Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zicokuka
senior tag
válasz
SunMount3r #4549 üzenetére
Akkor az Omv tökéletes megoldás neked is. Sok leírás van ėn is onnan tájėkozódtam, utána stabil a cucc ha be van minden állítva.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Zicokuka #4548 üzenetére
Jah, ha még az SSD-t/PCI kártyát is meg tudom spórolni, mert nem sok haszna lenne, az még jobb. Ilyenkor érdemes egy külön partícióra rakni a rendszert a HDD-n?
OS terén nincsenek extra, meg geek-es elvárásaim, csak kb. azt kell tudnia amit írtam (torrent és SMB/NFS stream-elés), de azt lehetőleg jól vezérelhető, egyszerű és áttekinthető módon. Gondolom a beüzemeléshez azért utána kell majd olvasnom bármelyiket is választom, mert bonyolultabb mint egy készre üzemelt NAS-os OS esetén.
-
Zicokuka
senior tag
válasz
SunMount3r #4537 üzenetére
Több rendszert is próbáltam nekem az Omv jött be igazán. Stabil ės sok leírás is van róla. Egy Amd E350 lett aládobva egy sima noti hddn van a rendszer mert sztem felesleges ssd ez alá, 4Gb ram mert így vettem azt elfėr
-
Luskan
tag
válasz
SunMount3r #4542 üzenetére
Igen. Amennyire én láttam régebben teszteket a dual channelből egyedül az iGPU profitált sokat. A többi tevékenység alig valamit. Lehet hogy javult ez a helyzet, majd utánanézek.
Frissen telepített szűz debian 20-30Mb RAM-ot eszik. A Win7 önmagában elvisz 1Gb-ot.
Az én házi szerveremben 2Gb memória van. 3-5 aktív torrentem szokott csak lenni. Fut még egy apache és maria db mellette, így most 291Mb RAM van használatban éppen. -
sugarforce
addikt
válasz
Nekem egy headless ubuntu 16.04lts van fent, 24/7 fut az utorrent-server 100+ torrentrel, fut a plex mediaserver parhuzamosan tobb eszkozre valo streamelessel. Plusz par service. A legnagyobb memoriahasznalat sem erte el a 2gb-ot, 8gb van a szerverben, de agyuval verebre kategoria. 4 gb boven eleg.
-
MrSealRD
veterán
válasz
Nálam virtuális gépként fut egy Xpenology és azon belül fut a Transmission. Az egész gép 2GB RAM-ból gazdálkodik és fut még rajta Serviio DLNA, meg egy memóriazabáló Unifi Controller is dockerben... Így van 43%-on a memória használat. Szóval bőven, jó vagy 4GB-al.
-
vargalex
félisten
válasz
Nálam volt rövid ideig egy AsRock E350M1 használatban, az csak single channel-t támogat. Nem volt gond vele. A "szerveremben" nekem is 4GB RAM van, fut nfs, samba, vsftpd, minidlna, mariadb, nginx + php-fpm, qbittorrent, svnserve, így a használt memória 1,6 GB, a többi cache.
-
Luskan
tag
válasz
8GB RAM szerintem is ágyúval verébre, ha mégis swappelne akkor tudsz bővíteni.
SSD-t csak akkor érdemes, ha sokat fognak állni a HDD-k. Ha úgy is pörögnek majd, akkor mehet merevlemezre is a rendszer, mert nem fog kevesebbet fogyasztani a gép. Az SSD teljesítménye otthoni szervernél semmit nem számít.
-
stigma
addikt
válasz
Hali, most csak infóként írom neked, ami most jelenleg nálam van(HTPC-ről NAS-ra váltottam, konfig változatlan)
Gép: Asrock J4105-ITX + 2x4GB ram + WD Purple 6TB + Liteon 32GB-os M.2 + adatper...Seasonic 350-es tápA gépen OMV 4 van, de direktbe nem ment fel, előszór egy Debian-t kellett feltennem (netinst), utána OMV-t.
SSD kérdését dönts el, sokat nem nyom a latba, viszont szerintem nem akkora plussz ráfordítás(innen apróról 3-4k-ért vettem az SSD-t, adapter ebay (+ 500FT))OMV az SSD-n csak 8GB-ot foglal többit bármi másra használhatod.(én még lusta voltam particionálni)
Q1900 óta már jött ki több generáció is pl.: N3150, J3160 pl.: Asrock,
Most nekem Asrock J4105-ITX-es Gemini Lake van.
De teljesen megfelel egy már javasolt J3455-ös lap is neked.Ramban max 4GB elég mert én sem használom ki a 8at.
Én jelenleg 4k +HDR-es anyagokat szoktam lejátszani + közben seedelek vagy töltök, de eddig bajom nem volt semmi sem.
2 TV-n még egyszerre nem streameltem , de ha gondolod kipróbálom a napokban.Amúgy a HDD, melyről streamelsz az is nagymértékben befolyásolja a többszörös streamelést + letöltést.
Én WD RED, Purple-t ajánlanék (Purple-ben nincs fejjavítási funkció).NAS-nak lévő OS-re sok lehetőséged van: xPenology, OMV, Freenas(ide azért kell gép), Nas4Free vagy még sok más.
Ha bármi kérdésed van , írj nyugodtan priviben is.
-
sugarforce
addikt
válasz
Nekem asrock qc5000 szolgalja ki a nas szerepet. 0-24 torrentezes, plex szerver, ftp, samba.
Van rajta m.2 es 4 sata, plusz egy valag usb3.0. En evek ota ezt hasznalom, 24/7 megy, birja a strapat. -
vargalex
félisten
válasz
Ahogy a másik topicban írtam, nálam a Q1900-ITX-et egy J3455-ITX váltott.
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Épített "NAS funkciós" házi kiszolgáló gép alapjának milyen "egybe lapot" (pl. AsRock) ajánlanátok? Cél: 20MB-os torrent letöltés közben stabil 14MB-os stream-elés SMB-n. Más feladata nem lenne. 4 HDD menne bele. Egy másik Topic-ban írták a a Q1900-at, de az már nem kapható. És jó lenne rá egy M.2 slot is, hogy legalább egy SSD-n legyen a rendszer. Bár írták, hogy USB-ről is jó, de ezt gondolom rendszere válogatja. (Azokban pedig még "zöldfülű" vagyok, hogy milyen is kéne rá).
THX!
-
layerke
aktív tag
válasz
sugarforce #4535 üzenetére
Köszönöm az ötleteket, megnézem ezeket. Tápom sajnos nincs most másik, de a biost átkutatom.
-
layerke
aktív tag
Sziasztok,
Egy gonddal küzdök egy ideje, amit nem tudok megoldani. Debian stretch fut egy kis miniitx gépen, amd 5350-es processzorral, 8gb rammal, ssd-n a rendszer, a tárhely pedig néhány hdd. A probléma az, hogy a gép elérhetetlen lesz random idő után. Nem reagál semmire, nem látszik hálózaton, nincs a monitoron semmi, mintha felfüggesztett módba kerülne vagy nem tudom, de nem lehet kibillenteni belőle. Ki kell kapcsolni és újra elindítani, ekkor megint megy akár több hétig. Ezt szeretném kiküszöbölni valahogy. Többször raktam már fel másik oprendszert, a probléma megmaradt. Esetleg merre kutakodjak? Naplófájlokban nem látszik semmi. RAM ellenőrzés? ssd ellenőrzés?
Kérlek segítsetek, hátha meg tudom oldani.
-
tszabi
tag
Sziasztok!
Lassan feleslegessé válik az Acer Aspire One 722-es laptopom (C-60 proc. 2 GB RAM). Mivel amúgy is terveztem egy kis otthoni NAS-t beüzemelni, így adja magát hogy ezt használjam erre a célra.
Nem fontos 24 órában üzemelnie, és csak 1-2 eszközt kell kiszolgálnia.
Milyen NAS rendszert érdemes rá telepíteni, ami azt is tudja, hogy áramszünet esetén bizonyos merültségi foknál (vagy bizonyos idő elteltével) kapcsolja ki a gépet?üdv: Szabolcs
-
prime77
aktív tag
Szervusztok!
Nem tudom jó helyen járok-e.
Információt szeretnék kérni.
Adott egy játék.
Call of Juarez 1 - ez egy régi játék de én imádom a multiját.
2008 óta játszom, sajnos tele van csalókkal, és a szervereket is a csalók üzemeltetik.
Nagyképű emberek és isteneknek képzelik magukat, némelyik ki is jelentette már magáról ezt.
Én annak idején, mikor nekünk volt szerverünk, irtottam ezeket a férgeket,kirúgtam, banoltam őket.
Odáig jutott az egész, hogy ha ma már meglátnak a szervereken rögtön jön, hogy "Jani kick" és a provokáció.
Pussy skill hahaha stb stb.
A baj, hogy a sok barom el sem tudja képzelni róluk, hogy csalnának ezért mindegyik nyalja ezen istenek seggét.
És engem néznek hülyének.
No mindegy.
Én is szeretnék szervert csinálni.
A baj ezzel a játékkal, hogy állandóan laggos.
Ez volt mindig is a baja.
Egyszerűen hiába lősz valakire, nem fogja a golyó úgy.
Más ha rádlő egyből meghalsz.
Tehát én sebezhető vagyok könnyen, nekem viszont, hiába lövök jól nehéz lelőni az ellent.
Azóta van ez főleg, mióta nagyon jó az internetem (1gb) optika.
Azóta abszolút de nem fog, pedig a szerveren 20-30-as pingem van.
Érdekes, hogy a csalók még 160-as pingel is állandóan lelőnek mindenkit.
Azoknak fog mindig a lövése.
Nos.
Szóval a kérdésem az lenne, hogy lehet az, hogy amikor én csinálok itthon dedikált szerveret , vagy amikor béreltünk havi 60 euróért , a mi szerverünk állandóan laggos volt, sosem volt rajta senki.
A csalók szerverei meg mindig jók.
Van ott is lagg, de az mindig játszható.
Egyszerűen nem tudtuk megfejteni az okát sohasem.
Valami kell, hogy legyen nekik , valami fájl amit ha használnak jó a szerverük.
Valaki tudná ezt, hogy miért van ez így, mi lehet ennek az oka?
Minek a birtokába lehetnek ezek amitől az ő szervereik mindig jók? -
sugarforce
addikt
válasz
bambano #4526 üzenetére
Ha az illeto "tarhely manias", vagy data hoarder, akkor teljesen igazad van, viszont sokaknak boven eleg 1-2-3-4 tb sorozatoknak, filmeknek, esetleg zenere. Letoltik megnezik es letorlik.
Szerencsere azert ha kell meg sata aljzat, akkor lehet venni par ezerert pci-os bovito kartyakat. -
bambano
titán
a médiaszervereket tipikusan úgy szokták összerakni, hogy van benne egy kis ssd az oprendszernek, meg egy csomó nagy diszk. ennek nem látom semmi értelmét.
ha van pl. 4 ssd csatlakozó az alaplapon, és belerakok egy 256Gb-os ssd-t, akkor azzal egy 12T-s diszk elől veszem el a helyet, miközben az a pár program, ami egy médiaszerverben fut, rendszerint bent ül a ramban, tehát az indítási ideje nulla.
Hogy hány kapcsolatot bír egyszerre kiszolgálni, az csak akkor függene az ssd-től, ha ssd-n lenne az adat is. A torrent feltöltését meg leginkább az internet kapcsolat korlátozza. A torrenthuszárok zömét egyébként sem érdekli a feltöltés, csak az, hogy a szabályok szerint visszaossza az anyagot. Akit érdekel, az meg tiszta ssd-s fájlszervert csinál, de az egy teljesen más tészta.
-
hati
addikt
-
válasz
fonok87 #4521 üzenetére
Ha valami Gigabit közeli internetkapcsolat lesz akkor érdemes lehet az i3, egyébként a leírtakhoz elég az N3700. SSD és elég ram javasolt. (az OMV-t a hivatalos doksival ellentétben simán rá lehet venni hogy az SSD-t ne foglalja kizárólagosan magának, a fennmaradó területet tudod particionálni és mountolni, majd mondjuk torrentre használni.
-
fonok87
aktív tag
Sziasztok!
OMV alá akarok 24/7 üzemelő szervert építeni. Feladatai a következők lennének:
- File szerver, SMB megosztás otthoni hálózaton és külső eléréshez vpn-el (adattároláshoz és médiatartalomhoz)
- torrent seedIntegrált procis lapban gondolkoztam, egy Pentium N3700-ast néztem, de most elbizonytalanodtam. Megérheti-e a plusz költséget egy 1151 i3 (T-s) rendszer (kb +60% $$)? Overkill? Munkák anyagait is ezen fogjuk tárolni, ezért fontos a megbízhatóság és a folyamatos teljesítmény, tehát egyszerre max. 4 felhasználó kiszolgálása problémamentesen.
Minden segítséget előre is köszönök
-
bambano
titán
hagy ajánljak neked egy topicot: Legszebb nők
-
CsodaP
csendes tag
válasz
vadkörte #4513 üzenetére
Sziasztok, mindenki, aki a Linuxról győzköd!
Köszönöm, tudom, hogy a Linux/UNIX based cuccok szebbek-jobbak-olcsóbbak-hatékonyabbak, de ...
- direkt WinServert és MSSQL-t szeretnék, azért azt kérdeztem
- a Linux nekem nehezen megy,
- valójában nem is érdekel,
- már a suliban is csak szenvedtem vele,
- és egyelőre nem is szeretnék vele találkozni, ameddig nem kényszerülök rá.A virtualizációval meg megint csak az a helyzet, hogy inkább direkt szeretnék egy külön kis gépet. Legalább annyira szeretek bíbelődni a fizikai szereléssel / alkatrész vadászattal, mint amennyire szeretném állítgatni.
De tippeknek továbbra is örülnék a média szerverrel kapcsolatban.
Üdv,
CsodaP -
CsodaP
csendes tag
Szia hati!
Nem igazán értem, mire gondolsz. A jelenlegi gépemen egy Win10-fut, és onnan osztok meg mappákat/filmeket, csak LAN-on, és simán TV-n nézem (HDMI kihúzva). Szoktam monitornak is használni WoT-hoz, de az más.
Az TV-n persze csak mint mappák és állományok jelennek meg, semmi csicsa, de az amúgy sem menne, mert nem tok (nem tudom hogyan) telepítsek rá más progit.
A PLEX-et fel tudtam rakni (benne volt az appjaiban), de 2 filmből 2-nél lefagyott az egész hóbelebanc, uh. azt nem fogom használni. A WMP-s megoldás meg hibátlanul teszi a dolgát, egyedüli probléma a feliratok kezelése.Szóval ezekkel együtt esetleg van olyan tipped/javaslatod, amiben jobb/hasznosabb egy másik szoftver, de nem kell hozzá telepíteni semmit a TV-re?
Kösz,
István
-
hati
addikt
"Vegyük pl. a Plex-et, amit te is írtál. Miben más ez (és a hasonló progik) a TV-n történő filmnézés szempontjából, mint a Windows Media Player beépített lehetősége?"
A nagy különbség, hogy az első esetben a szervered lehet, akárhol a lakásban, és hálózaton kapja a TV-d az streamet, míg a második esetben a TV-det hdmi-vel kell összekötni a szerverrel, azaz egy sima monitorként fog a TV funkcionálni.
-
CsodaP
csendes tag
-
MrSealRD
veterán
Médiaszerver témakor:
A kezdet kezdetén egy WD MyCloud-om volt erre a célra. Ennek van egy TwonkyServer nevű DLNA szervere. A TV egy LG55UH7707 ami sok más TV-hez hasonlóan ismeri a DLNA szabványt így a tudtam a mappákat böngészni és ezen keresztül lejátszani a filmeket.
Amikor a szervert építettem akkor a Twonky kiesett mint jelölt. Sokan ajánlják a fórumon a Plex-et és gondoltam kipróbálom. Az én esetemben van Plex App a TV-re is hivatalosan telepíthető az LG alkalmazás áruházából. Telefonról és gépről is kipróbáltam, de nekem nem vált be. Amikor egy adott időpillanatra akartam tekerni, akkor azt másodpercekig csinálta... Van amikor gyorsan előre akarok ugrani vagy vissza 15mp-et a TV távirányító dedikált gombjával, akkor ez szintén hosszú másodpercekig zajlott... A Plex szerver Xpenology-n futott, és nem volt semmilyen hardveres korlát ami ezt indokolta volna... Így elengedtem a Plex-et... De a fórumon van saját topikja. Lehet érdemes lenne benézned mert nálam sokkal rutinosabb emberek vannak ott. Én egy másik utat választottam... Így visszakanyarodtam a jó öreg DLNA felé, és elkezdtem keresni egy jó kis DLNA szervert... Szerencsére találtam egy Xpenologyra telepíthetőt aminek Serviio a neve. Nálam nincs bekapcsolva a transzkódolás mert nincs értelme. A TV a 4K HDR anyagokat felismeri és tolja hardverből... De a Serviioban beállítható amúgy ha lenne rá igény. TV-n megjelenik a hálózati megosztásokban és simán mászkálok a mappaszerkezetbe...
(( Ahová egyébként a Transmission tölti le a dolgokat... )
DLNA esetén nem kell VGA, és azt sem tudom megmondani, hogy használja-e a transzkódolás során az adott médiaszerver vagy sem. Ennek a konkrét cuccnál utána kell nézni.
VGA nem fontos és én eredetileg ki is hagytam. De aztán akadt egy különös anomália. Betettem egy HP P410-es RAID kártyát amivel nem volt hajlandó elindulni a szerver addig amíg nem volt VGA a gépben. Így vettem egy ATI 6450-et ha jól emlékszem... Azért ezt mert a lehető legkisebb fogyasztású kártyát kerestem meg. (5-10W) Utólag belegondolva hasznos volt, mert a szervernek amúgy nincs deidkált monitora. De időnként rá kell kötni valamit, mert anélkül nem látom, hogy mi történik.
Remélem nem hagytam ki semmit és nagyjából sikerült a saját példámon keresztül megválaszolnom a kérdéseid.
-
CsodaP
csendes tag
válasz
MrSealRD #4505 üzenetére
Szia sutszi!
Kösz a választ!
Ami az igazi problémám, az a "médiaszerver" témakör. Ezt nem igazán sikerült megértenem.
Vegyük pl. a Plex-et, amit te is írtál. Miben más ez (és a hasonló progik) a TV-n történő filmnézés szempontjából, mint a Windows Media Player beépített lehetősége? (Jelenleg az egyik gépemen a WMP-vel vannak beállítva mappák megosztásra, ezt látja a TV-m, és ott szépen megnyitogatom a filmeket.)
A másik kérdés, hogy ezt a Plex-et pl. a TV-mre is telepítenem kell, vagy úgy is tudom használni, ha a TV-m egy kvázi monitor a médiszerverhez? Merthogy pl. az én TV-m egy Samsung UE49K5510AW, és szerintem erre pont nem tudok telepíteni semmi extra dolgot. Mondjuk ha csak monitorként nyomom, akkor meg van értelme egy sima MPC-HC-n kívül mással variálni?
Azt értem, hogy mondjuk a telefonomra le tudom tölteni a Plex app-ot, és boldogság vala.Eleve mennyire fontos, hogy szereljek bele külön VGA-t? Mennyire segít, és mekkora az ajánlott?
Van a VGA teljesítményének bármi köze a "transzkódoláshoz" (ami szintén nem 100%-ig tiszta)? Azt értem, hogy ez a megfelelő formátumra hozza a médiákat, de mi van az én esetemben, amikor a TV-re nem tudok telepíteni? Ahogy most megy a WMP-vel, az is transzkódol, vagy itt csak az számít, hogy a TV milyen formátumokat kezel?Amúgy kb. azt szeretném, hogy amit lehet windows serverrel megoldani (file, ftp, torrent, stb.-stb). Tároláshoz meg szerintem elég lenne a 4 sata, nem szeretnék nagyon trükközni. Egy 120-as SSD a progiknak, és a többi meg megosztásra/tárolásra (redundancia annyira nem érdekes, a fontos cuccok úgy sem itt lesznek).
Viszont szeretnék egy kicsi, csendes, relatív alacsony fogyasztású masinát. Van "rendes nagy" gépem kettő is, és pont ezek mellé szeretnék egy "kicsi" servert, hogy tudjak vacakolni a hálózatos dolgokkal (is).
Köszi a válaszokat!
István
-
MrSealRD
veterán
Összefoglalónak itt egy ajtó egy másik világba...
Nagyon jól be kell lőnöd, hogy a jelenben milyen igényeket akarsz kiszolgálni és ehhez mérten úgy kell hardvert választani, hogy azért időtálló és bővíthető legyen arra az időre amire tervezed használni.
Sok dolog lesz ami menet közben jön mint járulékos igény. De érdemes az adott felhasználásra elérhető technológiákat is felmérni, mert lehetnek hardverspecifikus igényeik is. És ha már megvetted a vasat akkor nehéz lesz változtatni. Pl. Már tudod, hogy milyen alapokon fog menni a médiaszerver? Plex, DLNA stb?
Fájlmegosztás windows-os vagy más? Torrentre milyen alkalamzást fogsz használni? Milyen és hány darab HDD-t tervezel?
Mivel sokféle dolgot lehet csinálni ezért érdemes lehet elgondolkodni a virtualizáción is...Amiket leírtál azokra elég lehet ez, de én inkább 8GB memóriával indítanám. Ezt nem jó kicentizni. Amúgy is idővel rájössz, hogy memóriából soha nincs elég.
Ha jó a szellőzése a háznak akkor akár elég lehet egy passzív borda és ház hűtése is egy nagyobb ventilátorral.
-
CsodaP
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni egy formálódó házi szerverrel kapcsolatban.
A célom az lenne, hogy egy elsősorban központi adattároló/megosztó + torrent szervert építsek, otthoni felhasználásra. Szeretném, ha WinServer 2012 R2 és esetleg egy MSSQL Server is futna rajta. Ezek az otthoni tanuláson/próbálgatáson kívül nem kellenek semmire, tehát komoly terhelés nem lesz rajtuk.
De ha már van, akkor szeretném próbálgatni az otthoni médiaszerver opciókat is (1 TV vagy telefon egyidejűleg).Amit eddig néztem, az egy GA-Z97N-WIFI + Core i3-4370T kombináció lenne, mondjuk 4GB RAM-mal. Ez elég lehet a fenti igényekhez? Alternatívák, javaslatok tanácsok? Túl lövök ezzel a célon?
Mennyire lehet ezt a koncepciót halkra csinálni? Elég lehet egy passzív hűtés a procira, és egy ház venti, vagy érdemes azért a procira is ventit tenni?Illetve mire érdemes figyelni egy ilyen kis otthoni szerver építésénél, van esetleg egy jó összefoglaló írás valahol? Vissza olvastam sokat a fórumban, de valahogy még nem állt össze a koncepció teljesen.
Köszönettel,
István
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- BestBuy topik
- Mikrotik routerek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mit tehetsz jogilag, ha átvertek, megkárosítottak a Hardveraprón?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- A világ legrosszabbul őrzött titka lett az új Ryzen Threadripper sorozat
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- LG 34WK95U-W - 34" NANO IPS - 5120x2160 5K - DCI-P3 98% - HDR 600 - ThunderBolt 3.0/Type-C
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest