- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- NFC Ring, avagy gyűrű, amivel fizetni is lehet
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peaceliker
addikt
válasz
Mustármag #190461 üzenetére
Na, frankó, ez jó hír
Igazából, igen ennyi, amit mondasz is valójában. Tudat alatti részed kell csak meggyőzni, hogy nincs gáz. Ennek első lépése, hogy tudatosan is tisztában légy ezzel (ez pedig már meg van) és próbálj meg nem még fejben is rástresszelni.
Jó lesz ez, hajrá -
S e t h
nagyúr
válasz
Mustármag #190419 üzenetére
Nem vagyok szakértő, de a szorongásodnak, pánikrohamaidnak nincs köze az edzéshez, az fejben dől el.
A sportok általában segíthetnek az ego erősítésében és közvetve ezáltal a szorongás leküzdésében is, de én inkább azt a kérdést tenném fel, mit mond az orvos a szívritmuszvarodról, mondjuk egy kardiológus.
Ha szerinte mehet az edzés, akkor az már fél siker, a többi ugyanis már rajtad és egy pszichológus szakin múlik, aki segít legyőzni a félelmeidet.
Ha úgy akarod elkerülni a rohamot, hogy a pulzusodat próbálod kontroll alatt tartani, akkor egyrészt csak elodázod a megoldást, másrészt a kondi is csak olyan sport mint jó néhány, ha félgőzzel csinálod akkor talán nem ugrik magasabb tartományba a pulzusod.
Summázva, sportolj, ne hagyd abba, láthatóan nem is ez szándékod, ha segítséget kérsz, haladj kis lépésekben, teljesíthető célokkal és ha úgy érzed nem uralod a szorongásod, akkor kérj pszicho segítséget.
Kitartás!
-
Peaceliker
addikt
válasz
Mustármag #190426 üzenetére
Igazából most nem az edzés lesz a lényeg, hanem, hogy fejben szoktasd magad ahhoz, hogy a magasabb pulzus nem ellenség.
De amúgy ehhez lehet jobb eszköz a gyors tempós séta. Ott nagyon könnyű szabályozni.
Ennek mások előnye az, hogy aerob kapacitásod növeled és ez kell ahhoz, hogy később a pulzusom gyorsabban tudjon csökkenni.
A lényeg szerintem, hogy most mozogj bármit, minél többször. Ne az izomépítés legyen egyelőre a cél, hanem hogy tudj edzést úgy csinálni, hogy ne a pulzuson aggódj -
Peaceliker
addikt
válasz
Mustármag #190419 üzenetére
Én a terheléses edzésben hiszek. Pszichés szinten is.
Szóval azt mondom csináld. De ne úgy kezdj neki, hogy "jaj mi lesz ha pánik jön" hanem úgy, hogy "menni fog és nincs baj"
Kurva sokat számít az elhatározás. Magamon is és pánik beteg ismerőseimen is tudom. Máshogy nem tudod megtanulni az önszabályozás, mint ha közel mész a tűzhöz.
Emellett azt javaslom (szinten saját tapasztalat és mert pulzus alapján) hogy kis súly nagy volumennel kezd, azaz kis terhelés nagy ismétlésszám. Így lassabban emelkedik a pulzus és könnyebben tudod szabályozni ami neked még komfortos.
De látod(hisz le is írtad) hogy minden adott ahhoz hogy ne legyen gond, így TUDD is hogy miden rendben lesz
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest