- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Netfone
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolli
addikt
Nagyon nem vizsgáltam koma, de csak meglesz az
Amúgy fel akarsz jutni V-be?
Én még nem. Nem tudom, eljutok-e oda, de ha az uccsó meccsem dönt az első helyemről, úgy benyomom a MOTS-ot, mint ahogy illik
Osztályozó csak a bevétel és edzés miatt érdekelne. Nem szeretnék még feljutni.
-
zsolli
addikt
Én majd Ferenc Mocsáry-t (250113405) szeretném edzőnek, de nem ő lesz a következő. Jelenleg 8-as a tapasztalata. Mondjuk még "csak" 29 éves 90 napos, de nem tudom, eléri-e a ragyogót. Majd meglátjuk, megpróbálom én is minél több tapasztalatban részesíteni. A 10-es talán eléri. A 11-es rizikós, kérdés, mennyi kört megyek a kupában az elkövetkező 4 szezonban.
-
zsolli
addikt
Szerintem igenis szép.
A másik védődnél a megfelelő gólszerzés majdnem olyan, mintha semmije sem lenne. Itt megjegyzem, hogy az én remek védőmmel rohadt nagy mákom volt.
Röviden:Azt hiszem utolsónak húztam:
Van egy jelöltünk a számodra. Milán Szendrei a neve, és 16 éves.
Összességében nézve ő szerintem egy megfelelő szintű játékos. Ez a játékos jelenleg középszerű szintű Gólszerzés képességgel rendelkezik. Figyelj az edzésére, és hamarosan lehet egy megfelelő Gólszerzés képességű játékosod.
Nos, adjunk neki egy esélyt?
16 éves, kicsit féltem, erre kiderül, 16 éves 1 napos volt
Na mondom középszerű gsz, max. megfelelő gsz. Első meccsén gsz/rövidpasszok-at kapott, hogy megtudjam az átadás maxát. Edző elárulta, hogy gyenge a max-a.
Na, mondom hol a fenébe van egy erős skill, az összességében megfelelőhöz?
Előbb jsz/szj-n gondolkodtam, de aztán gondolkodtam, mondom a HT biztos szivat, és lehet, hogy a védekezése a brutál? Ment kp-ra, kapta a jsz/területvédekezést. Megtudtam, hogy a jsz jelenleg csapnivaló, a védekezés max-a remek. Na mondom hoppácska. Számolgattam, mondom kicsit kevesebb mint egy szezon alatt elérni a remeket...
...mondom ha gyenge, vagy középszerű alján van, nem fog menni.Köv. meccsen védőként védekezés/területvédekezés. Kiderült, hogy jelenleg megfelelő a védekezése. Igaz itt kiderült egy másik játékosomról, aki technikás,hogy a def. max-a jó
Közben a max. remek def-esről elárulta az edző bónuszként, hogy a jsz max gyenge(4), bár nem volt annyira fontos, mert a HY 4 db (!!!) ikret talált neki
Na, szóval a Te srácod nagyon tetszik. Ha védőket edzenék biztos megvenném. Az 5-ös jsz és a 6-os szj nagyon jó kiegek. Az erőteljes spec. meg elmegy védőnél, lehet vele faszán tördelni, de esőben tuti pályán lenne tétmeccsen
-
zsolli
addikt
Nekem Olaf odavert, de szerencsére pontot nem vett el tőlem.
Először kimaradt egy jobbos helyzetem, pedig abban az időben 64%-os volt a támadásom a védelméhez képest.
Utána kiállították kis reménységem, Paulay-t
Kp-m lecsökkent, még szerencse, hogy a védelmem úgy-ahogy tartotta magát.
Ellenfelemnek 2 db Jól fejelője volt a pályán, de ez csak egynek számít, mert a másik a pontrugó volt. Nekem 3 fejelőm volt, még is Ő kapta meg a szöglet+fejest. Oké, birtokolt a kp-m kiesése miatt.
Majd a 21 éves játékosa belőtte a 11-est a 15-ös (hűséggel együtt) pontrúgású "kapusomnak".
Így lett 3-5 nekem egy olyan meccsen, ahol nyernem kellett volna 0-6-ra minimum.
De legalább megvan a 3 pont. Jövő héten bot csapat ellen leszek, így nem baj, ha nem játszik Paulay. A probléma avval van, hogy most szerdán kell pótolnom a ma kimaradt edzését, de ezt csak egy másik srácom edzésének rovására tudom megvalósítani
-
-
zsolli
addikt
Lőhetsz addig még gólt, ne aggódj. Bár elméletileg most még jobb védelmem van, de eddig is átmentél rajta.
Náalm pedig van a pályán 1-2 jó pontrúgó, de nem tudom, őket sorolja-e be a gép. Na, de addig még van idő. Zrínyi már nincs a pályán. Ő szokta a 100. perc környékén belőni a középső gólt, csapnivaló támadással a nagyszerű védelmen át
-
zsolli
addikt
Druszahaaaarc!!!
Keményen indult
Sejtettem, hogy hétvégén nem csak a TS-t, hanem a TC-t (önbizalom) is fel tudtad tornázni. Nem tudom, milyen támadásaid vannak, de átmentek a védelmen, mint kés a vajon
Na, de most lesz izgi, ha minden igaz, mindjárt jön Ryan Tax. Sérülésmentest druszám.
-
zsolli
addikt
Amúgy azért rosszak ezek az "olafos" meccsek, mert sok mindenre kihatással vannak.
Első bajnokimon kikaptam, evvel nincs is baj, mák kellett volna a győzelemhez.
Utána volt egy kamu X-em és egy szintén kamu buktám. Ez kissé odaverte az önbizalmat, alig tudtam felállni belőle. Most úgy-ahogy egyenesbe jöttem mind csapatszellem, mind önbizalom mind szurkolói hangulat terén.
Az a baj, hogy alapból túl sokat vártak a szrukolók, így egy kis hiba, és építkezhetsz 0-ról megint.
-
zsolli
addikt
Messze még a vége drusza
Különben én is elgondolkodtam ezen az osztályozós dolgon...
Jelen pillanatban pontegyenlőséggel 3. vagyok. Az első helyezet elméletileg fog pontot hullajtani, mert eddig iszonyatos mákkal jutott fel a vezető pozícióba. A 2. csapat az igazán favorit, legalább is játékerőt-értékelést tekintve. De szegénykém amellett, hogy peches, még taktikailag sincs topon. Az ellentámadás taktikán kívül nemigen ismer mást, pedig sokszor ő birtokol, még is benyomja.
Tehát ha hozom a srácaimmal a "kötelezőket", lehet a szezon végén esélyem lesz megcsípni a bajnoki címet, ami osztályozóval járna. Mondjuk engem sem érdekel a helyezés, addig még úgy is sok víz lefolyik a Dunán, de ha odakerülvén megadatik a lehetőség, akkor ütjük a vasat
Az osztályozón természetesen buktára játszanék, mert még nem szeretnék feljutni, de az edzés és a bevétel nem jönne rosszul.
Zs
-
zsolli
addikt
B@sszameg!
És pont most fogok ellened játszani
Jó az időzítés, erre vártál jó ideje mi?
Nálam olyan "vegyes-vágott" volt. Szerencsére nem volt drasztikus formaromlás egyelőre az erőnlét emelés miatt. Skill-up volt nálam is, TSI összességében olyan 9-10.000 körül nőtt (most nem HO-ztam).
-
zsolli
addikt
HTEV-en majd megnézem, milyen a "szerencsefaktorod". Én "vesztettem" a szezonban minimum 4-5 pontot, akkor eléggé "szerencsétlennek" titulált. Igaz most 2 meccsen is kicsit tolt Olaf. Ha nem is az eredmény végkimenetelét illetően, de a helyzet elosztások terén biztosan.
2 hete 1-5-re nyertem idegenben, igaz magas önbizalommal futottam neki, de akkor is...
Tegnap is kicsit esélyesebb voltam, de ha az ellennek több helyzetet dob a gép, az tuti gól, és egy szavam sem lehetett volna (na jó, 1-2 káromkodás azért kicsúszna).
Tegnap 2. félidőre átálltam 4-5-1-re. Erősítettem az addig leggyengébb bal oldali védelmemen. Erre az ellenfél hová kapja a helyzetét? Hát persze, hogy a gyengébb jobb oldalára, amit megfogott a már "megerősített" védelmem
/Ezt mondjuk lehetne a taktikai zsenialitásomnak is titulálni/
Ui.: jaaa, és mindkét meccsen PIC-eltem -
Buffalo13
tag
Nos, Ákos Mesterházy 15 éves, és amit láttam a játékából, az nagyon is biztató.
Ez a játékos középszerű szintű, ha összességében nézzük, és szerintem kiváló tehetség! Ez a játékos jelenleg gyenge szintű Védekezés képességgel rendelkezik. Ha fejlesztjük Szélsőjáték képességét, rövid időn belül középszerű szintre is léphet!
Nos... mit is mondhatnék? Csak találgatni lehet vele kapcsolatban – kiszámíthatatlan játékos; ha tudod, hogyan játszasd, még a hasznodra is lehet.
Találunk helyet számára az akadémián?
Lehet megint egy védő palánta,bár csatárt kerestem ennél a megfigyelőnél
-
DopeBob
addikt
Sajnos ez már elúszott, 8 pont hátrányom van már most, az elsővel már játszottam egyet, ha a visszavágón megverem még azon kívül is el kéne buknia két meccset. Ez pedig nem valószínű
Egyenlőre jó lesz ez, kicsit megerősödnek a B védők, köv szerzonban megint tervezek egy kupamenetelést (mondjuk azért ide jó sok mák is kell
) és a feljutás, majd pedig a bentmaradás már nem lehet gond
Most hozok fel majd 2 ifit nem kiemelkedőek, de nevelőegyesületi bónusz nem rossz
-
zsolli
addikt
Most átírnák a játékot, és a védekezés lenne a favorit
Na srácok, nemrég értem haza a HT-focikupáról.
A csoportkörben jól teljesítettünk. 2 győzelemmel és egy döntetlennel a felsőházba jutottunk.
Majd a felsőház első meccsének elején sajnos lesérültem
A jobb térdhajlatomban valami meghúzódott, lépni is alig tudok
Utána sajnos a srácok is elfáradtak, így végül 8. helyen végeztünk a 16-ból.
Míg távol voltam (na jó, felnéztem telefonról
) a fiaim PIC-elve nyertek 5-0-ra.
-
zsolli
addikt
Bocsánat, hogy kijavítalak, de a játékosod neve Kluza. Én megjegyeztem
Könnyű volt, mert Miroslav Klose-val "párosítottam", aki anno még a Bayern-ben ténykedett
Most a Lazio-ban játszik, és a "poén"...
...le van sérülve, ugyanúgy, mint HT-s testvéreAmúgy szorítok, hogy Kluza az esti frissítésnél tapaszos legyen. Akkor több lehetőséged lehet.
Zs
-
zsolli
addikt
Csapó2...
Szal nézegettem már, de olyan igazi "húbazz" ellenfeled lesz. Extrém CA-t tol, brutál védelem, nulla kp és erős támadás.
Jellemzően egy nagyon brutál „odab@szós” egy széles támadást, és egy relatív erős középső támadást hoz. Ráadásul ügyesen variálja, így kiszámíthatatlan, mely oldalon fog neked esni.Nem tudom, hogy pl. a 4-5-1-es felállás be van-e gyakorlva nálad.
Védelem: 4-5-1-ben védekező szélső hátvédekkel és szélekre irányított belső védőkkel milyen védelmi értékeléseket hozol (a középső védelem is érdekelne)?
Támadás: szélsőidtől (is) függ. A magasabb szj és átadással rendelkezőt kéne a támadó oldaladra (erre még visszatérek) tenni, támadó utasítással. A magasabb jsz-szel rendelkezőt kéne a "nem támadó" oldaladra tenni, középre nyilazással.
Úgy rémlik a csatijaid jellemzően védekező utasítással játszanak (töredelmesen bevallom nem mindig nézem meg). Meg kéne nézni, hogy a támadó oldaladon szélre irányítással melyikkel érsz el magasabb támadóértékelést.
Sajnos ugye a szélsőhátvédek most nem tudnak a szj/átadás képességükkel nagymértékben hozzájárulni a támadásodhoz, mert muszáj védekezőbe tenni őket. Nem tudom, hogy most kiket fogsz középen (kp-n) a 100%-os edzett poszton játszatni. Közülük a legmagasabb szj vagy átadással bírót tehetnéd a támadó oldalon lévő szélsőd mellé, és nézd meg, hogy ha a kp-dat szélre irányítod, mennyit változik a szélső támadásod.
3-5-2-ben lehetne középen egy védekező technikás csatid (TDF), ami még jobban megdobná a szélső támadó értékelést. Evvel az a baj, hogy gyengíted a védelmed.Úgy rémlik elég jól áll specesekkel, ami azért baj, mert pl. lehetett volna azt csinálni, hogy középen és egy szélen csinálsz 3 védővel egy beton-védelmet, de beállítasz egy utasítást, hogy több, mint 1 gólos hátrányban átrendeződik a védelem a másik szélre. De az a baj, hogy lehet, eleve jó oldalon védekezel, de pl. egy SE-ből és pontrúgásból húz el 0-2-re, akkor átrendeződve, már a támadásainak is utat nyitsz.
4-4-2-t nem javaslom az edzés-vesztés miatt, de ezt neked kell eldöntened.
A lényeg szerintem is ott kezdődik, hogy a lehető legnagyobb mértékben birtokolj. Max. védelemre és támadásra törekedvén, nézd meg, milyen kp-t viszel. Köv. bajnoki ellenfeled várható értékeléseinek függvényében gondolkozz el egy esetleges MOTS-on, bár szerintem e nélkül is igen nagy %-ban tiéd lesz a birtoklás. Nem tudom kell-e, hogy nagyobb eséllyel legyen még legalább egy köröd, bevételed és plusz tapasztalatod a srácaidnak.
A támadó oldaladra visszatérve. Nem tudom nézegetted-e már…
Olyan meccseidet kéne figyelembe venni, ahol a szélső támadásaid és az ellenfél szélső védelmei kb. ugyanolyan %-ban viszonyultak egymáshoz. Tehát nem az a lényeg, hogy mindkét szélen pl. remek támadásod legyen, hanem hogy a támadás-védekezés arányok kb. megegyezzenek. Na, itt meg kéne vizsgálnod, hogy jellemzően melyik az az oldal, ahová több helyzetet kapsz illetve váltasz gólra a fenti kritériumok mellett.Ezt sehol sem látod leírva, ez csak egy általam generált „urban legend”
Meg vagyok győződve arról (nagyon mélyen), hogy valamiért minden csapatnak van egy széle, ami valamiért jobban megy. Tudom hülyeség
Régebben filóztam már ezen, de mióta támogató lettem, olyan statisztikákat is látok a csapatomról, hogy mely szélen hány gól lőttem előnyben-hátrányban stb…
És bár gondoltam én, hogy melyik a csapatom kedvenc széle, de a statisztikai adatok mellbe vágtak, hogy igazam van. Oké, nyilván nem minden meccsen azonos támadó-védekező értékelés arány volt, na de akkor isSzal lehet, hogy ez hülyeség, de ha ezt megnézed, és látsz szembeötlő különbséget, na akkor azon az oldalon támadj.
Kb. ennyi, ha még eszembe jut valami, írok. Bár lehet, ezeket mind tudtad, és nem sok ujjat mondtam. Sebaj, legközelebb Szegeden járok, vendégem vagy egy sörre
-
zsolli
addikt
Ááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá!!!!!
Ezt nem hiszed el
Olyan hosszú dolgot írtam a kupameccsedhez, hogy hihetetlen. Még be sem fejeztem, de elszállt az egéééééééééééééééész
Rohadt pipa vagyok
Megyek elszívok egy cigit, és megpróbálom előlről...
...pedig olyan jókat (és főleg sokat) írtam
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Tőzsde és gazdaság
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Opel topik
- Overwatch 2
- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- Építő/felújító topik
- VR topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged