-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Benhill
senior tag
válasz
T0mBd1gg3R #42931 üzenetére
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Tökéletes.
-
Zamma
őstag
válasz
Hú bazz, ez tényleg szűkös...
Nincs a vga-nak melege, mik a hőfokok? -
jimpo
senior tag
válasz
T0mBd1gg3R #42927 üzenetére
Gondolom SFF PC Master List az alapja.
A többit meg ő tudja...
Egyébként a fenti listában van nem is egy olyan 140mm-es ventillátor ami csak 25mm vastag. -
Zamma
őstag
válasz
T0mBd1gg3R #42927 üzenetére
"Ezek a táblázatok miből vannak?"
Excelből.
Összeszedtem a magyarországi kínálatot."Mit jelentenek a jobb oldali, megnevezés nélküli oszlopok?"
A jobb oldali zöld jelzések az ajánlottabbak.A 140 mm-es venti nem lesz hatékonyabb, mert bár kicsit erősebb, de hangosabb is mint a 120-as ventik.
Ha csak 25 mm-es fér el nálad akkor használj 120-as ventiket. Elöl az alsót és a ház alján lévő ventit ne gagyizd el gyenge ventivel, oda tegyél minimum P12 Max vagy Vento Pro szintű ventit mert melege lesz a vga-dnak. Sőt, alulra ha rám hallgatsz egy Silent Wing 4 PRO-t, Toughfan-t, vagy T30-at tennék.
A hosszú vga miatt szenvedős ebben a házban megoldani a vga hűtését... ha alig fér be a vga, akkor honnan kapna hűvőset... Így is valószínűleg kevés lesz alulra az 1 db 120-as venti...A kifúvók lehetnek sima P12/14-ek is.
-
Lordus
senior tag
válasz
T0mBd1gg3R #37357 üzenetére
köszi, én is így gondoltam, de biztos ami biztos inkább megkérdeztem...
-
Janoo_07
aktív tag
válasz
T0mBd1gg3R #37357 üzenetére
Ezek alapján, a (#37352) -es hozzászólásban feltett kérdésem esetén is jól működnek az összekötött ventillátorok? Vagy az P12 PWM-et egy külön foglalatba kellene dugnom? (Eltérő fordulat 1700-1800)
-
Lordus
senior tag
válasz
T0mBd1gg3R #37347 üzenetére
jaaa, akkor az nem gyári!
jaaa, akkor az nem gyári! :) bocsi, nem láttam jól...
-
Lordus
senior tag
válasz
T0mBd1gg3R #37345 üzenetére
gyárinak nem gyári, de létezik ilyen.
nem paszta, hanem öntapadós, méretre vágható hőközlő.
hát, nem a legjobb, főleg nem vga-ra...
ezt memóriachipekre szokták tenni, ahol nincs csavaros/pattintós rögzítési lehetőség, és ezzel szokták a mini hűtőbordákat felragasztani. -
enginev3.0
félisten
válasz
T0mBd1gg3R #37282 üzenetére
Vettem 10 darab P12-ot
Most 1160ft iwaynél, még jó hogy nem tegnap rendeltem, akkor 100fttal drágább volt
Holnap jönnek, remélem jó lesz
-
eisento
addikt
válasz
T0mBd1gg3R #37305 üzenetére
koszonom!
tobbet nem szeretnek eleg a 14-es elore hatra meg a 12-es igy csend van es a cpu is 35-39 fok a panelban -
Grave_444
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #37284 üzenetére
Köszi a választ, majd ha aktuális lesz a vásárlás visszakeresem.
Én fix 5V-ra kötném őket, így akkor akár 1 molex csatival megoldható a 4db ventilátor.
Ha nem a korábban linkelt szabályzóra vagy molex-3x3pin csatlakozóra kötném úgy is. -
Grave_444
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #37282 üzenetére
Jól látom, hogy a sima P14 3Pin-es és nincs belőle fehér?
-
Lugi01
tag
válasz
T0mBd1gg3R #37225 üzenetére
Épp a szélesség miatt kérdezem, mert látszólag a 140es széltében már mintha takarásba kerülne egy kicsit a ház vázától. Viszont 3db már drága lenne, kb 500ft-tal olcsóbb a 120as darabja, mint a 140esnek. Valamint az igy megmaradt gyári 120-as mehetne a ház tetejére.
-
válasz
T0mBd1gg3R #37170 üzenetére
A múltkor említett hangos 75mm vga ventit labortáppal lemértem a melóhelyen, összehasonlítottam egy azonos méretű, de 4 vezetékes pwm-es táppal amit szintén dc hajtottam meg. Telefonra letöltöttem egy hang mérő alkalmazást, összecseng a fülemmel hallottakkal:
37dB volt a környezeti alapzaj
4V-on a 750Ti ventilátora, 77dB
9V-on a 750Ti ventilátora 82,8dB, tovább nem tekertem mert itt már nagyon hangos volt
4V-on a pwm ventilátor 41,4dB
12V-on a pwm ventilátor 68dB
A dc venti golyós csapágyas, a pwm venti siklócsaapágyas egyébként. Előbbi elviselhetetlen rögtön indulástól, utóbbi csak olyan 6 volt fölött. -
Grózi
Topikgazda
válasz
T0mBd1gg3R #37170 üzenetére
Ali,Ebay tele van vele.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
T0mBd1gg3R #37167 üzenetére
Ha nekiáll morogni a motorja akkor nagyon ne csodálkozz-sok pwm-s venti nem tolerálja a dc vezérlést.
-
chopin42
őstag
válasz
T0mBd1gg3R #37165 üzenetére
"4 pines fant (2 pines videokártya venti)"
Most melyik? Ha 4 pinest raksz dc csatira (ami 3 pines) akkor a 12 voltot megkapja, így maxon megy. -
chopin42
őstag
válasz
T0mBd1gg3R #37163 üzenetére
-
papa019
senior tag
válasz
T0mBd1gg3R #37056 üzenetére
Nagy piros pont a be quiet!-nek, írtam a supportnak és 4 napon belül megkaptam Lengyelországból az AM4-es kit-et (vízszintes felfogatással) a régi Pure Rock-hoz: [kép] .
Egyébként függőlegesen sem rossz, ~20 fokkal jobb, mint a gyári.
-
kutga
félisten
válasz
T0mBd1gg3R #37031 üzenetére
Én úgy gondolom legyen minőségi két beszívó és egy kifúvó venti, a kettő között úgyis megakad valamiben a levegő.
Az én házamban (CM N200 pl.) kapásból ott a hdd keret elöl, nesze neked légáramlás.
Ha pedig a vrm-et akarod hűteni, arra ott a topflow.
-
kutga
félisten
válasz
T0mBd1gg3R #37029 üzenetére
Semmi jelentősége.
-
chopin42
őstag
válasz
T0mBd1gg3R #37026 üzenetére
Gondolom igen, nekem csak a tök alap verzió van, felteszem csak a szín más.
-
chopin42
őstag
válasz
T0mBd1gg3R #37022 üzenetére
Ez a venti annyira olcsó, hogy kb a postaköltség drágább, amivel gariztatja az ember, így ezzel nem törődnék. Jellemzően a magyar boltok úgy is 12+x hónap módon adják, köszönhetően a 12 hónapos jótállási kötelezettségüknek. Utána úgy is a gyártó feltétele szerint megy, amit szerintem az arcticclal is le lehet meccselni. Vagy 1500-ért vesz egy újat az ember. Ahogy kutga írja, a pst az a gyári y elosztó a kábel végén.
-
kutga
félisten
válasz
T0mBd1gg3R #37022 üzenetére
A PST a PWM Sharing Technology rövidítése, vagyis ha több ventit kötsz ugyanarra a jelre, akkor együtt fognak dolgozni.
Itt 10 évet adnar rá.
-
Morris
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #34694 üzenetére
Azok a hűtők gyárilag ilyen xarok
-
abdulka1
őstag
válasz
T0mBd1gg3R #33104 üzenetére
Golyós csapágyon futnak, érdemes lehet olajozni mert biztosan halkabbak lesznek, de ha már a csapágyak elkoptak a száraz futástól, akkor hosszú távon nem megoldás.
Egy próbát mindenképpen megér. -
válasz
T0mBd1gg3R #33099 üzenetére
Ezekről a ventilátorokról alami vélemény? Érdemes lehet őket még megolajozni?
-
chopin42
őstag
válasz
T0mBd1gg3R #33097 üzenetére
Esetleg milyen ház/ventik? Csak azért, mert lehet eleve kuka volt mindegyik, csak nem volt feltűnő újkorában...
-
Zuzoo_G
csendes tag
válasz
T0mBd1gg3R #32522 üzenetére
Grafikai munkákra terveztem a gépet, egyéb fórumon vitattuk meg a témát, elvileg hozzáértőkkel. Én ilyen mélységig nem vagyok jártas a dolgokban, de mindenképp javasolt volt egy dedikált videokártya beszerzése. Ennyire nem stimmel a konfig?
-
Albigator
őstag
válasz
T0mBd1gg3R #32425 üzenetére
Nem megy be így sok por elöl? Vagy ami igen, az ki is lesz fújva?
-
struszi
aktív tag
válasz
T0mBd1gg3R #32425 üzenetére
Nem lett rossz. Annak idején én is csináltam hasonlót.
Hőfokokkal nyertél?
-
válasz
T0mBd1gg3R #32395 üzenetére
Lehet, hogy egy régi tápegység dobozból csinálom meg
Ugyan olyan széles, kb 1 centit kell levágni egyik oldalt.
-
dqdb
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #32391 üzenetére
Négy hosszabb gyorskötöző is megfelelő lehet erre, az 5.25"-ös rekeszeknél van elég lyuk/fül a rögzítéshez. Stabilnak eléggé stabil lesz, szépnek nem szép, ha elöl nyitottabb házad van/LED-es ventilátort használnál.
Az idomot feleslegesen nagynak tartom, négy kisebb L alakú füllel vagy kettő U alakú idommal is meg lehetne oldani.
a 3D nyomtatott nem olyan stabil meg a felszíne is "csíkos"
Több körös csiszolás + alapozás + csiszolás + festés és nem lesz csíkos. -
Grózi
Topikgazda
válasz
T0mBd1gg3R #32352 üzenetére
Kezdésnek kéne az aljzatok lábkiosztása,anélkül biztosat csak az Echo Tv-ben mondanak a jósok...
-
XuChi
addikt
válasz
T0mBd1gg3R #32349 üzenetére
" Ez a táp a legkevésbé ipari hulladék a Modecomok közül "
Attól hogy rá van írva hogy " PREMIUM ", attól még egy kalap sz@r, nyomokban esetleg minőséget tartalmazhat...
-
Beretvás
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #32349 üzenetére
A 3 pines csatlakozók voltage alapúak a 4 pines az adatlap alapjáén tudja a pwm et..
pwm es ventilátort kellene tenned a cpu fan csatlakozóra és azt tenni a radiátorra előre meg valami minőségi 3 pines ventit, vagy olyat ami tudja a dc és a pwm vezérlést is hátha a jövőben cserélnél lapot és kellene a pwm es venti..
Amúgy maga a pumpa mire van kötve?
-
Beretvás
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #32347 üzenetére
Ez nem dugdosás kérdése, vegyél egy rendesen szellőző házat pár minőségi ventivel. Valamint az a táp ipari hulladék, minél előbb cserélni kellene..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- CNC topik
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Elektromos cigaretta 🔞
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- iPhone topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged