Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
MasterHUn
senior tag
Sziasztok, sikerült némi szerveralkatrészhez hozzájutni. sfp modulok alkatrészek ilyenek. serintetek van rá kereslet otthoni megoldásokba?
-
-
-
Sziasztok, ide is bedobom, hátha...
proxmox, van 2 hdd, bind mount egy lxc-be, egyik hdd smb megosztva az itthoni nas. Ennek a tartalmát szeretném a másik hdd-re incremental backupolni, nem titkosítva, nem csomagolva, kb. rsync. Nem minden mappa és nem egyforma gyakoriság a mentés. Erre kellene webui-os cucc. webmin van, gui nincs. Fájlokat pve alól is elérem, nem kell az lxc-ben futnia. Javaslat? Köszönöm
-
PHenis
senior tag
Sziasztok,
tanácsért jöttem. Van egy sff gépem proxmox-al, egy ideje már minden stabilan megy (itt is kaptam segítséget amit köszönök nektek
) és most sikerült beszereznem egy tiny gépet amit backupra terveztem használni. Fel is raktam a pbs-t, megy szépen. Azon gondolkodtam el, hogy ha már úgyis 24/7-ben megy az is, nem lenne jobb clustert vagy valami olyasmit csinálni belőle vagy csak simán különszedni a cuccokat es a tiny gépre egy masik proxmoxra áttenni ezt azt és vm-ben futattni a pbs-t? A tiny gépben egy gennel újabb a proci de sokkal kevesebb a ram. Csak azért merült fel mert a heti egy backup miatt megy éjjel nappal, nem hülyeség ez így?Ti hogy csinálnátok, mi ilyen esetben a jobb megoldás?
-
senki11
aktív tag
Egy két antennás régi shit tp-link (a pontos típust sajnos nem tudom, max holnap tudnám megírni). A szolgáltató alapból nem ajánlotta fel a cserét, de a probléma bejelentése után egyből kiderült, hogy ez lehet a gond. A routercsere igazolta a hipotézist. Most minden ok.
Áldott új esztendőt mindenkinek és megfontolt óév búcsúztatót. Holnap se kelljen kevesebb újjal fórumozni.
-
Sanchez638
addikt
-
válasz
Sanchez638
üzenetére
Szóval mivel szar volt a lap, ezért elengedted a kisfogyasztású dolgokat.
Ok-okozati összefüggés? -
Magnat
veterán
válasz
Sanchez638
üzenetére
Nekem mondjuk az is elég hihetetlen, h egy j4005 ilyen hibákat produkáljon, mármint nem azt nem hiszem el, h megtörtént, hanem h nem vmi hw hiba vagy más van a háttérben. Ez a proci van talán Asustor meg Qnap nasokban is, Synologyról amit tudok az J4025 ami szintén majdnem ugyanaz és utóbbinál biztosan műxik a transcode, meg talán a gigabitet is kihajtja torrenten, bár ebben nem vagyok teljesen biztos.
-
vzozo
senior tag
válasz
PeterUr
üzenetére
Nyilván a te géped, te pénzed, de érdemes ilyen őskövülettel szenvedni? Német ebayen random találat 120 euróért:
Lenovo ThinkCentre M910x Intel i5-7500 | 8 GB RAM | 256 GB SSD | RS232 HDMI
150-160 körül már 8th gen procis is van, még több RAM-mal. Ezekbe tudsz tenni még nagyobb M2 vagy 2.5 SATA SSD-ket, vagy külső HDD-t USB3-on és kb. mindent röhögve elvisz a core duo-hoz képest.
-
PeterUr
csendes tag
válasz
Sanchez638
üzenetére
Ebben is gondolkodtam. Ezért lett külön egy sata raid vezerlő, sata dok hogy ha kell csak atrakom mas vasba. Jelenleg meg nekem tényleg nem érte meg egy valódi server. Ez is csak a gyerkoc miatt lesz igazan
meg tesztelni fogok egy ceges progit fejlesztessel egyutt arra is boven eleg lesz. Még év elején tervben volt egy valodi server dual cpu val de egyéb okok miatt másra kellett a pénz. -
senki11
aktív tag
Felnyomattam a szolgáltatónál a feltöltési sebességet, de ez alapból nem oldotta meg a problémát. Anyóséknál még routert is kellett cserélni, mert a régi nem hozta letöltésben a nas feltöltési sebességét. Ezzel a dolog meg is oldódott. Mindenki boldogan streamel. Köszi a korábbi tippeket mindenkinek!
-
Sanchez638
addikt
válasz
PeterUr
üzenetére
Simán ki lehet fogni használtam 2-3-4gen dual xeon rendszereket.. 1 év alatt járt itt 2db Dell R720, T320, T430. Ezek viszonyag bagóért és eredeti kiépítésben. Még nem lettek megbuherálva.
Én meg tanultam, ha otthonra kell ilyesmi szerver, akkor csak olyanba érdemes gondolkozni, ami ha megadja magát, gyorsan lehessen pótólni. Tehát vagy duplázod az alkatrészt, amit nem sokan tesznek meg. Vagy eleve népszerűbb megoldásra esik a választás.
Szerintem sokaknál overkill az a rendszer amit használ. Miközben sok éves megoldások mennek, ami simán lehet időzített bombázó..
-
PeterUr
csendes tag
válasz
Vektor77
üzenetére
Gondolkodtam egy kinai dual xeon lapon aliról komlett csomagban csak nem igazan voltak szimpik a tesztek ha csak alaplapot az is rizikos, vagy egy használt 3-4 éves dual xeonos vs gépet alapnak de az áruk. Szóval ezért a régi gépemre esett a választás. Ha már van
nem mostani meg hude gyors de nálam nem ez a szempont. A gyerkoc saját laptopja sulincsomag meg annyira tulárazott hogy is mondjam katasztrofa, kicsi képméret kcsi tárhely hogy arra értelmesen semmi sem rakható.
tudod amikor az ember gondolkodik a penzen elönyökön hatranyokon mit fog késöbb érni stb. Nagyon sok választás nem marad. -
Sanchez638
addikt
Még tavaly ilyenkor vettem egy j4005-ös procival szerelt lapot. Nagyon megtetszett, hogy van rajta M2 SSD-nek hely. Meg 2db sata. Részben már megbántam ezt az egész vásárlást és használatot is. Nagyobb terhelésnél a hálózatot simán eldobja. A processzor egy nagyobb sebességű letöltést nem tud rendesen kiszolgálni. A plex transzkódolást/egyéb feladatot se..
Pár napja építettem egy mini itx rendszert, egy i3 8100 procival.(Nem a szabvány itx, egy slot-al több, de sok itx ház támogatja. Viszont így használtan 10 max 15-ért be lehet szerezni..) Nem csak az üresjárati fogyasztása sokkalta jobb, de a plex féle kódólás se eszi meg a rendszert. Sőt, 80-90% üresbe megy, vagy épp csak egy mag dolgozik.
Úgyhogy ezeket a soc/kisfogyasztású dolgokat örökre el engedtem.
-
Pista0001
addikt
válasz
Vektor77
üzenetére
Épp D510-es Atomra telepítek OMV-t...
Nálam retró projektekhez lesz NAS. Dokumentációk, driverek, egyéb installerek lesznek csak rajta, erre elég lesz. Már-már stílusos is, hogy a NAS is retro gép.
Mondjuk a másik DIY NAS-om se sokkal újabb, Sandy Celeron 847 (2 mag, 1,1 GHz), de ezen már virtualizálok is. Proxmoxon egy OMV és egy headless Debian virtuális gép fut. Alapvetően nincs vele bajom, tudja a kötelezőt.
Ahogy mondani szokás, nincs gyenge gép, csak nem rá való szoftver/felhasználás
-
PeterUr
csendes tag
válasz
PeterUr
üzenetére
Na ez lesz a végleges.
SERVER
- IBM Thinkcenter 8811 Thover
- Core Duo E6600- 4x 2 GB 800MHz DDR2
- sajat SATA 1 - mobil HDD rack, ez nem biztos, Alap OS nek
- sajat SATA 2 - DVD-RW
- sajat SATA 3 és 4 - 500 GB HDD SATA (VM reszere RAID 1)
- SATA Raid kartya 4 portos + Inter-Tech 88884061 - 2,5" SATA HDD-k valszeg 2TB
OS- Proxmox SATA1 HDD 250GB os lesz- VM "gépek" SATA 3-4 HDD Raid 1 ben
- Raid "NAS" része adatoknak SATA RAID kartya, adat tárolásra. -
freddirty
senior tag
válasz
üzenetére
egyáltalán nem biztos hogy a szervernél van a bottleneck. Simán lehet hálózati problémád is. Pl. wifi-n van a TV/szerver, vagy mondjuk nagy sávszélesség igényű filmet néznél (4K, HDR, etc..) de a TV-dben 100mbit-es NIC van (igen még a millósakban is). Nálam plex van, semmilyen problémám sincs. De etherneten van a tv egy usb dongle-el. Ott is korlát az usb sávszélessége de a 100mbitnél jobb és már bármilyen filmet elvisz. Részemről már soha nem adnám fel a plexet annyira kényelmes.
-
törölt tag
Régen volt egy Synology-m. Csak Plex, torrent és adatmentés ment róla. Ahhoz képest 150k körül volt. DS224+ azt hiszem. Abba vettem néhány HDD-t és már 300k-nál járt a téma.
Nem értettem hozzá. Olvastam itt ott, kérdezgettem.
Azt hittem, hogyha egy tényleg jó minőségű filmet akarok TVn lejátszani róla, akkor azért kell kraft. Gondolok itt a 2160p, BD50 filmekre.A NAS szépen elvolt, futott aktívan 80-100 torrent. A feltöltés persze minimálisra korlátozva. És ugye a Plex.
Közben rájöttem, hogy ezekbe nagyon gyér processzor van és igazából azt, amire egy NAS használható, arra nem is használom, így eladtam.
Azóta van egy törött laptop, ami hálózatról megy, 0-24 be, onnan fut a Plex is, de egy jobb film azért megreccen néha.
Gondoltam, ha már a macska szépen összetörte a laptopot, akkor 40-60k között keresek egy használt üzleti gépet, hogy azért ha kell valamit pötyögni legalább tudjunk. Aztán egy mini PC-t. Valamit, ami kicsi, halk.
Ezres DiGi optika van. Telefonon ezt mértem: [kép] , ami ugye nem rossz WiFin.Ha stabilan szeretném nézni a filmet, akadás nélkül, akkor hagyjam a Plexet és kössem össze HDMI-n? Vagy így vezeték nélkül is normálisan kellene mennie?
-
zacci
senior tag
Ertem, koszi! De azert amit kell be lehet allitani web ui-n keresztul, ugye ?
Core alatt mount pointokkal lehetett megoldani, hogy a transmission egy adott pool-ba mentsen. Itt ha jol tudom ki lehet valsztani a pool-ban levo konyvtar utvonalat csak a jogosultsagokkal kell kicsit kinlodni. -
Én simán migráltam kb egy éve a webes felületről. Nálam még a TrueCharts transmission verziója van fenn, ez már sajnos nem telepíthető, már csak a saját alkalmazások választhatók, de ott is van transmission. Egy dolog van, ami eltérés a Core és a Scale között, hogy eddig hozzáfértél a transmission config mappájához, ezután már nem nagyon fogsz.
-
zacci
senior tag
Szia
Koszi a tippet. Egyszer osszeraktam a Core-t utana csak hasznaltam es nem foglalkoztam azzal, hogy mar leepites alatt van. Most mentem az adatokat oszt upgradelek Scale-ra. Te esetleg hasznalsz Scale-t es rajta Transmissiont ? Ha igen, tudsz esetleg jo linket transmission telepitesre, beallitasra ?
thx!
zacci -
válasz
üzenetére
A filmek NAS-on, amiről a laptop játszik le TV-re filmet?
Wifi is lehet szűk keresztmetszet. Ha sok cucc használja, vagy sok átfedés van, akkor hiába N, AC, XYZ akármi, az belassul. Próbálj keresni "tisztább" csatornát és manuálisan arra állítani, ha van 5 GHz, akkor válts arra (kütyük maradhatnak 2,4-en). -
törölt tag
Köszönöm. Nézelődök akkor.
DiGi net akart az lenni, aminek a feltöltési sebessége eléggé pocsék.
Kérdés, hogyha nagyobb minőségű filmet kezdek TV-n játszani mi a megoldás, hogy ne akadjon? Nem kell ilyenkor nekem se fel, se lefelé dekódolni. Laptopról pl akad. 8250U van benne. -
zacci
senior tag
Sziasztok,
Segitseget szeretnek kerni. Adott egy Truenas Core 13.0-U6.2 ami ket egyszeru dolog fut. SMB es transmission. Sajnos elkovettem azt a hibat, hogy frissitettem a rendszert 13.0-U6.4-re. Na innentol a transmisson jail nem mukodik. Eredetileg NAT-ra volt allitva, de U6.4 alatt nem indul, mert down.ba megy az eth a konteneren belul. Amennyire tudtam utana olvastam es tobben is szivnak (nem csak transmissionnal) kulonfele regebben letrehozott es ezidaig rendben mukodo jailokkal. Ha atallitom dhcp-re, vagy fix IP-re az eth up lesz, pingelni lehet a kapott IP-t, de a transmission kliens connection refused hibat dob.
Ujrahuztam a Core-t a frissites elotti U6.2 verziora, de mar ott sem mukodik a jail. Igaz ott legalabb elindul NAT-olva a jail, de tovabbra is connectio refused van. A jail-on belul a transmissionban nem tortent valtozas, de valami megis megvaltozhatott, mert nem mukodil. A kov. megoldas lett volna az, hogy letrehozok egy uj jalit es abba telepitek egy transmissiont, de kiderult, hogy mar nem lehet letolteni ezt a xar-t, igy nem tudom letrehozni a jail-t. Most olvastam, hogy a Core lassan kivezetesre kerul, de nekem pont megfelelne a celnak, viszont sok csomag mar nem elerheto. SOkan irtak, hogy a regebben letrehozott jailok elbaxodnak, ha frissited a Core-t es ennek megoldasa az altalaban, hogy ujratelepited nullarol az adott appot (letrehozol uj Jail-t). Na hat ez mar ugye a fentebb leirt okok miatt nem megy. Van valami otlet, hogyan lehetne helyrerantani a meglevo transmission Jailt ?Koszi!
zacci
-
-
freddirty
senior tag
Ha esetleg valaki otthoni labhoz kínai switchben gondolkodna, akkor a 8x2.5GB + 4x10SFP+ jó megoldásnak tűnik amíg ki nem derül, hogy van benne egy pici magas hangon sivító venti.
Ehh. Vagy moddolom, vagy eladom.
-
Magnat
veterán
válasz
üzenetére
Szia,
legnagyobb sláger az N100/N95 platform manapság, keveset fogyaszt, elég bivaly nasnak, home szervernek, még Windowsnak is általános felhasználásra. 60 körül ki lehet fogni 16GB rammal meg 512 SSD-vel (akcióban vagy kevesebb rammal/ssd-vel olcsóbban is), mondjuk az alap ilyen kíni minigépekbe 3.5-ös diszket nem tudsz tenni, de 2.5ös diszket igen vagy usb3 bővítő kell, esetleg nagyobb ház. Plexet nem próbáltam, de Jellyfin alatt még a transzkód is megy hardveresen, bár nem tudom, neked az fontos-e. Alapvetően egyébként kisebb teljesítményű gép is jó lehet, de ezt tudod másra is használni ha van rá igény.
Mi az a Digi hét? -
törölt tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Volt régen egy Synology NAS-om. Minimális jártasság van benne. Viszont azt eladtam és szeretnék egy megoldást a Plexnek.
4K-s Oledem van, DiGi héttel, aminek a feltöltése ugye kuka.
Vegyek egy mini PC-t? 10 TB HDD nekem elég lenne.
Mire figyeljek? Milyen proci, mekkora RAM?
Illetve jó rá Windows vagy úgy tudom van a Nasoknak oprendszere, eszkábáljam rá azt?Köszönöm
-
amargo
addikt
válasz
senki11
üzenetére
Maradjon a tailscale, ha port-ot nyitsz, onnantól a jellyfin fejlesztői felé dobtad a labdát, hogy mit tettek meg a program biztonsága érdekében. Ha már port nyitás, akkor a tailscale-nek nyisd ki, pont ilyen teljesítmény problémák miatt lehet jó, ha pl valamiért csak DERP szervereken keresztül tud mennyi a kapcsolat, tűzfal, NAT hegyek stb miatt és nem tudnak a kliensek összekapcsolódni direktbe.
ui: persze arra az 1 órára kinyitható a jellyfin is, tesztre, de folyton nem tartanám nyitva.
-
-
-
Magnat
veterán
Lemaradt az előzőből, h valszeg 720p-s animációs filmeknél meg meséknél ez sokkal kisebb érték, de nekem sanszos, h a sávszélesség kevés sajnos.
Próbáld meg transzkódolni a filmet picit gyengébb minőségre, hátha találsz értelmes kompromisszumot.
Közben néztem én is még egy filmet, nagyjából hasonló hosszúság és 5.7GB, nem számoltam utána, de ez is nagyjából az uploadod szintjét feszegeti. -
Magnat
veterán
válasz
senki11
üzenetére
Szia,
én megpróbálnám tesztre kihagyni a Tailscale-t, de sajnos az 5.6Mbit is elég karcsú (ugyi a távoli lejátszásnak az az a sebesség, amennyivel max le tudja tölteni a filmet, feltéve h az ottani download nem kevesebb ennél az értéknél).
Szerk.: kerestem a nasomon egy 720p-s mkv-t, 1 óra 54 perc és 12369657551 byte.
12369657551 / 6840 (mp-ben a film hossza) = 1 808 429 byte / sec =
14 467 432 bit/sec
Azaz ehhez a filmhez transzkód nélkül 14.5 mb sávszélesség kell és ez csak a payload mindenféle protokoll meg hibatűrés nélkül. -
senki11
aktív tag
Kedes fórumtársak. Jellyfin-el kapcsolatban kérnék segítséget. Egy Synology DS224+ segítségével streamelem a saját médiát. Otthon minden rendben, viszont távoli eléréssel az állandó szaggatás miatt nézhetetlenek a filmek. Tailscale szimulálja az otthoni hálózatot. Egy x96max android box-al próbáltam lejátszani a videókat. 720-as 1080-as hd filmekról van szó. Az otthoni sebességem, ahol a NAS is van: letöltés 96,6 Mbps; feltöltés 5,6 Mbps. A távoli elérés helyén most nem tudom megmérni a sebességet, de azt hiszem ugyan ilyen. Tudnátok esetleg tanácsot adni? Kevés lenne a feltöltési sebesség a távoli streameléshez? Abban a reményben vettem a NAS-t, hogy ne kelljen hurcolni a gyerekek meséit külső tárolón, de így nem sokkal vagyok beljebb. Köszi előre is!
-
Decemberi update. Vettem Vektor kollégától egy JBOD-ot, illetve találtam aprón kétezerért egy fésűs kábelrendszerezőt amire abszolut semmi szükség nem volt de tetszik

Kicsit át kellett rendezni a dolgokat és igy már teljesen fullon van a rack.
Ha pár posztot visszaolvastok van előtte kép.
-
evilskati
aktív tag
Wolfgang új videójában van egy tök jó 8 lemezes mATX ház.
Fractal Node 804 olcsóbb alternatívája lehet esetleg. -
Uj home szervert raktam ossze magamnak, es vettem hozza egy hasznalt NAS-nak epitett gepet. Hat, ehhez hasonlot nem sokat lattam
Supermicro Sys-5029c a haz, ami egy kifejezetten kismeretu cucc. Ilyesmi:
Namost boot utan alig hittem a szememnek, hogy tenyleg volt benne konkretan 12 darab SSD
rohogve mondtam a haveromnak, hogy az egyiket 10 perc keresgeles utan talaltam meg a hazban
illetve 10 SSD, es 2 db Intel Optane, az egyik nem mukodott... vegul raktam bele 4 HDD-t, 4 SSD-t meg maradt a mukodo kicsi (32G) Optane boot drivenak. -
-
PeterUr
csendes tag
Egy sima NAS lenne, egy TruNas rendszer. Alapgép egy Dell Optiplex 790 MT (bele a rakható leggyorsabb CPU, max ram) belemegy egy DVD, két 500GB SSD (raid 1), egy AXAGON PCES-SA4X4 vezérlő, egy Inter-Tech 88884061 5.25 - 4x 2.5 HDD beépítő kere (X-3531 tipusszáma), 4db 1-2 TB SSD vel vagy HDD vel. Mivel sima biztonsági háttértár a meglévő gépek adatainak mentésére. Nem a sebesség nem kiszolgáló funkció
van valakinek tapasztalata a Az axagon kártyával és az Inter-Tech egységgel? -
Vektor77
tag
Ha valakit érdekel nekem van egy RACK házam üresen, barkács célra ingyen elvihető (Taksony)
-
válasz
energy4ever
üzenetére
Rack szekrényem van szóval valami 2U ház kellene (vagy az USB JBOD alulra könnyen elférne), tele van a rack hogy már csak alul az ups mellett van hely. Az a csóró elitedesk viszi a hátán a bulit, van benne 4 HDD, de mivel egyet lehet csak csavarozva belerakni a másik hármat szigszalag meg papír tartja

Van viszont egy másik UPS-em ami 1U kialakítású, csak akkukat kéne bele venni. És akkor elférne egy fasza 2U ház és profin nézne ki minden.
Alszok rá egyet, lehet visszaveszem a kutyától a vacsorát
-
-
energy4ever
addikt
válasz
daninet
üzenetére
Mielott atpakoltam rack szekrenybe a gepeim, az elott az egyik gep, egy node 804-ben volt. Nemtudom hany merevlemez fer bele. 10db? Illetve azt sem hogy a mostanidban mennyi van.
Lehet neked is jobb lenne egy uj gephaz...
Ha gondolod irj ram, csak a szekreny tetejen porosodik. -
-
Ez a torrenteknél azért van, mert a docker ami a torrentet futtatja nem az a user. Vagy root, vagy pedig a konténerben levő user. De ez így nem bug hanem fícsör. Csinálj egy bash scriptet ami 5 percenként lefut és lecseréli a jogosultságokat a könyvtárban
Én a torrenteket 777-re rakom, te arra módosítod amire akarod a chmod sort.
#!/bin/bash
directory="/mnt/user/Download"
# Check if the directory exists
if [ -d "$directory" ]; then
# Change permissions to 777 for the main directory
chmod 777 "$directory"
# Change permissions to 777 for all subdirectories
find "$directory" -type d -exec chmod 777 {} \;
echo "Permissions changed to 777 for $directory and its subdirectories"
else
echo "Directory $directory does not exist."
fi -
-
amargo
addikt
válasz
noorbertt
üzenetére
Én a lehetőségek közé még a Jellyseerr-t is bedobom, mert elég értelmes egy jószág

-
Kobe
veterán
-
Úgy néz ki kerül hozzám egy másik NAS megújításából pár 2tb lemez. Viszont nem férek el több lemezzel a házban. Mi a legköltséghatékonyabb megoldás JBOD irányba menni valami PCIe eszközzel? Van egyáltalán otthoni felhasználóknak erre valami?
Ideálisan valami olyan kellene aminél ugyanúgy megmaradnak rendszerlemeznek a különféle vinyók, tehát most nem arra gondolok, hogy veszek egy lerúgott NAS-t és hálózaton csatolom azt is -
-
Kobe
veterán
Hi
unraid alatt tud valaki valami mpdszert a jogosultsagkezeles vegleges megoldasara? Kb hetente kell az eszkozok kozott a New permission funkciot lefuttatni mert a halozati mappakban a windowsos gepen mindig adminisztatori jogosultsagot ker
unraid alatt csinaltam egy usert, a nagygepen windows credwntialbe elmentettem azt a usert es azt adtam meg az smb mappak felmountolasakor, megis hetente rendbe kell rakni a feissen letoltott torrenteknel, ha a nagygepen totalcommanderbol szeretnem rendezni oket mert feldobalja a rendszergazdai jogosultsag kell uzit
-
noorbertt
őstag
h még nem tart ott a médiaszerverek tudása 2024-ben ahol gondoltam, h tart

Hat nem tudom, 20perc alatt olyat össze lehet hozni hogy konkrétan a Trakt.tv oldalon bejelolod h mire van szükséged és ha van, vagy amikor lesz már ott is a plex vagy bármilyen más lejátszón mindenféle probléma nélkül. Én spec torrent filet vagy 5 éve nem töltöttem le magamtól nemhogy rendezni mappákat vagy bármit csinálni.
-
Magnat
veterán
válasz
noorbertt
üzenetére
Értem és nagyon köszi, de nem akarok rendezgetni semmit (sem időm sem kedvem szórakozni ilyenekkel), annyit vagyok hajlandó megtenni, h külön mappába szedem a filmeket meg a sorozatokat (bár mint írtam, azt sem értem, h erre miért van szükség), abban reménykedtem h vmi szerver oldali beállítás segít a dolgon, de ha ennél macerásabb, akkor inkább elfogadom, h még nem tart ott a médiaszerverek tudása 2024-ben ahol gondoltam, h tart
-
Magnat
veterán
válasz
noorbertt
üzenetére
Torrentről szedem, de igazából mivel seedben tartom őket, nem igazán szoktam rendezgetni a mappákat, annyit teszek meg, h a filmeket meg a sorozatokat külön helyre szedem le ... őszintén szólva nem is igen értem ezt a kötött struktúra dolgot, mármint ha nem ismeri fel a médiaszerver (tök mindegy melyik) az adott anyagot akkor ok, de amikor az nfo fileból v más módon kiderül a számára, h pl az adott esetben egy sorozat több évadáról van szó, akkor nem hinném, h túl nagy kihívás lenne az egybe tartozó anyagokat összevonni (pont emiatt nem értem azt sem, h miért kell külön kezelni a sorozatokat meg a filmeket, amikor a rendszer nyilvánvalóan tudja, h melyik anyag mi)... de persze értem, h egy ingyenes megoldásról van szó, azt kapom ami van és kész, inkább csak azt a részét nem értem, h ez programozás szempontjából miért akkora kihívás.
-
noorbertt
őstag
Nem tudom honnan jön le nekem a tartalom vagy mi módon szerzed be, de ez jó kiindulás lehet: https://trash-guides.info/
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EAFC 26
- Milyen TV-t vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos autók - motorok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- One mobilszolgáltatások
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Intel Core i7-5820K, GA-X99-Gaming 5P, 32 Gb RAM
- GAMER PC! Ryzen 9800X3D / RTX 5080 / B650 Strix / 32GB 6000MHz / 1000w Gold! BeszámítOK
- Asztali PC , Ultra 245K , RX 6900 XT 16GB , 32GB DDR5 , 1TB NVME , 2TB HDD
- Asus STRIX Gaming PC! Ryzen 5900X / RTX 3070 Ti / 1TB NVMe / 32GB 3200MHz / X570! BeszámítOK
- Kezdő Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 7400 / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 256 SSD + 1TB HDD
- 264 - Lenovo ThinkBook 16 (G7 ARP) - AMD Ryzen 5 7535HS, no GPU
- 27% - NZXT C1200 White 1200W 80 PLUS Gold ATX3.1 Tápegység!
- Bontatlan Apple Pencil MU8F2ZM/A 2. generáció / 12 hónap jótállás
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy A17/Samsung Galaxy A27/Samsung Galaxy A37/Samsung Galaxy A57
- Bomba ár! Asus BR1100F Convertible - Intel N6000 I 8GB I 128SSD I 11,6" Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
1 Tb adat, aminek a 90%-a -de inkább több- nem változik.

rohogve mondtam a haveromnak, hogy az egyiket 10 perc keresgeles utan talaltam meg a hazban

Lehet neked is jobb lenne egy uj gephaz...