- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Telekom mobilszolgáltatások
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cathfaern
nagyúr
Győrben tudtok olyan boltot, ahol kapni nem szokványos (pl. indiai, kínai, stb.) fűszereket is? Amiket Spar és társaiban nem kapni meg.
-
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
gabor85 #25290 üzenetére
Igazából passz, amikor jobb
Egy ismerősöm szerint nem lehet felmenni oda biciklivel, én meg be akarom bizonyítani hogy fel lehet
Gondolom akkor ne reggel 8-kor meg délután 4-kor vágjak neki...
Gondolkoztam ezen az útvonalon is, túl nagy kerülőt nem jelentene: [link]. Ez kevésbé forgalmas? (illetve ha jól tudom Ménfőcsanakra visz ki bicikliút) -
Cathfaern
nagyúr
Ez az útvonal mennyire vállalható biciklivel? (forgalom szempontjából) [link] Ha semennyire, merre lenne érdemes menni?
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
zsigee #25200 üzenetére
Január 21-én csak bemutatták a rendszer. Hivatalos launch valamikor ősszel lesz. Illetve a bemutató után kicsit árnyalták a képet, hogy elképzelhető, hogy mégse se jön minden korábbi telefonra (bár mivel a W10 developer preview verziója felmegy 512-esekre is, ezért jó eséllyel de).
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
BalooTM #24836 üzenetére
Aha, csak ne felejtsd el, hogy digi csak ott szolgáltat, ahol nagyon magas a háztartássűrűség. Nem a két szép szemedért adnak ilyen magas sávszélt ilyen alacsony áron.
alitak:
Függ attól, hogy csak net kell, vagy telefon / tv is. Mert ha csak net, akkor a vida kb. fele annyiba kerül. Ha ki lehet használni a t akciós csomagjait, akkor megfontolandó. De igazából kicsit lutri a dolog, nagyon a helyi központtól függ, hogy mennyit fogsz szívni. -
Cathfaern
nagyúr
BT-s mikrofonos vezetéknélküli fejhallgató valakinek?
Plantronics BackBeat GO
-
Cathfaern
nagyúr
Fenyőkrő tudni kell, hogy fűtött helyiségben mindenképp csak haldokolnak, a cserepesek is (még a fenyő bonsaiokat sem lehet lakásban / házban tartani). Szóval cserepes is csak arra jó, hogy egyrészt biztosan "frissen vágott", másrészt előre megvéve az erkélyen szépen kihúzza karácsonyig. De az se bírja több hétig lakásban.
Persze nyilván frissen vágott tovább bírja, mint a régen vágott, a vízbe tett tovább bírja, mint a szárazon tartott, és a cserepes tovább bírja, mint a vágott. De max pár hét, és a cserepes azért jóval drágább ahhoz, hogy az ember megvárja hogy tönkremenjen. -
-
Cathfaern
nagyúr
Belinkelem ide is a kérdést, hátha van akinek van ilyennel tapasztalata
[link]
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Mr.White #23446 üzenetére
Posta minden küldeményt kivisz házhoz. Ha elő is fordul olyan, hogy postás nem jelentkezett, csak be volt dobva értesítő, akkor a postás simán lusta volt elvégezni a dolgát. Viszont a csomagokat nem ugyanaz a postás viszi, mint aki a leveleket. Elég rég kaptam postán csomagot, de akkoriban a csomagos postás tipikusan délután, 2-4 között jött.
Ha bemész odaadják, de először mindenképp telefonálj oda, mert lehet, hogy épp postásnál van a csomagod (mert majd kiviszi), értelemszerűen olyankor hiába mennél be
-
Cathfaern
nagyúr
Van valakinek tippje, hogy hol lehetne "hagyományos" wok serpenyőt venni győrben? Tehát nem kerámiabevonatosat meg teflonosat, hanem vasból készültet.
-
Cathfaern
nagyúr
Visszavonom a lentebb írtat, jelentősen megváltozott a szabályzat ahhoz képest, mint amit évekkel ezelőtt láttam, ez a mostani már teljesen vállalható (abban olyanok voltak, hogy szabadtéri lopás esetén csak akkor fizetnek ha ilyen 2-3 órát nem meghaladó volt a tárolás, stb.).
Mivel ez sokakat érinthet, viszont itt offtopic, ezért a biciklis topicban írtam róla kicsit bővebben: [link]
De ezek teljesen jogos és betartható kérelmek, ezekkel a feltételekkel megéri kötniDe azért érdemes átolvasni a dolgokat, mert előfordulhat olyan helyzet, amikor nem éri meg! (pl. én munkahelyemen a bicikli tároló nem számít lezárt helyiségnek, és nem is lehet fix dologhoz rögzíteni a kerékpárt. Szóval én hiába kötnék ilyen biztosítást, ha onnan elvinnék a biciklimet, nem fizetnének. De ha valaki éjszakai műszakban dolgozik és szabad helyen kell otthagynia a biciklijét, akkor se sok értelme van).
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
boogie84 #22639 üzenetére
A láncot valamivel méretre kell vágni, ugyanazzal megoldják akkor is, ha biciklin van.
Minőségi U lakat (1-2 ezer Ft-osak nem azok! Nagyjából 10.000 Ft-nál kezdődik ami ér is valamit. Ha sokallod, akkor gondolj abba, hogy egy bicikli árából minimum 6-7 ilyen lakat vehető) vagy Abus Bordo az ami ér is valamit. De az is csak akkor, ha jól van lelakatolva a bicikli: legalább 1 kerék + váz mindenképp legyen benne a lakatban, illetve olyan dologhoz legyen kilakatolva, amiről nem lehet leemelni lakattal együtt. Pl. az Árkádnál lévő utat és járdát elválasztó oszlopok alkalmatlanok lakatolásra, pedig rendszeresen látok oda lakatolt bicikliket. Csak kereket tilos lelakatolni, mert attól még viszik az egész biciklit, főleg ha gyors záras a kerék. Csak váz lelakatolásánál meg a kerekeket viszik (arányaiban elég értékesek azok is). Persze ideális esetben kell két U lakat, egyikkel váz+hátsó kerék+fix tereptárgy, másikkal meg váz+első kerék. De ez elég tetemes mennyiség pénzben is, meg súlyban is. Alapvetően bicikli lezáráskor ugyanarra kell alapozni, mint viccben a medve elől menekülésben. Nem az a lényeg, hogy a te biciklidet ne lehessen ellopni (ilyen nincs, ha valaki kifejezetten a tiedet akarja vinni, el fogja tudni), hanem hogy más biciklik könnyebb prédának tűnjenek.Aegon féle biztosítás elvileg jó, gyakorlatilag meg valós használat esetén nem fizet.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Jazzos #22612 üzenetére
Trekkingben már volt 3500 km mikor megvettem az országutit
Eredmények voltak is, 95kgról indulva a rekord súlyom a 78 kg volt. Aztán utána részben lustaságból, részben ilyen-olyan okokból leálltam egy jó 3/4 évre, illetve a 2013-as szezon valahgy nem igazán sikerült úgy tekerés szempontjából ahogy szerettem volna. Az eredménye, hogy idén karácsonyra vissza is jött a 90kg... szóval most innen indulok (újra).
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Jazzos #22609 üzenetére
Igazából jogos a dolog, ha nagyon akarnám elférne
Sajnos nem vagyok / voltam rendes outis, képességeimhez és súlyomhoz képest kicsit korán vettem meg, és az eltelt ~1,5 év alatt nem tudtam annyira megbarátkozni vele, mint a trekkinggel. Kéne fogyni egy 15-20 kg-ot meg erősödni felső testre, és utána valószínűleg már közelebbi barátságban lennénk
De ehhez idő kell, és addig is csak feleslegesen porosodik.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Jazzos #22603 üzenetére
Ugye eredetileg szombathelyen laktam, relatív nagy lakásba, és ott elfért két bicikli. Ide ahova költöztem most, csak egy fér el (ráadásul az is lakáson kívül), így inkább azt hoztam el amivel munkába járni, illetve túrázni is tudok. Viszont így az országúti jó eséllyel évekig csak állna, annak meg nem sok értelmét látom. Jó volt amúgy, meg szerettem is, de annál azért értékesebb, hogy csak porosodjon
-
Cathfaern
nagyúr
Van egy eladó országúti kerékpárom ha érdekel esetleg valakit. Jelenleg Szombathelyen található, de a Győrbe szállítását meg tudom oldani. Merida Road Race Lite 903
-
Cathfaern
nagyúr
Valakinek egy Logitech G700-as egér? Ha nem kell postáznom akár lehet alkudni is az árból
Bár épp ezt használom, el is felejtettem már milyen kényelmes ez a fajta görgő, lehet végül mégse adom el -
Cathfaern
nagyúr
Én nem rég kerestem albérletet (5 hónapja), tudom javasolni, hogy amit kinéz magának oda vigyen foglalót is, mert az értelmesebb albérleteket egy délután alatt elviszik. Nem viccelek, amit végül is sikerült elcsípnem, azt 2-kor rakták fel hirdető oldalra, én este 8-kor telefonáltam, akkor már azt az infót kaptam, hogy kb. én vagyok az utolsó akinek felvette, mert unja már a hívásokat, és ennyiből majd kiválogatnak valakit (előtte meg egyet megnéztem hétfő estefele, kedd reggel telefonáltam, hogy kéne, és akkor már mondták hogy elvitte más). Én is csak azért tudtam elhozni, mert ráígértem az árra, plusz egyedül költöztem be. Plusz nyugodtan lehet horror árakra is számítani, Audi nagyon felverte az albérlet árakat.
-
Cathfaern
nagyúr
Ha valakit érdekel van egy Sapphire HD7870 eladó, bővebb infó: [link]
-
Cathfaern
nagyúr
Van néhány eladó USB Erupter Bitcoin miner (333Mhs/s)
-
Cathfaern
nagyúr
Győrben keresnék albérletet, lehetőleg nádorváros közelében. Különálló lakás kellene, 1 fő költözne be, lehetőleg 30-50nm között. Dolgozó fiatalember, nem dohányzó, nem alkoholista, stb
Ár max. 90k-ig, de a 75k környéke szimpatikusabb (esetleg mehet 90k fölé is ha újépítésű ház és alacsony a rezsi költség... ).
Ha valaki tud ezeknek a paramétereknek megfelelőt, és jelezné, azt megköszönném
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3045, 96% Akkumulátor
- Samsung Galaxy S24 Ultra / 12RAM 1024GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- LG 32GS94UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Samsung Galaxy A32 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest