- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
G@ben
addikt
válasz
golya32 #32183 üzenetére
Kia Sephia. Bármelyik országban ihat alkoholt (ahol legális), mert most töltötte be a 21-et.
Amennyiért a használtautón vannak, annyiért nem akarom eladni, mert amire nekem kell, tökéletes, meg jó az autó a háznál, de ugye van az a pénz...
Egyébként első tulaj, garantált km, nem törött. Ez nem a vicc része, tényleg így van, mert a szüleim vették újan, csak én használom már 10 éve.
Ha esetleg érdekel, írj privátot! -
G@ben
addikt
Tud valaki olyan fogorvost, aki jövő héten is dolgozik? Kéne egy sürgős tömés.
-
G@ben
addikt
Hol tudok olyan pólót venni, amin a To do: Nothing kipipálva felirat van?
-
G@ben
addikt
Van egy kis monitorbeállítás gondom. Új laptopot kaptam melóban, viszont azóta vagy az ikonok, a tálca és a programkeretek normális méretűek, viszont bennük, illetve a menükben a szövegek marha kicsik, vagy a szöveg jó méret, de akkor minden más is megnő zavaró méretűre. Win 7 Pro, az asztalon a Personalise menüben állítottam 100 és 125% között a dolgokat. Van-e olyan beállítás, hogy az ikonok (bár ezt pont tudom külön állítani), a keretek, a tálca kisebb legyen, mint a 100%-nál, de közben a betűk mindenhol a 125-ösnek megfelelőek legyenek? A régi gépen nagyon jó volt, emlékeim szerint a 100%-os beállításnál.
Csak hogy ne legyen olyan egyszerű, van a laptop, aminek a felbontása valószínű változott, a fő monitor és a 3. monitor viszont maradt, de mindegyiknek más a felbontása.A fő monitoron nézem a dolgokat, az meg ugyanaz maradt.
-
G@ben
addikt
válasz
Dryman #31457 üzenetére
Sajnos nem tudunk semmit telepíteni (tudom, Portable verzió), de mivel úgy tűnik, hogy működik, ezért elhiszem a dolgot. A gép teljes alja jó meleg volt, az biztos. Most ki lett pucolva és egy kicsit meg lett emelve a hátulja, hogy több levegőt kapjon.
Csak meglepő volt számomra, hogy ennyire vissza tud lassulni. -
G@ben
addikt
Laptopokhoz egyáltalán nem értve kérdezném, hogy hogyan lehetséges-e a következő eset:
irodai laptopom (Core i7-es EliteBook) a többiekéhez képest nagyon lassú volt, 1-1 nagyobb feladathoz 60-80 perc is kellett neki, hogy végezzen, míg a többiek hasonló gépei 15-20 perc alatt megcsinálták. A rendszergazda erre kifújta sűrített levegővel, mert szerinte túlmelegszik és ezért visszavesz a proci a teljesítményből. Nem igazán hittem benne, de most nekem is hasonlóan gyors lett a gépem, mint a többieké. Ez tényleg így működik vagy valami más állhat a háttérben? -
G@ben
addikt
válasz
Balinov #31388 üzenetére
Na igen, most, hogy van kerítés a határokon, nem egyszerű.
-
G@ben
addikt
válasz
Balinov #31382 üzenetére
Én vettem egy olyat, hogy fára fel van ragasztva egérpad, arra meg csiszolóvászon van felfogatva és azzal csinálom. Egy nagyon enyhe konvex élt ad neki, ami kicsit erősebb és könnyebb élezni, mert nem kell pontosan tartani a szöget, cserébe nem tudsz vele olyan finom tollaságat faragni, de a konyhában nem is kell, ott nekem jobban bevált a kicsit erősebb él a csont és porc körüli vágásoknál.
Elvileg ez az, bár most nem tudom megnézni a linket, mert cégnél le van tiltva az oldal, mivel késes és az a németeknél hűdenagyontiltott! -
G@ben
addikt
Tudnátok ajánlani autószerelőt hátsó szilent cseréjére?
-
G@ben
addikt
válasz
Tarill #31023 üzenetére
A Paypal védelme érdekes, mivel nekem nem volt náluk számlám, majd kaptam egy mailt, hogy sikeres volt a regisztráció, erősítsem meg a mailes linkre kattintással. Ezt nem tettem meg, mivel valaki más regisztrált az én mailemmel, de utána jött a többi mail, hogy bankszámla hozzáadva, stb. Ekkor írtam nekik, hogy megerősítés nélkül mégis hogyan használhatják a mailcímemmel és legyenek szívesek törölni! Ezt kis idő után megtették, de 2-3 hét után megint regisztráltak, természetesen megerősítés nélkül. Ekkor megelégeltem, töröltettem újra, majd létrehoztam magamnak egy erős jelszóval és el is feledkeztem róla, nem használom, nincs hozzákötve semmilyen számlához. Ezek után nem is szívesen tenném.
-
G@ben
addikt
Valakinek esetleg eladó SSD-je? Amit tudok, hogy minimum 130-140GB foglalt lenne rajta (oprendszer + játék), szóval ennél optimálisan nagyobb kéne.
Az ajánlatokat privátban kérném, köszönöm! -
G@ben
addikt
válasz
frankstork #30862 üzenetére
Volt már ilyenem, csak eltörött a kapcsolója és keresem az utódját. Ahol anno vettem, ott elsőre letagadták, hogy lett volna ilyenjük.
Ha nem találok ilyet, akkor lehet, hogy kapcsolós hosszabbító lesz, bár az elég macerás. -
G@ben
addikt
Ha már boltkeresés:
Ilyen kapcsolható aljzatot keresek, csak két nagy foglalattal. Ha esetleg van rajta egy kicsi is pluszban, az még jobb, de olyat még neten sem láttam.
Somogyi honlapján nincs, Praktiker honlapján nincs, Tihanyin a rendelőkkel szembeni boltban nincs, Pláza melletti házsor aljában lévő elektromos boltban nincs. Tudtok olyat, ahol van? -
G@ben
addikt
Adott egy pdf, amit szeretnék szerkeszteni, de a hosszú ő és ű betűket mindig elrejti, ha belekattintok a szerkeszteni kívánt részbe. Több gépen is ezt csinálja különböző pdf szerkesztőkkel, úgyhogy valószínűleg a pdf-ben van a hiba, de hogy tudnám ezt kiküszöbölni?
-
G@ben
addikt
válasz
Dryman #30610 üzenetére
A felfestett nyilak még mindig a kötelező haladási irányt mutatják, mint itt:
Ugyanaz a szitu, azaz a nyíl meghatározza, hogy csak egyenesen mehetek, hiába van utána szaggatott vonal. De meg fogok kérdezni egy autós oktatót, hogy mi a helyzet, mert ha tényleg úgy van, ahogy leírtad, akkor az bizony rossz tervezés és balesetveszély okozása.
Saját szemmel láttam a rendőrautót elémkanyarodni. Ugyancsak saját szemmel láttam még rendőrautót a villogó 2 másodpercnyi bekapcsolásával záróvonalon megfordulni, holott ezt sem tehetné meg. Ezen kívül láttam szintén rendőrautót mindenféle jelzés nélkül tilosban parkolni, városon kívül hosszan a belső sávban hajtani, miközben a külső üres volt és még számtalan egyéb dolgot. Vagyis az, hogy rendőr, nem azt jelenti, hogy jól ismeri a szabályokat és be is tartja azokat.
És az első ilyen eset után ebben a kereszteződésben vagy kilőttem, hogy mellettem ne legyen autó vagy kicsit előreengedtem a jobbra lévőt, hogyha esetleg balra akar kanyarodni, akkor ne menjek neki. Hiába próbálok más hülyesége miatt nem idegeskedni, ha belémjön, nem lesz őszinte a mosolyom. -
G@ben
addikt
válasz
Dryman #30605 üzenetére
De ha fel van festve a sávra, hogy ebből csak egyenesen hajthatsz ki, a tőle balra lévőből egyenesen kihajthatsz vagy maradhatsz bent, ergo balra kanyarodsz, akkor a jobb oldali sávból ne akarjon balra kanyarodni, mivel a nyíl a kötelező haladási irányt mutatja, és az neki egyenesen kifelé van.
A piros csak egy irányba mehet. A kék bent is maradhat, illetve kihajthat a Szigethyre. A szaggatott felfestés meg a Fehérvári útról érkezőknek van, mivel nekik a kötelező haladási irányt arra mutatja a nyíl.Szerk: lehet, hogy van róla a kisalföldön videó, de akkor is fel van festve a kötelező haladási irány és bizony a külső sávból ha mégis balra akar kanyarodni, akkor erősen meg kell törnie az ívet. Ilyen törést viszont nem terveznek bele egy kör alakú kereszteződésbe. És ha az előjelző táblákat is megnézzük, egyértelműen ezt mutatják, azaz a középső sáv a Szigethyre megy, sehova máshova.
-
G@ben
addikt
válasz
zsigee #30373 üzenetére
Őszinte leszek, fogalmam sincs, hogy ami filmeket nézek, azok milyen hanggal vannak. Lehet 5.1, lehet 2.0, mindegyik úgy van kitéve a hangfalra, ahogy leírtam, nekem megfelel. Ahogy a 120 centis lapostévén is gond nélkül nézek xvid filmet. A játékokban sem tolom maxra a beállításokat, a V-Sync legyen bekapcsolva és kész.Hogy egy fán látok 1000 falevelet az erezetükkel együtt, vagy csak meg tudom állapítani az objektumról, hogy az egy fa levelekkel, nem különösebben izgat, úgyis csak azt a rohadék snipert akarom leszedni. Lehet, hogy később fog (bár sok éve tök jól elvagyok így), de nem én vagyok a fogyasztói társadalom tipikus embere. Amire szükségem van, megveszem, amire nincs, azt reklámozhatják orrba-szájba, úgyis otthagyom.
-
G@ben
addikt
válasz
zsigee #30369 üzenetére
Nagyon nem vagyok audiofil, most az 5.1-es hangfalam úgy működik, hogy 2.1, mivel az egyik hangfalkimenet tönkrement, ezért átnyomtam arra, így van a mély külön, meg a két első és két hátsó hangfalon a többi hang. Nekem tetszik.
A zenék számomra jól szólnak, a filmekben mindent értek, mégsem válik zavaróvá a dübörgés. Az zavar, amikor a beszédet nem hallom, viszont az egyéb hangok, pl robbanás, stb iszonyúan ordít. Kb ennyi igényem van, szóval nem olyan sok ám.
-
G@ben
addikt
válasz
frankstork #30368 üzenetére
A vinyóm, egy darab WD Red tud kb 120-140 valós MB/s-ot. A lapom valami átlagos nemtommi. A router tud elvileg 12,5-et. A netem elvileg 12,5-et, ebből 10,8-at szoktam max látni. Nem a vinyó a szűk keresztmetszet.
-
G@ben
addikt
válasz
frankstork #30355 üzenetére
Nem értek hozzá, de ez kábelen csak 100 Mbps-t tud? Most annyi a Digi csomagunk, aztán ha megint emelnek, akkor már a router korlátoz.
-
G@ben
addikt
-
G@ben
addikt
válasz
frankstork #30321 üzenetére
Nem ismerem az új tévéket, hogy ha wifis, akkor smart is, vagy sem, csak annyit tudok, hogy a fentebb említett dolgok kellenek majd bele. Ha ez nem megy smart és 3D nélkül, akkor az is lesz benne.
A 106 is nagy, a szekrénysorban lenne helye, oda meg kb 80 centis fér be, de az is bőven elég méret. Most 55-ös van.
De mivel a régi tv még jó, ezért nem cserélem. Ha tönkremegy, akkor körülnézek, de routerben mindenképp gondolok a jövőre.zsigee: az valóban nem nagy különbség, annyi belefér. Csak valahogy a reklámokban mindig a marha drága tévéket látom.
Tudom! Azt is, hogy nagy valószínűséggel másképp gondolkodom, mint a nagy átlag, ezért is néznek rám néha furán. Ez van, vállalom. -
G@ben
addikt
válasz
zsigee #30319 üzenetére
Marhára nem érzem kicsinyességnek, csak most ott tartunk, hogy megy a tv napi ~1 órát, akkor is asszony nézi a sorozatát, egyébként a gépen nézünk filmeket. Nem érzem, hogy többre lenne szükségem. Nem kell nagy tv, nem kell ívelt csoda, nem kell 3D. Azt tudja, amiket leírtam, aztán ha kicsit többért tud olyan extrákat, amik később is jól jöhetnek, akkor mehet a dolog, de nem fogok iszonyat pénzeket olyanokért kiadni, amire semmi szükségem. A gép viszont 99%-ben megy, amikor itthon vagyok, tehát gépről is mehet a film, rajzfilm. Ez van, ilyen vagyok. Nem a legolcsóbbat keresem, hanem ami nekem megfelel és utálok fölöslegesen költeni. Ha tényleg veszünk tévét, akkor mindenképp utána fogok nézni, hogy mi micsoda, mit érdemes, de a jelenlegi tv még nem adta fel, arra a napi 1 órára meg jó.
A routerre viszont mindenképp lépnem kell, bár megvárom, mit mondanak a garira, mert még éppen garis. -
G@ben
addikt
válasz
frankstork #30317 üzenetére
Amennyit mi tévézünk, nem biztos, hogy kell valami csúcsszuper cucc. Szüleimnek van 3D-s tévéjük, soha nem néztek rajta 3D-s filmet, és csak mostanában kezdik rajta felfedezni a youtube-ot, de az elég nehézkes. Elsőre azt mondom, hogy ha lehet a gépről filmet nézni, meg esetleg később rá lehet kötni valami normális hangfalat, akkor kb megvagyunk.
-
G@ben
addikt
válasz
frankstork #30315 üzenetére
Még hagyományos tv-nk van, de most gondolkozik, hogy tönkremenjen.
Viszont ha a tv-t is cseréljük, akkor mindenképp ilyen kéne, mert jobb a tv-n nézni a filmeket, mint a gépen.
Köszi! -
G@ben
addikt
válasz
frankstork #30312 üzenetére
Le vagyok maradva routerileg. Utánanézek az 5GHz-nek, meg ennek a médiamegosztásnak is, mert nem biztos, hogy hülyeség. Köszi!
-
G@ben
addikt
Úgy néz ki, valami gond van a TP-Link routeremmel. Az előbb mellette szereltem, biztos meg is löktem, mire el is ment a net. A pingelésre nem adott választ, majd kihúztam a tápkábelét és újraindítottam, akkor a 4-ből 2 csomag elveszett, utána megint jó lett. Ezen kívül gyakran elveszti a wifi jelet, 2 külön telefonnal sem tudunk csatlakozni, aztán megint jó lesz, pedig akkor a közelébe sem mentünk, nem löktük meg. Ez annak a jele, hogy a router a végét járja vagy inkább valami más gond lehet vele? Kb 5 éves.
-
G@ben
addikt
A Digi net mostanában nem hagyott ki nektek néha rövid időre? 1-2 hete többször is megcsinálta, meg ma is és nem tudom, hogy a net nem jó vagy a router szórakozik.
-
G@ben
addikt
AM2-es (3600+) és Socket 939-es (3200+) vadonatúj procihűtő valakinek?
-
G@ben
addikt
válasz
Dryman #30087 üzenetére
Dryman, nem lopjátok az időt, tényleg köszönöm a segítő szándékot, de ha feltettem egy kérdést, de pont arra nem kaptam választ, akkor mit mondjak? Nem állt szándékomban felidegesíteni, sajnálom, hogy mégis sikerült, de a kérdésemre kb három különböző válaszlehetőség volt: várható, nem várható, nem tudjuk. Bármelyikkel megelégedtem volna. Nem azt kérdeztem, hogy milyen pendriveot vegyek, nem is azt, hogy hol, hidd el, eléggé körbejártam a témát, ez az egy kérdés maradt a végére. Mivel a Bitboltban nem vásároltam még sokat, ezért nem is tudom, hogy szokott-e ilyen akció lenni náluk vagy sem, ezért kérdeztem, mert több szem többet lát.
Mégegyszer elnézést! -
G@ben
addikt
Most őszintén, ha felhívom a boltot, az eladók hány százaléka árulja el, hogy nehogy most vedd meg, mert jövő héten akciós lesz? Önmaga ellen dolgozna.
Azért hangzott el a kérdés, mert hátha jobban ismeritek a boltot és az elmúlt években tapasztaltatok ilyet.SyMbioTe: köszi, nem is tudtam erről.
-
G@ben
addikt
válasz
Dryman #30081 üzenetére
Na álljunk meg egy pillanatra! Mi volt az eredeti kérdés? Várható-e akciózás? Erre kaptam egy rakat tippet, hogy hol vegyek és mit. Köszönöm a segítő szándékot, de átnéztem a kínálatot, tudom, hogy mire van szükségem, mi megbízható, mi nem, mi az, ami tuti túl lassú, és a Bitboltban találtam meg azt, ami elvileg megfelelhet, csak azt szerettem volna tudni, hogy megvehetem most vagy érdemes várni 1-2 hetet, mert úgyis csinálnak akciózást?
Jazzos: párszáz forinton nem szőrözök, de párezren már igen.
-
G@ben
addikt
válasz
Dryman #30077 üzenetére
A lap alján 16-os van, de a következő oldalon ott van belőle a 64-es. Ami ugyanannyiba kerül, mint a bitboltos Silicon Power.
Coyot: az hát! A kulcstartóm ilyen bezárható, bőr, van zsebe, abban hordtam eddig is és nagyon bevált, de műanyagot nem teszek bele, mert az gyorsan megadja magát, vastag szintén nem fér bele, tehát marad az ilyen lapos fém. Nem, nem veszek másik kulcstartót, minden téren ez vált be.
Máshová sem rakom, mert akkor pont azt az előnyét veszti el, hogy mindig nálam van.
Szóval visszatérve az eredeti kérdésre: várható akció a bitboltban vagy sem? Ha nem, akkor megrendelem még ma.
-
G@ben
addikt
válasz
Dryman #30070 üzenetére
Silicon Power Jewel J10 jellegű kéne, azaz full fém, lapos, mert a bőr kulcstartómban lenne a helye, oda meg nem mehet vastag és műanyag. Illetve netes rendelés érdekelne a 14 nap miatt, mert két tesztet találtam erről a neten, az egyik szerint elfogadható az írási sebesség, a másik szerint nem, így ha nem megfelelő, vissza tudom vinni.
-
G@ben
addikt
A Bitbolt Karácsony után nem szokott akciózni? Vennék egy pendriveot, de ha jövő héten érezhetően olcsóbban várható, akkor tudok várni.
-
G@ben
addikt
B.Ú.É.K!
-
G@ben
addikt
Békés, Boldog Karácsonyt Kívánok Mindenkinek!
-
G@ben
addikt
Eladó egy Blitzwolf fekete színű usb-s töltő. Tavaly megvettem, kipróbáltam, de nem használom ki. Kiváló, karcmentes állapot, dobozzal együtt. Ár megegyezés szerint.
-
G@ben
addikt
Én az Edigitalnál néztem vinyót. Normálisan 63000 volt, kb egy hónapja 79000, majd a múlt heti Black Friday előtt 9x000. Pénteken nem szerepelt az akcióban, most 83000. Mindenesetre érdekes...
-
G@ben
addikt
válasz
sotetlovag97 #29761 üzenetére
Igaz, hogy másik szolgáltatónál, de pont ilyet keresek én is, hogy ne akarjon havonta megújulni, hanem amikor elfogy, akkor feltöltöm, mint a kártyás telefont. Állítólag nincs ilyen.
-
G@ben
addikt
Hol lehet beszerezni 5-10 centi vastag szivacsdarab maradékot? Kéne egy 70x40-50 centis darab.
-
G@ben
addikt
Azért vannak emberek, akik pont csúszkálni vesznek gumit. Vagy építenek otthon játszóteret és ahhoz. Vagy edzenek a gumihajító vb-re. Vagy az autóra teszik, mert a sarki boltig pont megteszi. Ezek még mindig sokkal jobbak, mint a gyakran látott tükörsima, foszladozott abroncsok vagy akár a kínai noname márkák néhány példánya. És vittek már belőlük, tehát igény van rá.
-
G@ben
addikt
válasz
bundilolo #29517 üzenetére
Ha kell valakinek, elviszi, ha nem, akkor megy a szemétbe. Megkérdeztem a múltkor a gumist, hogy mi a helyzet a régi abroncsokkal, mennyire szabad használni, ha a profilmélység megvan. Azt mondta, hogy ha nem a napon voltak tárolva, akkor nyugodtan, mert az öregíti nagyon, ezek meg egy raktárban vannak az árnyékban.
-
G@ben
addikt
Eladó cuccaim: [link]
Ha valakit érdekel valami, írjon rám privátban, aztán megbeszélünk egy árat! (Igen, tudom, régi cuccok, dobjam inkább ki, stb, de hátha kell valakinek valami.)
Haver most hétvégén megy Bajára, el is tudja hozni, de szombat estig jelezzetek!Ugyanitt fenyő íróasztal, rajzasztal, betongarázs, betonsurrantó és sok más építési érdekesség eladó, csak még nem kerültek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Lenovo Legion Pro 7 i9-14900HX 32GB RAM 1TB SSD 16" QHD+ 240Hz RTX 4080 12GB 175W DOBOZÁBAN, MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB Zalman N4 EVGA 450W
- 11 GB-os RTX 2080 TI - HP OEM - garanciával
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 512GB SSD
- Beszámítás! Samsung Galaxy Tab S6 Lite 2020 64GB 4G tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest