- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- One mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
aelod
veterán
válasz
Peaceliker #190785 üzenetére
Ment pü.
-
Lajmund
őstag
válasz
Peaceliker #190791 üzenetére
😂😂
-
m3ss
veterán
válasz
Peaceliker #190789 üzenetére
hogy rogzited a labadra a sulyzot, hogy nem esik le?
meg ezt a nordic hamstring curl-t lehetne kiprobalni otthon, egy ideje tervezem.. -
m3ss
veterán
válasz
Peaceliker #190785 üzenetére
pedig a combod elolrol nem rossz, de a combhajlitod kb hianyzik, persze lehet csak elonytelen volt a foto. emiatt is erdemes lenne elore tenni az rdl-t.
sot ha teremben edzel, combhajlitot is tolnek.
vagy nem teremben edzel? gondolom akkor nem erolkodnel a goblettel. ott a rud, ott nem fajna lehet az alkarod. labnyujto detto. esetleg labtolo is. -
m3ss
veterán
válasz
Peaceliker #190783 üzenetére
rp-n ezt a sorrendet lattam, hogy rdl, bss, goblet.
logikus is, eloszor az rdl-t a vegere hagytam, annyira ki volt a combom hogy nem voltam stabil egyaltalan, remegtem rdl-nel. persze most mar lehet jobban menne, de a sorrenddel nincs bajom. persze biztos kicsit nagyobb sullyal tudnek bolgarozni ha elotte nem lenne rdl, mert a farizom kap azert rdl-nel is. gobletet en nem raknam a bss ele, mert akkor vegkepp nem lenne eleg nagy terheles a gobletnel, meg akkor kvazi combot elofarasztanam. bar en comb orientalt gobletet csinalok, 2/3 tartomanynal elindulok lefele, nem nyujtom teljesen a labam. es lent 2 sec pause.Lehet guggolásból is visszább veszek, hiába lesz 30 körüli rep.
gobletnel 30 a rep? az mar hatareset, annal fentebb nem igazan erdemes menni. en 20 fole se vinnem amugy, pulzus, felso test izmok miatt se, amivel tartod, stabilizalod a sulyzot.Gondoltam rá hogy kell-e több súly, de tudva hol tartasz te meg hogy én, így asszem jók leszek ennyi egyelőre.
ha egezseges vagy ez hulye kerdes. kis tulzassal hiaba merlegeled a kajakat ha edzesnel nem adsz bele ugyanugy 100%-ot. persze ha izuleti gondjaid vannak, akkor te tudod mit birsz. amugy terdem nekem sem 100%-os, elulso keresztszalag, de ez csak annyiban nyilvanul meg, hogy hirtelen iranyvaltos sportokat kihagyom, mert instabil ott. sielni is ilyen sines merevitoben merek csak. de gyurasnal ahol nincs semmi hirtelen mozdulat szerencsere semmi baja.csak a sulyzo felvetelevel van gondod? mert ha csak azzal, tedd egy padra allitva, ahogy a kezedben fog allni gyakorlat kozben. leguggolsz es felallsz vele, mintha egy ismetles lenne a sorozatban.
-
Dazsar
aktív tag
válasz
Peaceliker #190763 üzenetére
Az ego ezért baromság mert csak lehúz
- Ja tudom. De lehet hogy test diszmorfiám van, azért kergetem ennyire a "számokat" és nem maga a tükrőt. Vagy talán OCD?
-Ha valamit nem tudok számmal bizonyitani akkor az olyan mintha nem lenne
pl reggelnte én mindennap ráállok a mérlegre, tudom hogy nem segít, de látnom kell hogy merre megy a súly. vagy itt van pl ez is. tzs: hiába mondanák h baszó forma, ha közben meg a számok azt mondják hogy "rossz". de ezt mától elengedem. azt bszok bele. meglátjuk hogy a tükör mit mutat.Sziasztok!
Tesztoszteron.és libidó növelésére,néztem ki a
-Fadogia Agrestis
-Tongkat Ali hatóanyagú tápkiegeket.
Valaki tudja honnan lehetne beszerezni azt a terméket ami nem kamu?
-Pont tegnap beszéltem UnTestvérrel, hogy ő szedi, és hogy mennyit segített neki. Hát mondom ezt tudnád igazolni laborral is hogy El/Utána méréssel?
Ja nem, csak érzi, mert sokat erősödött, meg a libidó is jobb lett.
-Ha van felesleges pénzed, próbál ki. Ha nincs, felesleges. Ha dobna akkor nem létezne a TRT. -
sherlock82
senior tag
válasz
Peaceliker #190752 üzenetére
Fehérjét nem iszok rendszeresen, kajára pedig odafigyelek.
Köszönöm a tanácsot! -
persil
nagyúr
válasz
Peaceliker #190664 üzenetére
Dikk.
Legjobb sorozat btw, aki nem szereti, az nem is lehet jo ember.
-
Dazsar
aktív tag
válasz
Peaceliker #190685 üzenetére
Szóval kinél hogy áll a kaja - edzés összefüggés?
Reggeli: 2 adag fehérje/edzés előtt (van annyi energiám hogy letudjak edzeni.
Edzés után: Egy minimális kaja, hogy ne legyek rosszul 😆
Vacsora: nagyobb mennyiség, éhesen nem tudok aludni.
-
sherlock82
senior tag
válasz
Peaceliker #190687 üzenetére
Igazság az hogy heti 20 - 30 km futás mellett nehezebb nagy izmokat készíteni, mármint legalább is nekem.
Köszönöm a kedves szavakat.aldebaran
Ebben a lakásban csak az van.Egyik ablak keleti másik pedig északi. Szerinted ?
tisn
Gyúrós topikban azt gondolná az ember hogy mindneki kb úgy néz ki mint Dolph Lundgren.
-
aldebaran
addikt
válasz
Peaceliker #190673 üzenetére
#190674 Fred23
#190681 Tyler Durden
Köszi srácok és mindenkinek. Tök jólesik.
Egyébként 15 évvel ezelőtt meg akartam hízni, mert világ életemben a soványságommal "csúfoltak" (180/60 voltam), úgyhogy elkezdtem csokit és mindenfélét enni lefekvés előtt. Hát, pocakom nőtt, meg kikerekedett az arcom. De annyira nem tetszett a bendőm. Egy focis bordatörés következtében másik sport után néztem, ezért elkezdtem egy pincében egy sráccal házilag összeeszkábált súlyokkal edzeni. Nem mertem edzőterembe menni.De a pince 1 év múlva beázott, a srác abbahagyta az egészet, nekem pedig össze kellett szednem a bátorságom, hogy bemenjek egy edzőterembe...
Sose voltam nagy evő, igazából nem is szeretek enni, csak a csirkemellet. Szénhidrátot csak kis köret-krumpliból, a kávéba öntött cukorból és mostanában a zabpehelyből nyerek, előtte zabpehely sem volt évekig. Nem is értem, hogy miért nem megy lejjebb a testzsírom... -
python1
veterán
válasz
Peaceliker #190692 üzenetére
Ja, próbáld meg dèlután.
Nekem ízre, meg oldódásra minden drágább protein bejött, csak a szukralóz ne lenne bennük. -
python1
veterán
válasz
Peaceliker #190685 üzenetére
Èn 1;5- órát várok minimum kajálás után, de èn meg esze edzem, mikor már egèsz nap töltve vagyok.
Reggelizz normálisan, az a legfontosabb, egèsz èjjel arra vár a szervezeted, hogy valami energiához jusson reggel. -
persil
nagyúr
válasz
Peaceliker #190661 üzenetére
Egyebkent, ha megfigyeled minden no es minden pasi egy masik no, vagy ferfi mellett hizik el.
-
válasz
Peaceliker #190634 üzenetére
Saját tapasztalatom eddig az, hogy csakis recomp 20% körüli testzsíron, vagy átmegyek zsírdisznóba hamar. De nem vagyunk egyformák, szóval ez csak egy hízékony ember saját magára vonatkozó meglátása.
Dazsar: Ez igen!
Milyen magas vagy ehhez a súlyhoz?
-
Dazsar
aktív tag
válasz
Peaceliker #190651 üzenetére
Most szerdán megyek egy DEXA-ra is, hogy nagyjából papírforma alapján is megvan-e a 10-11%. És ha igen, akkor mehet egy jó hosszú bulk. Tavaly elrontottam, mert zabáltam, mint a disznó, aztán most „bünti” volt.
-
m3ss
veterán
válasz
Peaceliker #190641 üzenetére
ja csak arra gondolok hogy nem mind1, hogy miota edzel. mert ha mar tobb eve es a lehetseges gainek nagy reszet elerted akkor hiaba csinalsz egy eros bulkot, napi sok szaz kaloria plusszal. ha egyszer hasamra utok 2 kg izmot tudsz majd felszedni csak, azt is tobb ev alatt akkor hiaba bulkolsz ezerrel, az lesz a vege hogy epitesz sok zsirt es keves izmot, azt a keves izmot meg lajti kaloria plusszal is elerned. sot lehet recomppal is.
ellenben ha most kezdted 2 honapja es meg van genetikai hatarig 8 kg izom amit meg fel tudsz szedni, akkor lehet jo otlet az eros bulk. persze ha jol edzel es alszol melle. ha alibizel, serult vagy etc. szinten felesleges eros bulk sztem.
de csak okoskodok, nem nagyon vagyok ebben jartas, sose csinaltam kaloria szamlalos bulkot, fogyot se. nekem arra a kerdesre hogy ennem kellene-e tobbet a valasz mindig az igen -
python1
veterán
válasz
Peaceliker #190641 üzenetére
Vegyél be egy marék rozsdamentes csavart, hátha.
Az becsülendő, hogy te vitted végig a felújítást, én még csak 75%-ban vagyok készen vele, de szaki nem tette ide se be a lábát. -
m3ss
veterán
válasz
Peaceliker #190632 üzenetére
gőzöm sincs hogy kell pózolni, páva alkat sem vagyok, marha gáz érzés volt magam fényképezni
illetve annyira nem feszítettem rá bár számottevő különbség nincs, max ha épp edzés után vagyok
azert nagyon nem mind1 hogy befeszitesz-e vagy sem, rendes fenyek vannak-e, jobban mondva arnyekok amik kiemelik az izmokat, edzes utan csinalod vagy sem. ezek rengeteget szamitanak, akik izmosak es latod oket neten mind igy mutogatjak magukat...ezek rengeteget szamitanak. labaddal sztem nincs gond. legalabbis elolrol.
hogy bulk vagy nem bulk nem tudom, sztem hatareset, bar en ehhez nem igazan ertek. sokan recompot ajanlanak natural kezdoknek ennel kicsit nagyobb zsir%kal. gondolom az se mind1 hogy miota csinalod. ha halado vagy en nagyon nem raknam magam oriasi pluszba. de ha meg kezdo lehet ez a jobb ut.. -
python1
veterán
válasz
Ahhoz képest, hogy tulajdonképpen szét vagy hullva, teljesen jól fejlődsz, le a kalappal!
Lehet még nálam is elveteműltebb vagy. -
persil
nagyúr
válasz
Peaceliker #190617 üzenetére
"Szerintem még max egy 10 évem lehet aztán megyek csavaroztatni
"
Fuh, azt oszinten kivanom, hogy ne keruljon ra sor.
Batyamnak van. Egy igazi bivaly a csavo, egy tank, elpusztithatatlan volt vilag eleteben, de amikor megkapta a kis csavarjat, kesobb elmozdult. Na azt kurva szar volt vegignezni. Honapokig meg pisilni is kisergetni kellett. -
válasz
Peaceliker #190634 üzenetére
Skinny fat voltam, nincs rajtam olyan izomtömeg, ezen igyexem dolgozni. Viszont nem gondoltam, hogy 20% bf-re nekem még bulkolnom kellene, így pucolás majd építkezés a terv. Clean bulk okés, de majd nálam okosabbak megmondják a frankót.
-
válasz
Én még mindig ott tartok, hogy bf15% alá be kéne esni és onnan bulkolnék. Amit én olvastam afelett nem feltétlen éri meg, illetve aelod javasolta ha jól emlékszem, hogy hosszabb bulkot érdemes csinálni /5-8 hónap/. Én ha nem b@sztam volna el a diétát a nyári bulikázás/pia vonalon, akkor már indítanám, de jelenleg vagyok 65kg cirka 16-17% bf-el.. /177 cm és 45 év/
-
m3ss
veterán
válasz
Peaceliker #190628 üzenetére
igen login utan nekem is 4 usd lett. rendeltem ket meretet, melleraktam meg egy terdvedot is, az 390 ft volt
-
m3ss
veterán
válasz
Peaceliker #190611 üzenetére
1 dollar? az kemeny
veszek en is egy ilyet. mennyi ido alatt jott meg? meretezest mondjuk nem ertem...kinek 40 cm a csuklo atmeroje? te mekkorat vettel?
-
tisn
addikt
válasz
Peaceliker #190623 üzenetére
-
python1
veterán
válasz
Peaceliker #190623 üzenetére
Ilyet azért hanyagolj!
Bőr legyen, van olyan aminek van párnás része, de lényeg, hogy vastag bőr legyen. -
tisn
addikt
válasz
en valami fuzon gondolkodom. linkelnetek ilyen oveket, hogy melyik lehet jo?
-
python1
veterán
válasz
Használsz övet?
Én nélküle nem is végzek ilyen gyakorlatokat. -
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #190613 üzenetére
Gerincsérvre de pontosan kiboltosulásra, sérvre, vagy kiszakadt sérvre?
Első kettő átlag embernek több is van és egyszerűen nem is érzi őket. Ha egy környéki megerőltető mozdulattól egy darabig elkezd fájni akkor nem maga a sérv fáj, hanem az idegrendszer generálja a fájdalmat, h "figyelolda kishaver!"
Ha meg kiszakadt, az erős fájdalom, zsibbadt végtag részek, stb, mindenképpen orvos, műtét.Tisn jól írta, ha izombaj, akkor egy masszázsnál kijön
-
tisn
addikt
válasz
van e barmilyen vegtag zsibbadasod, vagy idegi eredetu (nem jol behatarolhato) vegtag fajdalom?
de altalaban ha izom huzodott meg es faj, az ha valaki vegigtapogatja a fajos reszen a hatad/gerinckornyeked, azt erezni lehet.
ha gerincnyujtast vegzel, akkor is erezni elegge, hogy ha izom.
-
python1
veterán
válasz
Max pár nap, de mivel én állat vagyok, akkor is dolgoztattam, de én az alkarral is így vagyok, meg az izomlázzal is, úgyhogy én így közelítek ezekhez a dolgokhoz.
Azt azért érezned kell, hogy edzéstől húzódott-e meg, vagy sérv, mondjuk sérvem sem volt még, szerencsére.
Ja tényleg, ha nagyon fáj, szoktam ilyen jógás nyújtásokat végezni, az sokat segít, mostanában a vállamat is szoktam, sokat segített.Más
Újabb 1 kilót vesztettem akaratom ellenére, 87 a 92-es hez képest, vagyis ennyit számít a régi szemétkaják felrakódott zsírrétege, úgy, hogy kardió nincs már 1 hónapja, kaját meg pontosan annyit eszek mint eddig. -
scdlsc
senior tag
válasz
Peaceliker #190611 üzenetére
A sérvnek elvileg látszódni kell, hiszen elkezd kitüremkedni az ember belseje. A fájdalom az meg szerintem szerencse kérdése. Nekem volt lágyéksérvem a jobb oldalamon. Mocskosul fájt a műtét után. Előtte nem igazán. Édesapámnak volt mindkét oldalon. Egyik oldalnál ő is majd beszart, a másik oldal meg sem kottyant neki. A sérvet nem érdemes félvállról venni. Kizáródás esetén azonnal műteni kell. Nekem hálót raktam be és néha nekem is beszúr a műtét helye.
-
m3ss
veterán
válasz
Peaceliker #190578 üzenetére
soha nincs keso elkezdeni
alvas az hihetetlenul fontos. ha nem alszod ki magad rendesen tuti nem lesz fejlodes. volt most 1-2 honapom, inkabb el se mondom mennyit aludtam atlagban, hiaba ettem jol eselyem se volt nem hogy fejlodni, hanem tartani a hasznalt sulyokat, testtomeget se...pedig labnal azert nem kifogas a golf konyok, de folyamatosan gyengultem.
elkezdtem jol aludni es 1-2 het alatt jott vissza az izom lathatoan...ugy hogy randomra eszek, nem szamolom a kaloriakat.
en amugy nem nagyon hinnek az okosoraknak, hogy mennyi a rem fazis. pulzusmeres pontossagabol kiindulva...#190579 python1 azert ez nem ilyen egyszeru mindenkinek. homerseklet, mentalis allapot, ezer tenyezo van.
peaceliker ja arra is lehet gyurni. alkohol pl nagyon nem hasznal, rem sleeped hazavagja. jot tesz ha fazol kicsit, testhomersekletnek csokkennie kell. fuldugo, szemfedo is biztos hasznos. erdemes mindig ugyanakkor fekudni, fekves elotti orakban kek feny, kijelzo bamulas minimalizalasa, ha megnezed naplementet meg napfelkeltet az is segit jol beallitani a cirkadian ritmusodat. mozgas, aerob is segit, stressz nagyon nem. magnezium, esetleg melatonin. meditalas, joga nidra..ez utobbi akar 30 perc napkozben is rengeteget szamit amugy, hogy mennyire vagy kipihent. de hat itt is sok variacio van. van aki nehezen alszik el, van aki felkel es utana nem tud visszaaludni. utobbira pl magneziumot, melatonint hiaba szedsz. -
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #190569 üzenetére
Én nem számolgatom és biztos nem is fogok. Igyekszem kevés szenhidrát - sok fehérje aránnyal étkezni, meg a zsírt nem túltolni és ennyi.
-
python1
veterán
válasz
Peaceliker #190580 üzenetére
Akkor igyál meg egy felest lefekvés előtt, attól csak jól fogsz aludni.
Ez most komoly, az egyik legjobb altató, gyerekeknek is adták régen, amelyik nem tudott aludni. -
python1
veterán
válasz
Peaceliker #190578 üzenetére
Füldugó, meg a szemedre szemkötő, azt annyi.
-
válasz
Makrókat szerintem ki kell kísérletezni egyénileg, illetve ch-nál ugye nagyon nem mindegy, mennyi mozgás mellé kerül. Én 2000-2100 kcal-on vagyok mindig, akár zsírt pucolnék inkább, akár izmot építenék inkább, erre a tartományra szólnak tehát a makróim arányai is.
A fehérje az energiabevitelem 27-29%-a között mozog, a zsír 28-30%, és a ch 42-44%. De 44%-hoz már napi (!) 10 km futás tartozik.
(Kocogás nélkül minimális ch-tól is zsírosodni kezdek, vele viszont kifejezetten javulni látom a formám, tükör szerint mintha nem ugrana le az izmom tőle.)
m3ss: Kemény forma.
-
m3ss
veterán
válasz
Peaceliker #190572 üzenetére
ja sztem ez erosen genetika fuggo, hogy mit tudsz elerni. de sztem ha jol edzel, eszel, alszol akkor 1-2 ev alatt elered a genetikai limited, persze biztos van meg utana benne par kg, de az mar csak reszelgetes...
nekem 18 evesen 1-2 ev volt elerni ezt a 83 kg kornyeket. 70 kg korulrol indulhattam?
aztan most 42 evesen izommemoria miatt fel ev alatt "visszajott" kb ugyanez, 11-13 kg talan feljott fel ev alatt, mar nem is emlekszem pontosan honnan indultam. de ebben a fel evben minden klappolt, allin voltam ami az alvast, evest, edzest illeti.
most elmult par honapban nem voltam toppon, eleg szarul aludtam, meg konyok miatti alibizes es nem hogy nem fejlodtem semmiben, hanem visszafele.. -
python1
veterán
válasz
Peaceliker #190574 üzenetére
Nyugi, senki nem szupermen, na jó én igen, de lassan már nyugdíjas.
Nekem 2-év kell egy ilyen fizikumhoz, meg 95 kilóra kell feltornáznom magam, hogy arányaiban így mutassak. -
scdlsc
senior tag
válasz
Én zsírból minimum 1g/testsúlykilogrammot eszem. Egész évben. Annál lehet több, de kevesebb nem. Pont az előbb ettem meg egy marék földimogyorót.
-
m3ss
veterán
válasz
Peaceliker #190559 üzenetére
neked golf vagy tenisz konyok van?
nekem allo bicepsz elmegy, incline bicepsznel eroteljesebben faj.
neutral, kalapacs fogas huzodzkodasnal brutal faj, szelesebb pronated meg nem fajt, de ezt csak tegnap probaltam lupan kivancsisag kedveert, amugy itthon gyurun faj mindenhogy, gondolom ott alkar is sokkal tobbet dolgozik, stabilizal. de erdekes modon sima hammer curltol nem faj, igaz ez meg egy tok felesleges gyakorlat sztem...ezzel alibiztem 2 honapig, de a bicepszem azert eltunt elegge.
concentration curlt el is hagytam, az volt a gyakorlat amit elkezdtem mielott elkezdodott ez a konyok para, rakerestem arra es ha elforditod a csuklod a valladhoz kepest a kiforditott testhelyzet miatt az okozhat ilyen problemat...de azota se tudom mi okozhatta. lehet a nem teljesen vizszintben levo gyuru, az is lehet csak a sok terheles relative nehez kezisulyzos gyakorlatoktol...de az is lehet semmi koze az edzeshez, mert nem ereztem semmi fajdalmat semelyik edzesen, aztan egyik naprol a masikra elkezdett fajni brutal modon. lehet a thai masszor volt az oka, valamelyik nagyon megtepte az alkaromat arra emlekszem... -
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #190550 üzenetére
Hat ha kevesebb idő alatt lesz ugyanolyan v jobb eredmény, akkor megvettem az ötletet. Bar mivel ha majd egyedül edzek, így nem mindig tudok elmenni a bukasig, pl guggolasnal, fekvenyomasnál, stb
-
Ijk
nagyúr
válasz
Peaceliker #190544 üzenetére
Nem akarok úgy kinézni, de különbség olyan mint hozzám képest egy olyan aki még soha nem edzett súlyzókkal. Innentől kezdve észszerű határokon belül kb. az a lényeg hogy edz, tehát amilyen módszerrel holnap is lesz kedved elmenni, éveken keresztül.
-
m3ss
veterán
válasz
Peaceliker #190544 üzenetére
igyigy
-
m3ss
veterán
válasz
Peaceliker #190540 üzenetére
jah, progresszio egyertelmuen jobban nyomon kovetheto igy, mintha benne hagynal 5-6+ repet.
kivancsi vagyok mennyit er a pisztoly, mert ugy tunik nekem, hogy nem izuleti gond ez, hanem az alkar izom izulethez tapadasanal faj. meg nekem is terheles utan kevesbe fajdogal. most elso pisztolyozasra is meglepoen jol reagalt, most utana alig erzem. kivancsi vagyok rendszeres hasznalattal mennyit segitene..az biztos, hogy ez a nem nagyon terhelem taktika nem igazan mukodik amit idaig kovettem. valszeg pont azert, mert nem izuleti gond.
en is csinalgatom a nyujtast ra, meg edzesek elejen par alkar gyakorlatot, de eleg alibi modon..valahogy ezek a wrist curlok kezivel nekem furak...ruddal huszoneve csinaltam ugy emlekszem az jobb volt celizomra. valamiert jobbra balra akar billegni a kezi a kezemben, sulyzo stabilizalasa problemas. -
Ijk
nagyúr
válasz
Peaceliker #190540 üzenetére
Nem tudom, igazából amikor meglátom a koxos edzősrácot, akkor rájövök hogy inszignifikáns milyen módszerekkel edzel (persze kellő terhelést adva, sérülésre vigyázva, kajára odafigyelve). Amelyikről a legjobban elhiszed.
-
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #190495 üzenetére
Most már biztos, h nincs köze a tejsavhoz, és a szarkomerek sérüléséhez is csak közvetlenül, ugyanis nem feltétlenül lesz izomláz az edzéstől de edzés nelkül is kiváltható.
Az a legvalószínűbb, hogy az idegrendszer váltja ki ezt a fájdalmat amolyan figyelmeztetésként a szerinte túlzott terhelésre.
De az még nem tiszta, hogy esetleg a miofibrillum sérülése nem teszi- e lehetővé, h ekkor maguk az idegvégződések is megsérüljenek mert az akkor nem egy okos.dolog hosszú távon. -
python1
veterán
válasz
Peaceliker #190493 üzenetére
Ha számít valamit, nekem 2-napnál tovább nincs izomlázam, közben áttérek heti 3-napos teljestestes edzésre.
-
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #190491 üzenetére
Ehh, én is majd egy hétig anyam kosztját ettem, meg persze a kánikulai jegkrémsör... hát, nem kockás hassal megyek csütörtökön a tengerpartra
Izomláz: még ma is komoly izomlázam van combban-seggben a szombati guggolástól, ez nem hiszem, h normális dolog, és az ilyen szintű izomláz talan túlzott karosodásra is utal. De most mit csináljak, ezzel a súllyal megy az 5x10. Ha kisebb súllyal csinálok 20-azt, azzal meg odavágok a hipertrófiának. Érdekes, a többi izmomnál csak egy enyhe, rövid, vagy semilyen izomláz van ugyanilyen terhelésre. Az sem igaz, h azert mert összetett gyakorlat, mert pl. felhúzásnal sincs ilyen.
-
aldebaran
addikt
válasz
Peaceliker #190489 üzenetére
Vissza kell híznod az öv miatt
-
tisn
addikt
válasz
Peaceliker #190481 üzenetére
jobbulast, ovatosan
Neked amúgy mitől is jött elő? És pontosan hogy, mitől fáj?
asszony yarisabol szalltam kifura mert ket hete tart, es vandorol, kezdodott jobb oldalon, majd kozepen, most baloldalt faj. szerintem a rossz tartas amit az elso okozott, most mindig mas izom terhelodik tul
(de az elso volt a legszarabb)de csak vege lesz mar.
-
aelod
veterán
válasz
Peaceliker #190481 üzenetére
Ha van rá mód és lehetőség akkor a döntött törzsű evezést melltámaszos padon végezd.
-
Mustármag
őstag
válasz
Peaceliker #190427 üzenetére
Jogos, tényleg csak arra kellene fokuszálnom hogy újra önfeledten tudjak edzni.
Munka közben olvasgattam a fórumot, u-h kora este el is mentem egyet sétálni,1 óra 3,8km, a végén úgy gyalogoltam ahogy a csövön kifért, és végig jól éreztem magam
#190439 S e t h
Közvetlenül az edzéshez nincs, a magas pulzus okozza a szorongást, és ha ki csúszik a gyeplő, akkor jön a halálfélelem amit egyértelműen szívritmus zavar emléke hoz elő.(azt a pár órát nem kívánnám senkinek)
Két kardiológusnál voltam, az egyikhez a háziorvos küldött SOS-ban a történtek után, szív ultrahang később 24 órás EKG+vérnyomás, a másik a kezelőorvosom aki eredetileg vizsgált vagy 10 éve, mind 2 azt mondta hogy egészséges vagyok, szedjem újra a gyógyszert és mehet minden mint azelőtt. (valószínűleg a gyógyszer hiánya, a rossz alvás, a sok stressz, és a túlhajszolás együtt okozták végül a ritmus zavart)
Tehát gond csak a fejemben van, de ezzel tisztában vagyok.
A rendelkezésemre álló forrásokból próbálom kihozni a maximumot hogy újra nyeregbe kerüljek.
Köszönöm a biztatást, igyekszem. -
válasz
Peaceliker #190431 üzenetére
Alapból nekem is alacsony a vérnyomásom -ha nem is annyira, mint a Tiéd-, viszont terhelésre meg iszonyatosan meg tud nőni (szűk erek?). A családunkban a legtöbb férfi stroke-ban vagy annak következményei miatt szokott meghalni.
Aki még esetleg emlékszik guga fórumtársra, az Ő egyik írása szokott eszembe jutni néha, mikor túltolom kicsit: 210/145 belépő szintű vérnyomás.
Dorian: Úgy nekem is biztosan megugrana kissé, de nálam a maximum a 4 sorozat, és 6 ismétlésnél sose csinálok többet semmiből, jellemzően 2-3 ismétléses sorozatokat csinálok. Nyugalmi vérnyomásom 115/75 körül szokott lenni 55-57-es pulzus mellett.
-
válasz
Peaceliker #190429 üzenetére
"Mondjuk ott van egy fél perc delay mire lemértem, addigra már lehet le is ment."
Ja, ezért nem tudom én se megmondani, hogy 190 vagy 210 lehetett a vérnyomásom, de 190-nél általában még nem fájdul meg a fejem.Pulzust viszont egy közepes tempójú kocogás is jobban megdobja nálam, mint a legintenzívebb súlyzós / rezisztencia edzés. Ott a vérnyomás marad alacsony.
-
Mustármag
őstag
válasz
Peaceliker #190420 üzenetére
-
tisn
addikt
válasz
Peaceliker #190378 üzenetére
(igen, az reszben az a gyogytorna amit csinalok)
-
Qtya123
őstag
válasz
Peaceliker #190347 üzenetére
Ez nálam így van. A második képen lévő a guggolás pozícióm. Annyi, hogy nekem nem kell a sarkam alá semmi, ezt a mélységet könnyen tudom hozni, nem kell hozzá annyira mobil boka sem.
-
törölt tag
válasz
Peaceliker #190314 üzenetére
Az kidörzsöl nagyon. Pont a belső comb részén van.
-
m3ss
veterán
válasz
Peaceliker #190338 üzenetére
miert akarsz teljesen leguggolni? sztem nagyon kevesen olyan mobilisek (csipo, boka stb) hogy mindenfele problema nelkul full guggolast hajtsanak vegre. sztem teljesen felesleges is, ha csak parhuzamosig mesz akkor is epithetsz jo labakat.
-
tisn
addikt
válasz
Peaceliker #190338 üzenetére
terj vissza a tarcsas modszerhez. ami jo, azon nem kell valtoztani
-
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #190335 üzenetére
Nekem azért ez meglehetősen fura, hogy ennyire szűk az a tartomány, ahol rendesen végre tudod hajtani a gyakorlatot.
(Nálam pl. ilyen kis súlyos serleg guggolásnál nem szükséges semmi segédeszköz, a nagy súllyal való rudas guggolásnál kell egy 1 cm emelés (cipővel teszem), de ha ha még ezzel a cipővel rálépek egy 5 centis sarokemelőre, akkor is ugyanolyan) -
python1
veterán
válasz
Peaceliker #190335 üzenetére
Akkor józan èsszel ki is következtetted, hogy hol a hiba,.
-
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #190327 üzenetére
Menj el egy edzőhöz, h tanítsa meg. Azért súllyal főleg nem mindegy, hogyan guggolgat a zember. Lehet itt erről írogatni, de nem fogja helyettesíteni ezt.
De kezdetnek elég, ha odaállsz egy fal elé, hogy a lábujjad érintse, és megtanulsz úgy leguggolni, hogy nem esel hanyadt. -
python1
veterán
válasz
Peaceliker #190327 üzenetére
Ha folyamatosan mondogatod magadnak, akkor biztosan nem tudsz guggolni rendesen soha, de így van ez mindennel is.
Súlyzó nèlkül próbálgasd, mielőtt vègeznèd a guggolást előtte, gyakorold be, akár bemelegítès gyanánt.
Vagy koncentrálj egy pontra a plafonon vagy a falon jó magasan, ès úgy hajtsd vègre. -
S e t h
nagyúr
válasz
Peaceliker #190322 üzenetére
Én rontottam el a címet, felhívtam a postát, hogy helló, itt vagyok, ez a cím a frankó, azt mondták oké, rögzítik, erre még aznap visszaküldték a csomagot külföldre, hogy hiányos cím, szerintem tele van fogyatékossal az a cég.
Írtam mailt ma a cégnek, hogy még igényt tartanék rá, küldjék vissza postafordultával, küldöm a szállítási költséget, amit behajtok majd a postán, de még nem írtak vissza, de ahogy olvasom nem a termékeikkel van gond, hanem a postázással, ügyfélkapcsolattal.
Nem is tudom mi a bosszantóbb. Az hogy ott a csomagon a telszám és fel sem hívnak, vagy hogy megkéred őket, leokézzák, majd minden várakozást nélkül azonnal visszaküldik.
Kicseszett életképtelen állami banda. -
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #190320 üzenetére
Az hogy a francban lehet, h sarokemelő miatt fáj a térded?
-
S e t h
nagyúr
válasz
Peaceliker #190320 üzenetére
-
S e t h
nagyúr
válasz
Peaceliker #190226 üzenetére
Elég távol kerültem tőle, a posta gondolt egyet és visszaküldte, remélem legalább a pénzemhez jutok.
Jelzőket kihagytam, mert instant ban lenne. -
Elektrosokk
veterán
válasz
Peaceliker #190213 üzenetére
Fejleszteni kell. Snatch, akkora súly ami mèg megy, szèpen megvárod amíg a lègzès ès a pulzus normalizálódik, aztán újra, ès újra, ès újra...
Monoton dolog, de heti egy foglalkozást egy hónap múlva már èrezni fogsz.
-
basaharc502
aktív tag
válasz
Peaceliker #190280 üzenetére
A séta valóban jó...egy baj van vele...kegyetlenül időrabló. Lehet és érdemes is variálni kint a természetben és bent futópadon. Mindkettőnek megvannak az előnyei és a hátrányai.
Én most jobban szeretem a futópadot...itt pontosan be tudok állítani mindent, nem kell a 60 fokos aszfalton menetelnem és keresnem az árnyákot illetve jobban is eltelik az idő, ha pl telón nézek/hallgatok valami podcastet. Érdekes, de pl. mostanság zenét egyáltalán nem igénylem sem az edzésekhez, sem a kardióhoz. -
python1
veterán
válasz
Peaceliker #190286 üzenetére
Jöhet a link nekem is.
A tzöbbire +1 -
Devilke11374
csendes tag
válasz
Peaceliker #190280 üzenetére
Hát az életmód váltás nekem is elég nehéz lenne, de a 100kg elég motiváló már
Sajnos most elég sok pékárut eszek mivel pékségekbe szállítok árut. Azt már próbáltam sokszor elengedni de amikor nincs időm megállni vásárolni rendes ételt, akkor nem szoktam nemet mondani amikor megkínálnak egy kakaós csigával vagy egy tarjás pizza szelettel.
-
thomasvold
őstag
válasz
Peaceliker #190273 üzenetére
Köszönöm, ahogy m3ss kolléga írja, olyat keresek emberi áron, ami egybe van kötve. 2x35 kilóval nyomok fekve, elég sz.r felvenni. Akkor váltanék rúdra.
-
thomasvold
őstag
válasz
Peaceliker #190271 üzenetére
Linkelnéd, hogy milyen súlyzó állványt rendeltél? Köszönöm
-
aelod
veterán
válasz
Peaceliker #190269 üzenetére
Az a lényeg, hogy alakul
-
tisn
addikt
válasz
Peaceliker #190265 üzenetére
-
aelod
veterán
válasz
Peaceliker #190258 üzenetére
Azt a pozíciót vedd fel ami neked kényelmes!
-
tisn
addikt
válasz
Peaceliker #190262 üzenetére
koszi
ez benne van a gyogytornaban amit csinalok ez a gyakorlat(gyrekek ugy hivjak, hogy papatorna
)
-
Elektrosokk
veterán
válasz
Peaceliker #190209 üzenetére
Pedig a kettő mondhatni összefügg.
-
python1
veterán
válasz
Peaceliker #190209 üzenetére
Nem tudom, bogy mi az èrtelme, gyomorba lèguèsnek, de mi sportorvossal konzultálva, karöltve mindig arról volt szó, hogy a tüdőkapacitást kell növelni, folyamatosan jártunk tüdőkapacitás mèrèsre, drámai változásokon mentünk át, èlsportban.
Igaz ez règen volt már, lehet azóta változott már valami.?
1 biztos, ètkezèsek alatt ne vigyetek be folyadèkot, se előtte sempedig utána fèl órával. -
tisn
addikt
válasz
Peaceliker #190197 üzenetére
sok zone2 futas.
-
aelod
veterán
válasz
Nem kell nagy jelentőséget tulajdonítani neki, ha hamar visszaáll akkor az csak jót jelent, jó a ketyegőd
-
Dorian
félisten
válasz
A légzést lehet tudatosan kontrollálni. Alapesetben mindig orron át be és ki, nyilván ez edzés közben nem feltétlenül megy. És mindig mélyen, hasba lélegzünk, kihasználva a rekeszizmot.
Ha meg akarod nyugtatni magad, levinni a pulzust akkor 4-6-os légzés: 4mp mialatt beszívod, 1 mp benntart, 6mp kilégzés. Itt a lényeg, h hosszabb ideig lélegzel ki, mint be. De ezt inkább a hosszabb pihenőidőkben vagy az egész végén. (pl. buteyko)
Megerőltető gyakorlatok között vagy előtt pedig minél több oxigént akarsz bejuttatni ilyenkor erőteljes mély hasi légzés, majd kieresztés viszonylag nagyobb ütemben (Win Hof) Legjobb, ha a kezeiddel a térdedre támaszkodsz, ilyenkor tehermentesíted a rekeszizmot. -
Elektrosokk
veterán
válasz
Nekem a kettlebell snatch segített, a legnagyobb súlyt èrdemes használni, amit mèg szabályosan fel tudsz rántani. Felrántod, aztán ha cèlèrtèken belül van a pulzusod, akkor újra felrántod, ha gyakran fogod vègezni akkor egyre rövidebb idő alatt fog normalizálódni a pulzus.
Aztán lehet az ismètlèsszámot is növeli.
-
python1
veterán
válasz
Kardió, meg tanulj meg a tüdődbe venni a levegőt.
-
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #190145 üzenetére
Ha jól olvastam, van benne emésztőenzim, tehát nem lesz problémaja a laktózérzékenyeknek.
Nemtom, én nem vagyok se laktóz, se glutén, se semmire érzékeny.
Nemrég érkezett 3 kiló prof, de direkt nem bontom ki, mert meg kell enni még a 3 kiló puregoldost. -
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #190123 üzenetére
Azért az nagyon nem szerencsés, ha nem egy ferde sík felületre támaszkodik fel a teljes talpad, hanem egy ilyen lépcsőszerű dologra.
Vegyél sarokemelőt, vagy lifter cipőt."Nem hajlok annyira, hogy vállra vegyem a kétkezest"
Hű ez azért durva. Lehet akkor kondizás helyett-mellett ezt kellene elsősorban fejleszteni, hiszen a funkcionalitás sokkal fontosabb, mint a nagy izmok. -
Hannibhál
őstag
válasz
Erre engem is érdekelne a válasz, hasonlóan kötött vagyok sajna
-
aelod
veterán
válasz
Ment pm.
-
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #189981 üzenetére
Lökéshullámterapián voltam eddig 2x, de most 2 het kimaradt, jövő kedden megyek harmadszor.
Ennyiből nehez megmondani mennyire vált be, csinalom az előírt rehab gyakorlatokat is.
Az biztos, hogy már sokal kevésbé fáj mint amikor elmentem vele szakihoz, a fajdalom enyhült annyira, hogy bizonyos gyakoratok közben fáj, de messze nem annyira, h ne tudjam vegigcsinálni -
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #189969 üzenetére
Veszel zacskóban por alakban glükozamint, MSM-et (400g/csomag) kondroitint (100g/csomag) és tized-gramm pontos mérlegen kiméred, kb. 1-1,5 - 1-1,5 - 0,5 g arányban.
Sokkal olcsóbban tudsz megfelelő dózist bevinni, mint tablettákkal.
Kollagént is veszel zacskósan 1 kilót 11ezereért és mérsz belőle 10+ grammot, c vitaminnal fogyasztod. -
python1
veterán
válasz
Peaceliker #189933 üzenetére
Ja, nem rád értettem, de látamm már eleget körülöttem.
Egyébként én 12-15kilóval tolom most, nekem is cseszteti kicsit. -
m3ss
veterán
válasz
Peaceliker #189927 üzenetére
linkrol lemaradtam, hol talalom?
-
m3ss
veterán
válasz
nem tudom mi van pontosan, kisujjam feloli oldalon faj. ha ilyet csinalok suly nelkul most faj attol is.
lehet megprobalok kis sullyal par alkar gyakorlatot en is. -
python1
veterán
válasz
Lehet csak én végzek fizikai munkát itt a fórumon, de sok kemény melóst ismerek, akik nálam sokkal nagyobb fájdalmakkal tolják, nincs idő a "nyafogásra" menni kell, ha már annyira szar, esetleg 1-2 hét szabi, aztán megy tovább a meló.
Sógor cégtulajdonos, de melózik is mellette, neki a válla van ki már 5-éve, de tólja 1000-rel, pedig megfizethetné a legdrágább klinikát is, de leszarja. -
S e t h
nagyúr
válasz
Peaceliker #189917 üzenetére
Nekem annak idején amikor komoly problémát okozott a golfkönyök akkor egy erős könyökbandázs nagyon sokat segített.
Nem pótolja a rehabilitációt, viszont felgyorsította a gyógyulási folyamatot.
Nem mondom, hogy ebben az esetben is segítene, de én örültem annak idején amikor találtam erre vonatkozó beszámolókat krónikus könyökfájdalomtól szenvedőktől. -
Janaboy
veterán
válasz
Peaceliker #189909 üzenetére
Nekem ugyan ennél a feladatnál (vagyis az egy kezes súlyzós verzió) húzódik a tricepsz alja ami kihat a könyökre is.
Én ezt tricepsz tendinitiskent azonositottam.
Nem tudom hogy neked is ez van-e, de mi elhagytuk ezt a gyakorlatot, és a többi tricepsz gyakorlatnal is visszavettünk a súlyból. -
m3ss
veterán
válasz
Peaceliker #189918 üzenetére
kivancsi vagyok mit mond a doki, bar nekem nem pont ugyanott faj de johet az update. jobbulast. nekem se akar mulni egyaltalan, hogy a fene vigye el. pedig csak olyan gyakorlatokat csinalok ahol nem faj...
nekem ez a golfkonyok tuti nem alkar gyengeseg miatt van. na nem mintha annyira bitang alkarom lenne de mar elojott volna korabban is. ez sztem szimplan vmi gyulladas vagy vmi mas izuleti gond. amugy ja, 20-30 ismetlesszam tartomany a baratod, hipertrofia miatt nem leszel hatranyban 30 repig, de az izuletet nem terheled annyira. en menno henselmansnal lattam ezt serules eseten. amugy ha annyira faj skullcrushernel en se eroltetnem..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- Milyen autót vegyek?
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Formula-1
- EA Sports WRC '23
- Renault, Dacia topik
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BANKMENTES részletfizetés ASUS TUF F16 FX607JV-QT212 Tesztvideó a leírásban Nézd meg működés közben
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged