- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel 9a: ez a várható EU-s ár és színválaszték
- Leradírozza az S26 Ultra a szelfikamerát?
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ferlito
tag
hátulra szánom a hűtőt, a procima következő: QuadCore AMD Athlon II X4 630, 2800 MHz ezena ugye agyári amd-s hűtés van, nem is volt gondom eddig szinte semivel csak most ebben anagy melegben, ezért nem is akarok horribilis összegeket rákölteni, de nyugodtan mondhatsz árakat 1000 huftól fölfelé
ja meg avidkártyám radeon HD 5770 gygabyte, na ez melegszik rendesen közben
Ronald Reagan
-
joshua7
veterán
Ez igaz. Gondolom a 'constructeur' csík a gyári értékre vonatkozik. Ahhoz képest eléggé elmarad, igaz. BMW-vel máp váltottam pár privátot ez ügyben, mondjuk erre még nem tértem ki.
Egyébként Youtube-on vannak nagyon jó összevetések, érdemes belőni az otthoni hangrendszert, majd végighallgatni pl ezeket:
Excalibur, SwiF2 120P , Ultrakaze 3000B4l!nt: próbáltad szabályozni őket? Ha igen, nálad is előjön ez az alacsony sebességes pattogó hang, ami a fönti videóban is hallható és ami állítólag a venti velejárója?
Semper Fi
-
joshua7
veterán
-
Apollyon
Korrektor
Hogymi? Valszeg én értem félre, de az Y nem minden ágában négy szál van? Én arra gondoltam hogy mivel két coolink venti van "felülírja" a cpu hűtőjét, ezért nézi be az everest..
Vagy valami ilyesmi, mindegy.#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Apollyon
Korrektor
Nah megvannak a SWIF2 ventik, pwm-eset vettem. Indításkor kb 705 rpm-ről indul, és úgy kb 1200-ig megy fel, ami kevés, több kéne, mert így is felmelegszik az alaplap 40-43 fokra, most hogy így visszaraktam a ház oldallapjait. A proci viszont idle-ben 3100 helyett csak 2900on pörög
Egyébként a ventik nagyon jók!
Úgyhogy lehet az lesz hogy átrakom egy pwm nélküli csatira hogy pörögjenek maxon, vagy rákötöm a cpu_fan-ra, 3 ventit csak elbír a cucc, főleg úgy hogy a cpu ventije csak 8cm-es bár gyári és képes 4200-ig is felmenni
(Ha pl ráküldöm a 3ds maxot, vagy a GTAIV-et
)
A vinyók viszont 6 fokkal hűvösebbek 40 helyett csak 33-34 fokosak.
Gondolkodtam szabályzón, hát két ventire nem sok értelme lenne, max majd rakosgatom ide-oda, évszakonként bőven elég, télen úgyse kell annyira mert akkor hüsi van a szobában – 18-20 fok
[ Szerkesztve ]
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Apollyon
Korrektor
Közben olvasgattam a topikot és valaki már kérdezte akinek pont ugyanolyan lapja van mint nekem csak más ventivel próbálta és nem ment neki a pwm-es.
Tehát akkor pwm-es ventit csak előlapi vezérlőpanellel vagy egyéb hardveres hőfokszabályzóval érdemes venni, esetleg szoftveresen is meg lehet oldani?#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Apollyon
Korrektor
Vásárlás előtt még kérdeznék párat
Én ezt a ventit amit ajánlottál itt szeretném vásárolni (szinte a szomszédban van, meg olcsóbb is) de van egy ilyen verziója is, igaz 600 Ft-tal drágább: [link]Ez ugye PWM-es, de akár 1700-ig is felpörög, és jobb a légszállítása. Mivel még belefér a keretbe, ez nem érné meg jobban? Ha mégis, akkor hová kell dugni őket az alaplapra? Az alaplapom ilyen: [link]
A két már meglévő ventik csak molexre vannak kötve, a lapra nincsenek, tehát csak a CPU fan a foglalt. A bal alsó sarokban van a SYS_FAN1 a jobb felsőben pedig a SYS_FAN2. Gondolom akkor ide kéne.
A hang meg akkor úgy döntöttem nem számít (ha sokkal nagyobb lenne az 1700-es hangja mint az 1200-esé), úgyis megy más venti is a lakásban.Vagy akkor maradjon az 1200-es, mert felesleges házhűtésre pwm-es venti? (Bocs a sok kérdésért
)
[ Szerkesztve ]
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
-
Apollyon
Korrektor
Igazából az lenne a jó, ha hűvös lenne a házban, a vinyóknak is hüsi lenne mert szeretném őket a mostani 40 fok körüli helyett 30 fok körül tudni.
A házban meg azért kéne a hüsi, mert a gyári CPU venti 3000-3300-ra is felpörög a rendszer 100%-os teljesítménye esetén ebben a nagy melegben. Proci nincs tuningolva, nem is lesz, csak nagyon süvít ha felmegy maxra. Gondolkodtam hogy oldalra is kéne egy venti, de akkor előre csak egy. A procihűtőt még nem akarom lecserélni, mert az úgy sok lenne, és lehet akkor meg a VGA-t hallanám a proc helyettNah mindegy, kb úgy 5 ezret (nagyon max 6 ezret, lélektani határ) szánok rá, néztem D1Rect ajánlatát is, de postával már az úgy sok lenne. A cél inkább egy hűvösebb ház, ami ha alapon egy kicsit is hangosabb az nem baj, csak halkabb legyen ha felpörög a rendszer. Befelé fújó ventik kellenének, már van két kifelé fújó, egy hátul, egy felül, amit defaultból adnak a TT házhoz.
-
ltsoma
csendes tag
Jogos,ha nem PWMes venti akkor nem tud PWMet, de mivel csubbaka procihűtőre rakná megoldható az automata szabályzás.Bár közben kiderült hogy nem szükséges.
Nálam BIOSban PC Health status menüpontban CPU fan mode-nál lehet választani hogy voltage vagy PWM. Amíg ezt nem állítottam át Autoról Voltagera addig maxon pörgött a TX2-m ventije (nem PWMes) és elég hangos volt, azóta szabályozza rendesen és elviselhetőbb. -
csubbaka
tag
A segítséget köszönöm de én sem találtam csak 12cm-est.
Egy hyper tx 3-ra kéne mert a memóriáktól nem fér be a hűtő.
DS5-ős lapom van és mindig szívok a hűtökkel, állandóan fúrnom faragnom kell a rossz elrendezés miatt.csubbaka felhasználónak 43 pozitív és 0 negatív értékelése van a fórumon!
-
zodo
nagyúr
Ez jó hír.
Egyelőre nincs a házamnak oldallapja így nem sokat ér a 1201-es ami ráfúj a vga-ra.
Talán a hétvégén, adok neki egy plexilapot, ha minden jól megy ill. megpróbálom a ház elejére beerőltetni, de ehhez kicsit alakítani kell a helyét.
Amúgy a 3 Testőrnél vettem a Swif2-eket. Igaz, elő kell rendelni, de gyorsak.
11-kor megrendeltem és 18 órára nálam voltak.[ Szerkesztve ]
-
Shirkan
csendes tag
Kösz Henk a gyors választ, teljesen igazad volt..próbálgattam egy kicsit és a zaj forrása a vékony lemez miatt lesz, ez egy TT V3 1ébként, csak bejöttek ezek a nagy melegek és gondoltam a videokártyának is adok egy kis "frissítőt" hát úgy néz ki hogy marad az oldallapon a rács..és előre teszem be inkább! vagy szerinted felülre több értelme lenne ( most van egy hátul,egy gyári ami szív,egy CM 212+-os procihűtő, egy 4870es hőerőmű aminek elég melege van mostanában)
és adott egy englide hydro 1.2-es
adnál tanácsot hogy melyik részébe tegyem a háznak hogy a legjobb dinamikát érjem el? köszönöm" nothing and everything...is possimpible" by Barney Stinson
-
zodo
nagyúr
Nem is a pwm miatt csatlakoztattam őket oda, hanem mert csak egy venti aljzat maradt a lapon. Csak a cpu pwm-es ezen kívül és van még egy nb aljzat, de az valami idétlen 2 pin-es.
Elvileg, everest szerint szabályozva vannak innen a ház hűtő, pwm-es aljzatról.
kb. 890 környékén forog(nak) perpillanat.
Kérdés, hogy a 800, hogy bírja majd a későbbiekben.Lényeg, hogy nem csináltam hülyeséget ezzel a csatlakoztatással. Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
-
Henk
veterán
Itt hülyeséget írtam, úgy látszik már késő volt.
Szóval a 3. szál a venti fordulatának ellenőrzésére szolgál nem a hőmérsékletére. Azért nincs is az elosztó mindkét ágában meg ez a szál mert ha két különböző fordulatú venti van rákötve akkor nem tudná melyik fordulatot jelenítse meg.z00li: nem gond ha 2 különböző ventit kötsz az elosztóra. Azt nem tudom elég lett volna e a fix fordulatú, attól függ mekkora légszállítást igényel a géped. Bár én sem nagyon szoktam 1200 fölé tekerni a 120p-ket.
-
bobababa
csendes tag
na megvettem a ventit...
egyelőre 1db 120p-t, és Y-al rákötöttem.viszont találtam az alaplapon ugye egy 3 tűs csatlakozot SYS FAN2 néven,
és egy 4 tűs csatlakozot SYS FAN1 névenez azt jelenti, hogy rá tudok kötni még egy 120p-t eloszto nélkül?
illetve a kérdés az lenne, hogy az Y eloszton az egyik ágán csak 3 tű van, a 2. hiányzik.
mm nem hibás,mert abba az ágba csak 3 vezeték megy. tudja vki h mért?illetve akk melyikre érdemes a CPU ventijét kötni és melyikre a coolinket?
jah,és már csak 2700-3000-el megy a CPU hűtö. igy már jobb hangja van
viszont a TMPIN2 még mindig 80C-osüdv:
boba[ Szerkesztve ]
-
bobababa
csendes tag
jah, hát 4300rpm-el nem is halk....
nem azt irtad itt, hogy adnak hozzá Y elosztót?
szal akk rá tudom kötni a 4 tűs csatira a ventit meg a procihűtöt is, nem?
lehet hogy hülyeséget kérdezek, de ha lesz benne venti, akk majd a proci hűtönek is kevesebbet kell majd dolgoznia, nem? ergo az is halkabb lesz?
mm igazából zavar is h hangos
[ Szerkesztve ]
-
cowboy_bebop
őstag
-
Krisinto
őstag
-
sz.j
nagyúr
Miért is kellett volna annak a szabályzónak a közelébe mennem, mikor az igényeimnek leginkább megfelelő, egyik legjobbat csináltam meg és az addig használt nagyon jó négycsatornás Enermax szabályzót tettem érte félre.
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
Ragga.Bob
tag
"ráadásul rázkódik is" Erről tudnék mesélni
Mielőtt swif2-esekre válottam volt egy ilyenem. Első indításkor nem volt alágumizva. Mikor beindult rázta még a székemet is
Végül gumibakokkal lecsendesedett. Szerettem, de a swif-eket jobban.
"The only place success comes before work is in the dictionary." (Vince Lombardi)
-
Adiking
tag
Rendben tehát a felesleges a fordulatszámé. És ha én lekötöm a pirosat és a feketét, és egyedül a fordulatszám-kábelt kötöm a lapra, és megforgatom a ventit, akkor szerinted, szerintetek a gép ki fog írni egyáltalán értéket? Mert akkor ez egy fasza kis légszállításmérő lenne, egy normál venti elé téve.
-
erikke17
őstag
Na ne úgy képzeltem el hogy több száz wattot termel
de ilyen apróbb cuccolások alaplapon ami pár volt-al mennek gondoltam érzékenyek vagy ilyesmi.
Meg másik gépemet is igy takaritottam és bekapcsoláskor nem akart indulni aztán kiderült hogy a tápba egyik kondi meghalt az cserélve lett de aztán a VGA-n is valami elektronika hiba lett és gondoltam rákérdek hogy télleg közre játszott de csak ezek szerint véletlen egybeesés volt.
||Wot / WarThunder - Erixx93|| Steam - erixx18 ||Xbox Series X - Erikk24 || BMW R1200GS || Opel Astra F X16XEL|| BMW E39 530d 142kW||DJI Mavic Pro||
-
Henryk
aktív tag
Nem volt még noctuám, így nincs viszonyítási alapom mi számít ebben a kategóriában hangosnak.
Utánanéztem a 14esnek is, hát igen.. valami toldó pöcök van hozzá a 14es helyre..
Végigfutottam a cikkedet is gyorsan, elég meggyőzőek a Coolinkek, nem gondoltam volna. A felsőket akkor megvárom milyenek lesznek az uj ventikhez kepest, végül is azok nincsenek szem előtt, de az 5 12-est mindenképp cserélem nagyon szem előtt vannak, jelenleg úgy néz ki abban a Coolink lesz a befutó, a fentieknek adok egy kis haladekot akkor.Úgy gondoltam most is, hogy alapból a full sebességűt veszem, aztán vagy kábelcsere vagy rákötöm a ház saját 3 fokozatú vezérlőjére.
[ Szerkesztve ]
-
rapiddani
tag
Na, ideiglenesen ilyen öntapadós izével finoman hozzárögzítettem a vga egyik sík felületéhez, és érezhetően jobban mennek (mostmár ha erősen ráfújok a ventillátorra, nem áll meg
). Majd ha lesz több időm, kinézek vmi jobb helyet neki, ahová könnyebb rögzíteni, és melegebb is van.
-
rapiddani
tag
-
rapiddani
tag
Hááát, ez lehet hogy hülyeség, de a drótoknál amik kilógnak belőle, van 1 egyszálas vékony fekete drót, aminek a végén van egy ilyen lapos fekete "bigyó".Ezt idáig nem tudtam mire való. Ez nem véletlen hőérzékelő? Valami ilyesmiről hallottam már. Márcsak valami jó meleg helyre kéne dugni, és rögtön pörögne. Vélemény?
-
gsc73
aktív tag
Köszönöm a gyors választ!
Pontosan azt jelenti a "csúcs" ahogy írtad, hozzátéve az elfogadható árat. Ahogy nézegettem azzal sincs gond.
Üdv: g.
kedvenc szavaim: palack, flakon, kredenc, fridzsider, ibrik, trafik, szvetter, fregoli, rezsó, sparhelt, vájdling, szifon, gardrób, partvis, spejz, tégely, drót, abrosz, lavór...szocreál.
-
hoffman_
nagyúr
Igen, akkor végre jól értem, én is így gondoltam. A barkács-lehetőséget is ismerem, de egyenlőre nem akarom szétgányolni a ventiket. Most jó ez így, 1100 körül mennek, ha kevésnek bizonyul, akkor megy a cpu-ra. Köszönet a sok segítségért
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
hoffman_
nagyúr
Igen, időközben saját bőrömön és Vasinger! segítségével beindultak itt a dolgok. Most megy a monitorozás, 1100 körül mennek az F12-ők(bár nem tudom mitől függően, ezt csinálja akkor a lap, gondolom) és EasyTune-ban a procit picit belőttem. De akkor sem tudom úgy irányítani, ahogy akarom, ez nem tetszik. Ha már adott a lehetőség, hogy vezérelve legyen, miért nem lehetett jobban megoldani. Rivatunerrel pl. gyönyörűen tudtam skálázni anno a G80 GTS-em ventijét. De hát akkor belenyugszom
Hogyha - mint most - a processzor venti a saját csatiján van, és a másik 4-pinesre dugtam a 2db F12-őt, akkor azok teljesen függetlenek a proctól, ugye? És a prociba van kicsi beleszólásom, viszont a másik csatira kötött F12-ők teljesen automatán, a laptól függően vezéreltek. Ezt tudom kiküszöbölni azzal, ha mindent a prci csatijára kötök. Jól értem? (ezt nem akarom, nem kell nekem 3 venti egy aljzatra. Bár az AC PST-je pont erre alapoz..)
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
Himym
senior tag
Akkor teljesen jó lesz ez a vezérlő ez annyira nem drága grafikus és áganként 6 Wattot ad le szal 3mat is köthetnék egy ágra.. Aerocool Touch 2000
Javítsatok ki ha nem lenne igazam.[ Szerkesztve ]
-
carrot
tag
Értem, köszi. Ha majd visszarakom tesztelem. Ha meg beadta a kulcsot megy bele másik, van 1 rakás itthon...
Szerk: a múltkori Gigatech ventiről annyit, h végre beraktam egy másik gépbe, s kellemesen csalódtam, halk, légszállítása pd így érzésre megfelelőnek tűnik (htpc-be meg pláne elég), az ára pd kb 600huf.[ Szerkesztve ]
-
Himym
senior tag
Am Coolink SWIF2 1201-ből kötnék kilencet rá. Néztem most vagy 2 órán keresztül 6 cseneleseket hát no comment rájuk...
5ös az drága abból van egy NZXT de az feleslegesen drága.
4esből meg nem szeretnék kettőt venni de lehet az lesz mert nincs jobb megoldás. Scythe Kaze Master
5db 5,25"os hely van ebből elfoglal kettőt a tartály 1 a DVD( bár lehet, hogy külső lesz belőle ) és maradna kettő/három hely vezérlőre.
Ha esetleg tudsz valami mást azt is elfogadom.
[ Szerkesztve ]
-
Himym
senior tag
Mondasz valamit....
Lehet nézegetek még másikakat valami szebb grafikus megjelenítővel...
Computermodeból még ez is szépnek tűnik. Aerocool Touch 2000
Ausztriában csak 13K annyi mint ez az Aerocool... <--- 10KGondolkodom azon az NXZT-n is de az nem hoz semmi pluszt az áráért és az már tényleg drága.
-
Locutus
veterán
-
Himym
senior tag
9x120as radira de lehet csak ötöt teszek rá és azt rátudom még valahogy rakni mert elméletileg 5 ventit lehet rányomni.
1. A PWM de oda lehe 3rom pinest is
2. A gyártó ad egy Y kábelt az egyik 3rom pinesre ez eddig 3rom venti
3. még 1 3rom pines
4. még 1 3rom pines.Ez összesen 5.
-
Locutus
veterán
Hát sajnos ez nem ezt mutatja.
Akárhogy pörgetem a gépet, a sysfan2-n nem változik 950-960-ról a fordulat...Szerk: Lehet inkább átdugom a sysfan3-ra, aztán ott akkor gondolom fix 1200-on menne a venti. Már ha kiderülne, hogy valamihez kevés ez a 950-es fordulat.
[ Szerkesztve ]
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Noctua NF-A12x15 PWM Chromax
- 2db 140mm Kolink RGB ventilátor (új)
- DC csatlakozós ventilátor kábel - 1 utas vagy 3 utas változat
- Kolink RGB ventilátor szett (4db venti) (vezérlővel, távirányítóval)
- EKL 92mm ventilátorok a 80 mm-es venti csavarméretével (!) - rendkívül halk - nagy mennyiségben is!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest