Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aprósólyom
addikt
válasz
Aprósólyom #15 üzenetére
Pl.: Gigabyte A520M H
-> XFR Enhancement
forrás: https://youtu.be/pqx2cydjOjA?t=205Ui.: Ami nekem van: B550+5600X. Én nem azt csinálom, mint amit a tipikus online tutorialok csinálnak, hogy minden unlimitre vagy maxra rakok. Az én véleményem, hogy ezek a limitek azért vannak, hogy megvédjék a szilicium lapkát, de akár lehet használni telejsítmény korlátra vagy energiaoptimalizálásra is. Nálam pl. a PPT 90W-ra van állítva, mert a tipikus felhasználásomat ez kielégíti egy kis felső mozgástérrel. Ha ráküldök egy multi-thread stressz tesztet, akkor pedig szépen tartja is. 1-1 rövid pillanatra legfeljebb 1-2 Wattal lépi túl. EDC/TDC szintén, de a max hőmérsékleti korlát is hasonlóan jól működik. Ott viszont mintha kicsit lazább lenne a limitáció, nem annyira hard wall, hanem néha mintha túlmenne 2-3 fokkal.
-
Aprósólyom
addikt
AZ ECO mód egy külön opció, de az is csak a PPT- teljesítményt és az TDC & EDC maximális áramkorlátokat állítja. Ezen utóbbiakat viszont be lehet állítani manuálisan is, legalább is a B550 alaplapomon biztosan.
Sok-sok undervolt videót láttam már, de szerintem ezeket a teljesítmény és áramkorlátokat a az A*** lapok is tudják. Amit nem tudnak, hogy overclockold a gyári PBO beállításokat, de az all-core/per core undervoltot azok is tudják emlékeim szerint.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Apple Macbook Pro 2015 / 12 hó jótállás
- LG 55C2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U727 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Vállalom Xiaomi Okoskamerák szoftveres javíttását
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest