- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
xtevo
őstag
válasz
tilinko70 #8103 üzenetére
Meggondolom még párszor, hogy mennyire járnék jól az fix. Az a probléma, hogy a ház igencsak lekorlátoz max 154mm-t enged csak cpu hútőnek. Így a nagybordás hűtők kiesnek, de most lehet találtam egy jó alternatívát: Gelid Tranquillo info ez 153mm magas!
Lehet mégiscsak jobb lenne elöl 2x120mm, mint az 1x140mm ?
Ha 2x Coolink SWIF 2 1200 az tud 60,4 m3/h vagyis durván 120 m3/h (2x 8,5dB)
Ha 1x Thermalright TY-140 az tud 47,4-124 m3 / h (1x 17-21dB)Bocsi nem vagyok könnyű eset!
-
xtevo
őstag
válasz
tilinko70 #8091 üzenetére
Árban nincs nagy különbség a 120p és a fix 800rpm között, akkor inkább előbbi éri meg az erőtöbblet miatt, bármi van legfeljebb adok rá egy kis kakaót.
Vajon mennyire működne a rendszer, ha a gyári procihűtő helyett csak egy nagy borda lenne, a gyári ventis megoldás helyett? -
xtevo
őstag
válasz
tilinko70 #8075 üzenetére
Nem úgy gondoltam én se, hogy 1x140mm és kész, hanem 1x140mm elöl és 1x120mm hátul, csak kifelejtettem az "elöl" szót, bocsi.
(Eleinte 2x120 és 1x120 volt a felállás, de akkor inkább 1x140 és 1x120
)
Akkor jelen pillanatban így nézne ki:
1 x Thermalright TY-140 PWM (elöl)
1x Coolink SWIF 2 1200 (hátul)
Amúgy egy 120p nem lenne jobb a pwm miatt hátra? Illetve, hogy tud nagyobb légszállítást is, viszonylag halkan.A Coolink ventik tetszenek nekem is, mert épp megfizethető kategóriába tartoznak és minőségiek. Noctua, Alpenföhn stb. az már nekem sok(k)...
@krichd1
Ígérem írok egy kisebb blogot hamarosan. -
xtevo
őstag
válasz
tilinko70 #8067 üzenetére
Köszi szépen a terjedelmes írást! Akkor nem döntöttem rosszul, jó hallani, bár a házzal elég sok negatív tapasztalatot is szereztem, ha lesz időm egy kis írásban majd összefoglalom. De mindent összevetve tetszik.
Gondolkoztam én is, hogy 2x120mm helyett 1x140mm legyen, de azt hittem, hogy az úgy karcsú lesz. Ez a Thermalright venti tetszik, ára is teljesen jó.
A hátsó ventin még gondolkozok, hogy milyen legyen.
Most még a gyári procihűtő van, de gondolkozok egy passzívon, valami combosabb cpu hűtő venti nélkül. De ebben az esetben (is) kéne valami minőségibb hátsó venti. -
xtevo
őstag
válasz
tilinko70 #8055 üzenetére
Köszi. Elég lenne ez a 800rpm-es venti is a silencio rendes átszellőztetésére? Nem kéne nagyobb? Szeretném minél halkabban megoldani, de megfelelő teljesítmény mellett, ezért is vettem hangszigetelt házat.
@krichd1
Köszi, az AC ventijeit ismerem, bár több helyen is olvastam, hogy csak ár szempontjából olyan jók.Esetleg más venti, ami szóba jöhet?
-
lehella
senior tag
válasz
tilinko70 #8026 üzenetére
Van a cha-fan 4-es csati, erre kötöttem rá egy ventit ami 3 vezetékes volt, ott nem változott a fordulatszám. A venti az nem tudom hogy milyen (gondolom valami nagyon alap), mert a gépházhoz adták, majd rádugom a régi gépemre megnézem hogy ott szabályozható-e(NF7). Van még a pwr-fan 3-as csati, az pedig nem szabályozható se UEFI-ből se AXTU-ból. Lényeg, hogy most egy AC F12 TC venti van rákötve az elvileg szabályozható csatlakozóra, de gondolom ez egyáltalán nem szabályozható
A cpu-fan csatin rendben állítható a ventinek a fordulata, az 4-es kábellel van bedugva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Windows 11
- Hálózati / IP kamera
- Le Mans Ultimate
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- World of Tanks - MMO
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- EAFC 25
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Asus Rog Strix G16
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged