- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mit jelent az Amerikai Álom napjainkban? Niko Bellicnek, az európai emingrásnak a reményt, hogy meg tud menekülni a múltjától. Unokabátyjának Romannak az álmot, hogy együtt megcsinálják a szerencséjüket Liberty Cityben, megnyitva az utat a lehetőségek országába.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zolás
addikt
válasz
rup1u5 #22850 üzenetére
A steam oda tölti le ahova a steamet installálod. A saját mappájába és kizárólag csak oda. Tehát ha a steamet magát a D:\Games particióba istallálod akkor oda tölti a játékokat is.
Utána a játék nevére kattintva a steamben jobbegérgomb és a kiugró menüben rákattintasz a create backup feliratra. Itt gondolkozik egy darabig és utána meg tudod adni hogy cd-dvd-dupladvd-egyéni méretekben kéred a backupot. Ezt szépen kirakja neked ha jól emlékszem ennek a helyét meg tudod határozni hogy hova kerüljön. Pl dvd méretben kéred akkor a gta4et 4 dvd-re tudod kiirni és szépen 1-2-3-4backup néven fognak szerepelni egy mappában. Kiirás után ha letörölted és ujra akarod installni akkor bedobod az 1es lemezt a steam felismeri hogy ez egy backup lemez és már istall is felfelé ezerrel.
Nahogy most a két kieg hogy fog müködni a máshova istallt dobozossal azt ne kérdezd meg. -
-
munky
őstag
válasz
rup1u5 #22871 üzenetére
Hmm három éve használok Steam-et lassan, de nekem nem nagyon szokott vele gond lenni. Ilyet még nem tapasztaltam.
Szerintem nyomj egy gép resetet, indítsd el a letöltést és tedd le tálcára ne foglalkozz vele reggelre le is jön.
Vásárlást úgy tudom nem lehet visszamondani.
-
Scholes9
nagyúr
válasz
rup1u5 #22850 üzenetére
Töröld le a Steamet és tedd fel újra, de úgy, hogy a D-re rakod magát a Steamet. Nálam úgy van, hogy: d:\Games\Steam, pl így, lényeg, h a d-re telepítsd. Amúgy nálam alap beállításokkal pontosan 10 fps-el lassab a játék, mint a GTA 4, GTA 4 benchmark: 62fps, az új pedig 52
-
fsb1000
nagyúr
válasz
rup1u5 #22827 üzenetére
Akkor majd légyszi írd le, hogy kell.
Ma voltam több boltban meg telefonálgattam is, de csak hérfőre várják.
Minden előjegyzésbe elkelt.
Azért felírtrák a nevem és ha valaki nem menne érte, akkor esetleg kapok egyet, de csak csütörtök után, mert addig tartják az előjegyzést.Nem értem én ezt.... GTA4 DLC-ből is hiány van?
Azért ez csak egy DVD, nem egy GPU amit nehéz legyártani.//////
Scholes9:
a steames verziók hogy működnek?
A DVD-st tudtuk 3 gépre installni és együtt játszani.
Steamen ez kizárt, ha megy a játék, akkor steamre vagy live-ra kell feljelentkezni? -
bognar110
őstag
válasz
rup1u5 #22752 üzenetére
Igen auto config.
Most kalibeáltam ilyenre
Statistics
Average FPS: 54.30
Duration: 37.31 sec
CPU Usage: 78%
System memory usage: 77%
Video memory usage: 89%Graphics Settings
Video Mode: 1440 x 900 (60 Hz)
Texture Quality: High
Shadow Quality: High
Reflection Resolution: High
Water Quality: High
Texture Filter Quality: Anisotropic x2
Night Shadows: Off
View Distance: 20
Detail Distance: 20Hardware
Microsoft Windows 7 UltimateVideo Adapter: NVIDIA GeForce GTS 250
Video Driver version: 197.45
Audio Adapter: Hangszórók (C-Media PCI Audio Device)
AMD Phenom(tm) 9650 Quad-Core ProcessorFile ID: Benchmark.cli
Contig exet még letolom -
-
fsb1000
nagyúr
válasz
rup1u5 #22737 üzenetére
Még nem akarok peccselni, mert ha megjön az új VGA, akkor azzal még kell teszteljek egyet, hogy legyen öszehasonlítási alap..
(Izzanak a vonalak... már a 480-an is jó lenne ha lenne...)De aztán...
Multi változott valamit?
Vagy csak kevesen vannak még?///
DLC van már a boltokban? vagy steamen?
és aki DVD-n vette az lestimelheti esetleg? -
Mariann294
őstag
válasz
rup1u5 #22713 üzenetére
Valóban,csak azthittem hogy azért pár rece eltünik....
(#22719) szabod: Egyébként nektek nem csinál olyat, hogy a Loading feliratban a csík, meg mentésnél a bal felső sarokban a kör irdatlan gyorsan mozog/forog?
Erre én is felfigyeltem.Miért,tán idegesít?
(#22690) Robi86: Milyen kártyáról váltottál HD5770-re?
-
HaZsolt
őstag
válasz
rup1u5 #22708 üzenetére
Nagyobb terhelés helyeződött a VGA-ra. Hihetetlen fps-ek voltak patch előtt nekem 4 magos Phenommal+4GB RAM-al (reptéren akár 80 is) Az új patchel már csak 50-60. Ahogy elnéztem a kerítés is megváltozott és a fák is.
Rupius 470-el nem fogod tudni kimaxolni a GTA4 graf beállításait -
artiny
őstag
válasz
rup1u5 #22702 üzenetére
Elolvastam egy elozo forumozo hozzaszolasat, ki mondta ,hogy van ez az uj patch....es elkezdtem keresni googlen,youtubon....majd mikor nem talaltam akkor irtam ide...szoval nem vettem eszre ,hogy elotem is feltettek a kerdest.
De meg most sem tudom hogy honnand lehet letolteni,,,,azon a kek gta forum oldalon hol van a letoltes lehetosege?
-
sislaciii
aktív tag
válasz
rup1u5 #22679 üzenetére
és szerinted ha visszaváltanék 775-re, de nem E8400, hanem mondjuk Q9400/Q9300, azt meghúzni olyan 3.2-ig kb, és akkor nem veszek 40ér vízhűtést, 4gb kingmax ram (szerintem árukért megkéri, mert én a 800as kingmaxokat 1000mhz-n toltam gond nélkül, egy 2gigás 4870x2/4890 és egy 700as fsp táp?
-
fsb1000
nagyúr
válasz
rup1u5 #22671 üzenetére
hehe.. szerintem meg az a megoldás, hogy olyan VGA kártyát kell beszerezni, amivel nem kell trükközni sem a Vsyncel, sem a CPU parkinggal, sem a driver AI-val, sem semmi mással.
Berakja az ember és az árához képest elvárható sebességgel és akadásmentesen viszi a játékot.Oszt jónapot!
Ilyen lehet pl. a használtpiacról beszerzett GTX sorozat bármely tagja.
Jövőre már 40K alatt lesznek a GTX285-ök..... -
Süni 1985 F
senior tag
válasz
rup1u5 #22661 üzenetére
Most 32 bit win7 van fent.
Átlag 40 fps körül megvan de néha néha leugrik és beakad pedig nem indokolt mert ugyan azt a mozgást végzem a játékban nincs semmi extra mozgás vagy robbanás.
De patch nélkül csinálta ezt.1.0.0.4. még nem néztem meg!
De régen is patch nélkül próbáltam ki akkor nemvolt ez gyengébb kártyával!
Lehet a driverem szívat vagy nemtudom. -
fsb1000
nagyúr
válasz
rup1u5 #22577 üzenetére
Nem.. a furmarkban szabályos időközénként akad, itt meg rendszertelenül, de lehet azonos tőröl fakad a probléma. Ezt nem tudom.
Olyan mint amit a videon mutattam [link], csak hamarabb kezdődik (gyak azonnal, ahogy a pálya betölt) és az akásások hosszabbak, tehát jobban észrevehetők.
Max. 10 percig birtam vele játszani egyhuzamban az első pályán, de ott nem tapasztaltam az általd leírt lassulást. A fraps mindig 30 felett járt az átlag meg napszaktól függően 40-47 fps.Erősebb beállítást is probáltam (VD=60 DD=100 -> 1250MB), na itt már volt hogy lement 30 alá az fps de ez természetes szerintem. Kezdetben nem volt textura betöltési/megjelenítési gond, de pár perc után nagy ritkán előfordult. Nem a távoli házakkal volt gond, hanem pl az út épült fel elöttem.... hát igen....
(csak jelzem.. "gyári" ATI programmal is akad a 4890, persze ez is meg lesz magyarázva, de már nem nagyon érdekel.)
-
fsb1000
nagyúr
válasz
rup1u5 #22560 üzenetére
Kiprobáltam 4890-vel is a GTA4-et.
Borzalmasan akadt, kb 2x jobban mint az 5870-en...Amugy szép magas az fps, és a kép is jobbnak simábnak tünik mint GTS250-vel, de az akadás hazavágja. Most nincs kedvem kisérletezni a CPU visszavételével, de az ATI driverben még állítgatok.
//////
Average FPS: 62.04
Duration: 37.07 sec
CPU Usage: 47%
System memory usage: 64%
Video memory usage: 49%
.
Graphics Settings
Video Mode: 1920 x 1200 (60 Hz)
Texture Quality: High
Texture Filter Quality: High
View Distance: 25
Detail Distance: 25
.
Hardware
Microsoft Windows 7 Ultimate
Microsoft Windows 7 Ultimate
Video Adapter: ATI Radeon HD 4800 Series
Video Driver version: 8.14.1.6099
Audio Adapter: Hangszórók (Realtek High Definition Audio)
Intel(R) Core(TM) i7 CPU 860 @ 2.80GHz -
-
fsb1000
nagyúr
válasz
rup1u5 #22530 üzenetére
hehe... Inkább Old Fat Biker vagyok!
I7@3,5 GHz-vel 1920x1200 H,H,H,H,H VD=25 DD=25 (vmem=850Kb ?)
38 vs 43
Alacsonyabb felbontásban is marad az arány, de a VD növelésével nyilik az olló.
A min fps-eket nem tudom fejből, de nem vészesek.Meglepően jó a GTS250, de az ember visszavágyik GTX-re...
-
fsb1000
nagyúr
válasz
rup1u5 #22475 üzenetére
Elnézést nem válaszoltam! (pedig akartam!)
Az ENB-t próbálgattam, és ha nem elég gyorsan ALT+TAB-oztam, akkor mindig leállt a multi.
Ezért jelentkeztem be N+1-szer.//
Szerintem elég kemény a linkelt beállításod is.
Valami hasonlót okoskodtam ki a GTX470-hez is..
Szerintem a fejlesztők jól állítottták be a Vmem korlátokat. Mikor GTX275/ 1,8G-m volt azzal is az jött ki, hogy normális fps-hez elég lett volna a 896 MB.
Persze videó szerkesztéskor meg jól jönne >1GB.GTX285/1GB-val H,H,H,H,H és VD=30 DD=60-ra toltam fel. De már itt is néha megszünt a sima futás.
Az 5870-nél meg levittem VD=2 DD=2 minimálisra és akkor lett olyan mint a vaj.
Próbáld ki az ATI-ddal és forogj az autó körül. Na... ez az állapot kéne csak nem zéró beállításokkal. -
fsb1000
nagyúr
válasz
rup1u5 #22454 üzenetére
ajaj... ezt akad mint állat.... meg az előtünő texturák fordulásnál.
Már 1 éve mondom, hogy igy megy ATI-val. Szinte mindegy milyennel.
NVIDIA-val csak akkor van ilyen bug/ficsör, ha commandline-val túl lépjük a fiz. mem határt.
(ATI simán kiakad tőle...)Én nem tudom, hogy ez minek az oka, de továbbra is mindenkinek NVIDIA vga-t javaslok a GTA4-hez.
rankesz :
Van multi GPU támogatás. Mutattam már pár grafikont SLI és CFX skálázódásra.
Nem egy bajnok, de 30-40% pluszt ad. -
Robi86
senior tag
válasz
rup1u5 #22459 üzenetére
Én sem látok semmi különbséget a két beállítás közt, csak gondoltam szólok, úgyis rég kötekedtem már a topikban
Utánaolvasgattam, és elég lutri lenne ezzel a táppal hajtani egy gtx260-at, szóval maradok az 5770-nél. Egy gtx260+tápcsere már jóval többe kerülne, annyival meg nem gyorsabb
-
Robi86
senior tag
válasz
rup1u5 #22454 üzenetére
Szép. Bár elég szomorú, hogy még egy ilyen erős kártyával is megmaradt néhány textúra-betöltési gond...
Hosszú töprengés után én is kezdek az Nvidia felé hajlani, főleg hogy a HD5770 ára nem akar lejjebb menni. Pl. egy GTX260 jobban vinné a játékot, és nem sokkal drágább, csak azt nem tudom, hogy a tápom elég lenne-e hozzá.
Még egy dolog a videohoz: a Texture Filter Quality-nál a "Highest" a legmagasabb beállítás, nem a "Very High"...legalábbis nálam
-
Davidof92
senior tag
-
-
fsb1000
nagyúr
válasz
rup1u5 #22310 üzenetére
Köszi!
BR4D: Mi az a "timecyc + visualsettings "?
Az ENB ini-jéről van leírásod vagy pár mondatban le tudnád írni mit kell piszkálni?
GTX275 SLI-vel játszható sebességgel ment (def. ini), de az benne a szép, hogy a felvett clippek rendelésekor is müxik.
Tehát lehet játszani nélküle, majd szép videókat kreálni.
Bár a túlszaturáltság nekem sem tetszik. -
törölt tag
válasz
rup1u5 #22313 üzenetére
a színek a saturation miatt ilyenek, azt viszont megpiszkáltam én. egyébként be lehetne ezt állítani olyanra, mint amit te szeretsz, de nekem így tetszik. ízlések és pofonok
az AA miatt érdemes letölteni annak, akinek nem jön be alapon a gta iv, én pedig ilyen vagyok. már nagyon régóta hiányoltam, és nem is hittem volna hogy lesz hozzá eszköz, amivel be lehet kapcsolni.sirandrish: num8-2-4-6
-
sunny84
senior tag
válasz
rup1u5 #22292 üzenetére
okés....... de tudjátok mi a durva win 7 x64 ultimate alatt jobban megy a gta 4 mint xp sp3 -alatt
ezen én is csak lestem ..... jó ez a w7
lehet kicsit majd megcibálom a procit..de hűtőt dobokrá jobbat mert a gyári sztem kevés már a tuningra ...
rup1u5 ,, person ......... kösz
-
bognar110
őstag
válasz
rup1u5 #22282 üzenetére
Bocsi rosszul értelmeztem ! A Windows 64 bites verziói nagyobb memóriát tudnak kihasználni, mint a 32 bites verziók. Ezzel csökken a memóriában a lapváltási folyamatokkal töltött idő, mivel több ilyen folyamat tárolódik a merevlemez helyett a véletlen elérésű memóriában (RAM). Más szóval, ez növelheti az alkalmazás általános teljesítményét.
DE viszont van benne igazság !! -
Davidof92
senior tag
válasz
rup1u5 #22129 üzenetére
Érdekes. Egy darabig jó, aztán meg nem?
Más: Multiban lehet közösen küldetéseket csinálni? Mármint összefogni 4en aztán bankot rabolni pl. Olvasgattam a multi leírásait, de nem sokra jutottam vele. Egyébként vannak gyalogosok is multiban? Gondolkoztam, hogy összespórolom rá a pénzt, nagyon tettszik.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
rup1u5 #22075 üzenetére
ja... akkor már be se mutatom a videómat, amit a handlingos gyererekekről készítettem....
Tudjátok miről van szó... Ezt magyarázgattam régóta, hogy RACE-ban ahol én kisodródok, ott ök forgázzal mennek végig.
A legegyszerübb ezekről felismerni a csittereket:
- RACE- nem használja a féket, nincs féknyom és féklámpa
- TDM - nem keresei a páncélt, fegyvert, mindig mindennel tud löni, és nagyobb távról mint te. -
válasz
rup1u5 #22057 üzenetére
Néztem is hogy mi az a revoke
De akkor így már okkés
Viszont ez nem az én játékom lessz.
Teljesen tanácstalan vagyok már.
Feldobtam egy 64bites WIN7-et. És 2-3 másodpercenként megáll a játék 1másodpercre. Grafikailag mindegy hogy high-on vagy 800*600-on low-on van
Kezd fogyni a türelmem
Már kipróbáltam hogy minden alapon van a gépeme és úgy is bármit állítgatok csinálok drivert telepítek semmi
Komolyan mondom ez egy vicc -
Mariann294
őstag
válasz
rup1u5 #22041 üzenetére
Nekem sem mindig jön össze...amikor beinditja a helit akkor kell figyelni.Picit megemelkedik és akkor lőni.Ekkor általában összejön.A funny things 10-ben van 1-2 ilyen jelenetem.
Kész van,de ezt már az új karival fogom konvertálni,mert látni lehet a 9-edik részben hogy sok a képhiba....
-
Mariann294
őstag
válasz
rup1u5 #22032 üzenetére
Hehe,az se lehet rossz,majd kipróbálom.
Hát az egész úgy kezdödött hogy láttam hogy melegszik.Kivettem,megpasztáztam,majd visszaraktam,de semmi kép...Nézegettem,aztán láttam hogy nem forog a ventije.Ki meg be dugtam a kábelét a ventinek (máskor is volt már vele ez a gond,és akkor ez megoldotta),de már nagyon el volt "lazulva" a kábele igy elszakadt.Elvileg venti nélkül is mennie kéne,de nem megy,viszont melegszik...eleve hibás lehetett mert régebben véletlenül nem kötöttem rá a ventit és akkor sem ment.Hát szóval ennyi.
Nem akarom már megjavitani,gari nincs rá és tuti hogy cserélni kellene.Mindjárt itt a szülinapom úgyis úgyhogy inkább beruházok egy újra.
Ha minden jól megy hétvégén meglesz az új kártyám,és mehetek multizni végre. -
fsb1000
nagyúr
válasz
rup1u5 #22024 üzenetére
Igy van. Az 1.0.4 patch óta a felbontásnak kevesebb hatása van az fps-re, sokkal inkább a VD (View Distance) és a DD (Detail Distance) határozza meg.
Én azt tapasztaltam, hogy a VD 25 -ös értéke alatt erősen romlik a látvány minősége, viszont 60-70 felett már alig javul. A DD-nél szintén lehetne hasonló határokat felállítani, de ez a paraméter helyszíntől és napszaktól függően változóan van hatással a látvány szubjektív minőségére.
Persze mindkét paramétert mindenki a saját izlése alapján kell beállítania.Múlt héten sokat teszteltem és megnéztem, hogy ezen paraméterek állítgatása milyen hatással van a játék gyorsaságára, azaz az FPS-re.
Az eredmény: Drasztikusan csökkentik az fps-t, még egy erős konfig esetén is.
Érdekes, hogy VD növelésénél csökkent a CPU kihasználtság (2 mag fullon, 2 mag változik), én ezt a VGA terhelés jelének vettem.
DD-nél viszont alig van CPU kihasználtság változás, igy azt gondolom, hogy ez inkább a CPU/RAM erőforrásait fogyasztja.
A CPU kihasználtság minden esetben 90-94% között ingadozott, viszont a Videomemória kihasználtsága a két végpont között (25/25 -> 100/100) jól mérhetően és egyenletesen növekedettt: 780->860 MB
Új hozzászólás Aktív témák
- Új INTEL LAMINAR RM1 (LGA1700/1851) nullperces, rézmagos hűtők! GAR/SZÁMLA! A LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- AKCIÓ! DDR5 GAMER PC: Intel Core Ultra 7 265KF +RTX 3060Ti/3080/4060/4070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- AKCIÓ! DDR5 GAMER PC: Intel Core Ultra 5 225F/245K +RTX 5050/5060/5070/Ti +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- OnePlus 12 5G 256GB 12GB RAM
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- ÚJ Lenovo Yoga 7 2-in-1 - 14"WUXGA - Ryzen 7 8840HS - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Új FULL HD webkamera + Számla
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest