- Szilícium-szén teleppel készül a Galaxy S26
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Eldobták az S25 Ultrát, mint egy követ
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Karcsúak a Galaxy S25 Edge várható specifikációi
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
fradi81
veterán
Kösz az infot mindenkinek, holnap megpróbálom ezt a mókát, remélem nem ég szét semmi
moto g72, Ninebot d28e
-
BlacKSouL
addikt
Fogsz egy hegyes eszközt, amivel a csatlakozó fémcsapjain (szemből nézve) benyomod kétoldalt a pöcköt ami a műanyagban tartja a fémcsapot, majd ha mindkettő be van nyomva(ha lehet egyszerre) akkor a vezetéknél fogva meghúzod a csapot hátrafelé, így kicsúszik a műanyagból. Ezt a két szélsővel, azaz a pirossal és a sárgával megcsinálod, és megcseréled őket, majd visszadugod, addig told, míg a kis fémpöckök átérnek a műanyag lyukán. Ekkor nem 12 hanem csak 5V-ot fog kapni a venti. Később bármikor visszacserélhető. És egyetlen fillérbe nem kerül. Bár ez nem szabályzás, csak lassítás.
Remélem érthető volt a magyarázat, ha nem, szólj. Nekem így működik 2 ventim is.
mod: b.ssza meg, nem lemaradtam?..
mod2: ha csak két vezeték megy a csatiba, akkor értelemszerűen a szélső vezetéket kell betenni az átellenső szélső lyukba, de a lényeg ugyanaz.
[Szerkesztve]Aláírás (nem kötelező megadni)
-
Pipó
őstag
Panther
(PH! technikus) Nem kell forrasztani... ki kell pattintani a sárga melletti fekete vezeték és a piros vezeték érintkezőjét a molexból (két kis pöcköt oldalt benyomni, aztán kihúzni a kábelt), majd felcserélve visszarakni. Mindezt persze a venti csatlakozóján csináld, ne a tápén, és akkor tényleg csak az lehet a baj, ha zárlatos lesz a venti és szétég a géped
[ Rio Input/Output System - Release 5 ]
(#16) Panther Új Válasz Privát Email 2003-07-23 11:04:46
Panther
(PH! technikus) Amúgy azt kipróbálhatod hogy a ventit 5V-ra rakva forog-e még, és ha igen, elég erős-e. Az 5V használata ugyanis kockázatmentes, ráadásul ez is igen egyszerű: ehhez a piros és sárga vezetékeket kell kicserélned az előbb vázolt módon a venti molex-ében.
Az első módot én is alkalmaztam korábban, nem volt semmi gáz.Kis fekete szir-szar rózsaszín biszbasszal a tetején? - Az is vaaan!
-
fradi81
veterán
Ventilátor szabályzó alatt potmétert értesz?
Ellenállásos témához nem értek akkor ha nincs más mód marad a csere.moto g72, Ninebot d28e
-
Sdi
addikt
4 pines molex csatira gondol, ezt meg nem lehet az alaplapra dugni.
fradi81
Ahogy ANT írta, a te ventidet csak ellenállással lehet leszabályozni, mivel alapban nem szabályozható / ismerem, mert először láttam Zájecz gépében és azóta én is ilyen házat vettem /.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]"Ha az alkohol akadályoz a munkában, hagyd abba a munkát!" /Manuel Scorza/
-
fradi81
veterán
Hali
Van egy 12cm-es ventim elől, de hangos, 4 pines a csatija. Hogyan tudnám lehalkítani, van erre valami eszköz?moto g72, Ninebot d28e
-
MadBlade
tag
válasz
stultus78 #976 üzenetére
Próbáld meg TAT-al [link] (ezzel lemérheted ''idle'' tehát alap illetve ''load'' (go) tehát terhelt állapotban is ) , ha ez is annyit mér,akkor menj át a core 2 - tuning topic-ba , ott biztos tudnak majd segíteni a professzorok
.
Ha azért vagyunk hogy segítsünk másokon , akkor minek vannak mások?! :0 )
-
Gyuri27
félisten
-
MadBlade
tag
válasz
stultus78 #973 üzenetére
Milyen prociról van szó ?
Nem tudom elképzelni , hogy a ventillátorok hibája legyen !
Nálam előlről egy8cm-es ( nemtom milyen fordulaton , de sztem max.1500rpm ) szívja befele a luftot , szintén egy 8cm-es ( 1700rpm ) szívja kifele hátul és a procihőtőmben is csak egy 8cm-es ( 2200rpm ) forog és a procim 4 óra orthos ( prior 10 ! ) alatt sem ment fel 53-54fok fölé !
Jól fekszik rajta a hűtő ?
Rendesen van pasztázva ?
Mivel mérted a hőfokot ?
[Szerkesztve]Ha azért vagyunk hogy segítsünk másokon , akkor minek vannak mások?! :0 )
-
stultus78
tag
Hali mindenkinek.
Vettem 1 revolteck zirkonium házikót.[link]
1 120mm lent elől 1 hátúl 1 bent a ninján.( a ventik mindeggyike kb1200on forog max)
szal orthos alatt 75 80fokig felmegy.
mit tudok csinálni?
szerezzek erősebb ventiket?
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
flegos
senior tag
válasz
Spancer RE #958 üzenetére
tts-nél vettem a hütöt és aszem 5k körül volt.
''A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!'' - William Petersen
-
BlacKSouL
addikt
válasz
frankie! #964 üzenetére
Aszondja a honlap [link] hogy a Basic edition-höz nem jár, csak a Retail edition-höz. Ha a bolt csak basic-et árul akkor nincs hozzá poti, de külön megvehető többféle is. mod: mármint másféle szabályzók.
#966: Az sso folyadékcsapágya nem kopik jobban mint a Zalman csúszója. De főleg nem hangosabb.
#967: Mivel fő gyártó, ezért a minőséggel nincs gond. Teljesítményben meg elvileg nagyon széles a skála. Kategóriájában a golyósak közt elég jónak számít, csak nem túl jó a marketingje.
[Szerkesztve]Aláírás (nem kötelező megadni)
-
BlacKSouL
addikt
válasz
MadBlade #961 üzenetére
Mivel kék ledest mondtál, ezért ajánlottam a CM-t. A linkelt NorthQ nem ledes, viszont kerámiacsapágyas, tehát halk és jó hosszú élettartamú. Nem túl gyors, tehát a légszállítása sem olyan nagy, de 1500 fordulat még elég ahhoz hogy érezhető légmozgást okozzon. Ha valóban ragaszkodsz a kék ledhez, akkor onnan ez ami olyan: [link] de ez nem kerámiás, és lassabb is, még kevesebb levegőt tol.
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
BlacKSouL
addikt
válasz
frankie! #959 üzenetére
[link] innen a ''vagy'' utáni két link. Jobb mint ha sima csúszó lenne. Ha úgyis lelassítva használod, akkor eleve lassabbat használva nincs meg a rezonancia, és ez lassabban is kopik mint a csúszócsapágy.
De ha kell a nagyobb teljesítmény is, akkor: [link] itt pl: [link]Aláírás (nem kötelező megadni)
-
frankie!
őstag
8 cm-es-ből a Zalman ZM-F 1 helyett tudnátok valmi értlmes csúszócsapágyas alternatívát ajánlani? lehet meglepő de nekem ez vált be eddig, lehalkítva ez volt a leghalkabb, csak nagyon rezonál...
-
Spancer RE
aktív tag
Köszönöm a válaszokat. 6620 Ft egy ilyen kis semmiért sztem picit sok
(ahhoz képest h ennyiért CPU hűtőt vehetnék)
to flegos: nézegettem h melyik topikba írjam de ez tűnt a leg közelebbinek, a te hűtődet hol vetted és mennyiért? -
BlacKSouL
addikt
válasz
Spancer RE #952 üzenetére
Beszerezni itt lehet: [link] Kérdezz rá tts-nél hogy van-e épp, vagy jön-e mostanában neki: [link]
Ahogy anno olvasgattam, aki megvette mind nagyon meg volt vele elégedve, az egyik legjobb viszonylag helytakarékos chipsethűtő.Aláírás (nem kötelező megadni)
-
BlacKSouL
addikt
válasz
MadBlade #951 üzenetére
Én a tápomba tettem ilyet, de nekem nincs gondom a hangjával, pedig eléggé le sikerült halkítani már a gépet. Max fordulaton van hangja, de nagyon messze van a traktortól szerintem. A levegőt meg úgy tolja, mint a legtöbb ugyanilyen fordulatú venti. Nekem a tápba elég volt, sőt, még lassítom is kicsit.
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
MadBlade
tag
válasz
Durcán néz ki és csupa réz , úgyhogy jól kéne hűtenie !
( de tapasztalatom : zero , az én lapomon csak a gyári cchipset hűtő van fent , de az is elég jól dolgozik )
Sok sikert !Ha azért vagyunk hogy segítsünk másokon , akkor minek vannak mások?! :0 )
-
flegos
senior tag
válasz
Nem igazán ehhez a topichoz tartozik a téma, amit belinkeltél nem igen ismerem én hasonló probléma miatt ezt választottam [link]
Hogy mennyire jó nálam az 570-es chipsetre raktam ami köztudottan ugyan csak melegszik, igy 5V-on mukodtetnem kell rajta egy ventit is, passzivban nem elég
[Szerkesztve]''A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!'' - William Petersen
-
Spancer RE
aktív tag
Hella all!
Jelenleg elég szűkösen fér el a VGA a csipszethűtő mellett ( [link] ) és gondoltam ha később becsúszna egy nagyobb méretű ATI Dx10 kari (AGP miatt) akkor nem férne el. Szétnéztem guglin h milyen hűtők vannak ami talán jólenne. Ezt találtam: [link]
+ képek rolla:
[link]
[link]
[link]
[link]
Mi a véleményetek rolla, találkozott már vele valaki vagy tudjátok-e hogy hol lehet beszerezni?
Válaszokat elölre is köszönöm -
Gyuri27
félisten
[link] ilyet látott már valaki? Ez most hova fujja a luftot?
Amd - Radeon - Ryzen
-
zolee0307
őstag
Sziasztok!
Tud vki mondani olyan helyet, ahol lehet venni 20, 25 cm-es ventiket?///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
MadBlade
tag
Helló skacok !
Help me valaki please !
Tudna ajánlani valamelyikőtök egy jó minőségű , megbízható , jól hűtő , de elég halk kékledes 8-cm-es házventit ?
Ugyanis a házhoz , amit vettem a parasztok egy igazi minitraktort adtak !
Előre is THX mindenkinek a segítséget !Ha azért vagyunk hogy segítsünk másokon , akkor minek vannak mások?! :0 )
-
Grigorisz
aktív tag
válasz
Balázs 1.3 J #934 üzenetére
Akkor a válasz: az ilyen olcsóbb ASUS házakban nincs + venti
Ha egyel kevesebb lenne az IQ-m már nem is állat lennék, hanem növény!
-
.mf
veterán
válasz
Balázs 1.3 J #932 üzenetére
Amíg ezt beírtad, addig párszor meg tudtad volna google-lel keresni.
a termékleírások nem írnak ventikről, és a honlap is csak venti-lehetőségeket írFotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Balázs 1.3 J
csendes tag
Sziasztok!
A www.gyrotech.unas.hu oldalon kinéztem magamnak az ASUS TA-881 házat. Azt szeretném kérdezni, hogy ebben most van vantilátor? És ha van akkor hol?
Előre is köszi.Üdv:Balázs
-
.mf
veterán
Klíma-alkatrészbolt
Bár azok sajna vastagabb motorral is rendelkeznek...Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
warrior28
aktív tag
Köszi a segítséget, akkor veszek 2db ZM-F3-at és egy ilyen ([link]) multikonnektort
[Szerkesztve] -
.mf
veterán
válasz
warrior28 #921 üzenetére
A ZM-F3 egy Xiuruilian, ami elég jól viselkedik alacsony feszültségen, és még a teljesítménye is jó. A régebbi, 9 lapátos GT SB is jónak néz ki, viszont alig látni róla tesztet.
Sztem mindkettő jó venti. A ZM-F3-nak annyi előnye van, hogy nagyobb teljesítményre is képes, ha kell. Talán az erejével a motorzaja is egy kicsit nagyobb lesz; de valszeg a winyók nagyobb zajt fognak csapni, tehát édesmindegy.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
warrior28
aktív tag
Megnéztem ezt a ventit: [link], mennyire hatásos ez a házam ([link]) oldalára (2 kéne). Csak azért kérdezem, mert elég halk és érdekelne, hogy megéri-e ebből venni, mint abból, amit Gyuri ajánlott? Mert igazából a halkabb ventiket jobban szeretném, de teljesítmény szempontjából kéne tudnom, hogy jelentősebb ''sikert'' érnék-e el a másik ([link]) ventivel!
[Szerkesztve] -
warrior28
aktív tag
-
-
.mf
veterán
A legnagyobb légszállítása 120-asok közül a dagadt deltának van, nem tudom már a gyári jelét, de 220CFM a légszállítása ~60dB mellett
embertelen.
Ha nem akarsz megsüketülni, akkor keress inkább 120×38-as Sanyo Denki ''San Ace'' ventik közül magasabb fordulatszámúakat.
Bár nem tudom elképzelni, mire kellhet olyan nagy légszállítás...Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
.mf
veterán
válasz
Kapor_Ur #899 üzenetére
21dB @ 2000? Ha ezt beveszed, akkor vegyél fel egy télikabátot is, nehogy megfázz
Néhány gyártó (pl Thermaltake, SilenX) pofátlanul hazudik a ventik zajáról. Jó eséllyel még 31dB-nél is hangosabb lesz.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
.mf
veterán
válasz
macilaci78 #888 üzenetére
Azaz vízszintesen lenne?
Abba a helyzetbe én eddig úgy olvastam (spcr pl), hogy ajánlottak a golyóscsapágyasok, a csúszócsapágyasok hamarabb tönkremennek. Ezzel sajnos sok ki lett lőve.
Flegos felsorolásából még kilőném a northq-t, nem sok jót hallottam róluk (gyorsan csapágyasodnak). Sajnos jó golyós ventiket nehéz idehaza boltokban találni, inkább csak tápba építve (pl Adda - Seasonic; Yate Loon - Chieftec, Nexus).
Ha kísérletező kedvű vagy, akkor a Chieftec-rebrandelt Yate Loon 120×38-ast (ld depo.hu) megpróbálhatod alacsony feszültségen; de a golyósak kattogása lehet, hogy ott is meglesz.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Gyuri27
félisten
válasz
warrior28 #912 üzenetére
Az a 10 nem 9,2. ha de [link] én egy (ZM-F1-t használok, hibátlannak tartom) ha nem akkor [link]
a 12-s [link], [link].
Ha több a lé akkor az alőző lapról figyelmedbe ajánlom a Noiseblocker hűtőket, de ez más világ (legalábbis nekem).
Ennyi cucchoz ZM-MFC1 egy ilyet a figyelmedbe ajánlok [link].
[Szerkesztve]Amd - Radeon - Ryzen
-
warrior28
aktív tag
Sziasztok!
Ehhez ([link]) a házhoz szeretnék 3 ventit venni. Kettő 12 cm-eset oldalra, melyek a levegőt szívják és egy 10 cm-eset hátra, ami kifújja a levegőt a házból. Jó ár/teljesítmény arányban keresek rendszerhűtőket! Köszi! -
Tituszazeb
tag
Asszem, h Mercury KM84. Nem vmi nagy szám, legalábbis az árából ítélve nem lehet az. 350W-os táppal (azt is majd cserélni kéne...) csak az embernek nincs szíve a teljesítményt nem befolyásoló komponensekre is sokat költeni...
amúgy a zaj engem annyira nem érdekel (igaz néha azért töltök éjszaka is, de annyit elviselek)Kérek mindenkit, hogy privátban írjon, mert azt jobban észreveszem! Köszönöm! :)
-
joki19
tag
Hellósztok!
c2d e6420, 8800gts- hez milyen ház([link]) hűtőt javasoltok?
[Szerkesztve]25101823
-
Horbal
őstag
válasz
Tituszazeb #907 üzenetére
Milyen házat rendeltél hozzá?
Én is dobozos proccot vettem ahhoz is adtak, persze alapból nem raktam fel és nem is bánom mert baromi zajos egy jószág, húzást meg szvsz nem nagyon támogatná...Balett cipőm nincsen nekem, de ha lesz én fő nem veszem!
-
Tituszazeb
tag
Köszi a választ, mindkettőtöknek!
Mindenképpen beruházok majd egy komolyabb ventibe. Rendeltem egy gépet, én állítottam össze (na jó, itt a fórumon azért sokat segítettek), és nem rendeltem külön hűtést/ventit, mert láttam, h a prochoz adnak. Kicsit mostanra nyugtalan lettem (nem e azon kívül is kell
), és, hát az ciki lenne, ha megjönne az összeszerelt gépem, venti meg nincs... és nem műkszik
)
de most már nyugodt vok, h így is megy...Kérek mindenkit, hogy privátban írjon, mert azt jobban észreveszem! Köszönöm! :)
-
flegos
senior tag
válasz
Tituszazeb #904 üzenetére
Csatlakoznék Horbal hozzászólásához, müködnie kell a gépednek, de a szellöztetéshez nem árt ha veszel egy 12cm rendszerventilátort. Max 1500-2500Ft egy csendes venti.
''A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!'' - William Petersen
-
Horbal
őstag
válasz
Tituszazeb #904 üzenetére
Attól, hogy a prochűtőn ''kívül'' (+vkari, +tápventi) a házban nincs ventillátor a gép még működni fog csak ''melege'' lehet...nézd meg a hőfokokat...(pl everest)
Ha tuningolni is akarsz mindenképpen érdemes egy nem gyári prochűtőre +1/2 házventire beruháznod...
Lehetőleg 120-ast vegyél, nézd meg az adatait zaj, légszállítás, stb, ha meg akarsz melette maradni keressél 20-25 db alattit (pl silent blabe és társai)Balett cipőm nincsen nekem, de ha lesz én fő nem veszem!
-
Tituszazeb
tag
Ha külön nem vettem a gépemhez ventit, de a procihoz elvileg gyárilag adnak egyet, akkor még műkszik a gép?? Tehát elég a proci venti a működéshez, vagy kell egyet venni a házhoz is. Egyelőre nem akarom tuningolni a gépme, persze, ha később esetleg fogom veszek egy komolyabb ventit. Egyébként nem egy izomgép, bár nem tomm, h ez számít-e vmit. Van benne egy X2 3600+, 80GB SATA2 Hitachi, 1 GB 800mhz-es Kingmax RAM, Geforce 7600GS (sajnos csak gyári galaxy hűtő, nem zalman)... tehát kell külön venti??
bocs, a buta kérdésért, de nem ez a szakterületem
előre is köszi a választ mindenkinek
Sziasztok!!Kérek mindenkit, hogy privátban írjon, mert azt jobban észreveszem! Köszönöm! :)
-
AmPeX
aktív tag
Üdv!
Egy egészen egyszerű kérdésem van. Melyik a legnagyobb légszállítású venti? (méret nem számít, de gondolom valami izmos 12 vagy 14 centis lesz...) -
Intzi
csendes tag
Sziasztok!
Keresek chieftec dragon házba hdd ventibefogó keretet (sajnos csak 1 volt benne) - lila műanyag darab -
Akinek van felesleges vagy megválna tőle ne habozzon szólni
cserébe: pénz, csoki, sör, pia ...
thx,
Intzi
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest