- Azonnali navigációs kérdések órája
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OnePlus One - Kína már itt One
- Android szakmai topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor Play - játék az árakkal
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Henk
veterán
válasz
bobababa #5600 üzenetére
Rá tudod kötni a sys fan-ra a másik ventit de az a csati nagyon lomhán szabályoz mert a ház hőmérséklet alapján szabályoz. Azért van az elosztó egyik ágán csak 3 szál mert abban nincs hőmérséklet ellenőzés hiszen ha mindkét ágon lenne akkor összezavarodna, azt dugd a 4 szálas csatira amelyiknek a hőmérsékletét monitorozni akarod.
A TMPIN2 nem tudom mi, szerintem félre mér. -
Henk
veterán
válasz
bobababa #5598 üzenetére
De igen, adnak hozzá elosztót de te azt írtad 2db-ot akarsz venni. Ahhoz, hogy szabályozza a lap mindkettőt meg a cpu hűtőt is akkor 3db ventit kellene a cpu fan-ra kötni, nem tudom ez hosszú távon mennyire szerencsés. Ha egy 120p-t meg a cpu hűtőt kötöd csak rá elosztóval akkor nem lesz gond és szabályozza majd mindkettőt. Valószínű, hogy a cpu hűtő kisebb fordulaton fog menni mert több hűvös levegőt kap előről.
-
Henk
veterán
válasz
bobababa #5595 üzenetére
A 120p-nek az az előnye, hogy pwm-es így a lap tudja szabályozni de csak akkor ha valamelyik 4 tűs csatira dugod a lapon, mondjuk cpu fan-ra de gondolom oda a procihűtő van kötve. Ha más megoldással szabályzod őket akkor meg a 3 tűset is tudod.
Ha a cpu hűtőd 4300 rpm-en megy akkor az 1200-es Coolink sem lesz hangos, meg sem hallod mellette. -
chrisnagy13
senior tag
válasz
bobababa #5593 üzenetére
Hello!
2 1200rpm-est ajánlanék, ez elég jól átszellőzteti a házat.
-
válasz
bobababa #4565 üzenetére
No!
Elösször is.. nincs egy venti se benne?
Ahogy néztem neten, elvileg kellene lennie elöl egy 12-esnek ,meg az oldallapon egy böszme ha jól emlékszem 25ösnek.. (már bezártam az oldalt.. mobilnetről meg lassu minden. no 3g)Szóval.. ha elöl van egy 12 es, akkor én hátra tennék egy 12-est.
Ha elöl nincs, akkor viszont inkább oda,hogy legyen valami levegő befúvás.
A táp, mivel felső tápos a ház, ugyis nyomat kifelé.A legjobb viszont az lenne, ha elöl-hátúl lenne egy-egy 12es venti.
Fújó-szivó venti nagy általánosságban véve nincs külön-külön.
Ahogy fentebb irták, a ventik egyik oldalon szivnak, a másikon kifújnak. Ergo, csak attól függ, hogy hova rakod, és melyik oldalával.
A normálisabb ventiken fel is szokták tüntetni,hogy merre forog a lapát, és merre van a légmozgás iránya.Ez alol csak AC ilyen ventijei a kivételek. gyakorlatban ezek is egyik oldalon szivnak, másikon fújnak, de a felszerelhetőségük miatt, ezek korlátozottak.. pl a hát hátúljába rakva kifelé fújják a házból a levegőt. Ami mondjuk nem is baj, mert szerintem a célszerű szellőzési irány,az elöl(lent) be a házba (friss levegő), hátúl (fent) kifelé a házból (meleg levegő).
Az ipon listájáról én személy szerint a COOLINK SWiF2-1201 ventit ajánlanám.. vagy ha zavar a hang, ennek a 800RPM-es változatát, mert 1000 fölött már hallani őket.
Ha esetleg megoldott a szabályzása a ventiknek, akkor pedig a PWM-es verzióját, mert abban meg van tartalék.Esetleg még az ENGLIDE n.zero hydro 120, vagy a ENGLIDE n.zero hydro 120 1.2K se lehet rossz.. nekem ugyan nem volt, van, de jókat irtak itt róla..
más általam is próbált, és jo ventit nem találtam a listán.. (pl sythe slip stream)
Ha meg olcsó kell, akkor AC 1025L asszem.. de az nem sok levegőt szállit..
Mindez persze csak az én véleményem.. majd még irnak párat
Szerk: PWM egyfajta szabályzási mod.. az arra alkalmas alaplapok tudják a ventilátort szabályozni.. ha nincs szükség rá, akkor alacsonyabb, ha kell magasabb fordulaton járatják.
Általában viszont csak egy, a CPU Fan ilyen, esetleg mégegy csati...Viszont ha veszel valamilyen szabályzót, akár többcsatornás előlapit, akár egy csatis zalmant pl, akkor egy maximálisan mondjuk 1700RPM-et forgó ventit te szabályzol manuáliasan, hogy mennyin menjen.
Ökölszabály,minnél nagyobb fordulatszám (RPM) annál több levegő, és zaj! -
Monyesz
aktív tag
válasz
bobababa #4565 üzenetére
Hát ami fúj, az a másik oldalon szív is !
Pontosan milyen teljesítményű kellene, a zaj mennyire fontos ? Fordulatot mi fog szabályozni (PWM-es legyen), ledes vagy sima kell ?
Nagyon jó a Coolink és kicsit olcsóbban az Arctic Cooling - ebből a választékból (lehetne még idevenni a Scythe-ot is). -
Henk
veterán
válasz
bobababa #4536 üzenetére
Ha irodai munkára használod a géped akkor a tiédbe sem kell venti. Melegszik majd de könyvelni meg netezni tudsz rajt.
zsoleszdeb: Elöl egy fújjon be hátul pedig egy szavjon ki. Ez az alap az oldalsókat szerintem ki is hagyhatod, ha mindenképpen ragaszkodsz hozzá akkor az is befele fújjon. Viszont ezt a szerencsétlen AC ventit csak hátra tudod beszerelni. Előre és oldalra csak úgy ha a házon kívülre teszed, de az kicsit rontja a design-t.
realmadrid92: ha a lapod nem tudja szabályozni akkor előlapi panel vagy ellenállás.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
bobababa #4536 üzenetére
És szerinted azokon a lyukakon fog ki és be jönni levegő magától? Ha ez így lenne, nem is kellenének számítógép ventilátorok. Az, hogy van a srácnak vmi papírja nem sokat ér a mai világból. (tapasztalatból mondom...) Szóval próbáld ki venti nélkül a géped és akkor majd meglátod, hogy még is kéne venti. De természetesen sem mind1, hogy mi van benne.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
bobababa #4534 üzenetére
Helló!
Nos, először azt kéne eldönteni, hogy összesen mennyit költenél erre. Vannak 1k-tól 4.5k-ig is ventik, van közöttük hangban és élettartamban különbség.
Én a 2 ventis megoldást ajánlanám, egy szívó előre és egy fújó hátulra. Más nem kell. Hátulra nekem szimpibb az 1 12centis mint a 2db 8-cas.
Esetleg vannak kritériumok a ventikkel szemben? RPM? Szín? Db? 3/4 tűs, esetleg molex?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Synology NAS
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Egyedül?!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged