- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dryman
őstag
Végleg kikapcsol az utolsó kalózrádió....Tordas Rádió
a zeneszámok lejátszását a képen látható vas szolgálta:
minek egyáltalán pc-ház.... -
Dryman
őstag
eladóság:
Albacomp microatx házikós ájemdés gépezet
Gigabyte AM2+ alaplap
Sempron LE-1100 (1900MHz/45W) processzor
1GB//800 DDR2 Ram
320GB WD Caviar Blue HDS 100/100
Integrált VGA Geforce 6100
DVD Combo 300W FSP tápegység
25K-ért vihető -
Dryman
őstag
The best.....
[link]
-
Dryman
őstag
Talán jobb mint az eredeti
[link]
-
Dryman
őstag
Tessék a mai büntetés:
[link] -
-
Dryman
őstag
tonlánynál a fele sem tréfa...tegnap valami olyasmit mondtak indoknak hogy azért szünetel a facebook, mert korlátozzák valamely tiltott adatforgalom miatt.....ma meg egycsapásra jó lett....
-
Dryman
őstag
84.2.44.1, 84.2.46.1 ezeket a dns eléréseket olvasom ki a router stat-jából
-
Dryman
őstag
a tracert eredménye facebook.com-ra
a célállomás neve nem oldható felennyi.....nincs amin tiltani tudjam, egyszerű adsl net rajta egy linksys router....
leszedtem a dsl-t a belső hálóról, direktbe rádugtam egy lapost, betárcsáztam, eredmény ugyanaz....innentől csak a szolgáltató lehet a ludas.... -
Dryman
őstag
nem nekem kell ez a xar, hanem a titkársági asziszt, ezen keresztül áll kapcsolatban a francia partnerrel....nem telefonálnak, hanem chat-elnek a face-en.....csak a titkárnő beszél franciául.....és valahogy ezt a formát választották a bájcsevegésre....rajtam meg most élősködnek hogy állítsam helyre....
-
Dryman
őstag
válasz
Speeedfire #9385 üzenetére
ha kattyolok az általad megadott linkre, akkor a dns már címet ír a böngészőbe....ez jelentheti azt hogy dns szerverig eljutok, az be is fordít, csak a szolgáltatónál van valami irányítási problem?
-
Dryman
őstag
válasz
Speeedfire #9385 üzenetére
én még ilyet nem tapasztaltam.....minden megy csak a face nem, sem hhtps, sem ip......
már mindent probáltam...tiltva nincs, arról tudnék, mert azt én állítanám be....valszeg szolgáltató, de tonlány-nál milyen hiba lehet..... -
Dryman
őstag
Üdv Urak!
kis céges hálózatunkból nem lehet elérni a facebook-ot......nekem ugyan nem hiányzik, de többen jelezték az igényt hogy hasznyálnák, de miért nem megy????
Minden egyéb internetes alkalmazás megy, de a face már 2 napja áll.....
érdekes hogy otthonról, mobilnetről simán megy, csak valahogy a cég internetkapcsolatán keresztül nem jön be az oldal. Valakinek valami épkézláb ötlete?
ADSL modem és router ujraindítás megvolt, adsl kapcsolat ok, sebességteszt is ok, egyéb oldalak szépen jönnek, csak ez a ßaszott face az ami nem jó....A titkárságon meg napi használatban van, és nem hagynak élni emiatt!
Akinek van ötlete, az ne tartsa magában..... -
Dryman
őstag
válasz
cellpeti #9182 üzenetére
Ha vidranyet, akkor az első hozzáférési pontig az övéké a hálózat, így belekontárkodni csak saját felelősségre.... viszont ha van egy elosztó vagy szűrő a kábelen, akkor onnantól nyert ügyed van, mert létezik vékony koax kábel is, és ha veszel hozzá egy megfelelő belső méretű F-stekkert (menetes csatlakozó) akkor az adott elosztótól, szűrőtől kicserélheted a kábelt a végpontig. Így az eredeti kábeled is megmarad ha esetleg vidáék kötözködnének...bár nem szoktak.
a koaxnak különböző típusai léteznek, neked TV-hez 75 ohm-os koax kell...50 ohm-68ohm nem jó!!!! Tudom hogy utáljátok a Somogyit, de van nála 75 ohm-os vékony koax fehér, fekete és még arany színű is, én ilyennel oldottam meg egy nénikénél a konyhai tv lehetőséget, szépen alábujtattam a fali lambériának..... -
Dryman
őstag
válasz
Balinov #8844 üzenetére
A Veszprém Rally-n a Királyerdőn az ugratónál nem szedtek belépőt a múlt évben sem, remélem idén sem teszik...a látvány és az élményindex viszont biztos volt akkora mint egy ilyen "utcai" versenynél...
Biztos nem tudnék beülni egy lelátóra mikor pont az a lényeg hogy egy járgányt különböző helyeken különböző szituációkban akarok látni....pláne nem pénzért.... -
Dryman
őstag
válasz
vlcsko82 #8669 üzenetére
nem nagyon fogsz találni 2GHZ környéki procit....a lap max fsb-je 133MHz...
ha jól emlékszem a Thoroughbred B magos 2400+ jelölésű ritkaság is már 166MHz FSB-vel ment....a mag sem mindegy ennek a lapnak Athlon XP támogatást ír, ebből volt 5féle mag..a "kocka" palominot biztosan eszi, a thorougbred A és B-t is, aztán volt a thorton magos örület, ami egy butított barton volt, ezt már szerintem nem támogatja a bios, ugyanúgy mint a Bartont sem
thoroughbred B-s procim van 2000+(1666MHz)és 2200+ (1800MHz) jelölésűek 1000Ft/db áron viheted ha kell. hütő is van ha kell 1000-esért....a lapba a legnagyobb proci amit bele lehetne tenni, az egy mobil 2600+ TB, de ez ritkaság nagyon....
-
Dryman
őstag
válasz
Speeedfire #8625 üzenetére
CAT6 UTP érpársodratok: narancs- narancsfehér, zöld-zödfehér, kék-kékfehér, barna-barnafehér. általában az érpáron belüli méterenkénti sodratszám különböző a négy szín tekintetében.Ez a megfelelő beállítások mellett az adás-vétel közötti jel-zaj aranyokat vélt csillapítani. A négy érpárat CAT6 esetében körülöleli egy aluminium köpeny, ami egy szál szigeteletlen szállal van megerősítve. a CAT6 kábelnek csak akkor van jelentősége, ha azt megfelelően árnyékolt csatlakozójú eszközökbe dugdosod....egyéb esetben a Jóisten sem tudja miért de a 100megás hálózatod képes 20-30megásan üzemelni, csak azért mert CAT6-os kábelt használsz Cat5 hálózaton....ez esetben érdemes az árnyékoló alufólias burkolatot mindkétkábel végen visszafejteni..."körmetélni a kábelt" fura, és egyben érdekes dolog, de helyreáll a cat5 által biztosított 100mega....Szóval cat6-ot akkor ha van rá eszköz is!
-
Dryman
őstag
válasz
Speeedfire #8620 üzenetére
Jó az UTP Cat6, mert annak már van keresztmetszete...viszont érpáranként nagyon nem mindegy hogyan kötik az rca-t
-
Dryman
őstag
válasz
Speeedfire #8613 üzenetére
A számolgatásoddal a végletekig egyetértek!
továbbra is csak a minek olyan vaskos derót kérdés zavar.... -
Dryman
őstag
Írtalm.....semmi kötözködés meg rosszindulat, de még a másfelest sem fogod kihasználni, amit linkeltem egy jó minőségű másfeles, szerintem ez bőven elegendő ahhoz a lakásbéli teljesítményigényhez amit szeretnél. A Genius "nagy" 5000-es szériás házimozija echte kínai fostalicska vezetékeket használ.....de megértem azt is miért, mert siralmas a hangfalak és erősítő hátulján lévő acéllemezes csíptető csatlakozó.....lehet próbálkozni a hangminőség javításával, de én még mindig azt mondom az ésszerűség határain belül.
Az más, ha egy minőségi hangosításról beszélünk, ott speckó csatlakozók vannak, nem olyanok mint a manapság elterjedt házimozi erősítőkön....
Gondolj csak bele, betuszkolsz egy másfeles vezetéket egy ilyen csíptetős csatlakozóba, hány négyzetmilliméter felületen érintkezhet a vezeték az adott csatlakozó lemezfelületével? ezek után miért a kábel szigetelése olvadna szét, ha már a csatlakozásnál keletkezik egy olyan átmeneti ellenállás ami megakadályozza a teljes teljesítmény elvezetését......
ergo már a csatlakozók minősége sem arról szól, hogy studióhangzást érjél el, akkor minek az aranyárban vásárolt kábel? -
Dryman
őstag
válasz
sladka_pani #8608 üzenetére
4x750W-os?, azzal már be lehetne fűteni egy 20m2-es szobát!
annyira durván elhiszik az emberek ezeket a teljesítményeket....engem ez elborzaszt....mindezt egy kocsiban, na jó autóban....
Tudom csak pufferkondi kérdése az egész, abból meg kellene két söröshordó nagyságú ahhoz hogy ez a teljesítmény 1mp-re megszólalhasson.....
Nem kötözködésből mondom, de ez már csak felirat egy vasdobozon....tápkebeled lehet olyan vastag, mivel az összes betáp 14,4V max...szóval kell az amper a cuccnak....
-
Dryman
őstag
Én anno tanultam ezt a dolgot...vagy csak tanították....
Nincs az a vájtfülű emberke, aki néhányszor 10W-nyi zeneteljesítménynél megtudná mondani hogy az adott hangfal-kábel milyen lehet. Ezek az átlátszó szigetelésű hangfalkábelek annyiban térnek el a normális erősáramú sodrott rézkábeltől, hogy minőségi sodratból készülnek, az elemi rézvezetékek száma erősáramú kábelben 20-30 szál, míg egy hangtechnikai kábelnél 50-100 szál....ettől olyan rugalmas talán...meg olyan "jó" a vezetési tulajdonsága....
Ha minőségi kábelt akar a jóember, akkor olvas, majd elhiszi hogy az áram a vezetőszál felületén halad elsősorban, és ezért lesz jó neki az aranyárban mért aranyozott rézkábel.... -
Dryman
őstag
Somogyis árlistából csipegetve:
HANGSZÓRÓ-VEZETÉKEK
KL 0,75 2 x 0,75 mm2 piros-fekete hangszóróvezeték 149,00
KL 0,5T 2 x 0,5 mm2 transzparent hangszórókábel 109,00
KL 2,5T-10X 2 x 2,5 mm2 transzparent hangszóróvezeték, 10 m 2 390,00
KL 0,5 2 x 0,5 mm2 piros-fekete hangszóróvezeték 109,00
KL 0,35 2 x 0,35 mm2 piros-fekete hangszóróvezeték 75,00
KL 0,15 2 x 0,15 mm2 piros-fekete hangszóróvezeték 39,00
KL 2,5T 2 x 2,5 mm2 transzparent hangszóróvezeték 499,00
KL 0,35-10X 2 x 0,35 mm2 piros-fekete hangszóróvezeték, 10 m 459,00
KLS 0,15 2 x 0,15 mm2 piros-fekete hangszóróvezeték 25,00
KLS 0,35 2 x 0,35 mm2 piros-fekete hangszóróvezeték 39,00
KLS 0,5 2 x 0,5 mm2 piros-fekete hangszóróvezeték 55,00
KLS 0,5T 2 x 0,5 mm2 transzparent hangszóróvezeték 55,00
KLS 0,75 2 x 0,75 mm2 piros-fekete hangszóróvezeték 79,00
KLS 6T 2 x 6,0 mm2 transzparent hangszóróvezeték 549,00
KLS 0,75T 2 x 0,75 mm2 transzparent hangszóróvezeték 79,00
KL 0,35-20X 2 x 0,35 mm2 piros-fekete hangszóróvezeték, 20 m 799,00
KL 0,15/2 Hangszóróvezeték, 1 ér, 2 m 29,00
KLS 1 2 x 1,0 mm2 piros-fekete hangszóróvezeték 109,00
KLS 1,5 2 x 1,5 mm2 piros-fekete hangszóróvezeték 159,00
KL 6T 2 x 6,0 mm transzparent hangszóróvezeték 1 090,00
KL 4T 2 x 4,0 mm2 transzparent hangszóróvezeték 729,00
KL 0,75T-10X 2 x 0,75 mm2 transzparent hangszórókábel, 10 m 769,00
KL 1,5-10X 2 x 1,5 mm2 piros-fekete hangszóróvezeték, 10 m 1 490,00
KLS 4T 2 x 4,0 mm2 transzparent hangszóróvezeték 349,00
KL 1T 2 x 1,0 mm2 transzparent hangszóróvezeték 209,00
KL 1,5 T 2 x 1,5 mm2 transzparent hangszóróvezeték 289,00
KL 1,5 2 x 1,5 mm2 piros-fekete hangszóróvezeték 289,00
KL 1 2 x 1,0 mm2 piros-fekete hangszóróvezeték 209,00
KL 0,5T-5 2 x 0,5 mm hangszoróvezeték, 5 m 179,00
KL 0,75T 2 x 0,75 mm2 transzparent hangszórókábel 149,00
KL 0,5-10X 2 x 0,5 mm2 piros-fekete hangszóróvezeték, 10 m 599,00
KL 1,5T-10X 2 x 1,5 mm2 transzparent hangszóróvezeték, 10 m 1 490,00
KLS 1,5T 2 x 1,5 mm2 transzparent hangszóróvezeték 159,00
KLS 1T 2 x 1,0 mm2 transzparent hangszóróvezeték 109,00
KLS 2,5T 2 x 2,5 mm2 transzparent hangszóróvezeték 249,00 -
Dryman
őstag
Vagy bemész az L-contba és kérsz 6 négyzetmilliméteres sodrott rézvezetéket, ez van olyan jó mint bármelyik gyári hanfal-derót, viszont kicsit buci a szigatelése, erenként különálló, valamint kicsit merev......ezt inkább mégse tedd!!!
minek is kell az a 6 négyzetmiliméter? csak azért kérdezem, mert ha rézből van a drót, akkor általánosságban négyzetmilliméterenként 10A a terhelhetősége...teszemazt egy házimozi erősítő kimenete a mélysugárzó felé max 50W....ha az erősítő 2x25V körüli feszültségről üzemel, akkor ez ugye kábelirányban az 50W-os mélynyomót maximálisan kihajtva 1Ampert eredményez.....akkor minek is az a 60Ampert elbíró 6 kvadrátos vezeték.....már megint csak a pazarlás....meg a humbuk.....
bemész a somogyiba, és veszel átlátszó műanyag borítású 1,5 négyzetmilliméteres normál hangfalkábelt, ilyet: [link] és amíg világ a világ elegendő lesz neked..... -
Dryman
őstag
válasz
vlcsko82 #8536 üzenetére
Jaja, de a kollega azt írta 462-es
ja meg sempron...
Ezért írtam hogy nem IS7 hanem valamelyik amd-s kortársa....
Ejnye Te gyerek, ennyire nem vagyok láma a témához....most hogy így szó van róla lenne egy ABIT IS7 lapom eladó, az északi hídon lévő traktorhangokat adó eredeti kék hűtő lecserélve. Az alaplap hibátlanul üzemel, Intel 865 PE chipset 2db sata. -
Dryman
őstag
válasz
papaizsolt #8529 üzenetére
Zsolti a IS7 az nem 462-es lap.....ha abit akkor NF7.KV7, KD7.....
-
Dryman
őstag
szia! most nézem a mailt, megjött.....
teljesen logikus a magyarázatod sata2-3 terén....
a notimba adva vagyon a jó kis inteles sata vezérlő, meg sem fordult a fejemben hogy 1-2 avagy 3-as....gyorsabb lett jóval az ssd-vel ennyi.....
nekem inkább az volt a notinál a mérvadó, hogy ha valahová odaverem, leejtem lecsúszik a drágaság, akkor sncs nagyobb gondom, mert nem egy hdd pörög benne.....munkanotinál ezek a malőrök meg sajna megeshetnek.....
állsz a rack szekrény előtt, konfigolsz egy switch-et vagy routert, és biza kurvára nincs hová tenni a notit......egyik kezedben tartod a másik kézzel meg próbálsz rajta prönytyögni..... -
Dryman
őstag
Jójaz sata2-ön is...tényleg semmit sem veszek észre.....a noti alaplapi vezérlője sata2, így eszembe sem jutott volna belefaragni egy 3-as vezérlőt....
-
Dryman
őstag
válasz
atos19881101 #8431 üzenetére
boltosok nem igazán írogatnak neked, láttam a saturnban aranyáron....
-
Dryman
őstag
válasz
Speeedfire #8425 üzenetére
Bizony-bizony nosztalgia!
X-es topik után jöt meg a 4-es forummotor...utána lett 50K a köv. topik....
Annyira bánom hogy nincs módomban egy PH-s talicskás találkozót összehozni....
pedig már voltunk 23-an is egy nálam megrendezett kerti partyn... -
Dryman
őstag
Egy kis múltidézés: az 5000-es topikok:
az eredeti topikcím: Győr-környéki adok-veszek"Kedves Barátok és Kollegák!
Úgy érzem, hogy az eddigi topikok közül talán ez az elmúlt 10-es volt az, ami időben a leghosszabb aktív élettartamnak örvendhetett.....
Ez nem jelenti azt hogy nem voltak benne hosszas eszmefuttatások, parázs viták, esetleges váltsak vagy ne váltsak pénztárcafüggő elmélkedések, de valahogy mégsem voltunk olyan bőbeszédüek mint máskor, pedig a topik látogatottsága megítélésem szerint jónak mondható.
A Győr-környéki fórumozok száma, két barátunk elköltözésével sajnálatosan megcsappant, de tanubizonyságát téve Helkis és Thunder78 is bejelentkezik új otthonából, megtisztelve a topikot hozzászólásaikkal!
Kívánom hogy az új 11-es topikban is sikerüljön megvitatni, vagy megoldani mindazon problémákat amit publikusnak itéltek, és ha üzletről lévén szó, akkor az történjen a jól megszokott barátsági alapokat szem előtt tartva!Tisztelettel!
Dryman"talán ez volt a legtalálóbb gif:
Archívumok:
Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek Archívum XI.
[link]
Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek Archívum X.:[link]
Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek Archívum IX.: [link]
Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek Archívum VIII.: [link]
Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek Archívum VII.: [link]
Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek Archívum VI.: [link]
Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek Archívum V.: [link]
Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek Archívum IV.: [link]
Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek Archívum III.: [link]
Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek Archívum II.: [link]
( Az elso archív topic valószínűleg törlésre került ). -
Dryman
őstag
Valóban ez a kis Győr-környéki díszes társaság viszi a prímet a hasonló nevű topikokkal szemben....adódik ez abból hogy nekünk Győrieknek volt az első "beszélgetek" topikja....
Sokat kellett vesződnöm a moderátorokkal hogy az alapelvek csiszolgatása mellett megmaradjon ez a topik....lásd az első hsz-ekre visszagörgetve...egy jó kis múlttal rendelkező társaság ez
Igaz az első néhány ezer hozzászólás "az első győri topik" elveszett a múlt szövevényes labirintusában, de a 2-estől már visszaolvasgatható....anno azon versenyeztünk hogy melyik városnak lesz minél több hozzászólás a topikjában, hogy lehessen nyitni a következőt...5000hsz-enként volt új topik......a régi szép idők!
-
Dryman
őstag
válasz
Balinov #8310 üzenetére
Ha mégis valami jobbféle Cisco érkezik, annak a fő oka az is lehet hogy távfelügyelhetővé varázsolják az egész hálózatukat. ez esetben a végfelhasználót sajnos korlátozzák abban hogy mélységében tudjon belenyúlni az eszköz konfigurációjába...hasonlóan mint ahogy kishazánkban a telekom osztogatja a huawei modem+router végberendezését....
ezen cucc esetében a megadott felhasználónév, jelszó párossal eljutsz a stat lekérdezéséig, valamint manuális beállításokat választva újra tudod konfigolni a DSL részt,.....port forwarding vagy dindns-ről meg ne is álmodj...viszont ha kéred, akkor beállítják...
Olyan ez mikor kényszerűen elmész urológushoz, és egy rövid vizsgálat után megmondja hogy torokgyulladásod van...szinte mindent tud rólad.... -
Dryman
őstag
trombitaszájú szőke nő a benzinkútnál:
kutas: mennyire töltsem fel?
szőke nő szejpítőszen: 4x1ml alulra felülre, 2x2ml a szemöldökömbe....
kutas: elmész te a picsába, ez nem egy botox kezelés.... -
Dryman
őstag
válasz
Speeedfire #8276 üzenetére
rendszer stab teszt alatt 6perc 19 másodperc.....
ez a rekordja....
írhattam volna azt is hogy azért ennyi az ára, mert venned kell hozzá egy kínai utángyártott aksit...viszont ha valaki asztali netezős gépnek használná...annak egy álom ennyiért! -
Dryman
őstag
Sziasztok!
Eladó notebook:
Asus A6RP, Intel Core T2050, 1GB DDR2/533, DvD super multi, 80GB HDD, Ati radeon VGA...akkumulátor a noti gyenge pontja 5-10 perc terheléstől függően..
ára 35eFt -
Dryman
őstag
válasz
Balinov #8071 üzenetére
nem kell újraraknod, elegendő ha a win7 beépített biztonsági mentés helyreállítást használod, pláne úgy ha sata driver fent van mert eddig is sata volt a drive....
szónélkül átmegy az új ssd-re....
én jelenleg a vállalkozásos notim rendszerparticióját tóltam át ssd-re és azóta is így használom....
előny: kuva gyors a boot és nem féltem az adatokat...
hátrány: kisebb mint az eredeti HDD volt, ergo ez a noti nem médiatárolásra való innentől... -
Dryman
őstag
válasz
Balinov #8069 üzenetére
Ez mind rendben is van, idehaza, és ott is fizeted a járulékos adókat és biztosítást, ezen felül fizeted az évi szervizt ha kell, fizeted a műszakit ha éppen kell....
Az a "Road tax" súlyadónak ítéltetett valami, kint nálatok egészen mást takar...bőven van benne környezetszennyezési díj meg hasonló finomságok, tényleges úthasználati díj stb....
én megértem hogy sok az a 435euro/év, de azért a fizetésed sem kevés az itthoni dolgokhoz mérve.
Mellesleg megjegyzem hogy az 1,4-es opelemre a cégautó adó, ami az égvilágon kívül semmit nem takar, azaz lófasz szolgáltatás nem jár érte, ez havi 16500 királyi forint....Orbán királyunk tett róla hogy ott húzzon le ahol Ő akar....
Szóval itt sem jobb a helyzet hidd el! -
Dryman
őstag
válasz
Balinov #7940 üzenetére
Nem is volt gond a v100-al, a +v100 sem, sokan a +v200 megjelenése előtt a hirtelen bevásárolt simaV200-at cserélték, downgrade-elték +V100-ra mert az új adatbusz vezérlő semmivel sem jelentett többet, sőt az esetek többségében hozta a jól megszokott bizonytalansági írási nehézségeket....
a nagykereskedők is belátták hogy ez a széria hibás, és cserélték ha tudták azonnal......
a kingston forumban sokáig érvelt a gyártó a firmware hibájának javításával, majd igérgetett új fw-t, aztán érdekes módon a +v200 lett a megoldás....
több ilyen sima V200 forgolódott a magyar kiskerekben ujracsomagolt műanyag dobozos kivitelben, azt rebesgették hogy visszakerült a gyárba, húztak rá egy új fw-t és ismét eladták, holott az új fw nem is volt új!További jó érvelgetést...most lépek...mennem kell!
-
Dryman
őstag
válasz
Balinov #7937 üzenetére
a beépítőkeret az standard, általában alsó csavarozási lehetőséggel egy fapados alu tálca, de kellhet ha normál hdd helyre szeretnéd rögzíteni a kicsikét.....boltos kollegák megoldják ugy is hogy fix helyen lévő gépbe csak betolják az ssd-t és a ház aljában rögzítettlenül elvan.....
Én meglepődtem a samsung minőségi csomagolásán és az adott kiegészítőkön....
inston védelmére van, azaz létezett olyan csomagolás, ahol az ssd-hez egy külső hdd házikót adtak usb-s kábellel, ez is nagyon praktikus megoldás:
azért a kinston is tudott alkatrészt csomagolni a +v100 szériához: -
Dryman
őstag
válasz
Balinov #7929 üzenetére
Samu 830, díszdobozban, kábelekkel, alu beépítőtálcával, ghost cd-vel, leírással...
ja és a kis doboz létezik desktop, illetve laptop beépítési tartozékokkal....a laptopos változathoz egy usb/sata univerzális átalakítót is kapsz...desktop esetén sata kábel és tápkábel átalakító jár hozzá.Kingston V200 hoz meg lesütött műanyag akasztósdoboz, és egy műanyag lap volt a tartozék, amit az ssd-re lehetett ragasztani hogy ne lötyögjön egy vastagabb keretben....
ok-ok...ahány gyártó annyi féle csomagolás.
ez a lehető legalapabb, kezdetben én is örültem a ssd előnyeinek, de utána csalódtam ebben a típusban:
Forumok írnak ezt-azt, de mikor a saját bőrödön tapasztalod hogy pl. Win7 leállításkor mikor a biztonsági adatokat írná az op rendszer, előfordul hogy nyugodtan ott hagyhatod a gépet az asztalon, mert ennek a v200-as sdd-nek ez 5-10 percbe is beletelik...... -
Dryman
őstag
válasz
Speeedfire #7927 üzenetére
Lehet neked pozitív a véleményed, ennek ellenére én tapasztalatból mondom hogy XAR...mivel cseréltetni volt lehetőségem így megoldódott a problémám.
Annyiban azért mosom kezeimet, hogy nem az általad említett "plus"szériáról van szó, hanem a sima V200-asról....akkor is szánalmas hogy egy teljes szériát adtak ki vezérlőhibásan..... -
Dryman
őstag
válasz
Speeedfire #7923 üzenetére
Kingston +V200-ast ne!!!!
annyival olcsóbb amennyivel rosszabb...még mindig nincs hozzá a gyártó részéről beígért fw frissítés....így meg bizonytalan a cucc, ingadozó írás/olvasási teljesítménnyel.... -
Dryman
őstag
Ezért nem tudsz csatlakozni a diablo szerverre....
nagy a sorbanállás.... -
-
Dryman
őstag
válasz
cellpeti #7856 üzenetére
Miért csinálna ilyen aktivmenű-t a mikrofonod? lecsukod és felnyitod aztán ez a hangszórós aktivmenü jön elő....
Intelligens energiagazdálkodásnál speciális fül, mit csináljon a vas mikor lecsukod a fedelet című rész kellene átnézned. vagy azt megnézni hogy ezt az előugrós aktivmenüt milyen szoftver csinálja.....ez általában különálló Key-szoftver szokott lenni, ami azért is működhet (kapcsolhat be) mert a fedlap lecsukása mondjuk alvó állapototra van beállítva, és mikor lecsukod, akkor a kis kieg program leállítja magát, majd mikor kinyitod, akkor ilyen módon indul el.....
Hangja van annak a notinak rendesen? a mikrofonáramkör hibája együtt járna a teljes audio cucc hibájával, mert ugyanaz a céláramkör valósítja meg a hangszórÓk meghajtását, mint ami a mikrofont illesztené a rendszerhez...ez egy analóg-digitális jelátalakító kisebb kimeneti végfokkal megspékelve.... a chipset meg illeszti a rendszerben található PCI vagy PCI-E buszra....
ha mikrafonhibád van, akkor az valószínű valami fizikai csatlakozósérülés...pláne ha a hangcucc drivere még működik is valamennyire..... -
Dryman
őstag
Geforce tulajoknak ez hasznos lehet: Geforce TDP
-
Dryman
őstag
válasz
sagesz93 #7505 üzenetére
Jambánál voltam ma, beüzemelésre került egy ATI 3870 X2 egy Q8400 proci társaságában.
Brutális teljesítményfelvételt olvasgattunk annak a 3870 X2-nek...bizonyos források min 500W-os tápot irogatnak....most egy 550-es viszi a konfigot, és a tápegységhez adott gyári előlapra beszerelhető teljesítmény indikátor 200-250W-ot mutogatott játék közben....
akkor hogy is van ez? -
Dryman
őstag
Keresnék PCI-E vga-t egy megdöglött 9600GT helyére, vagy nagyobbat 15K-ig
lenne valakinek itt helyben Győrben valami ilyesmije? -
Dryman
őstag
Árulgatok egy gépet, igaz nem sok rá a jelentkező, de a 2. hsz-t író emberkének nagyon elmentek a mókusok otthonról....
[link] -
Dryman
őstag
válasz
Balinov #6657 üzenetére
Az volt a furcsa hogy mikor vittem fel a gépet a lakásba, verte az oldallapot belülről valami.......
kinyitás után látszott hogy egy gumibevonatos lyukas vaslemez, ez volt rákötve nehezéknek....ilyen vasdarabot buvárruhába, kesztyűbe, görkoris kesztyűkbe láttam mint fittness/ merülési nehezék.....
Házi barkács, de megoldották....és működött is hibátlanul
Újratelepítés után Így is vitték el..sőt, azóta is így megy
lehet túlzás volt a fél kiló, de 30 deka biztosan volt -
Dryman
őstag
válasz
Speeedfire #6655 üzenetére
Megsüttetem én is ha nálam marad donornak....
végül is láttam már olyat normál állóházban hogy a pci-e vga tápcsatlakozójára volt rákötve egy fél kilós vastömb, ezzel hajlították meg a kártyát hogy a kontakthiba megszűnjön...ez esetben újra sem kell melegíteni...ennél is az a helyzet, hogy kicsit lefelé nyomva a csíkozás megszűnik....
20K-ig bezárólag kellene választanom.....akkor valszeg marad a 440Gt...az mégis csak nvidia mert eddig is az volt.... -
Dryman
őstag
Sziasztok!
Bedöglött egy evga Geforce 8800GS VGA, eddig szépen teljesített, most meg csíkoz..pöttyöz
384MB DDR3, sok-sok bites memóriainterfész....
Mit lenne érdemes helyette venni? ez a nagy kérdés...
jól gondolom hogy ATI vonalon a 6570, geforce vonalon a 440GT-t.?3 éves a cucc, ehhez mérten hasonló teljesítményű kártyát szeretne az ügyfél....fejleszteni a meglévő hardverkörnyezet és igények miatt nem akar, de a gyerek néha játszik....elhangzott...
(GTA, és valami sárkányos játék van a gépen)Javaslatokat kérek ha szabad!?
Üdv!
Dry -
Dryman
őstag
válasz
Csontoshun #6511 üzenetére
Van egy tmobilos, működőképes Nokia 6131-em, 1-2 órás akksival,karcos, kicsit leélt, a kurzur gomb felfelé irányuló gombja csak erősebb megnyomásra működik....imitt-amott lepergett róla a belső kijelzőt körülvevő keret fekete festéke....
Gondolom ezek után nem éri meg neked..... -
Dryman
őstag
Shuttle Barebone SB51G PC eladósorban
Intel 845GM chipsetes alaplap
2800MHz Pentium4 processzor
1GB DDR memória
40GB HDD, DVD olvasó , kisfloppy
Winfast Geforce MX440 64MB VGAmegkímélt szép állapotú ház
ára 18000Ft -
Dryman
őstag
Eladó masinéria: Dell Optiplex GX 520
3GHz P4/1GB DDR2/int vga/DVD olvasó/40GB hibátlan sata HDD.
12K -
Dryman
őstag
Ezek szerint a hűtés magasságával van bajod, azaz a hőcsövek nyúlványai miatt nem fér be?
Ahogy elnézem az összes ilyen hűtőt, sajna a vga tetején próbálják meg összekapcsolni a hőcsövekkel a kétoldali bordázatot.....eccerűbb lesz ha veszel egy tágasabb házat!
Javaslom ezt: [link]
biztos nem bánod meg, és már van a hdd dokkolós kivitelben is, a tetején egy sata hdd fogadására kialakított rászurod és bekapcsolod dokkoló van....
nemutolsó sorban megkapod a TandS-ba, és nem kell rohangálni érte a nadfaluba... -
Dryman
őstag
Boldog Nőnapot kedves Hölgyek!
és Boldog Névnapot kedves Zoltánok! -
Dryman
őstag
szijjjjjjjjjjjaaaaaaa!
na mit is kell vinnem ma hozzád?
pénzt...82000 a Lacitól +2000 az én tartozásom. ez ok.
alaplapot pentum 3 sd ramos cucchoz.....ez is nálam van.
volt még valami? vagy csak én emlékszem rosszul....ami hoznom kell: 6 pines tápátalakító pci-e vga-hoz
ja és egy kávé a hasamban.....
14:00 körül ott leszek -
Dryman
őstag
válasz
Speeedfire #4884 üzenetére
én a cégnél is meg itthon is a kék clin universal-al szoktam tisztitani az lcd-ket.
lcd lefektet, clin ráfúj és papír törlőkendővel áttöröl.....mintha ablakot tisztítanál...
azért fekvő helyzetben tisztítsd, hogy a tisztító folyadék ne folyjon be az lcd kávája alá...konyhai papírtörlővel törölgesd meg, ez garantáltan foltmentes felületet eredményez. sajnos a microszálas törlőkendő nálam csak száraz portalanításra vált be.... -
Dryman
őstag
fejenként 20K a közig bírság.......szánalmas......az ilyen agyatlanokra fejenként egy 100K bírságot is kivetnék.....
mondjuk nem semmi lehet a partig feltörni a jeget hogy kivontassák a kocsikat....utána meg viheti a tulaj karosszéria lakatoshoz teljes szétbontásra hogy kiszáradjon a kárpit...ja meg a fényezés...mókás egy sztori!
-
Dryman
őstag
Én csak dacból lebontottam azt amit nem tartottam megfelelőnek, nem kellett rugdosni, még friss volt a malter
, így szinte csak lepakoltam egy 4m hosszú téglafalat. Másnap a vállalkozó meg elismerte a hibát, és újrarakták....bárcsak ennyivel megúsztam volna az építkezés problémáit.....
-
Dryman
őstag
válasz
Speeedfire #4384 üzenetére
Ez így igaz!
Ezek a külső usb-s audio eszközök amúgy sem arra készülnek hogy a lehető legjobban szolgálják a felhasználót.....sőt az usb-s konverzió csak egy kényszerű eszköz....
Az audio cuccok általában a PCI/ PCI-E buszon kommunikálnak a pc déli hídjával.....ugyanerre a buszra ül fel az USB Hub is, ami ez esetben csak tovább invertálja a jeleket hogy külső eszközt dughass fel rá....
Biztos olvastatok már ti is azokról a DJ-s megoldásokról, mikor egy keverőpultot vagy egy spéci lejátszót csatlakoztatnak DJ-s notebookhoz.....ott a IE1394 csatalakozót tekintik etalonnak, bár láttam már optikai kábeles megoldást is.
Ehhez képest az usb-s kütyük asszem egy kicsit lemaradtak... -
Dryman
őstag
Nem az iparos emberrel van baj, az dolgozik rendesen.....kis cégek, vállalkozások viszik az építőipart a hátukon, akik valószínűleg ár/érték arányú munkájuk miatt meglehetősen leterheltek! Minimális létszám, kevés alkalmazottal, és lehet a vállalkozás vezetője a szombati egész napos meló után szívesebben van a családjával vasárnap minthogy árajánlatot készítene....Mondom, ajánlatot, mert elmegy vele egy fél napja és úgysem ő lesz a befutó........Ha van elég munkája a jelenlegi kapcsolatain keresztül, akkor nem biztos hogy hiányzik neki az a néhány kidobott árajánlat készítési óra...... szóval ezt is meglehet érteni...
Javasolnám azt a Kft-t akik nekem építettek, minőségi munka, fázisokra bontott építkezés, fázisonkénti minőség ellenőrzéssel és elszámolással,rugalmas hozzáállással ha teszemazt én akatam elvégezni egy bizonyos dolgot...pl villanyszerelés...vagy az após által beszervezett ócsóságos ács munka, ami a végén annyira xar lett hogy mégis csak nekem kellett sírnom rínom hogy segítsen a generál kivitelező....mert már november van, a cserép meg a raklapon....
Ez bizony egy kurva kompromisszum a saját pénztárcáddal!
Sokszor a végletekig spórolás is problémákat szül, a pénzszórásnak sem látom értelmét, mégis találni kell egy "megbízható" vállalkozót....nagyon nem egyszerű történet!
Esetemben a generál kivitelező bőségesen keresett, de utólag úgy vagyok vele, megdolgozott a pénzéért....bár ezt a költséget lehet ezt egy kőművescsapattal felezhettem volna, de nem akartam felvállalni azt hogy nekem kelljen összeszednem reggelenként a jóembereket a kocsmahivatalban történő "alapozásnál"..... -
Dryman
őstag
válasz
Kis Joe #4377 üzenetére
winamphoz hasonló jelenség mac-en?
csak próbálgatás végett..... windows alatt az eszköznek saját audio beállításai léteznek...... a telepített saját kis programjában széles skálán lehet állítgatni az eszközt igaz én csak az audigy-t ismertem...de az bőségesen adott állítgatási lehetőségeket.....
mac alatt nem vágom hogy mi a pálya, de ha a mac csak egy normál hangeszköznek ismeri fel és semmilyen gyártóspecifikus programot nem kezel alatta, akkor itt feketepont a mac-nek vagy a hangeszköz gyártójának...te pedig így jártál.....a leírtakból tutira mondom hogy a fokozatok illesztésével lesz a probléma, amit mac-es szoftverekkel nem tudsz megoldani, akkor az így jártál kategória lesz! -
Dryman
őstag
válasz
Kis Joe #4371 üzenetére
USB-s, azaz a jel digitálisan jut el a kis cuccra...ha windows alapon tolod, akkor az az usb root hub valahol a pci vagy pci-e buszon ül,erre csatlakozik rá az usb-s kütyüd. A kütyü a/d átalakítójáig digitális a jel, ott fordul át és egy előerősítő gondoskodik a "végfok" bemeneti jelének nagyságáról, ami valószínűleg szoftveresen van 0db-re beállítva..... ezt pl winampban a preamplifier csúszkával tudod állítgatni....
Mac esetében valószínűsítem ez a szoftveres korlátozás hiányzik, így is működik a kütyü, csak az előerősítőről a maximális jelecske csorog ki, és túlhajtja a végfok ic bemenetét.
Mivel az usb-s kütyüd előerősítője és végfoka lehet nincs is külön áramkörrel megoldva, hanem egy chip az egész, belenyúlási lehetőség nem is lesz...max MAC-en belül keresel valami olyan szoftvert, ahol az előerősítő erősítését tudod befolyásolni.
Mondjuk nem nagyon vágom, milyen lehet az a nem beépített mac lejátszó...
Ha itt azt akartad mondani hogy külső eszközt csatlakoztatsz a kütyüre és nem usb-n keresztül kapja az input jelet, akkor evidens hogy túlhajtod a cuccot! -
Dryman
őstag
Valaki meg tudná nekem mondani hol a fészkes fenében van az a pipacs söröző?
-
Dryman
őstag
Keresek A4 méretű normál síkágyas szkennert olcsón!
Hátha valamelyik lomis kollégának akadna egy odahaza!
-
Dryman
őstag
3D droid...nagyon ott van....
[link] -
Dryman
őstag
Tessék a mai kis büntetés...azoknak akik megérdemlik...
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest