-
Mobilarena
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz
userxy #55751 üzenetére
nem
amúgy is ritkán csináltam, kb másfél éve jutottam el talán 140ig 4 hónap után asszem, aztán kimaradt. idén már 2x csináltam rávezető jelleggel, de utánna mindig elmaradt. most megint rászánom magam. 3 hete volt egy edzés 2x10et csináltam 50 kilóval.ha sokat hagyok ki akkor kis súly utánn is begörcsöl a lábam, mert nincs hozzászokva a terheléshez
-
tomi0816
tag
-
válasz
userxy #55445 üzenetére
Amikor ezt a képet linkelted, épp csajom accountja volt belépve a gépen, és lementettem, hogy megnézzem az exif adatokat, ha vannak (nem voltak
), na mindegy, és pár nappal később vette észre a Letöltés mappában a képet, aztán kérdi tőlem, hogy ez a hínár kis Travolta meg hogy került ide.
-
kolosanyi
veterán
válasz
userxy #53546 üzenetére
Maradok a bolgár guggolásnál meg ilyeneknél, ott az egyenes törzs miatt nem kapják a csigolyák az ívet.
Zomb€€
Nekem mondod? Direkt mélyguggolás volt kevés pihenőkkel, hogy meg is érezzem, de hát ez van. Szar háttal nem kell keménykedni. Ha nem vagyok hülye, akkor elvan a derekam fájdalom nélkül... -
válasz
userxy #53279 üzenetére
Ez a fogástól függ dolgozik e a bicód és mennyit. Ha "szűken" és befelé tenyérrel fogsz akkor sokat, ha szélesen és kifele tenyérrel akkor meg keveset.
Pont ezért könnyebb pl az előbbi végrehajtása, mert segít a bicepsz is. Kezdőknek pl az ajánlott amíg meg nem erősödik a hátizom. -
kolosanyi
veterán
válasz
userxy #53037 üzenetére
Az ilyesmi mókák intenzívek, az biztos.
Mondjuk hosszú távon nem biztos, hogy célszerű ezt erőltetni, de egy ideig biztos fasza.
(#53038) NetTom
Szerintem meg összefüggnek a különböző erő aspektusok. Ha nagyobb a max erőd, akkor nagyobb súllyal tudsz dolgozni, ergo nagyobb izomtömegre tehetsz szert. Ha nagyobb a gyors erőd, dinamikusabb vagy, több izomrost kapcsolódik be a munkába, megint csak nagyobb a hipertrófia mértéke. Ha jobb az erő-állóképességed, akkor javul az izomzat tápanyagellátása, eresebb lehetsz, ergo megint csak visszahat a növekedésre, viszont a nagyobb izomtömegből nagyobb teljesítmény hozható ki. Ha jó a kardiovaszkuláris állóképességed, akkor meg nem ájulsz el felhúzásnál az oxigénhiánytól, szóval megint csak hozzátesz az összképhez. Én pontosan ezért próbálok sokrétűen edzeni. -
kolosanyi
veterán
válasz
userxy #53032 üzenetére
Hozható, én 80-90 közöttivel csináltam (kézállásból nyomás, 5 a max ismétlésszám és 2 ismétlésekkel csináltam ezt a 10 perces izét, kb 30-40 másodperces pihenőket jelent). Ez csak kalkulátoros becslés, de nagyjából stimmel, mindenesetre tényleg baromira fárasztó.
(#53033) NetTom
Egy edzésen belül én úgy tudom elképzelni, hogy első gyakorlattal "erőre mész", aztán az utolsó sorozatokban, meg még egy-két izolálóbb gyakorlattal levezetésként szétbombázod az izmot. Kathi Bélával néztem egy interjút egyszer, ő is ilyesmit mondott, illetve egy ideje én is hasonlót csinálok és egyelőre működik. -
-
kolosanyi
veterán
válasz
userxy #53011 üzenetére
”Az még azt hiszi hogy azt is nehéz összehozni."
Miért, nem az? Az én szememben nem az a strandfazon, hogy szálkás vagy és kész. Azért egy relatíve korrekt izomtömeg alap, legalábbis az én szememben. Ezt pedig nehéz elérni, hacsak nem vagy klasszikus mezomorf, az pedig elég ritka. Az ekto nehezen szed fel tömeget, az endo meg nehezen szálkásít, szóval igen, nehéz villantani egy korrekt strandfazont, kell hozzá egy kis edzésmúlt, meg egy normális étrend.
-
válasz
userxy #52839 üzenetére
Az akkor is marhasok ahhoz képest, ahogy kinézel, mert ugye az alapján a kép alapján egy idős néni simán felken a busz oldalára a szatyrával, ha rossz helyen állsz a megállóban, na, szal jó erőben vagy, ne szerénykedj.
Egyébként nincsenek ilyen standard-ek, hogy ha X kilóval nyomsz fekve, akkor Y kilóval húzol fel, és akkor ez most arányos, és aki nem ennyivel nyom az nem arányos, mert ahány ember, annyiféle testfelépítés, genetika, edzéstörténet, akármi. Ha megnézed mondjuk a tavaly szeptemberi IPF erőemelő verseny eredményeit, azért láthatsz rendesen szórást az értékekben bench press és deadlift témakörben. Van, akinél a a felhúzás picit több, mint a fekvenyomás, van, aki 100-zal többet húz fel, mint amennyivel fekvenyom, és van, aki többel nyom fekve, mint amennyivel felhúz. Szal érted, no.
Apró kiegészítés: a román felhúzás csak nagyon kis mértékben hát. Sokkal inkább négyfejű, combhajlító, segg, derék (persze nem annyira, mint a normál felhúzás). -
kolosanyi
veterán
válasz
userxy #52537 üzenetére
Persze, poénkodunk csak (legalábbis remélem). Egyes tanulmányokban lehet olvasni negatív és pozitív mellékhatásokról is, de értelmes mennyiségben fogyasztva semmi baja nem lesz az embernek tőle, legalábbis gondolom. Az íze egyébként látatlanban nem annyira zavar, ideiglenesen jó lesz az, max teszek bele valami ízesítőt. A biológiai érték meg egy dolog, max iszom többet belőle. De nem biztos, hogy szóját veszek, attól függ, hogy tudom kigazdálkodni a telefonvásárlás után.
-
-
S e t h
nagyúr
válasz
userxy #52080 üzenetére
Én minden nap kerékpárral járok melózni, kivéve ha esik, mert nincs sárvédőm, elcsúfítja a trekkemet.
Igaz , hogy ez csak nyolc km, de még adok neki este egy tizest, előtte 1 óra edzés, ez a mennyiség kell ahhoz a kalóriához amit beviszek naponta.
Ha tömegelek akkor viszont a kerékpárt elhagyom.Nekem nem kis önvizsgálatot kellett tartanom, amikor szembesültem vele, hogy az erőedzés+kardió orrba szájba nem biztos ,hogy jót tesz a szervezetnek télen influenza idején, mert egy szint felett már saját magunk ellenségei vagyunk, nem vagyok már 20 éves és pénzt sem keresek vele ha szétgyilkolom magam.Ezt inkább nézem, amikor Ronniék, Jay és a többiek csinálják
Egy szónak is száz a vége, mindenki csinálja úgy ahogy jólesik, ez a lényege.Ha irreális célokat tűzünk ki, annak sérülés és/vagy kiégés lesz a vége.
Egy tanárom mondta mindig régen, nincs lehetetlen, csak tehetetlen.Igaza volt , kis adagokban a célok megvalósíthatóak.
Még pár szó a motivációról,én ha csúcsot nyomok, mindig azt mondogatom magamnak:Szar vagy, vagy ember?Ha ember akkor megcsinálod.
Általában bejön. -
S e t h
nagyúr
válasz
userxy #52073 üzenetére
Versenyezhetsz mással, vagy önmagaddal.Én évek óta tervezem, hogy átúszom a Balcsit, és/vagy körbe is tekerem, de foglalkoztat a spártai 300-as is, aminél nem mindegy mennyi idő alatt nyomod le.Ezeknél viszont már odabasz a lustaságom, a terembe csak be kell menni és fogni a vasat.
A testépítés meg amúgy is szubjektív, hány és hány olyan verseny volt, ahol a szurkolók szinte ölre mentek online, mert nem az ő kedvencük nyert, de sokszor még a szakértők sem értenek egyet. -
kolosanyi
veterán
válasz
userxy #52071 üzenetére
Azért erőteljesen nem mindegy. A 2 méteres könnyedén zsákol, az 1,70-es meg legyint, hogy neki könnyű, ő 2 méter. Ez ugyan az. A 42 meg szép, én 22-t tudok. Viszont nem versenyzek másokkal, szóval nem érzem magam se kevesebbnek, se többnek azért, mert 119 kiló vagyok. Majd menni fog több is, idővel erősebb leszek.
-
kolosanyi
veterán
válasz
userxy #52064 üzenetére
Oké, és ki fog jobban fekvenyomni, egy alacsony, rövid karú figura, vagy egy 2 méteres fazon? Vagy a hosszú lábú, rövid karú ugyanúgy fog felhúzni, mint a rövid lábú, hosszú karú? Vagy a hosszú lábú, de könnyű csontozatú fog jobban sprintelni, vagy a köpcös fekvenyomó bajnok? Legalább ogyan nehéz ezt összehasonlítani, mint a húzódzkodást.
-
deniro2
senior tag
válasz
userxy #51667 üzenetére
Aham, kurva jó neked, hogy minden nap grammra pontosan tudod a szükséges beviteled...
Gondolom, ott lebeg a képlet a szemed elött, mikor egyik nap 2x gyalogolsz fel az 5.-re, másik nap futsz a busz után, harmadik nap meg lerendezed az asszonyt, esetleg mindezt egyszerre...És a különböző edzések pontos tápanyagszükségletét is ezekhez kalkulálod természetesen, te kis kompjúter...
-
törölt tag
válasz
userxy #51667 üzenetére
persze, szamolni mindennel lehet, csak a gond az hogy nem ismered a valos kindulasi parametereket. Meg akkor sem ha azt hiszed hogy ismered. Akkor meg tok felesleges az egesz, tokeletesen elegendo a nagysagrendekkel tisztaban lenni, legalabbis feherjenel.
" Max energia lesz belőle de legalább nem hizlal mintha Ch--ból vinnék be többet."
Ezt szerintem gondold at meg egyszer
-
N.Ferry
senior tag
válasz
userxy #51601 üzenetére
Teljesen egyetértek!
Mondjuk én nem vagyok diplomás (ez többek között meglátszik abból is hogy nem hagyok ki*aszott szóközt a vessző után
) ,de attól távolról se lesz senki okos,mert van egy papírja.
Egy gyúrós topikban meg ne azt éltessük már,aki hasznos diplomás tagja a társadalomnak,hanem azt aki oda*asz a súlyoknak és edz rendesen.
-
Unsign
tag
válasz
userxy #51601 üzenetére
A gondolatod első fele részben igaz, mert a precíz kaja fontks, de ettol általánosítás marad, hogy a grammos meregetese nélkül felejtős az egész. Én pl azt látom, hogy megy a pofazas, sztorizas, telefonnyomkodas, 10 perces pihenők, ahelyett, hogy pörgős intenzív edzések lennének. Elmélet sokszor megvan, de a komfortzona marad és megy a rinyalas, hogy nincs eredmény.
-
baluka6
aktív tag
válasz
userxy #51302 üzenetére
Hát nincs értelme és nem direkt így csinálom. Sajnos nagyon minimálisra kell csökkentenem a szénhidrát bevitelemet ahhoz, hogy egyáltalán meginduljon a fogyás.
Mikor 20 kilót fogytam, kb alig ettem. Zöldség-gyümölcs, pufirizs és hús volt a kajám. Puffasztott rizsből napi 5 db ettem. Majd 1 év után megrekedtem 70 kilón. Mellette hetente 3szor jártam futni és 3szor volt súlyzós edzésem.
Most relatív normálisan eszek, nem csak csirkét, de naponta 2szer húst, rizst és zöldséget, a többi étkezésem pedig vagy tojás vagy ha iskolában vagyok, akkor 1 vagy max 2 szendvics, de csak rozsos vagy teljes kiőrlésű kenyérből.
Amúgy meg kb 3 év alatt mentem vissza 90 kilóra, tehát nem csak zsírosodtam, mert akkor még így se néznék ki... -
kolosanyi
veterán
válasz
userxy #50407 üzenetére
Akkor sem tudom elképzelni, hogy ilyet hogy lehet, sose tudtam. Én amúgy egyszerre nem tudok sokat enni, mindig is a 2-3 óránként kevesebbet fogyasztó típus voltam.
Egyébként mi a frászt csinál ennyi fehérjével? Oké, kúra közben megemeli a bevitelt, de ennyire? Durva bakker.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- Magisk
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik
- Több mint 1 milliárd dollárnyi részvényüket adták el az NVIDIA belsős emberei
- Dell notebook topic
- OLED monitor topik
- A OnePlus ellen biztonsági aggályok miatt indítanának vizsgálatot az USA-ban
- Telekom mobilszolgáltatások
- RAM topik
- Hobby elektronika
- További aktív témák...
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Részletfizetés , Acer Nitro V 15 minimálisan használt uj állapot sok garancia
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest