- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Fotók, videók mobillal
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
Új hozzászólás Aktív témák
-
PapaMaci
őstag
Voltam már olyan koncerten, ahol ugy gondoltam, lenne mit tanulni... (pl. Sting)
Ez szerintem nem kritikus szem... Gondolj bele, hogy 10 percen keresztül gerjed ugyan az a frekvencia, és senki nem nyul a pulthoz...
Be kell vallanom férfiasan, én otthagytam öket, és csak a végére mentem vissza. -
Blackmate
őstag
Ha még nem megoldott a problem, akkor tudom ajánlani a text to speech progikat (szövegfelolvasó). Pl a Speakboard Bővebben: linkegész jó dolgokat tud csinálni, még magyar szöveggel is, az angollal meg biztos nem lesz gondja (egyébként magyar progi, mint láthatod). Egy komolyabb progiban meg gondolom még a z előállított hang modulációját is be tudod állítani, ha mondjuk női, vagy férfi hangot akarsz.
Megkérdezhetem, hogy milyen székhelyűek vagytok? Pest? Nem kell véletlenül egy plusz munkaerő?Dolgoztam ilyen ''munkakörben'' is, csak az egyetem mellett nem volt rá időm, de már befejeztem. Most már valamelyest végzettségem is van hozzá
-
PapaMaci
őstag
Az alesis-re inkább azt mondanám, hogy hallottam már jobbat is, de azért jobb, mint a semmi. Használhato. A DBX-eket nem ismerem.
A hangot meg miért nem veszed fel magadnak, ahelyett, hogy napokig keresed?
Szerk: Amugy mintha valamelyik (talán) RAPÜLÖK notában benne lenne egy ilyen...
[Szerkesztve] -
Hugica
csendes tag
Szia,
Tudsz nekem segíteni? olyan okos ötleteid vannak. .
Szóval: összekötöttem a lemezjátszómat egy P4-el, mondván
lementem a régi bakelit lemezeket.
Ment is a dolog rendesen, de a végtermék (MP3) nem igazán
tetszik, mivel hallani lehet a lemeztű sercegését is, pedig megpróbáltam
többször is kiszűrni a zajokat.
Nosztalgiának elmegy, de én tökéleteset szeretnék.
Megoldható a dolog, vagy ne is kisérletezgessek vele -
-
-
DDL
őstag
-
TrollBalint
addikt
közben aludtam egyet
de talán még nem késő írnom
Szóval. Van egy soundblaster 5.1-em. Ehhez a kx drivert használom, mert azzal jobban szólnak a filmek, meg a zenék. Viszont ez a driver nem támogatja az EAX-ot. (Régebben felvetettem azt, hogy lehetne két drivert használni hozzá egyszerre, de senki nem válaszolt) Viszont az alaplapi hangkártyám is 5.1-es, az ahhoz való driverrel meg megy is szépen a játék. na most. Vannak bizonyos programok amikbe ne lehet beállitani melyik hangkártyát használják, pl. icq, néhány játék...
Ezért nekem az alaplapi az alapértelmezett.
Naponta többször szoktam játszani, meg zenét hallgatni, és kényelmetlen mindig átdugdozni a hangfala dugóit (főleg most, hogy kicsit átrendeztem a gépet). Ha lenne olyan csatlakozó, hogy egyszerre van beledugva mindkét hangkáryába, és ebbe a csatlakozóba dugom bele a hangfalat az jó lenne. -
TrollBalint
addikt
az az igazság, hogy nem kapcsolgatni akarom, mert már nagyjából megvan, hogy mi min szól (ahol be lehetett állítani). Pl. a winamp, meg a bsplayer, ilyenek, az a hangkártyámon szólnak. A játékok, meg az alaplapin. meg az icq és msn is. Tehát ezek egyszerre szólnának, (ill. egyszerre müködnének)
szerk. nem tudom mennyire érthető amit szeretnék... de ha nem akkor megprobálok érthetőbben fogalmazni
[Szerkesztve] -
DDL
őstag
A barázdamélység az LP esetében nem hordoz hasznos információt. Az a CD. Csak a barázdaszélesség. De tényleg azért csinálják ezt a hókuszpókuszt mert a barázda túl széles lenne. Na meg enélkül kb. 8-10 perc férne egy LP oldalra (az mondjuk most is igaz, hogy jó dinamikájú lemezre most sem fér 15 percél több /oldal).
Üdv: DDL.
[Szerkesztve] -
Bigya
őstag
Bővebben: link Ajánlom ezt is figyelmetekbe.
Na én erre emlékeztem, a különbség annyi, hogy inkább magas hangokat emelnek ki. Így a gyártás során keletkező zajokat - amik főként a mély tartományba esnek -
elnyomják.
Máshonnan:
''A hanglemeztechnika kezdetén az akkori lemezanyagok erős alapzaját a magas hangok vágáskor történő előkiemelésével igyekeztek háttérbe szorítani. Erre a zenei amplitúdóstatisztika ugyancsak módot nyújt. E magashang-kiemelés azonban nem történt egységesen, a BBC 25 µs-nál kezdődő, a DIN 45 533 szabvány 50 µs-nál kezdődő, az újabb keletű DIN 45 536 szabvány, valamint a NAB és az RIAA előírások pedig 75 µs-nál kezdődő magashang-kiemelést írnak elő. Mérési célokra kiemelés nélküli, azaz 0 µs töréspontú karakterisztikát is bevezettek. Ezeket a 2.6. ábrán láthatjuk.
Ez a viszonylag rendezetlen állapot azonban csak a mono hanglemezeknél fordult elő, a sztereo hanglemezeken egységesen az IEC által javasolt 3180/318/75 µs jelleggörbét kell használni. A tényleges vágási jelleggörbe eltérése a névlegestől legfeljebb ±2 dB lehet 50 Hz és 10 kHz között. Lejátszáskor természetesen megfelelő frekvenciamenetű előerősítővel kell kiegyenlíteni a vágási jelleggörbe kiemeléseit.'' -
Kbkoko
csendes tag
Jogos!
Az 5 eret a régi erösitöjébe kell bedugni, azzal játssza, csak apám kérte, hogy az uj hifi mellett maradjon LP lejátszó.A 2 ér tuti hogy táp, mert müxik 12 V-tal.Szóval adapterrel megy szépen.És a vágyam az lenne, hogy rákötöm az AUXra, vagy vmi, és gyakorlatilag lenne egy önálló lemezjátszó.Mint egy rohadt nagy discman.
Amit mondtál, pedig gözöm sincs, micsoda -
betyarr
veterán
hibajelenségem még ezzel kapcsolatban nincsen,csak tegnap amikor ehhez megfelelő hangkártyát kerestem egy számtech boltban,akkor mondta ezt az eladó,hogy azért sem nagyon gyártanak már hangkártyákat koax kimenettel,mert a tápját könnyen tönkre teheti.bár furcsálottam a dolgot,de azért gondoltam felvetem még 1-2 fórumon a dolgot hogy biztosra menjek.
papamacival már volt egy társalgásunk,ő azt mondta hogy a digitális jel 10 méteren beül működik igazán,de nem tartja kizártnak hogy pár méter plusz gondot okozna.arról nem szólt hogy egyéb gondot okozna. -
PapaMaci
őstag
-
Bigya
őstag
Találtam egy magyar ismertetőt, akinek van kedve, érdeklődése, annak ajánlom figyelmébe.
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
hezso
aktív tag
Izé.... sztem a legnagyobb gond pedig itt az volt, hogy a kombók is hangosítva voltak. Mert a mikrofonok vagy szarul voltak elétéve, vagy túl kozel, vagy nemtom, de nagyon szarul jott le a hangjuk. Kétszer volt megtorzulva a 2 gitár. Namost hangosabbra nem lettek rakva a kombók, mert akkor még szarabbul szedte át a miki, halkabbra meg azért nem mert akkor meg kifele semmit sem lehetett gitárokból hallani, mert csak 2 hangfal volt elol. Szvsz az lett volna a jó megoldás, hogy a kombók hangosra, PA-ba meg nem lettek volna keverve.
Profi szinten persze hogy hangosítani kell, de sztem tegnap így kellett volna. Aztán lehet tévedek nemtom, mondom ebben sajna még nincs tapasztalatom, a tegnapi volt az első élő. De lehetett volna roszabb is :) (az ember csak a saját hibáiból tanul)
Megint más lett volna ha rendes keverő van, mert ott kulon meghallgathattam volna a gitársávokat, és át lehetett volna rakni a mikiket, meszebb, stb... ...mindegy, majd máskor. :) -
Tas
tag
Mar egy ideje megy a tapasztalatgyujtes
Abszolut gyakorlati szinten. Idegesitett is, hogy nincsenek meg az alapok. Magammal szemben persze -> autodidakta modon elkezdtem konyveket bujni (regi konyveket, ujakban nem talaltam olyat ami igazan epito jellegu). Hal istennek mar vannak uj kiadasu erdekfeszito szakkonyvek. Kisse dragak (nekem).
A ceghez bejott neha egy nagyagy szaki. Maniaja volt a folytonos vizsgaztatas. Egtem is mint a rongy alig tudtam valaszolni a kerdeseire, DE mindent meg tudtam csinalni. Aztan elmagyarazta az elmeletet, hogy mit is csinaltam.
Szemeztem a Garry tanfolyammal. Vki elvegezte a forumozok kozul?
Bigya: a kepek alapjan a hangositasban vagy otthon ugye? -
pweisz
senior tag
De mit szeretnél?Engem a hangfalak érdekelnek mostanában, ahoz esetleg hozzátudok szólni. Régebben sokat olvastam studiótechniákáról, samplerek, szintik, mikrofonok ilyesmi, de aból nem sok mindenre emlékszek, esetleg újságokból amiket olvastam(konkrétan egy a KEYS), visszatudok keresni dolgokat, de akkor már egyszerübb utána nézni neten.
-
_Petya_
őstag
Köszönom, várom a mailt. Szóval a PA az az, ami nem a monitorrendszer. Ezzel kapcsolatos a következő kérdésem is. Pl egy ember énekel mikrofonba a színpadon. A hang mikrofonkábelen eljut a PA keverőbe, innen a kevert jel a PA erősítőbe, és a közönségnek a hangfalakba. Ez OK, de az énekes monitorhangfalához hogyan jut el a jel, hogyan lehet azt szabályozni, keverni? Van külön keverő, ami a monitorrendszerhez tartozik, és külön ember kezeli, vagy ugyanarról a pultról megy, mint a PA? Tehát úgy gondolom, hogy a bejövő jelet két csatornára viszem ki, így az egyik csatorna faderrel tudom a közönségnek szóló hangerőt szabályozni, a másikkal pedig a monitort?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hálózati / IP kamera
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nintendo Switch 2
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- EAFC 25
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ZNET Telekom
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- További aktív témák...
- Redmi Pad Pro, 6GB/128GB, még garanciális
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Apple iPhone 14 PRO - 128GB - Deep Purple - 85% akkumulátor
- GOPRO Hero 11 BLACK akciókamera - különlegesség!!! Labs fw 01.20.70
- SZÜNETMENTES TÁPOK
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Újszeru GIGABYTE G5 - 15.6" FullHD 144Hz - i7-13620H - 48GB - 1TB - RTX 4050 - Win11 - 1,5 év gari
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Crucial 240GB SSD eladó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest