-
Mobilarena
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Banano
tag
válasz
Weareus #161207 üzenetére
A sört kar volt kivenni. Nekem az az edzes elötti energizalo.
Tenyleg adja. Alkoholtol kitagulnak az erek, kicsit emelkedik a testhomerseklet,es gyors szenhidratbomba az izmoknak. Olyan mintha megennel egy banant,csak ferfiasabb.
Ez ketogen dieta amugy? Sok szalami,szalonna ..felvagott. (raadasul baromi draga..meg a legolcsobb szalami is also hangon 3000ft/kg, sonka szinten..annyiert inkabb lazacot veszek) + tok egeszsegtelen,ha nem hazi. En sosem szoktam ilyet enni..pontosabban nagyon-nagyon ritkan. Pl most van hazi kolbaszom,de elotte talan nyaron ettem utoljara. -
Macka
veterán
válasz
Weareus #160269 üzenetére
Mindkettőn.
Az INBA szerintem kezd el oda jutni, hogy mivel "natural"-nak van nevezve, minden jött ment 1-2 éves edzegetéssel elindul. Most nekem helyben lesz, Zalaegerszegen, látom, hogy olyanok is indulnak, aki tényleg csak 1-2 éve edzegetnek, de még arról sincs fogalmuk, hogy egy gyakorlatot hogyan kellene szabályosan megcsinálni.
Érdekes, hogy a fentiek elsősorban lányokra vonatkoznak.Fiúknál pedig a második gondolatod játszik. Tudomásom szerint azt viszik el doppingvizsgálatra, akit a bírák kiválasztanak. Ha tehát valaki jóban van bármelyikkel is, nincs doppingvizsgálat.
Miért nem az 1-3 helyezettek mennek automatikusan.Igen, van kivétel, sőt, nyert is olyan ismerősöm kategóriát Miskolcon, akiről tudom, hogy nem kokszolt.
-
benfolds
őstag
válasz
Weareus #160202 üzenetére
én humuszt csinálok belőle, úgy nagyon finom. nem tudom mi ez a lebegő paplan szindróma, de elég jól hangzik.
basszus, minél többet olvasok a táplálkozástudományról, annál inkább úgy érzem, hogy közelít a bonyolultsága a rocket science-hez. pontosabban az emberi szervezet működése, ami rohadt bonyolult, és mondjuk felfedeznek valaki tök marginális összefüggést, mint pl. ez a szója meg a hormonháztartás dolog, közben rohadtul nem ilyen egyszerű a képlet, a nagy kép lehet egészen mást mutat. pl. amióta igyekszem a kondizás miatt több fehérjét enni, ugye eléggé rá vagyok kényszerülve, hogy a csirke, hüvelyesek, tojás, túró négyszögben mozogjak, ami egy idő után rohadt unalmas tud lenni, márpedig nekem van egy olyan elméletem, hogy elég nagy súllyal esik a latba az is, hogy örömet okozzon az evés. úgy értem, nem csak maga az érzés a fontos (de persze akár nézhetjük csak ilyen szemszögből is, hiszen végső soron minden arról szól, hogy jól érezzük magunkat), hanem az érzésnek is van egy biokémiája, ami ugyanúgy belejátszik a hormonháztartásodba meg egy csomó mindenbe, amit még nem is tudunk, talán még az izmaid épülésébe is. szóval szerintem ezek az összefüggések még annál is bonyolultabbak, mint most sejtjük, de egyszer biztos leírhatók lesznek ezek a dolgok is bitszinten.
-
aelod
veterán
válasz
Weareus #160135 üzenetére
Egyszer megkérdezte tőlem a teremben valaki, hogy szerintem milyen a fehérje amit vett mert olcsó volt és jó az íze. Szója alapú volt. Mondtam neki, hogy így közel az 50 évéhez nem kéne ezt tömnie. Le okézta a dolgot. Egy hónap múlva jön, hogy orvosnál volt mert hormon problémák voltak nála.
Szóval mindenki döntse el maga mit szed/eszik/edz és ne kérdezősködjön ha úgysem fogadja meg a kapott tanácsokat. -
-
-
-
gyuri860213
tag
válasz
Weareus #159941 üzenetére
Igazából majdnem mindegy hogy miből viszed be a napi kalóriát mert ha túl sok akkor úgyis hízik az ember. lehet az kenyér vagy egy rakás hús és olajbogyó, mozzarella, kolbász
. Szóval kizárni a ch-t csak emiatt felesleges. Főleg ha sportolsz is mellette, akkor elengedhetetlen az izmoknak. Egyél lassú felszívódású ch-t és kész. ez a szénhidrát para megőrjít mostanában mindenkit.
-
gyuri860213
tag
válasz
Weareus #159936 üzenetére
erre megoldás a fahéjkivonat, vagy bármilyen ecet fogyasztása étkezés közben, (ajánlott a szűretlen almaecet) mindegyik csökkenti az inzulin kiválasztást és lassítja a szénhidrátok felszívódását. Bár tény hogy az almaecet iszogatása nem épp kulináris élvezet, én "tömegeléskor" ittam étkezés után 1 evőkanállal, felhígítottam fél dl mennyiségre, lehúztam és ittam rá vizet. lehet persze hígítani még tovább de ki akarja percekig inni azt a xart?
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Weareus #159715 üzenetére
"Inkább azt mondanám, hogy a heti több alkalmas edzés az intenzitás és a súlyok rovására megy;"
Pont, hogy a mindent küldjünk meg egyszerre megy mindennek a rovására.
Én pl. egy hátazás és egy lábazás között legalább kettőt alszok (azaz eltelik kb. két nap), tehát eleve nem úgy indulok neki egy guggolásnak hogy előtte néhány perccel már kifáradtam valamennyire egy (vagy több) másik izomcsoport edzésétől. -
tibcsi0407
félisten
válasz
Weareus #159715 üzenetére
Az edzésintenzitást úgy kell "beállítanod", hogy ne legyél túledzett és nem lesz ilyen gond.
Nálam egy karedzés 45 perc, de olyankor nagyon keveset pihenek, bicepsz és tricepsz szuperszettben van végiggyilkolva, van, hogy 3-3 vetkőző sorozat követi egymást. Elfáradok a végére nagyon. Nyilván, ha ez 1,5 óráig tartana ilyen intenzitással, akkor annak hamar túledzés lenne a vége.
De pont ezért kell okosan is csinálni, nem durr bele módjára. -
tibcsi0407
félisten
-
Woodslave
félisten
válasz
Weareus #159709 üzenetére
de azt írd le nálad hogy néz ki az edzés. Mondom nem fikázás nem mittomén tényleg érdekel, kiváncsi vagyok. Azt gondolom nem nagy kérés. Nem kell meggyőzni senkit, nem kell itt profikkal példálózni, meg haverral nem kell bizonyítanod semmit képpel se. Egyszerűen érdekel hogy edzel
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Weareus #159699 üzenetére
"Fiatal voltam és naív..."
Tehát akkor már nem vagy fiatal?
Igazából az nem gond, hogy régen hülyeséget csináltál, a legtöbbünkkel előfordul, régen én is csináltam értelmetlen gyakorlatokat, sőt vettem hozzá bcaa-t is.Én azért szurkolok neked, annak ellenére, hogy ez a rakás hülye (velem az élen) itt a gyúrós topikban (tisztelet a kivételnek) kételkedik az egyébként megkérdőjelezhetetlenül effektív edzésmódszeredben.
-
-
bigmasterg
addikt
válasz
Weareus #159671 üzenetére
Biztos lehetséges fejlődni vele, hisz a klasszikus brosplit-nél is heti 1x edzed az összes izomcsoportot, csak több napra szétosztva. Szóval "ugyanúgy" egy hét van regnerálódnia az izomnak mindkét esetben. Ilyen szemmel nézve, ha elég 2-3 nap regenerációra, akkor ugyanúgy egyik sem ideális.
-
aelod
veterán
válasz
Weareus #159664 üzenetére
Nem állítom, hogy a legjobb módszer, bár én évekig túledzettem magam, a szokásos 5x8-as edzés, heti kétszer átmozgatunk mindent szisztémában. (Mellre 40 széria, ilyesmi...).
Nem ettél eleget/jól/pihentél valószínűleg.
Elgondolkodott már valaki azon, hogy egy intenzív melledzés után - ami lényegében izomleépítő tevékenység - hány nap, amíg a mikrosérülésekből, mikrotraumákból az izom visszaáll normál szintre, kidolgozza az izomlázat, feltöltődik glikogénnel, helyreáll és még túl is kompenzálja magát, magyarul fejlődik?
Szerinted ez 2-3 nap alatt megvan?Erre nem lehet egzakt választ adni mivel nem mindegy a kor, az életstílus, edzésmúlt, kémia stb. stb. stb.
-
Woodslave
félisten
válasz
Weareus #159664 üzenetére
igen azt mondják hogy az emelkedett fehérjeszintézis max 48 óra utána már inger hiányában nem nő az adott izom. De nem biztos hogy ez így van mint bármi más is ebben a kérdésben, szóval ezzel kapcsolatban is ez az utolsó beböfögésem
Mondjuk kiváncsi vagyok amit te leírtál hogy éred el egy teljes test edzéssel. Én se vagyok híve a nagy volumennek, de írd már le mit csinálsz ami akkora mikrotraumát és glikogén ürülést eredményez hogy 1 hét kell, mert ez inkább a pont általad írt 40 szettes Angel edzésre jellemző
Izomlázat még el tudom képzelni ha olyan ritkán edzel bár az se jelent semmit a fejlődés szempontjából az okosok szerint. (tudósok nem guruk)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest