- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
PapaMaci #1693 üzenetére
Igen, de érted, a Genius sem annyira rossz, amennyire olcsó. Értem én, és igazat adok nektek, hogy az említett 40-80.000 forintos kütyük csúcsszuperek, nyilván ha komoly stúdiómunkára kellene, máshogy állnék hozzá, de jó közelítéssel egy tök gagyi mic is elég arra, hogy szöveget érthetően vegyen fel az ember, azért írtam 5.000 forintot körülbelüli árra. Ha kicsivel több, ám legyen, de a magasabb ár nekem vállalhatatlan.
Ha itt feléneklések mennének, meg se kérdeztem volna, hogy az 5.000 forintos kategóriában mit javasoltok.
-
válasz
MineFox54 #1688 üzenetére
Tyű, ez jópofa, de nekem valahogy ennyit nem ér meg.
Fene megeszi, hogy a Sound Blaster kártyámmal nem produkálok élvezhető hangot...@ (#1691) PapaMaci: Ja egyik hasonló ársáv, a másik annak duplája. Nem adok érte ennyit, az én igényeimnek ez túlságosan professzionális.
Jól értem, az élvezhető minőséghez csakis az USB-s (saját hangkártyás) típusok jöhetnek szóba?
-
-
válasz
Perijon #1686 üzenetére
Szuper lennél, ha kipróbálnád, esetleg küldenél nekem egy pár perces felvételt. Na viccet félretéve, miattam nem kell megvenni.
Én vagyok a másik tag, aki mikrofont keres, ugyan nem felolvasásra, de kb arra a célra, amire Te is - én videók alá szeretnék vele szöveget mondani. Ami van most itthon, az egy 1.000 forint alatti Genius, hát azt hanyagolnám.Értem én, hogy olcsón nem lehet jót venni, de valahogy kompromisszumot kell kötnünk, gondolom Te sem akarsz 100.000-ért venni...
Arra gondoltam, írok pár YouTube-ernek, megkérdezem, ők mit használnak.
-
-
válasz
PapaMaci #1678 üzenetére
Illetve mégse értem. Most nézem gépről a képeket, és itt én arra tudok gondolni, hogy USB-n kapja a (fantom?)tápot, ami szükséges a működéshez, és a jack csatin adja a jeleket, amit aztán a hangkártya mikrofonja vesz fel.
Szóval a külső táp miatt nem a hangkártyára van bízva a folyamat, ezért jobb a minősége a felvételnek?
-
-
-
-
válasz
MineFox54 #1669 üzenetére
Nyilván, én sem arra számítok, hogy ezzel a májkival felveszek egy lemezt, csak amit írtam, hogy ha nem lesz dobozhangja, az már szuper lenne, mert ezek az olcsó vackok eléggé kritikán aluliak. Mivel nekem csak beszéd felvétele miatt kell, nem akarok több tíz meg százezret rákölteni.
-
Itt nem is annyira a tiszta hang számít, hanem hogy ne olyan minőséget produkáljon, mint egy olcsó mikrofon. Jó lenne kipróbálni egyet, mert amúgy a hangkártyám többek elmondása szerint hallgatóan jobb a vonal másik végén, mint egy integrált.
Ahogy írtam, nem stúdiómunkára kell, csak javuljon kicsit a minőség. Persze értelek, hogy ugyanaz a felépítmény, de gondoltam hátha van jobb meg rosszabb... -
-
-
Üdv mindenki!
Mikrofont szeretnék vásárolni asztali számítógéphez, és reményeim szerint ti tudtok nekem segíteni.
A lényeg, hogy beszédhangot érthetően lehessen vele felvenni. Videók alá szeretnék mondani szöveget, szóval semmi komoly stúdiós munka, viszont azért jobb minőséget kellene elérni, mint amit a párszáz forintos Genius mikrofonom ad (mintha egy vödörből beszélnék). A hangkártyám nem túl komoly, de azért az intergráltaknál mérföldekkel jobb: Creative Sound Blaster X-Fi surround 5.1 Pro USB, ezen mindössze egy 3,5-ös jack csati van, amire mikrofont tudnék kötni.
Fontos még, hogy legyen állványa, ilyen asztalra tehető kicsi, hogy ne kelljen a kezemben tartani, amíg magyarázok bele.Nem ismerem a kategóriákat, de gondolom ez is úgy van, mint sok minden elektronikai termék: van a legalja (500 forint körüli sáv), ami ennél kicsivel drágább, az minőségben már jelentős ugrás lehet (kb 5.000 forintra tenném), aztán ahogy drágul a termék, egy ideig javul a minőség, egy ponton túl már csak rongyrázás, minőségbeli javulás nélkül. No, nekem ezt a második, 5.000 forint körüli kategóriát kellene megcéloznom, érzésem szerint ezzel (illetve a hangkártyámmal) már elérhetem azt a hatást, hogy némileg igényes legyen a felvétel alatti beszéd.
Jöhet bármilyen link, javaslat, nem zárkózom el a használt terméktől sem, ebay is mehet felőlem.
Köszi a segítséget előre is!
-
válasz
gesztenye84 #1487 üzenetére
Attól tartok, XP-nél megállt a fejlesztés.
Gyakran szokott az történni, hogy ami XP-nél elfogy, azt nem lehet ráerőltetni a 7-esre. Vista driverek jóeséllyel szoktak menni 7-en, de köszi, guru3d nem is jutott eszembe! Ha tesztelem a kártyát, megnézem ott is. -
-
Üdv mindenkinek!
Lenne egy kérdésem a tisztelt fórumtársakhoz. Bontásból került hozzám egy Waveterminal 2496 hangkártya. Nem ilyen szép csilli-villi, mint ami a linken látható, de az alkatrészek típusában és elrendezésében egy az egyben ugyanaz.
Aranyozott csatlakozók, igényes kidolgozás, szóval az biztos, hogy nem egy himbilimbi kártyáról van szó!
Az "Analog in L" csati sérült, ezt cserélni kell, igény esetén ezt meg is csinálom rajta. A kérdésem, hogy szerintetek mennyit érhet, illetve van-e még légjogosultsága mondjuk egy home-stúdióban?
Így néz ki:
###
###
Köszi a segítséget előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Update 06.18. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- MSI CYBORG 15 A13V
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged