Hirdetés
- Google Pixel topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- A CNET, IGN és PCMag kiadója is beperelte az OpenAI-t
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Tasker
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- A szögletes Huawei órák is lebuktak
- Megjelent a OnePlus 13T
Új hozzászólás Aktív témák
-
markussandor
senior tag
válasz
MasterMark #9472 üzenetére
Én erre OpenMediaVault-ot használok. Előtte hosszú évekig natív Linux-ra tettem fel sambát és dockert.
-
markussandor
senior tag
A tényleg kritikus adataim TB nagyságrendűek (nincs közte egy torrentről beszerezhető alkotás sem
), és nem kerül semmibe a 30 km benzinpénz, mert 1, egyszer kell lerakni, 2 a munkahelyemen van elzárva a szerverszobába, oda meg azért néha csak bemegyek
.
És nem figyeltél az utolsó mondatomra, én nem vagyok kiszolgáltatva egy felhős szolgáltatónak sem (és ez nálam nem pénz kérdése, hanem elvi dolog). -
markussandor
senior tag
válasz
szpeti40 #9364 üzenetére
Szerintem is felesleges a raid otthonra
Szerintem meg nem! Az adataim (egy része) a legfontosabbak nekem, bőven megér +1 HDD-t. Ettől függetlenül van mentésem is több példányban, az egyik 30 Km-el távolabb.
Nekem ez megér alkalmanként néhány óra pluszt, hogy nyugodtan alhassak. És az épített rendszereim töredékébe kerülnek egy vásárolt NAS-nak, teljesítményben pedig többszörösei.
Mivel én válogatok össze minden szoftver komponenst, teljes kontrollt gyakorolhatok az adataim felett, nem függök semmilyen cég kénye kedvétől. -
-
markussandor
senior tag
válasz
energy4ever #9184 üzenetére
mocskosul irigyellek
nálam se hely nincs erre, se jóváhagyás az asszonytól, én bútorlapból csináltattam magamnak egy szekrényt, amibe eldughatom a kütyüimet -
markussandor
senior tag
válasz
noorbertt #9107 üzenetére
Köszönöm a linket. Elolvastam. Vagy már alkalmaztam, vagy nem lehet az én esetemben. Nagyjából kimaxoltam a lehetőségeimet, az egyik tápot likvidálni kellene, és még egy diszktől meg tudok válni. Bár az pont le van állítva majdnem egész nap, és amúgy is csak 5400 rpm-es. Ki fogom venni a wifi kártyát, és az akkut.
-
markussandor
senior tag
válasz
5leteseN #9103 üzenetére
Ez windowsos program? Nem ismerem.
Linuxon a powertoppal lehet finomhangolni a működést, ezen már túl vagyok.
Az energiagazdálkodás nagyon jó Linuxon, itt már nem tudok többet elcsípni.
Kikapcsolni se szeretnék magokat, mert ha dolgoztatni szeretném a gépet, akkor hiányozna. -
markussandor
senior tag
válasz
markussandor #9094 üzenetére
Kikapcsoltam a wifi/bt kártyát (Fn+PrtScr), azonnal leesett a fogyasztás 9,7-ről 9,1 %-ra :-)
Túl sok hiba miatt éjszaka az egyik SSD-t kidobta a ZFS tömbből, kihúztam mindhármat, ezzel is nyertem kb 1 %-ot. -
markussandor
senior tag
válasz
KaqXar19 #9087 üzenetére
Egy fél napig írtam, remélem elégedettek lesztek az eredménnyel :-)
HP microserver + Dell Latitude 7490 = DIY NAS -
markussandor
senior tag
válasz
KaqXar19 #9082 üzenetére
A táp állandóan megy, ezzel lehet indítani, leállítani.
És erről fogom leszedni a 12 V-ot a szekrény oldalára tett ventilátornak. Az most sima adapteren van.Volt egy olyan elképzelésem, hogy a laptop tápból csinálok 12 és 5 V-ot a vinyóknak, de ehhez vennem kellett volna két megfelelő teljesítményű step down dc dc konvertert.
A másik elképzelésem az volt, hogy a microserver 12 V-jából csinálok 19 V-ot a laptopnak, de a köcsög dell nem megy mezei 19 V-ról, kell neki egy azonosító kód.
Így maradtam a két tápos módszernél. -
markussandor
senior tag
Tapasztalt házi szerver építőként meg kell védenem a szoftveres RAID-et. Nincs semmi baj az mdadm-al, se a ZFS-el. El se tudnám képzelni a rendszerem redundáns adattárolás nélkül. Ettől függetlenül van napi mentésem 30 Km-re tőlem is.
Épp hétvégén migráltam az adataimat egy laptopból eszkábált "szerverre".
Tartalmaz 5 HDD-t és 4 SSD-t. -
markussandor
senior tag
válasz
AeSDé Team #8909 üzenetére
Én a telekomos routerben állítottam be valamelyik dyndns szolgáltatót, hibátlan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H310CM i3 8100 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Bitfenix Neos 500W
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest