- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Magisk
- Mobil flották
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
ventoos
csendes tag
Köszönöm szépen a választ!
Egy-két YouTube-os teszt alapján úgy tűnik, hogy a házhoz járó ventik sem annyira hangosak, úgyhogy elsőként megpróbálom velük. Melléjük gondoltam venni egy vagy két darab ventilátort előre (mert a házhoz járók alapból a gép tetejére és hátuljára vannak szerelve). Elsőre talán megpróbálkozom egy darabbal, ha nem jön be, akkor pedig veszek mégegyet.
Azért döntöttem végül a 6700K mellett, mert sokat fogok videót vágni és képet szerkeszteni is a gépen. A játék inkább mellékes. Szoktam ugyan játszani, de eddig egy GTX 750M-es laptoppal is elvoltam, alacsony grafikán, 1280*720 felbontáson, 30-40fps-sel
Illetve hosszú távra tervezem a gépet, elképzelhető, hogy pár év múlva lecserélem a videokártyát
-
fogtunder
nagyúr
léghűtésnél lehet nem fog sokat érni valóban, mert ott még a hűtőn lévő venti is rádolgozik a légármara, de én pont a múltkor szembesültem vele, mikor véletlenül otthagytam 3 órára a gépet játék közben, hogy megrekedt a tetejében a VGA által felfűtött levegő, hiába nyitott a teteje, nem biztos, hogy rossz, ha ott van, de ki kell mérni valóban.
-
xPraetoriaNx
senior tag
Igen átalakítóval
Hát én se azt várom, hogy elrepüljön a gépem attól a 2 ventilátortól, de mondjuk azért örülnék neki ha ki tudnám hajtani belőlük azt a teljesítményt amit a 7 éves darab kiadott magából anno.
Tervezek bele még ventilátorokat venni, csak nem mindegy hogy 4 vagy 6 kell majd, érted... Átalakítóval nem akarok szenvedni, pont azért kötöttem már anno a régi ventilátort is alaplapra, hogy ne kelljen egy molex kábelt is belenyomkodnom a tápomba, szóval azt inkább most kihagynám.
Utánanézek akkor biosnak meg segédprogramoknak, de jelenlegi alaplapom se mai darab, majd most lesz leváltva az is 1-2 hónapon belül, szóval gyanítom amíg az a váltás meg nem történik addig marad a lágy szellő edition. :| -
tpeter77
addikt
Megpörgettem most a 8 centis ShadowsWings ventiket, ebben is hallható az a kis súrlódó hang lassú forgásnál. Ezek valószínűleg ilyenek. De kipróbálom majd működés közben hallani-e valamit.
Sajnos a mostani ventim szélzaja óriási, és az elnyom mindent, pedig 7V-ról jár...Ha abszolút nem akarok súrlódás, mormogó csapágy és motorhangot hallani akkor csak a MagLev tipusú ventik jöhetne képbe?
-
tpeter77
addikt
szia
ShadowWings rögzíthetőségéről pár szó. Tápventit cseréltem erre, és erre a tipusra esett a választásom.
A legnagyobb 2200-on forgó típust vettem, ennek volt akkora légszállítása, amit a táp igényelt 12V-on.
Mikor megláttam a 4 gumibakot a venti sarkain én is eltűnődtem, hogy a fenébe fogom a 3-4mm vastag régi csavarokat belerakni.
Nos, ha ellentartasz egy rádiós fogóval, a rövid tömzsi csavarok simán betekerhetők a gumiágyba, és bele is rögzülnek szépen. Úgyhogy nem kell tartani a tüskéktől, csavarral is rögzíthető a venti.Amit hiányolok a tesztből:
Tisztán feszültség alapon hajtva nem ártott volna megmérni melyik venti milyen feszültségnél kezd el forogni és a motor olyankor milyen zajt generál.
ShadowsWings 2.8V-nál kezd forogni és 5 centiről hallani egy apró kis morgást, és ciripelést a motor (vagy a csapágy) felől. 10 centitől távolabbról már nem is hallani semmit.
5V-tól már a szélzaj elnyomja a motorhangot. És igazából Sokkal kevesebb a szélzaja, mint egy hagyományos ventinek.
A táp gyári ADDA ventije 2.95V-nál kezdett forogni és ott kicsivel többet pörgött a BQ-tól, a motor és a szélzaj hallhatóan erősebb volt, és állandó morgást és súrlódást lehetett hallani a csapágy felől.
BQ ventit legalább 1V-al nagyobb feszültséggel kell járatni, hogy hasonló hangja legyen, mint az ADDA-nak 3V-on.
És a táp ventijét sosem hallottam, mert terheléstől függően emeli a fordulatszámot (azaz feszültséget) mert a táp fesz. alapon szabályoz nem PWM alapon, lévén csak 2 vezetékes a gyári venti.A gépemben a leghangosabb elem a HDD hűtése céljából a ház alsó felébe szerelt 8 centis ventit. A vízszintes rácsokon keresztül szívott levegő hangja a leghangosabb. Ezt hamarosan cserélem egy halk PWM-es ShadowWings tipusra.
üdv
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Cooler Master SickelFlow 120 ARGB ház ventilátorok eladóak /Garanciás/
- Kolink Observatory MX/HF ventilátor szettek - 4x 120 mm
- Újszerű - LIAN LI Uni Fan SL-INF 120 RGB (ARGB) 3 darabos fehér ventilátor szett + LIAN LI vezérlő
- Ventillátorok 120/140mm és tápkábel modding kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- Lian Li uni fan tl wireless lcd 120 (garanciális)
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- DELL T40 EMC Szerver
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest