Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Minden megváltozik a Pixel 10 házában
- Fotók, videók mobillal
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Redmi Note 11 és 11S - biztos alapra jobb építeni
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cassi
őstag
Most már viszonylag sok típus felkerült az európai árlistákra, de 1600 eurónál van a padló az 5080-asnak. A német Nvidia-shopban az FE 1169 euró (de nincs), azt lehet venni az EU-s MSRP-nek. Tehát most kb. 430 euró a "felár".
-
sad_Vamp
őstag
válasz
Kajoszbobber #62 üzenetére
de nem ám, sőt! Ráadásul e szerint a srác szerint az egész ipar teljesen rossz irányba halad. (érdemes megnézni a videót, nagyon érdekes dolgokat állítanak benne)
Amúgy az megvan, hogy a küldföldi hírek szerint egyre több 5090 döglik be? -
Wilks
tag
válasz
Kajoszbobber #35 üzenetére
Elhiszed,hogy vannak olyanok is,akik ossze kaparjak ra a lovet,"csakazertis"?
Aztan 7-8 honap utan,1 ev,idegbeteg lesz,mert feleanyiba fog kerulni... -
sad_Vamp
őstag
Szomorú állapotok uralkodnak ezen a piacon sajnos.
-
janeszgol
félisten
válasz
Kajoszbobber #6 üzenetére
Te az Nvidiartx vagy mi a tokom masodregje vagy. Ez 100%. Aurasync. Elotte meg mar a fene se tudja.
Ennyire atlatszo. -
Valamivagyok
tag
Az Intel kommunikációs anyagai szerint az i9 az über allesz gémer processzor a CoreUltra 9 285K 290.000Ft. LGA1851-re nincs 117.000-nél olcsóbb CPU. A 9600x 105.000-től van, az Intel kínlódásához képest még mindig olcsóbb az AMD. A magas árakra még a forint kínlódása is rátesz egy nem kicsi lapátnyival. Én is 55000Ft-ért szereztem a 6600xt-m tavaly, most 70 és a felett mennek ugyan azok.
-
thomasa
senior tag
Eközben én, akinek csak mahjongg/heroes 3-ra van ideje (esténként amikor a gyerek már alszik) egy bármilyen VGA-val...
-
-
válasz
Valamivagyok #60 üzenetére
Mondjuk nekem az a 240 is nagyon meredek szerintem ahhoz képest hogy a7800x3d volt 140-160 is , akkor kellett volna vennem.
-
Valamivagyok
tag
Mert a 9800x3d startjánál mi volt? A 240.000Ft-os procit árulta boldog boldogtalan 350-ért, meg amennyit nem szégyelt kérni érte. Eltelt pár hónap azt 240-ért akkor veszel amikor akarsz. Most is ez van, lemegy a "nagy" érdeklődés/ felfut a gyártás majd vissza vesznek belőle. Akinek nem számít megveszi így is, akinek meg nem fér bele várakozik vagy vesz mást.
-
Solten
őstag
$3410?? Mindjart veszek is kettot.
-
Laraxior
titán
De ha nem veszem meg, akkor végülis mindegy, hogy mennyibe kerül.
-
BaJaZo
aktív tag
Nos, százszor inkább MSI Suprim, mint Asus Rog Strix, és nem csak az ára miatt...
-
huskydog17
addikt
Igen, áprilisban jelentették be, hogy szakítanak a Radeonokkal. Már az RDNA3 vonalon is csak fél lábbal voltak jelen, vagy még annyival sem, ugyanis kizárólag az RX 7900-as vonalon hoztak terméket, az RX 7700 és 7800 vonalat már teljesen kihagyták, szóval már akkor elkezdték a szakítást.
-
Predatorr
őstag
Vegyetek 4080-at, nem hal meg a drivertől.
-
OgreImre
senior tag
A 3080 12GB az csak 3 éves, tudom mert én meg két hónappal a megjelenése előtt vettem 1100 Euro árban 10GB változatot és kicsit szívtam a fogam mikor megjelent a 12GB.
Az is gond lenne ha az Nvidia elengedné ezt a piacot, de az is gond lenne ha még jobban monopol helyzetbe kerülne. Mindegyiknek mi isszuk meg a levét. -
Reggie0
félisten
válasz
Kajoszbobber #40 üzenetére
A multimilliomosok mostanaban szeretnek AI cegbe fektetni, szoval eleg valoszinu, hogy kozvetetten vesznek 5090-et is
Masfelol sosem tudhatod, hogy tart-e valami geek csajt maganak akinek egy csokor virag helyett egy csokor 5090-et visz-e. -
Kajoszbobber
lelkes újonc
Miert ne venne, vagy szerinted a multi milliomosok azok csak jachtokra, meg autokra koltenek, proszto hobby mint a szamitogepes jatek vagy hasonlok az kizart igaz
Munkambol adodoan ismerek par embert akinek ha kedve van egy jo makaronihoz atugrik olaszba, viszont otthon a kisfiaval nevetve erzi jol magat a falmeretu tv elott ahol minden sorakozik aminek koze van a jatekokhoz, pc is. -
Sanya
nagyúr
válasz
Hidd el, akinek igazán sok pénze van, az nem vesz 5090-t sosem
-
scdlsc
senior tag
válasz
Aki meg nálunk veszi meg 1 év múlva, annak sem. Az átlagembernek ez egy megfizethetetlen termék. Kb. mintha azon menne a vekengés, hogy az új A8-as Audi milyen drága.
-
Wilks
tag
Helyes,jo teszik.
Mar alapbol 3-4x annyiert adnam.Aztan 7-8 honap mulva,mikor a sok agybeteg megvette(aranyert es veseert) a videokartyakat,akkor az arakat "normalizalnam".
Ennyi. -
Cassi
őstag
Az a vicc, hogy abban az ASUS store-ban most egyik kártyát sem lehet megvenni. Így aztán teljesen mindegy, hogy mennyibe kerül.
-
Reggie0
félisten
Pontosan! Sot, a gyartoknak valahogy be kell allitania a keresleti-kinalati egyensulyt. Ennek a penznek naluk van a legjobb helye, meg a legal importoroknel es kereskedoknel sincs olyan jo helyen.
Masfelol a rendes "gazdagokkal" is kicseszes es igazsagtalan, hogy a gep elott ott kell ulniuk es frissitgetni az arlistat eseteg hajnalban kelni, hogy mikor lesz termek, ahelyett, hogy kicsit tobbet szannak ra es biztos hozzajutnak a termekhez. Nem azert dolgozik az ember, hogy utana ugyan ugy szpjon.
-
Rabbitf_24
addikt
Micsoda meglepetés, leállították a 4xxx széria gyártását időben, készletek kisöpörve, korlátozott készletek vannak, holott "nagyon készültek" a startra...
A végfelhasználónak mindegy hogy ki húzza le...Majd visszatérünk erre a témára valamikor a nyár közepén, vagy ősszel....
-
flashpointer
őstag
asus legalabb kreativ volt a legutobbi hiannyal (30-as szeria) , vga melle csomagolt egy ventit meg egy egerpadot aztan +500 euro a csomag. A sima kari magaban meg out of stock, na azota kopok egyet ha latom a karijukat!
-
Kajoszbobber
lelkes újonc
-
hokuszpk
nagyúr
állításom a 9xxx -re vonatkozott ; én is sajnálom, de ők tudják, hogy ez megéri-e vagy sem ?
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Kajoszbobber #19 üzenetére
szerintem nem, mert a taxi az a taxisnak termel hasznot ; a szomszéd meg nekem és az ügyfelemnek
-
HantekDSO
tag
"5090 teljesítményre senkinek nincs szüksége"
Valamint senkinek nincs szüksége jachtokra, 10 millió dorintnál drágább autóra, ékszerekre - mégis gyártják őket és gondolom azért, mert senki nem veszi meg...
Tudod nem vagyunk egyformák, így az igényeink sem egyformák. Te nem veszed meg - más megveszi.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Kajoszbobber #11 üzenetére
"Személyautó ritkán termel profitot "
attól függ, honnan nézzük. Legtöbb esetben tömegközzel is eltudok jutni oda, ahova megyek, csak mondjuk oda-vissza 4 óra, míg autóval szumma 1-1.5 óra. És bizony néha van, hogy az a 2-3 óra nekem bőven megéri, még úgy is, hogy nincs autóm ; és a nyugdíjas haverom visz el (( benzinpénz * 2 ) + egyéb kompenzáció ) fejében. Neki is profit, nekem is profit, úgyfél meg elégedett => az is profit.
-
no1r
őstag
válasz
Kajoszbobber #11 üzenetére
Személy szerint a 4090em az árát 2 hónap alatt termelte 0 szaldosra
jó sok követőd lehet a tviccsen meg a tikktakkon ha a számlák és megélhetés mellett két hónap alatt ki is termelte magát
-
scdlsc
senior tag
Nálad vannak ilyen szabályok és vannak olyan emberek akik meg nem foglalkoznak vele. Megtehetik, ezért megveszik. És ugyanígy megvették az előző generációt is megjelenéskor azonnal. És ugyanígy meg fogják venni a következőt is. És nem érdekli őket, hogy mennyit buknak, mert annyi pénzt keresnek, hogy megengedhetik maguknak. Ugyanígy megveszi a legújabb autót is és nem foglalkozik vele, hogy a szalonból kigördülve bukott rajta 5 milliót.
-
scdlsc
senior tag
A vásárlók pár százaléka lehet az, aki "a szokásos marketing és hype vonatra felülve elképesztő összegeket költenek el egyetlen VGA-ra". A korai vásárlók többsége olyan ember, akik simán kifizetik ezt az árat. Valószínűleg ugyanígy megveszik a legújabb fejlesztéseket mindenből (alaplap, proci, OLED display, stb.).
-
Kajoszbobber
lelkes újonc
Jensen nem olyan hogy csak úgy elenged, és átenged bármit, a pali legendásan nyerési mániás, mind ismerjük a sakkos esetet ahol az ideg megölte mert nem tudott nyerni.
Utóbbi negyedéves jelentése az amd-nek gaming szempontjából annyira siralmas volt hogy szerintem a villanyszámla amit a székházban a lámpák fénye elfogyaszt azt nem termelte ki, míg nv-nel pénzben mérhető haszon volt, igaz nem összevethető az ai alltal generált loveval, de még így is több mint az egész amd profit cpu, dvga, meg mindennel együtt(csak a gaming). Miről beszélünkNegro:
Személyautó ritkán termel profitot (ha csak nem taxi), elég vicces példa. De létezik lízing, nincs értek vesztes, nincs szerviz költség, havi fix, és csak tankolni kell, 2 év múlva lead, újba beszall... Személy szerint a 4090em az árát 2 hónap alatt termelte 0 szaldosra, azóta csak profit van több mint 2 éve van meg (nem bánya). Telefont 3 évre veszek, ha leosztom bőven megéri az újkori árát. -
negro
őstag
En nem sajnalom oket hanem kinevetem.
Vannak eleve alapveto szabalyok a tudatos fogyasztast illetoen. Ahogy uj auto sem veszunk hiszen 5 evesen egy 20 millios auto csak 10-et ert es hiaba garis evenkent 2 milliot buksz ha meg 6 eves autot veszel azon mar csak felet evente es ketlem evenkent 1,5 millat kellenne szerivzre kolteni. Ahogy telefont sem veszunk megjeleneskor hanem erre ra fel, de meg inkabb egy ev mulva. VGA detto. Ha meg megjelenes utan az ajanlott fogyasztoi ar ketszereset kerik erte egyaltalan nem vesszuk meg!
-
A másik kettő gyártónál nem tudod mi lesz a Trump tarifa miatt és hogy mennyiért fogják hozni az új gent.
Az Intel a középkategória alján küzd, oda nem kell drága hűtés, se drága Vrm majd azt vesd össze az 5070-9060 kártyákkal, ne az 5080 nal.
Az AMD-t meg meglátjuk mit hoz és mennyiért.Számottevően nem volt olcsóbb( szerintem), ha csak a - 10 % ot nem vesszük annak.
Az Asus mindíg feláras vol amióta létezik, erre építette ki a Rog strix és most a Pro Art vonalat, brandet építenek, ugyan így feláras lesz az AMD 9070 XT is ebben fogadhatunk Asus névvel Az MSI pedig a legjobb hűtést hozta ebben a genben konkrétan jobb eredményeket hoz, mint az FE kártya. Nem lesz olcsó és szintén nem lesz MSRP áron az AMD se náluk... Most annyi történt hogy amit a boltban látsz az hivatalossá lett téve.
Amúgy az Európai MSRP ár eleve 1169 Euro.1000 dolláros kártyája volt az előző genben is AMD nek is. Azt nem tudom miért probléma neked ha valami létezik és megvehető.
Ha neked drága vagy létezik az ok. Biztos van akinek nem sok 2-3 évre éves szinten 400 dollár játékra. Nekem a 3080 12 GB verzió 1200 dollár volt és 5 éves. Nem bántam meg azóta sem.
Akkor lennénk a legnagyobb bajban ezen a piacon, ha Nvidia elengedné. Ezek konteók, ez akkora biznisz még mindíg, hogy ezt nem adja oda ajándékba szerencsére az AMD nek sem az Intelnek, ebben biztos lehetsz. -
Kajoszbobber
lelkes újonc
Ne haragudj, de az egyetlen aki martirkodik az te vagy.... Mint látod van kereslet a top szegmensben a kártyákra, ez ha neked nem tetszik az a te gondod.
Van elérhető árú termék a piacon, nincs ok panaszkodni, a kérdésemnek semmi köze nem volt ehhez a kifakadashoz amit írtál. -
Raysen623
addikt
válasz
Kajoszbobber #6 üzenetére
Az eszedbe sem jutott, hogy a másik két gyártónak esze ágában sincs belemenni egy ilyen utcába?! Meséld már el nekem mitől lesz ez így jobb nekünk? Ha lenne is rá válaszuk, azok is rohadt drágák lennének, tehát inkább ne is legyen (járják a saját útjukat), a zöldek csináljanak amit akarnak, a többiek meg adjanak elérhető árú terméket.
5090 teljesítményre senkinek nincs szüksége átlagjátékosok közül, tehát még a viszonyítási pont is rossz véleményem szerint. Ha az nv el akarja engedni a játékos szektort mert nem éri meg neki, akkor tegye, nem kell mártírkodni, de leginkább nem kell olyan árazással marketinget csinálni, amiről tudta hogy nem tartható, főleg ilyen kicsi készlettel induláskor.
De látom neked se drága semmi sem eléggé, hát rajta vegyed csak és nyugtasd magad azzal, hogy hát milyen jó is a 600W-os kártya, meg milyen kis fogyasztása van egy min. 1kW-os táppal, meg mennyire megéri ez. Közben eszetlenül mennek fel az árak, köszönhetően az ilyen gyártói és vevői viselkedésnek. Bocs, de én ebből nem kérek és a pénztárcámmal szavazok, ami zárva lesz. -
Kajoszbobber
lelkes újonc
A "bordzsekis embernek" mi köze van ahhoz hogy az AIB gyártó saját hatokoreben emel árat? Megteszik, mert megtehetik. A faunders ára ugyan annyi.
A vásárlók meg gondolkozhatnak mert bizony a konkurencia az 5090tol 80%-al van lemaradva, bármennyi gondolkozás után sincs alternatíva rá amd részről. Az 5080-bol jobbak a készletek, de viszik mint a cukrot, így azért lett emelve. -
Raysen623
addikt
Csak sajnálni tudom azokat, akik a szokásos marketing és hype vonatra felülve elképesztő összegeket költenek el egyetlen VGA-ra. Bölcsebbek voltak azok, kik megtartották az előző genes kártyájukat és továbbra is kivárnak.
Mindazonáltal a bőrdzsekis ember is nyugodtan magába szállhat kicsit, mert beharangozta a remek árazást, majd ez történik. Lesznek olyan vásárlók, akik egy ilyen után komolyan elgondolkoznak arról mit is vegyenek legközelebb. -
hokuszpk
nagyúr
az AMD kérésére történt, az 5070(TI) már eleve emelt áron érkezik ; így jobb lehet a 9070(XT) megitélése.
-
nihill
őstag
Igazából a végfelhasználó számára nincs különbség hogy a skalper húzza le őt vagy a gyártó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az NVIDIA által ajánlott árak mostantól hivatalosan sem léteznek tovább.
- Apple iPhone 13 Pro Max 256GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 8GB I 180SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- LG 55CS6 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128/6GB Fekete / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Intel i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest