- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- OneOdio OpenRock X - a koncertterem ajtaja nyitva
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Google Pixel 9a: ez a várható EU-s ár és színválaszték
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Henk
veterán
Gondolom olyat akarsz ami kijelzős mert abból a Scythe-nál nem nagyon tudok jobb minőséget. Igaz ezek nem ilyen csicsás mindenféle színű kijelzősek de nálam ez nagy előny, ha valaki ilyen színkavalkádot akar akkor más gyártónál kell keresgélni. Van a Scythe Kaze Q ami 3,5"-os helyre építhető és 4 ventit tud vezérelni de ezen nincs kijelző meg nem tudja lekapcsolni teljesen a ventiket viszont 3-4 k az ára.
carrot: valószínű a csapágy feszül ha más állásban van. De jártam már úgy, hogy a teljesen új venti adott ilyen hangot majd egy idő után elhagyta. De ha te már használod egy ideje és most jött elő akkor nem erről lesz szó.
[ Szerkesztve ]
-
Henk
veterán
Ez nagyban függ attól, hogy milyen ventiket kötnél rá. Nekem a Kaze Server-re 6 db venti van kötve bár abból 2 nem megy folyamatosan. Egy ideje használom így és semmi gond vele de ettől nem merném egyértelműen azt mondani, hogy jót tesz neki. Keresd meg a Scythe topikban Crusher-t ő nagyon képben van a Scythe cuccokkal szerintem megtudja mondani mennyire terhelhető.
Daert: abszolút felejtős, nagyon hangosak ezek a Xilence ventik.
-
Henk
veterán
Én is néztem ezt a Zalman-t de azon kívül, hogy marha drága és csak szürkében kapható szerintem kényelmetlen, hogy az egyes ventik szabályzásához körbe kell nyomkodni a menüt mert csak egy poti van rajt. A fogyasztásmérő funkció meg annyival bonyolítja a dolgot, hogy be kell húzni egy + szálat a gépbe meg azt a hátlapi panelt beépíteni és a táp elé bekötni azt a nagy dobozt. Inkább vettem egy külön fogyi mérőt 2k-ért ami konnektorba dugható és nincs semmi + kábel meg kacat. Igaz, hogy nem az előlapon kell leolvasni az értéket de ez úgyis csak az első 2 napba nagy szám míg kipróbálgatja az ember azóta rá sem néztem mennyi mert már kitapasztaltam az elején. De persze ez izlés dolga.
-
Henk
veterán
Biztos rá tudod kötni de én nem javaslok ennyi ventit rákötni mert nem biztos, hogy bírja. Alapvetően 4-re van tervezve, esetleg 1-2 potira 2-t rákötsz elosztóval de hogy mindegyikre 2-t esetleg 3-at köss az nem szerencsés. Hova kell ilyen rengeteg ventilátor?
csonti07: mint mondtam ha szabályozod akkor jó a P is, ha nem akkor marha hangos lesz.
-
Henk
veterán
Ha úgyis szabályozva lesz akkor a Coolink P-t venném mert abban van a legtöbb tartalék ha szükség lenne rá, meg talán a leghalkabb is ha azonos fordulaton nézzük. Ha mindenképpen az Ipon-ból rendelsz akkor is 600-700Ft-al drágább mint a másik helyen így + pk-et nem ér meg. Viszont ha csak a Pcx-től rendelsz az nyerőbb mert ott olcsóbb a venti és a pk is. Mondjuk nem tudom Ausztriába mennyiért szállítanak.
A tápban általában nem pwm-es venti van de ennek ellenére szabályozza a táp a fordulatát. Viszont méretezve vannak így azt mondják, hogy a gyári venti légszállításától max. 10%-al térhet el az új ventié. -
Henk
veterán
Amiket az előbb ajánlottam mindegyikből kijön 4db 10k-ból. Az nem gond, hogy a szabályzón csak 1db pwm-es csati van, a 3 tűsre is rá tudod dugni a pwm-es ventit és a manuális szabályzás úgy is menni fog.
Monyesz: úgy tudom SilenX-ből is volt TC, de az még nehezebben szerezhető be meg drága is.
[ Szerkesztve ]
-
Henk
veterán
Ez leginkább attól függ mennyit szánsz rá, de gondolom nem sokat ha Revoltec-et akartál venni. Megpróbálhatod az AC F12-t vagy kicsit drágábban a már említett Coolink swif2 1201-et, ezek még 2k/db alatt vannak. Esetleg az Englide n. zero hydro 120 1,2k is jó lehet de ez már 2k felett van kicsivel, drágábbakat meg nm is ajánlgatom már. Az AC 1350 a másik 2 venti 1200rpm-es.
-
Ármester
-
Himym
senior tag
Nem baj nem szeretnék csalódni. Ahoz túl drága ( nekem )
Esetleg ehez van tapasztalatod ehez adnak 4pin adaptert. Revoltec Lüfter - Dark Green Színe is egészen jól néz ki és az ára ebben a boltban drága de szerencsére van másik ahol olcsobb. Ez hangosnak minősül?
[ Szerkesztve ]
-
Henk
veterán
Hát ha ilyet akarsz akkor áldozni kell rá. Én iXtrema-ból a sima (arany lapátos) verziót vettem még 6,5k-ért, egy nagy sz@r volt, iszonyat hangos volt, hiába reklámozták, hogy 11dBA.
4208: nem ezt a típust próbáltam, csak az is SilenX iXtrema volt. nekem az nagyon nagy csalódás volt, főleg azért az árért. Attól még ez lehet jó.[ Szerkesztve ]
-
Henk
veterán
Ezek szerint létezik ilyen kábel.
Működni fog vele, de oda kell figyelni mert a lapnak is meg van határozva, hogy egy csatin mennyi A-t tud és ezt nem kéne átlépni a ventikkel. De biztos menni fog mert én is próbáltam már egy csatiról 4 ventit hajtani, de azért ez nem követendő példa.
Az érintkezők szerint igen, de ő valószínű a műanyag csatlakozóra gondolt.[ Szerkesztve ]
-
Henk
veterán
A 4 pines alaplapi csatira rá tudod dugni a 3 tűs csatit, gond nélkül. Viszont olyat ami ebből 4 fele oszlik még nem láttam. Gondolom 4 ventit akarsz erre az egy csatira kötni, alapvetően nem is javasolnak ilyet. Sima Y elosztót lehet kapni ilyenből. Rádugod a lapra és két fele oszt.
-
Zanik
addikt
Köszi. Hát akkor kénytelen leszek másmilyen pwm-es ventit keresni, vagy marad a ződ coolink, esetleg a barnya noctua...
1200rpm-s ledes-t csak Revoltecnél láttam, a Thermaltakenek és a Cooler Masternek is van zöld ledes ventije, de azok magasabb fordulaton pörögnek.[ Szerkesztve ]
Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
Henk
veterán
Ez inkább zöld mint sárga és van egy specialitása, adnak hozzá egy Y elosztót amivel a 4 tűs alaplapi csatira rá tudsz dugni 2-t ebből a ventiből. Ebből csak ilyen színű van, se átlátszó, se led. Azt más gyártónál kell keresgél, ott viszont tényleg feladat megoldani, hogy a 2 ventit hogyan fogod vezérelni. Még az AC-nek van rá megoldása, de az hangosabb venti és az sem ledes.
-
Henk
veterán
Itthon szerintem nem találsz rev.b-t. Olyan venti nincs ami erős is meg halk is. Ha erős, nagy légszállítású akkor annak hangja is van. Érdemes rá pwm vezérlésűt tenni akkor a lap tudja szabályozni így terheletlenül halk lesz, ha nő a terhelés akkor pedig gyorsul és nő a légszállítása. Most ebben az egyik legjobb a Coolink 120P, ez még árban is elfogadható. Amúgy ventik 1000-7000ft/db vannak.
Ebben a méretben szerintem nincs 25mm-nél keskenyebb, de felesleges is mert azzal csak a légszállításuk csökken, a hangjuk meg nő.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest