- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
ksanc
őstag
válasz
tmscsaba #540 üzenetére
Üdv!
Nem nagyon értem, hogy ha már ilyen külső megoldásban gondolkodsz, miért nem használsz egy bluetooth-os külső GPS vevőt? Minden problémát megoldana. Bár, nem mindent, pl. Ingress, az nem tűri a külső GPS-t, a csalás lehetősége miatt.
Ha nem működik a gyári antennával rendesen egy teló, akkor semmivel sem fog, ami a teló belsejében van. A patch antenna megoldás lehetne, de hol van akkora hely, ahol elfér?
A drót sem működik belül, pláne, ha hajlítgatod. A monopól antenna az egyenes, nem girbegurba. Az ilyen "betekergetek egy drótot" az nem antenna.
Lehet látszólagos eredményt elérni, de valós körülmények között mind bukik. Tele van a youtube ilyen csodavideókkal, mind fos.
És mindenképpen ragaszd le az eredeti antenna csatlakozóit, úgy próbálgasd. -
tmscsaba
tag
válasz
tmscsaba #539 üzenetére
- Itt az előbbi kép nagyban -
A gyári antenna a képen nincs benne, csak a csatlakozó rugós érintkezői látszanak de ha vissza teszem, az se rontott vagy javított a gps vételen.Aztán vettem egy aktív antennát a ChipCad szaküzletben, amit el kell látni fojtón keresztül egyenfeszültséggel és galvanikus leválasztás után lehet beküldeni a mobilba (kicsi néhány pikoFarádos kapacitáson keresztül) az erősített jelet. Azt még nem tettem rá eddig.
Anélkül a lakásban ilyen volt a darab dróttal a GPS vétel:
Az ablakhoz közel:és az ablaktól távol a szoba mélyén:
Viszont nem sikerült sehonnan szereznem olyan csatlakozót, amivel össze tudom hozni a mobil külső antenna aljzatával. Megpróbáltam fém toll betétből készíteni ilyent, mert az éppen még ráhúzható a mobilban lévő külső csatlakozó aljzatára, de az közben megszorult az aljzaton miközben próbálgattam bővebbre reszelgetni, és lekapta az aljzatot onnan. nem okozott komolyabb kárt, mert az egyik szélénél a forrasztás vált el, a másiknál lekapta a lyukgalván "via-"-knak a tetejéről a felső fóliát.
Most egy kicsit félre tettem, aztán ha meg jön a kedvem megint, akkor majd folytatom és össze hozom a hibás részt is normálisan.Ez a számlája a GPS aktív antennának, de sajnos a csatlakozója egy klasszikus nagy méretű csatlakozóra megy csak rá, ami feszültséget is ki küld rá. Ez az amit külön meg kell építeni néhány alkatrészből, különben nem működik.
[- Ez az az antenna, csak majd össze kel hozni a telefonnal. -]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GIGABYTE GTX 1080 Ti 11GB GDDR5X AORUS Eladó!
- Precision 3561 27% 15.6" FHD IPS i7-11850H T600 32GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- 2023 Apple iMac 24 Blue! 16GB / M3 CPU / 512GB SSD!
- Intel ARC B580, 2 év gyári garancia!
- X1 Carbon 9th 14" FHD+ IPS érintő i7-1185G7 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 14 5G
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest