- Légies iPhone halvány színei
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
aelod
veterán
biztos lehet attol is noni, de nem optimalis ez a 3-5 rep tartomany ha izomtomeg noveles a cel.
Miért ne lenne az?
azert ahhoz nem kell biopsziara menni, hogy egy afrikai maratonfutot osszehasonlits tom platzal
Az izom az izom. Továbbra sincs akkora eltérés embertípusonként a lassú és gyors izomrostok között amik befolyásolnák az izmosodás mértékét.
hogy milyen hosszusagu terheles idealis ha hipertrofia a cel, azt nem tudom
A tudomány tudja. Pont annyi amit még ki tudsz pihenni. Illetve annyi amitől nincs izomrost károsodás és a rendelkezésre álló forrásokat szuperkompenzációra tudod fordítani. -
Gyűrű nekem is rendszeresen az eszembe jut mostanában, leginkább húzódzkodások után, mert meg szokott fájdulni kicsit a jobb könyököm környéke. Elmúlik pont a következő edzésre, de tippre jót tenne neki egy hét pihi, vagy mondjuk a gyűrűs húzódzkodásra váltás. És ráadásul ahogy írod, egyébre is hasznos lehet.
12k Decathlonból. -
aelod
veterán
ez inkabb erofejlesztesre idealis, ha fel akarja tornaszni a fekvenyomasat eroben. hipertrofiara nem lesz optimalis legtobb embernek.
Pedig de.
csak másik út.
tulnyomoreszt fast twitch testepito
Ilyen nincs és nem is lehet kijelenteni. Azért nem kell mindent elhinni a kopasznak amit mond. Volt biopszián? Vettek mindenhonnan mintát? Kétlem. Felesleges ilyenen foglalkozni mivel ez nem befolyásol semmit (értsd: nincs akkora jelentősége).
-
Cs1csó
titán
Nekem is ez a félszem a nagy intenzitással kapcsolatban, hogy lesérülök. Nekem pl. fekvenyomás előtt először ugy felső test átmozgatás, majd kis súllyal vagy 15-20x ismétlés majd emelem a terhelést és már csak 10x ismétlés, talán még ez után sem érezném biztonságosnak ha az 1RM érték körül csinálnám tovább.
-
Woodslave
félisten
nekem is voltak. 8 darab egyenként 400 gramm körüli. Eredetileg talán fél kg de ki kellett esztergálni a 30 cm-es rúdhoz. Mondjuk kézisúlyzónál ez se segített. Van egy szerelős de kettőt tuti nem csinálok, ráadásul a 10kg-s tárcsa már akkora hogy semmi értelme nem lenne.
-
Woodslave
félisten
-
scdlsc
senior tag
-
Nekem heti 4x 30-35 perc rezisztencia edzés megy, mellé pedig heti 30-35 km kocogás. Utóbbi emelése most a cél, mert 2 éven belül akarok futni egy maratont, de azért össze se kéne csoffadni, szóval mindegyik edzés fontos.
És ennyi edzés mellett se ehetek még 2500 kcal-t se, ha továbbra is fogyásban szeretnék maradni.
-
aelod
veterán
10-20 sorozat az optimalis
Minden további sorozat ismétlés szám csökkenti a motor unit recruitment-et (nem tudom magyarul, hogy hívják pontosan) és minden további sorozat ismétlés szám növeli a központi idegrendszer fáradságot amit a kálcium ionhoz köthető fáradság vált ki.
-
aelod
veterán
-
Woodslave
félisten
174 cm 84 kg. A teszsír% lexarom ha nem tetszik éppen amit látok akkor teljesen mindegy. De valszeg inkább a 25% felé tendál. Sajnos annyira elbaxott módon jöt fel a zsír ami nem teszik (mell alá, úszógumi) ezért nem is szeretek tömegelni, mondjuk szerintem ilyen súlynál nincs is értelme.
A meghúzást arra értettem, hogy úgy érzem a jelenlegi kaja módszerem nagyon jó lenne szinten tartásra. Tényleges diétához túl sok a mellékes. Mondjuk mindig van egy pont amikor azt látom hogy éppen jó semmi extra de pont aztán két nap múlva meg qrva xar megint.
Hát a zone 2 kardió néha megy de nagyon néha nincs hozzá kedvem. Marad a napi kétszer 20-30 perc tempós séta. heti 4x megyek terembe, heti 6x tudnék szóval lehetnek két kardió, de egyik nap szombat, akkor nem tudom rávenni magam hogy emiatt elmenjek.
Bár legtöbbször úgy érzem teljesen mindegy mert úgyse lesz olyan amilyet elképzelek akkor meg qrvára mindegy mit "szenvedtetem" magam. Mert amúgy maga a kaja nem szenvedés de azért tudnék még enni, pláne amikor otthon nézem a rántott csirkemellett sült krumplival.
-
Woodslave
félisten
hát ez a kaja azon a négy napon 2000 alatt van kicsit. De a hétvége meg egyéb alkalmi félreevések miatt passz. Amit nem tudok mérni azzal nem foglalkozom elengedem. De még így is nagyjából lassú fogyás, vagy szintentartás.
Nagyon szeretném meghúzni már kicsit a diétát, de sajnos gyenge vagyok hozzá
-
Woodslave
félisten
sejtettem, hogy gőzöd nincs mennyit eszel. Nem kritika meg semmi a posztod első fele alapján teljesen mindegy mit mondunk. Így valóban "nehéz" dolgod van. idézőjelbe azért teszem mert attól függ nyilván mi a célod. Ettől függetlenül sztem te vagy a szerencsésebb típus.
Amit nem mérsz abból nem tudsz semmi következtetést levonni.
Nyilvánvaló nem sokan akarnak tudnak ezzel olyan formában foglalkozni, hogy le lehessen pontosan és következetesen "mérni" a dolgot.
Én kétszer főzök egy héten, pontosan tudom mennyit eszek. De nekem nincs bajom azzal, ha ugyanazt kell ennem minden nap meg három nap múlva, de elhiszem hogy nem akarod így. Ha nem így csinálnám vagy nem menne akkor tuti hagynám a faxba mert biztos nem főznék minden nap. De mivel családos átlagember vagyok akinek nem ez az élete, eszek más is, hétvégén főleg ezért tartok ott ahol, de ennyire nem érdekel, így is qrvára antiszoc a dolog.
Mondjuk én annyira imádom a kaját amit főzök, hogy alig várom mikor ehetem, és annyira nem kívánok más. Amikor mást eszek általában inkább megbánom.
-
scdlsc
senior tag
"milyen kajat daraltal le?" - Csirke + rizs. Olyan mint a hányás. Kis cukrot szoktam önteni bele. Úgy olyan mint a cukros hányás.
"teljesen random, hogy mit eszek. nem szamolom."
Az úgy szerintem nem lesz jó. Én azt vettem észre, hogy az ember hajlamos túlbecsülni a megevett étel tápanyagtartalmát. -
Janaboy
veterán
Ez azért elég sarkos, mármint azok az emberek akik hízékonyak, nem ehetnek 2000 kcal többet, mert instant hízás lesz a vége. Nyilván attól függ hogy honnan hova tart az ember.
Én tudod milyen boldog lennék, ha még 3000-3500 kcalnél is fogynék vagy ott lenne a szinten tartás? De sajnos nem így van..
-
scdlsc
senior tag
"nem leszek naon egyutterzo az elhizott emberekkel ezutan" - Ha egész nap cukros fosokat ennél, neked is könnyebb lenne. De mi nem dagadtak akarunk lenni.
Nekem kaja szempontjából a hétvége a zűrös. Most vasárnap is tovább aludtam, így később volt az első étkezés és onnantól csúszik minden. Így megint volt egy étkezésem, amit kénytelen voltam összeturmixolni és meginni. Pedig már meg volt melegítve és kitálalva, de nem volt semmi étvágyam hozzá.
-
aelod
veterán
Felesleges ilyeneket agyalni. Laktát küszöb stb.
Karvonen képlettel kiszámolod a max pulzusod - ez nyilván egy egyszerű számítási mód - 220-életkor=max pulzus.
Ebből kivonod a nyugalmi pulzusod majd beszorzod a tervezett intenzitással és ehhez hozzáadod a nyugalmi pulzusod. Így tudsz kalkulálni pulzuszónákkal. -
scdlsc
senior tag
régi írás, de talán érdemes átfutni:
https://shopbuilder.hu/mindent-az-aerob-edzesrol-a3864meg egy másik:
https://shopbuilder.hu/tipp-aerob-es-hiit-helyett-inkabb-kardiozz-a20700 -
Oppenheimer
nagyúr
Ha van vegtelen idod akkor jol lehet zone2-vel fogyni az biztos, de ha szamit az idod akkor celszerubb magasabb pulzuson tolni, mert vegeredmenyben csak a kaloriadeficit fog szamitani.
Tehat ebben tevedsz:
"ezt nem hinnem, hogy ellensulyozza az, hogy zone 3-4-ben vmivel tobb kaloriat egetsz" -
Lehetne, cserélnék boldogan, mert én meg szeretek enni, csak ha nem akarok átmenni zsírdisznóba, vissza kell fognom magam.
Ismerek olyan embereket, akiknek tömeget növelni nehéz, de szerintem nekik /nektek jobb. Annyira egyszerű helyzetben vagytok szerintem... -ha máshogy nem megy, letoltok minden nap 2-3 zacskó magkeveréket, vagy ha az drága, akkor valami olcsóbb magot, és máris megvan a kellő kalória, és jön a tömeg. Trappista sajt se drága, én napi fél kilót simán le tudnék tolni belőle, ha nem lennék ilyen hízékony.
-
scdlsc
senior tag
Nem tudom a testzsírszázalékom. Picit pocakosodtam, ami kezd is zavaró lenni, de azon kívül szerencsére egyenletesen jön rám a tömeg. Az tény, hogy nyáron olyan szálkás voltam, mint egy kárászraj.
De nekem most karácsonykor is az volt a gondom, hogy a családi zabálások miatt felborult a rendszeres kajálásom és picit fogytam. Én úgy tudom a sok kajálást tartani, hogy egy nap 5-6 alkalommal eszem. Ha bezabálok valamiből sokat, akkor utána jó darabig nem megy le semmi, így végül kevesebb kaját tudok letolni. Mindez ülő munka mellett. De azt tudni kell, hogy semmilyen szemét kaját nem eszem rendszeresen. Én csoki helyett is inkább elrágcsálok egy sárgarépát.
-
scdlsc
senior tag
Amúgy holnap pont Scitec day lesz a builderen.
https://shopbuilder.hu/scitec-day-a-builderen-a22429 -
aelod
veterán
phelps pl allitolag azert (is) ilyen jo, mert az o szervezete gyorsabban urit, es 8 mmol/l alatt van szinte mindig.
Élsportolókkal azért ne húzz párhuzamot.No offenz de sztem kicsit túl aggódod szerintem ezt a témát.
Szerintem egy sima mi band-el is simán tudod követni a pulzus tartományod (mi band 3 koppra ugyan azt a pulzust adta nekem mint egy digitális vérnyomásmérő) valószínű, hogy nagyon minimális csak az eltérés magasabb pulzuson is.
-
Woodslave
félisten
szerintem engedd el, (mármint hogy vegyél valami drága kütyüt hozzá) úgyse fogod annyit csinálni, hogy tényleg legyen értelme mint zone 2 kardiónak amúgy meg teljesen jó bármi hozzá.
én valami xirxar xiaomi "okoskarkötővel" mértem vagy fogom esetleg mérni, arra jó hogy kb mutassa a trendet.Többre meg nem kell, de heti kettő meg úgyis kevés ahhoz ami a lényege lenne.
MOndjuk én is voltam szombaton, előtte kis vádli meg alkar, utána 45 perc 10-es emelkedő (nem tudom ez % vagy fokozat tök mindegy de van lejtése de annyi hogy nem érzem hogy a lábam erölködne) 4.6-5.2 km/h növelve. Annyira nem izzadtam végig orron lélegezve, beszélni is tudtam volna.
De utána egész nap olyan voltam mint a mosott xar. Előző napi push day beütött mint az állat fájt mindenem.
Ez a fő bajom amúgy a kardióval. Súlyzós edzés után nem vagyok éhes, de egy ilyen kardió után mint az állat.
-
benfolds
őstag
nekem ilyen magene mellkaspántom van. csak párszor használtam, de jó volt.
-
bigmasterg
addikt
A mellkaspánt megbízható. Létezik bluetooth-os is, amit telefonnal tudsz párosítani.
Van egy Garmin fenix órám + mellkaspánt, az óra csuklón mérve tud tévedni, de mellkaspánttal párosítva korrekt.
Léteznek egész olcsó megoldások is, lehet tennék vele egy próbát és ha nem jó, akkor vissza kell vinni. Decathlonban pl [link] vagy [link]
Ez meg egy BT pánt.
Amúgy Garmint és Polárt szokták dicsérni, csak azohoz még megfelelő óra is kell és maga a pánt sem olcsó.Közben alzán találtam ilyen olcsó bt pántot is. Fogalmam sincs milyen, utána kell nézni. Vagy visszaküldős ha nem jó.
-
scdlsc
senior tag
Apple watch 8
olcsóbb megoldás (15000 HUF):
https://www.decathlon.hu/p/pulzusmero-ov-futashoz-ant-bluetooth-smart/_/R-p-128085?mc=8334795Ne riasszon el, hogy Decathlonos. Amikor elkezdtem komolyabban futni, egy triatlonos ismerősöm (többszörös Iron Man, szóval én hiszek neki) tanácsára vettem. Állítólag semmivel sem rosszabb, mint a drágább márkás darabok. Az órát később vettem, de nekem azzal sincs gondom. Igaz mostanában nem futok, mert nálam az azonnal testsúlycsökkenéssel jár, nekem meg nem az a célom.
-
persil
nagyúr
Nezd, ha "csak" edzes/futas/kerekparozas kozbeni mericskeles a cel es nincs szukseg orvossi pontossagu muszerekre, akkor igazabol barnelyik normalisabb okosora megfelel(most ez alatt nyilvan nem a 20 ezres kinai szemetet ertem, de), egy 60-70 ezer kornyeken mar nagyon jo orak vannak es, amennyit tevednek(felreertes ne tessek, mind teved picit) az boven belefer.
Mas kerdes, ha komolyabban sportolsz, uram bocsa' versenyzel, ne adj Isten egeszsegugyi okokbol kell merni, akkor mellkaspant, vagy dedikalt orvosi muszer.
-
Woodslave
félisten
amúgy ja az se éri meg. Én is úgy vagyok vele, hogy 40 felett (lassan inkább 50 felé) jobban járnék ha az izmosodás hajszolása (ami soha nem lesz olyan amilyennek szeretném) helyett az idő java részét inkább kardióra meg mobilityre fordítanám, de komolyan mondom hamarabb edzenék napi kétszer súlyzóval mint heti két kardiót.
Tudom a gyaloglás nem ugyanaz, de abból a napi kétszer fél órát azért jobban be tudom ütemezni.
Most a tev a heti négy súlyzós edzés és valahogy heti 2 45-60 perc zone 2 (kb) kardió amire nekem az emelkedőn gyaloglás futópadon jött be.
Mondjuk nálam a tömegelés már abszolút nem játszik, most ünnepek után kb 3 kgval vagyok több érzem is hogy nem jó, pedig nyilván nem zsír, de valamiért jobban érzem magam ha kevesebb vagyok
-
Woodslave
félisten
-
Woodslave
félisten
szerintem is az a kérdés mennyit tudsz vagy akarsz ebbe belerakni, mennyire tudod elhinni hogy ez a befektetett időd "megéri". Nyilván megéri és ideje is lenne rá az embernek a heti 300 perc zone 2-re, mert csinálok 300 percnyi mást amit nem muszáj, de nem akarom azt az időd erre áldozni. Ha ennyi nem elég amit belerakok és 65 évesen elpatkolok szív és érrendszeri megbetegedésben, vagy legalábbis tönkrevágja az életminőségemet akkor így jártam. Lehet akkor azt fogom mondani bárcsak egész életemet a zone 2 zónában töltöttem volna.
Nyilván ha edző valaki vagy ezzel foglalkozik életvitelszerűen akkor lehet jobban motivált. Ott van ez a Goggins csávó aki 10ezer húzódzkodást csinál meg minden nap fut 5 órát, nyújt 5 órát, edz 5 órát meg mittomén. De én erre nem vagyok képes.
-
scdlsc
senior tag
"ilyet is hallottam, hogy nehezen talal vissza a szervezet zone2-be ha kijosz belole, nem is javasoljak hogy pl. edzes kozben, edzes utana aerobozz igy, hanem elotte."
Én aerobnál mindig nézem a pulzusom, így ki sem esem a zónából. Viszont eddig úgy tudtam, hogy edzés után rögtön azért jó az aerob, mert a súlyzós edzés már beindította a termogenikus folyamatokat. -
aelod
veterán
amikor erdekelt huszoneve a tema, akkor talan csak ugy nezegettuk, hogy csinalsz bukasig 1 perc alatti terhelessel vmi gyakorlatot, es ha utana kb. 2 perc piheno utan szinte uannyit tudsz, akkor valszeg inkabb a lassu fele tendal az az izom, mint a gyors fele.
Az izom sosem azért fárad el mert nem képes több összehúzódásra hanem egyfajta idegrendszeri plató lép életbe akkor amikor már nem tudsz több ismétlést elvégezni. Ez a slow és fast twich izomrost típus meg annyira nem releváns az edzés szempontjából. Minél több izomrostot kell bevonni az edzéssel a lehető legnagyobb terheléssel.
a mellizmom pl. jobban reagalt a 15 perces intenzivebb melluszasokra, mint a sulyzos edzesekre..persze ezen az se segitett, hogy pont a mell gyakorlatok technikaja sokaig nem volt igazan jo. dolgoztam ezen, de meg mindig eleg nehezen tudom lefarasztani tobbi izomhoz kepest...
Dolgozz még rajta.
nektek van olyan izomcsoport ami sokkal hosszabb terhelest kap, nagyobb ismetlesszammal?
Vádli és has.
tchriss
Fel lehet hozni. Evezésekkel és célzott gyakorlatokkal, viszont sokkal egyszerűbb ha egyszer építesz izmot a válladra és utána foglalkozol ilyen dolgokkal.
-
m3ss
veterán
valszeg tulgondolom ezt, de az biztos, hogy keveset eszek, meg valszeg protein hianyom van azert vagyok platon..
es most az unnepek jol jottek.
most raneztem a reggeli zabos zacsira, pont ma bontottam ujat, lemertem. reggeli az pl. fix nalam, tobbi etkezes random. vagy 2-3 dl laktozmentes tej + 80-90 g zab. vagy lildos pilos natur joghurt par kanal (ezt majd holnap lemerem kb mennyi meg mi a feherje tartalma) bele 1 marek magvak, aszalvanyok.
zabos mai verzio nincs tobb mint 400-500 kcal, 15-20g protein. es delelott en nem nagyon vagyok ehes, ezzel is brutal eltelitodok. valami turmixal meg kellene ezt meg tamogatnom..plane ha emelle pont ugy dobja a gep hogy feherjeszegeny ebed van, akkor siman lehet hogy aznap 80g proteint eszek...
-
Nem túl rég olvastam PubMed-en egy cikket, aminek meg az volt a lényege, hogy kábé ugyanolyan arányban veszítjük el a lassú rostokat, mint a gyorsakat, és hogy gyakran a tudományos cikkek szerzői pontatlanul kategorizálják a különféle izomrost típusokat, mert amúgy ez a besorolás tényleg egy elég nehéz dolog, pláne idősebb alanyokkal dolgozva. Arról is szó volt benne, hogy jelentős részben idegi eredetű az izomsorvadás, és a sportolók nincsenek akkora veszélyben, mint a kényelmes többség.
Kreatinról hallottam már olyat, hogy jó az agynak, de még a tesztószintnek is, de annyira még nem ástam bele magam a témába. Asszem, nekem egyszer nagyon megdobta a vérnyomásom, de erőben tényleg hozott a konyhára.
-
benfolds
őstag
haha, én akkorát estem mtb-vel éppen egy éve, hogy eltört a kezemben egy csont, de a csuklómban az ínhüvelygyulladás másodlagos károsodás, mert 99%, hogy azt nem tolerálta, hogy hónapig mereven tartottam a csuklómat. azóta nem megy a fekvőtámasz, még a nyáron tettem egy próbát, de már a második sorozatnál annyi volt neki. pedig amúgy nagyon jó gyakorlat szerintem.
a cikkedből az első ponttal máris totálisan egyet tudok érteni:
1. Exercise as often as possible. You can do aerobic exercise, strength training, or stability work (or better yet, all three!). Exercise doesn’t need to be strenuous to have benefits. In fact, exercising at a comfortable pace (brisk walk or bike ride) is believed to have major benefits.
én nem tudok nem mozogni minden nap. biciklizek gyúrás mellett off napokon. 35 km, kicsit megizzadok, semmi extra, csak ahogy jól esik. régen mindig pörgettem, ahogy bírtam, de rájöttem, hogy nem jó, főleg nekem, aki nagyon nehezen szedek fel tömeget, hiába zabálok rengeteget. de ahogy írja is, nem kell megerőltetőnek lennie, csak mozogj, mert jó. amikor esett sokat a napokban, akkor fogtam magamat, aztán elmentem gyalogolni. de lehet, hogy ez nálam ilyen pszichés alapú is, nem csak fizikai szükséglet. -
perempe
veterán
Yuriy Oliynyk, a Big and Strong Without Steroids szerzőjének kezdő edzésében
(FIT AND HEALTHY) van futás, azt fogom csinálni valószínűleg, erre még van idő.Ha valaki megírja, milyen evezésre gondolhat K Boges itt, akkor megköszönöm
(Row 20 min zone 2, Row x6 30:90, Row x7 30:90). -
Woodslave
félisten
Ja pont ezek a gyakorlatok nem ideálisak amiket felsorolt. Guggolás felhúzás pint nem az a gyaki amit full bukasig érdemes csinálni.
Amúgy teljesen mindegy a gyakorlat sőt a stabilabb izolacios gyaki még jobb is hipertófia szempontból. De Ez megint már a qrva mindegy kategória. Vagyis átlagos terembe kondiparkba járó kb ugyanazt éri el tök mindegy mit csinál
-
itouchfan
senior tag
Nem akarok belekotyogni, de ezt a fajta edzésmódszert vagy hozzáállást (kevés/kevesebb sorozat, nagy intenzitás) szerintem ott rontják el sokan, hogy nem összetett alapgyakorlatokat választanak, hanem izolált gyakorlatokat. Persze ahhoz tudni kell szabályosan és nagy ellenállással is pl fekvenyomni, felhúzni vagy épp húzódzkodni. De például egy push edzésbe ha én így csinálnám, fekvenyomás, tolodzkodas (+ súllyal) és egy vallbol nyomás bőven elég kéne legyen, maximum a végére beraknék még két kör fekvőtámasz/oldalemelés szuper szettet vagy ilyesmit, de a fő fókusznak szerintem ilyen edzésmódszer esetén a nagyobb súlyos, összetett gyakorlatokon kell lennie. Ugyanígy pull nap esetén pl egy felhuzas, huzodzkodas, evezés + egy kétkezes bicepsz gyakorlat. De ez csak vélemény volt, én most saját testsúlyos edzésben fókuszálok az alapgyakorlatokat és azok nehezítésére (gyűrűn csinálok szinte mindent) és működni látszik.
-
Qtya123
őstag
Nekem nullás lehet az izom tömeggel járó életkor növekedés, mert az izommal együtt zsír is jött, ami kioltja a jótékony hatást.
Na sebaj. Nem újévi fogadalom, hanem általános cél a 100 kg 2024-ben. Nehéz lesz lerántani a kalóriát, mert sokat tudok enni. Pedig nincs mese, el kell kezdenem számolni és úgy 3000-3200 környékre beállítani. Nálam az már fogyás szint az eddigi tapasztalataim szerint. Meglátjuk egy év alatt mi lesz a matek.
-
Woodslave
félisten
Hát mondjuk a testsúly x 1,6g még tömegelésben se ártana. Mondjuk ha nincs normális étrend akkor elég bukó eleve a dolog sztem.
Nekem amikor kajám eszem amit főzök és nem ilyen ünnepi zabalas van akkor a 180gramm simán megvan de inkább 200. Ennyi talán nem kell de azért a 150-et négy kajabol nem olyan nehéz összeszedni. De van aki szerint 120 is elég.
-
perempe
veterán
Kinek kell 40-es? Beat The Impossible Curl, Win $100!
68kg bicepszre, hánynak menne itt ez a súly?Több ilyet nem rakok be, de ma pont Szilveszter van.
-
Még sosem használtam ilyen súlyzót, szóval számomra is kérdéses a tartóssága, de tippre azért ez is kibírna akár több generációt, és súlyzót örökölni szerintem vagány dolog, egy fiúgyerek biztosan tudná értékelni később. Árban viszont tényleg kemény; akkor is, ha csak egyszer kell megvenni.
Másrészt én szinte már nem is használok súlyzókat, megoldottam mindent pár gyakorlattal és saját súly + extra súlyok övön kombóval. Hátra nekem nem is kell nagyon több, mint sokféle húzódzkodás, még a súlyzós egykezes evezést is ritkán csinálom, pedig annak tényleg van értelme, de kiváltható a térdfelhúzásos mellső függőmérleg húzódzkodással, és az összetett gyakszi az evezéshez képest, meg úgy általában nehezebb is.
Remélhetőleg majd jönnek a profik, és írnak pár tippet...
-
-
Woodslave
félisten
ja. Lehet mondani hogy a régiek is izmosak voltak de azért az exercise science is fejlődött kicsit a 70-es évek óta.
Meg ez a Mentzer dolog is akkor miért nem a kései "megvilágosult" hatnaponta meg kéthetente edzést követjük ja az már hülyeség a korábbi elmélete meg még nem
Jelenleg a bukasig edzés divatba jött és helyes is mert tudományos tény de a volumen izmosodas összefüggés is egyértelmű. Egyébként edzesenként 4-6 esetleg 8 munkasorozat per testrész valszeg optimális és ha vki tényleg bukasig csinálja kb ennyi minőségi munkát tud végezni.
Volt ez az 52 szettes squad study felbuzdulva gondoltam mellre kipróbálom. Az alap edzéstervemben kb ez a 4-6 szett de heti kétszer. Heti két szettet rakok nem volt célom az 52 csak 10-12 hétig növelni a volument de már a hatodik héten látszik hogy lehetetlenség legalábbis ilyen intenzíven 46 évesen
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- Légies iPhone halvány színei
- E-roller topik
- Spórolós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Path of Exile (ARPG)
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 szép, hibátlan nélkül
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R 5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Corsair 650W
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest