erősítők, amikhez nem volt távirányító.
Eközben a normális rendszerek a tv-vel együtt kapcsolnak be automatikusan, majd ha vége a filmnek, és kikapcsolod a tv-t, akkor ki.
Ugyanilyen mélyládám van, nem kötekedni akarok, de akkor is nevetséges, hogy kapcsolgatni kell 170 ezerért (akciósan), és ez elvileg annyira jó.
-
válasz
gubabela #67110 üzenetére
Azt nem, tudom mennyire pontos sajnos, de feszesebb, mint a kisebbik dali volt, kihallhatóak belőle a részletek az biztos,jobban , mint az eddigi SUB jaim.ban. Az árához nézve szerintem ez jobb vétel mint az E9-F volt. ezt 180 ezerért azt meg 220 ért vettem.
Köszi a tanácsot olvastam feljebb a problémáról. Most kézzel kapcsolgatom úgy döntöttem.
-
válasz
gubabela #65120 üzenetére
Amíg nem használtam nekem sem hiányzott, de már nem is nézek csak olyan tartalmat. Pedig elötte bármit meg néztem. Az hogy próbáltad pc-én, és tv nem jelenti hogy minden jó volt. Úgy értem hogy a kodiban elég sok mindent engedélyezni beállítani kell, hogy tökéletes legyen. Vagyis lehet hogy amit pc használtál, épp olyan volt mint a tv lévő ezért nem is vettél észre eltérést. Továbbá azért annak is van jelentősége gondolom hogy milyen tv,meg hangtechnika amin próbáltad. Persze e nélkül is lehet tökéletesen szórakozni a tartalmakon, én is elvoltam évekig. Viszont nem bánom hogy kipróbáltam, és lehetőségeimhez mérten, szeretném mindig így használni. Örőm amikor elindul egy tegyük fel film, és tökéletes minden. Egyedül ami nem annyira kiforrott az a magyar hangsáv, na abban nem sok van ami tökéletes, így sok mindent felirattal nézek.Én bátran ajánlom mindenkinek, ha már meg van egy jó tv, audió szett, vétek nem így használni. Hisz az a kis lejátszó, már igazán nem jelent anyagilag semmit
-
válasz
gubabela #65092 üzenetére
Persze tudom hogy kabel a legjobb de mióta meg van a tv, most először használtam volna avr el tv adást nézve :) ezert nem akartam nagyon foglalkozni vele. Meg ugye nem értem minek a bt a tv meg az avr en is, ha ennyire csúszik a hang? Semmi értelme🤷 A médiabox kodival a lehető legjobb döntés volt amit házimozi terén tehettem 🙏Egy 10k kis x96max lejátszó, és minden tökéletes! Gyönyörű kép 24p,10bit,hdr, atmos hang minden tökéletes! Azt soha nem fogom megbánni. Mellesleg egy könyvet irtam a topikjában szinte, annyit kérdeztem
A beállítása nekem nem volt egyszerű, viszont imádom és kárpotolt. Elötte én is az akkori tv alap lejátszóját használtam, nem is gondoltam hogy ekkora változás lesz így. Én bátran ajánlom mindenkinek. Köszönöm a válaszod
-
ada19
senior tag
válasz
gubabela #65094 üzenetére
Az lehet, de van mellette pc-s kodi is és én nem láttam/hallottam különbséget a tv-s verzióhoz képest 24p ide vagy oda.
Pedig egyértelműen van, nyilván most ne olyan különbségre gondolj mintha fekete fehér TV-n néznél valami szemcsés kalóz HBO-t.
Szerintem semmivel nem kényelmetlenebb amúgy egy külső Kodi-t használni, mert ha nem PC-n használod akkor megy a CEC, ergo TV távirányítójával kezelsz ugyanúgy mindent.
Amúgy honnan van az infó, hogy nem támogatja a tv-s kodi a 24p-t? Verzióban a legújabb mátrix megy rajta.
Az teljesen mindegy, nem Kodival van a gond hanem a TV-k saját operációs rendszere nem támogatja a 24p váltást ezért van hogy bármi amit a TV-n futtatsz fix pl. 60 Hz-en megy.
-
ada19
senior tag
-
Zigi
senior tag
válasz
gubabela #64085 üzenetére
Annyira ne aggasszon. Nehéz találni egy jó centert, az alsóbb kategóriásoknak szörnyű doboz hangja van, sokszor jobb ha nincs. Ahogy már említették ha középen ülsz és rendben van a tér, teljesen el lehet lenni fantom centerrel. Itt mondjuk istenkáromlás, de ha alsó vagy alsóközép kategóriás szetted van érdemes egy kategóriával feljebbről választani és hatványozottan igaz, hogy meg kell hallgatni.
-
I'am Dony
őstag
válasz
gubabela #64083 üzenetére
Az audyssey mérés után -11,5 dB-re állítja a subot. Ez normális? Maga a sub 50-60%- ra van tekerve hátul
Ez még pont a határ +/- 12 dB alatt van, ameddig Audyssey tud korrigálni, uh akár maradhat is. Az 50-60%-al ne törődj, az nem sokat jelent és nem is lineáris, ahogyan tekered fel-le. Van egy kiemelésed és ezért állít -11.5 dB a rendszer a szinte fél álláshoz. Kell az a miniDSP
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
gubabela #64073 üzenetére
Kalibrációval tökéletesen pótolható, de ahhoz tényleg jónak kell lennie, hogy középről halld a frontokra kevert centert. Jó bemérővel nem kell az sem, hogy a gyártó egyezzen, mert teljesen elpusztítja az egyedi karaktert, de ez egyébként csak THX felett működik, azokat minősítik úgy, hogy együtt tudjanak működni.
-
gab1ka
senior tag
válasz
gubabela #64037 üzenetére
Én egyszer valahogy megpróbálnám pc-n keresztül kisajtolni a mostani lehetőségeidből a maximumot, azaz egy mikrofonnal és amit a többiek leírtak EQ APO+Cavern-nel beállítani a lehető legjobban.Ez kb ingyen van.Ha ezek után is rossz szájízzel ülsz le mozizni, akkor viszont lehet hogy tényleg a sub csere lesz a nyerő, de az is ugyanúgy igényelni fogja a jobb szobakorrekciót annál, mint amennyire a 2000-es Denon képes.Esetleg egy MiniDSP-t megérhetné beiktatni az avred és a sub közé.
A leghatékonyabb segítséget akkor kaphatnád meg - nem tőlem - ha be tudnál illeszteni egy pontos mérést amiből látszana hogy pontosan mit is hallasz és merre lehet a gond. -
gab1ka
senior tag
válasz
gubabela #64033 üzenetére
Szerintem meg is van a problémád.Az X2700-ban tudtommal az Audyssey-ből csak a sima XT van, szerencsésebb lett volna az XT32 ami több filtert használ.Így egy pc-s eq végeredményét még meghallgatnám hogy mit mondasz az után.Ettől még elképzelhető hogy megéri neked a csere, de szerintem az egyik gyenge láncszemed biztosan megmarad drágább jobb sub esetén is amíg csak a gyengébb Audyssey lesz az egyetlen eq lehetőséged.
Azért is fura ez, mert itt sokan a R112 subot már igen jónak tartják, egyenesen hatalmas előrelépésnek a 100-150e Ft-os alsóbb kategóriához képest. -
VoidXs
Topikgazda
válasz
gubabela #64026 üzenetére
Pont jól írod, hogy kis teljesítmény és elfogadható minőség szinte csak a stúdiós darabokban létezik olcsón. A KRK-t én is szeretem, ahogy a JBL-eket is tudom ajánlani, de nem árt nem megfeledkezni arról, hogy ezeket nagyon kicsi (max 15 négyzetméteres, de inkább 12) szobákba tervezték, felette csak zenére lesz jó, filmre eltűnik a távolban.
-
törölt tag
válasz
gubabela #64013 üzenetére
Volt nálam egy Boston A. reflexes szub, de valami pocsék hangja volt, nem tudtam vele megbarátkozni az évek során.
Az is igaz, hogy van mélykiemelésem, lehet ez volt a probléma, de a jelenlegi zárt sokkal jobban szól ugyanabban az elhelyezésben.
EQ-val nem kalibráltam egyiket sem... -
jambiyya
őstag
válasz
gubabela #64011 üzenetére
Nem veled van a baj, vagy akkor velem is van. Elfogadom, hogy megfelelő elhelyezéssel, EQ-val szépen tud szólni. Nekem 115 volt, és akárhova raktam, nem tetszett a hangja (ereje persze bődületes). Nálam is csak odüsszeia volt, sajnos nem volt lehetőségem komolyabban beállítani. Egy passzív membrános elac váltotta, ami úgy néz ki marad egy darabig.
-
Buckey
őstag
válasz
gubabela #64011 üzenetére
Méretben nem kicsi (persze vannak nagyobbak is), de a mélyhez kell egy bizonyos méret.
Én sem hallgatom hangosan a rendszert, galambdúcban nem tolerálnák, de amennyi a normál beszédhangerőhöz kell, azt "10 óra" beállításnál tudja.
A Klipsch r112sw-t nem hallottam, így viszonyítási alapom sincs. -
I'am Dony
őstag
válasz
gubabela #63925 üzenetére
A 25 nm és a saját tapasztalataim alapján nyugodtan merem ajánlani, hogy az alábbi szempontokat vedd figyelembe:
-Ne vegyél 10"-at, ebből eredően 12-es lesz az idelális,
-Ha filmezés az elsődleges olyat nézz ami -3 dB eséssel a 22 Hz környékét (minimum) tudja, de ha inkább zene akkor nyugodtan mehetsz feljebb is,
-A zárt vs. reflex témát nem nyitnám újraez legyen a személyes preferenciád. Ha szeretnéd érezni is egy adott jelenet hirtelen erejét, néha "megijedni" akkor a reflex felé terelnélek normális áron, vagy ugyanez elérhető aranyáron zártban. Az aktív-passzív (2 hangsugárzósak) valahol a kettő között helyezkednek el.
-A teljesítményt tekintve - ez nehéz ajánlás, de kb. igaz - reflexnél minimum 300 W (Rms), zártnál ezt 400 W környékére tenném ahonnan indul egy jobb doboz,
-Az, hogy lefelé vagy előre sugárzó szól nálad a jobban függ a padló anyagától is. Az előre sugárzóval mindenhol megélsz.
Egy pár példa csak úgy vegyesen van kb.: Klipsch R-120 SW/SPL-120, SVS-SB/PB2000 ugyanígy a Pro újabb széria, REL HT/1205, Dali SUB E-12 F, KEF Kube 12b, a BK P12-300SB-PR, BK XXLS400 ill. a BK Monolith Plus -FFés az általad is olvasott XTZ.És bár belépő topikban vagyunk, de nem tudok olyat javasolni 100 K környékén, ami megérné az árát és valóban szubnak lehet nevezni.
-
I'am Dony
őstag
válasz
gubabela #63922 üzenetére
Merre, mekkora méretben érdemes nézelődni? Centert még csak csak el tudnám helyezni, ha van értelme, mert a két álló között nincs túl nagy távolság (kb4m)
Jó lenne tudni, hogy mekkora a helység ahol a sub lesz és mekkora a keret. A center nélkül nincs igazi mozi, ezt mindenképpen érdemes lenne beszerzni. A 4 m. egyáltalán nem kevés távolság.
-
Kapanyél
őstag
válasz
gubabela #63901 üzenetére
Nem értem, minek ez a hiszti? Ebben az egykor szebb napokat látott csoportban - mint ahogyan a való életben is - nem sokan engedhetik meg maguknak, hogy 5-800e-es cájggal élvezkedhessenek. Aki igen, az pedig egészen biztosan más és más utat jár be, mint te.
Hasonló cipőben jártam mostanában én is, de nálam nincs Knight, sosem hallottam Denont, stb.
Aki pedig már hallott sok hangfalat és próbált sok erősítőt is, arról meg kiderült számomra, hogy pontosan az ellentétjét kell megfogadni annak, ami a véleménye.
Szóval nem értem, mire számítottál. Most megköszöntem volna a tapasztalataidat, de azokat pont nem osztottad meg… így magad is hozzájárultál ahhoz, ami elszomorít. -
gubabela
senior tag
válasz
gubabela #63892 üzenetére
Mivel nem érkezett válasz így egy denon x2700 lett (tisztában vagyok a hdmi buggal, de engem nem érint a jelenlegi setuppal és lehet ingyenesen igényelni hozzá egy konvertert ha mégis a későbbiekben szükség lenne a 4k120Mhz-ra) knight2 surrounddal egyelőre, bár gondolom ez is hidegen hagy itt mindenkit. Na mindegy, nem izgat különösebben, csak szomorú látni, hogy hová jutott ez az egykor szebb napokat látott fórum. Ha valakinek lenne kérdése az adott erősítővel vagy a hangfalakkal kapcsolatban írjon nyugodtan privátot, ha tudok válaszolok. Maradtam tisztelettel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Hobby rádiós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kompakt vízhűtés
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- Mobil flották
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Házimozi haladó szinten
- DOOM - The Dark Ages
- További aktív témák...
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest