- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S24 FE - később
Új hozzászólás Aktív témák
-
Őrmi
csendes tag
Milyen bluethoot GPS vevőt ajánlotok?
-
LámaZ
addikt
válasz
aytukabozs #394 üzenetére
Mivel a Lenovo K910-es telefonomban Snapdragon cpu van, azt hittem a Lenovo a Qualcomm procikat használja a termékeiben. E telefon gps-ével amúgy nagyon meg vagyok elégedve, épp ezért vettem, persze vannak egyéb hibái, hátrányai.
-
nemgyujto
csendes tag
Nekem ez van, már mindent kipróbáltam, amit a topik nyitása óta írtatok! (Képernyőképet is tennék fel, de most lát, hogy nem tudom, hogy hogy kell!)
-
dioka7
senior tag
Szia!
Nem igazán értek a ketyere buherálásához, de hasonlóan hozzád, én egy newman K18al szívtam be ugyanígy. Engem is elcsábított az erős vas, és én is kínlódtam vele, amit egyszerű földi halandóként tudtam, megtettem, aztán a vége az lett, hogy eladtam és vettem egy sanpdragon procis készüléket, ami nagyjából 15 mp alatt bármikor, bárhol jelet talál, ha esik, ha fúj. Ennek ellenére kitartást és sok sikert kívánok a hack-eléshez!!!
-
Őrmi
csendes tag
Sziasztok
Vásároltam egy Lenovo készüléket. MTK6592 prociva és a GPS-sel nem tudok mit csinálni.
Probáltam a MT44 GPS APP és a MTK Engineer Mode programot.
A MTK SEttings-ben Az EPO-nál nem tölt le semmilyen adatot, elkezdődik a letötés (start), de a Progress=0 mind az öt alkalommal. Probáltam az EPO (IDLE)-t is és a Stress Test is, a szabadban, Wifi-vel és mobil nettel egyaránt.
Ezen a programon belül a GPS-nél a GPS(OFF) -ra kattintva a GPS (ON)10-12 perc után a GPS teszt program ennyit lát a bekapcsolt WIFI mellett az erkélyen.
A készüléket 24 én kaptam meg. azóta küzdök vele.
A http://logicit.hu/MTK-GPS-finomhangolas már próbáltam.Tudnátok valami ötletet adni, hogy örömöm is legyen a készülékben?
-
ksanc
őstag
Na az a lényeg
KGabor72: Szia, üdv itt!
Alapban olyan nincs, hogy GPS bekapcsoló ikon. Felül a lehúzható státuszsorban lehet bekapcsolni a wifi, mobilnet és egyebek mellett. Erre gondoltál? Ott ott kell lennie. Ha éppen töküres az egész akkor a jobb felső sarokban lévő kis ikonra bökve jönnek elő.Vagy a Beállítások menüben tudod bekapcsolni ugye. Illetve a GPS-t használó alkalmazásokon keresztül is.
-
KGabor72
újonc
Sziasztok!
Most járok itt először és a segítségeteket szeretném kérni.
Vettem egy telót, Android 4.4 MIJUE M680. Már ott kezdődik a probléma hogy nem tudom bekapcsolni a gps-t a készüléken mert nem hozza fel a bekapcsoló ikont.Mi lehet a probléma?
Köszi! -
ksanc
őstag
Helló!
A GPS soha nincs elcsúszva, a futó programban illetve magában a rendszerben az időzóna van rosszul beállítva.
Az, hogy valamilyen android alapú rendszer fut rajta, az egy dolog. A kütyü leírásában meg kell nézni, hogyan lehet az időzónát beállítani.
Nekem csak ez jut az eszembe. -
ystuc
tag
Sziasztok!
Nem vagyok elég bátor, hogy belepiszkáljak az Androidba. Keresek valakit, aki segítene, lehetőleg Budapesten.
A GPS valamiért 6 órával el van csúszva. Hogyan lehetne ezt helyrerakni? Ami picit bonyolítja a dolgot, hogy nem telefonról, vagy táblagépről van szó, hanem egy autóba szerelt multimédiás eszközről.
Ja, és Android 4.2.2 van rajta, ha ez fontos.Ha lépésről lépésre leírja nekem valaki, hogy pontosan mit csináljak, úgy is jó lehet, de elszúrni semmiképpen nem akarom. Köszönöm!
-
dioka7
senior tag
Szia!
Huh, azt majd csak holnap tudom megnézetni, mert a tel. napközben kiment németbe. Azt tudom, hogy mobilnet nem volt mikor néztük, de wifin keresztül viszont volt net. Azt is tudom, hogy a szürke csíkból 6db volt szinte egyből (ha jól tudom az az agps-t jelöli), majd később a GPS test talált is jelet, és ekkor már a waze is, viszont ezután bementünk a házba rámásoltuk az IGO-t, majd újra ki, és ismét nem volt jel. Ekkor kb 3-4 percet vártunk, 2 db műholdat látott szinte azonnal, de nem is lett több. Sajnos az új tulajnak mennie kellett, így nem volt több idő hogy kínlódjunk vele. Elvileg 1-2 napon belül beszélek vele és akkor mondom neki hogy majd nézzen rá. -
ksanc
őstag
Üdv!
Internet hozzáféréssel is nézted? Ilyen akkor van, ha az agps beállítások nem jók és a gps-nek magának kell megtalálni a jeleket. Ez akár 10-15 perc is lehet gyári reset után agps nélkül..
Meg kellene nézni a GPS Test progival, hogy kap-e egyáltalán agps infókat. Az In View alatt mutatja. Ha az nulla, akkor nem működik az AGPS. -
dioka7
senior tag
GPS szakértők!
Egy gyors kérdésem lenne: van egy Newman N2 a családban (korábban az enyém volt:samsung proci, jó GPS) a kérdés/gond vele az, hogy most más használóhoz került és eddig kb. 30-40 mp alatt jelet talált (hidegen), most viszont kb. 8-10 perc szabad ég alatti várakozás után sem lett meg a jel. Igaz, közben volt egy gyári beáll. visszaállítása, de mikor én használtam sem állítgattam el semmit és ment gond nélkül, lehet h csak első alkalommal sokat kell várni aztán már újra a régi formáját nyújtja?? -
Tigyster
csendes tag
Eredetileg nem volt gps.conf, valahol azt írta a MobileUncle. Próbáltam törölni a létrehozott fájlt, de nem hajlandó sehogy a telefon. A gps vevő nem egy erőgép valszeg, de gps fix progival sikerült beállítani a helyet, utána hajlandó volt a Waze is navigálni vele, de állandóan ugrált, szomszád utcákba áttett, meg a háztömb belsejében haladtam. Átállítás gyanánt leginkább a gps.conf-ot piszkáltam, és beállítottam az EPO-t. Az nem volt engedélyezve.
-
ksanc
őstag
válasz
Tigyster #370 üzenetére
Csak hogy tisztázzuk: ez nem az Uncle része, hanem a teló Engineer Mode-ja, MobileUncle nélkül is előhívható.
Először is azt kéne tudni hogy volt-e eredetileg is gps.conf a telón, mert ha nem, akkor nem is kell.
A holdak amiket látsz, az AGPS adatai, az oszlopok pedig a gps vevő által vett jelek. Ha meg sem moccan, akkor vagy gáz a saját vevője, vagy esetleg rossz a dátum/időzóna beállítás.
Miket módosítottál? -
Tigyster
csendes tag
Ma én is elkezdtem buherálni a telóm. Eleinte az volt, hogy talált műholdakat, de sosem fixált be. Aztán átírtam a gps.conf-ot, akkor az uncle talált, és fixált, de semmi más. Aztán addig piszkáltam a config-fájlt, hogy már nekem is azt csinálja, hogy egyik műhold jele sem mozdul el 0-ról. Vagyis uncle látja elvileg a holdakat, de mindegyik 0 jelet mutat. Valami tuti tipp van rá, hogy mit kéne beállítani? Amúgy egy Doogee DG150 a teló. Külső bluetooth gps-ről használom, de jó lenne, ha feléledne a sajátja is.
-
ksanc
őstag
Szia!
Ha ráérsz majd egy kicsit és beleolvasol a topikba, akkor megtalálod a választ
Röviden: az in View mutatja, hány műhold elérhető abban a pillanatban ott ahol vagy, ez az AGPS működését mutatja gyakorlatilag.
Az In Use pedig azokat, amiket a gps chip ténylegesen használ.
Ez a kép akkor nem a kérdéses telóról készült.
Mellesleg ezen is ezek a 20 körüli értékek max. arra jók, hogy meghatározd a pozíciódat, ha elég sokáig vagy egy helyben, akkor még elég pontosan is. De ha megmozdulsz, ilyen vétel mellett használhatatlan lesz a pozícionálás. Magyarul gyenge, mint a harmat.Ha neked csak az In View alatt van érték és egyáltalán nem jelennek meg a vételt jelző csíkok, akkor vagy nagyon gyenge a GPS vétel (külső antenna fog segíteni) vagy rosszul van beállítva a dátum/idő/időzóna.
-
sasa311
veterán
sziasztok
kollégámnak rendeltünk egy Jiayu G4-et és olyan GPS problémánk van vele, hogy kiírja a GPS teszt, hogy 14 műhold van "in view", ellenben a szokásos kis csíkok már fel sem jönnek fixálni meg végképp nem fixál pozíciót.
Valaki már tapasztalt hasonlót?
-
Trialbiker
tag
Sziasztok nokia lumia 930 at szeretnék venni és azt szeretném kérdezni hogy mennyire jó gps el van megáldva, illetve hogy gyakorlatban ha használt valaki ilyet annak mennyi idő kellett a jelhez meg mennyire volt pontos. És talán hogy mennyire bírná az akksi egy egésznapos biciklitúra rögzítését?
-
Kgb!
csendes tag
Sziasztok,
Van nekem egy csodás THL 5000 típusú telefonom. Elvileg MT6592T processzor van benne, vagyis a normál 1,7 GHz-es MT6592-es turbózott, 2 GHz-es változata.
Természetesen nekem is a GPS-szel vannak gondjaim. Rootoltam és mindeféle programot kipróbáltam, így a TTFF (Time To First Fix) értéke már elfogadhatóra csökkent. Viszont a pontossága csapnivaló. Még az M7-en is (ahol az út mindkét oldalán szántóföldek voltak, szóval árnyékolás és takarás szóba sem jöhet) megcsinálta azt, hogy "lement" az útról és attól kb. 10-50 méterre, az úttal párhuzamosan haladtam. Ezt a Google Maps is és a Waze is megtette. Majd egy idő után visszakerülök az útra és minden gond nélkül megy a navigáció tovább.Mivel ez egy rendszeresen visszatérő jelenség, felvetődött bennem a kérdés, hogy nem lehetséges-e, hogy az okozza a problémát, hogy a THL nem állított át bizonyos paramétereket a driverben. Vagyis, hogy az 1,7-es procihoz készült driver elveszti az időszinkront mivel 2 GHz-es procin fut. Aztán amikor lekéri az a-gps frissítést, akkor ismét rendbejön egy időre.
Ezt továbbgondolva; lehetséges az, hogy egy olyan telórol, ami szintén MT6592T procit használ (még nem tudom, hogy mely típusok) átrakjam a drivert meg ami még kell a telefonomra?
-
attilav2
őstag
Érdekes tapasztalatom van MT6589-es telefonom gps vevőjével. A legújabb Igo-t használva sokszor áttévedt a szomszédos utcákba a pozíció, körforgalmaknál megbolondult, mindig újratervezett, ellenben a sygic ugyanezen a telón működik normálisan. Tehát szoftveres a probléma, ha tehát nektek sem jó igo-val próbáljátok sygiccel. Valamicskét segített az igo-n hogy a sys.txt ben beállítottam az accuracy_workaround=1 és a set_messages=0 paramétereket, így már jól navigál de néha ígyis aggasztó a pozíció kitérése menet közben. Tehát feltehető hogy az igo és a mediatek nincsenek barátságban. Ezt is vegyétek számításba az mtk gps értékelésekor.
-
ksanc
őstag
válasz
Killerlaca #360 üzenetére
Üdv!
Nincs egyszerre szép és jó megoldás.
Csak külső antenna fog segíteni.
Az, hogy valamit javul, az nagyon kevés még -
Killerlaca
senior tag
Engem is érdekelne, hogy hova mit kellene ragasztani..
Alufóliát próbáltam van némi javulás jel erősségben, de szerintem ezt még lehetne fokozni.
Nekem zopo 810/hero 7500+ telefonom van.
Nekem az is segített ha csak a hátlapra ragasztottam kívülről alufóliát. -
fisticZ
csendes tag
Skacok,. Van köztetek olyan aki némi ellentételezésért egy Jiayu g4t gps hardvertuningot elvégezne ?
-
qpmex
tag
Sziasztok!
ZTE Grand X In és ZTE Skate telefonon próbálnám használni a GPS-t.
Sygic progi van feltelepítve de van hogy egyáltalán nincs jel otthon és szabadban is egyaránt és van amikor meg otthon (7 emeletes panelház) is simán fogja a jelet (ZTE Grand X In). Ennek mi az oka?
ZTE Skate-nél pedig otthon nem igazán találja meg a jelet, de ha kimegyek az utcára akkor általában azért működik.
Autóban is kipróbáltam mind2 telefont és ott Grand X In egyáltalán nem megy, Skate pedig csak akkor fogja a jelet ha lehúzom félig az ablakot és a közelében tartom a telefont.
Tudnátok segíteni hogy miért van az hogy egyszer van jel de máskor meg egyáltalán nincs. Van valami megoldás rá?
Ja és nem témába vág de azért megkérdezem hogy autóba milyen GPS-t ajánlotok ami nem túl drága és jól veszi a jelet. Extra funkciók nem kellenek, csak mondja és mutassa normálisan az utat. Ha lehet ne legyen túl halk.
Köszi!
-
ksanc
őstag
válasz
Killerlaca #355 üzenetére
Szia!
Tejesen mindegy. Az egyik esetben a teló számolja a koordinátákat a kapott adatok alapján a másikban meg készen kapod. Az egyik több procit használ (manapság nincs jelentősége szerintem) a másik pedig nagyobb adatforgalmat.
Az EPO-ról meg az "állítólagos nem tölti le" dologról: GPS "okosba" topik
Az más kérdés, hogy van-e haszna. Ha ott tovább olvasol, láthatsz mindenféle teszteket, nekem az EPO semmit sem javított.
-
Killerlaca
senior tag
Szisztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy a mobileuncletoolsban a GPS beállítások érdemes állítani?
például az A-gps-t msa vagy msb-re érdemes rakni, hogy esetleg hamarabb vagy jobban találjon jelet?
Illetve az EPO fájlt miért nem tudja letölteni?
Zopo 810-es telefonom van.Köszönöm
-
ksanc
őstag
Az enable_wiper-el (pozícionálás wifi segítségével) kapcsolatban elég nagy a tanácstalanság, én általában olyan infókat találtam, hogy ez a gps.conf-on belüli beállítás figyelmen kívül van hagyva, vagyis tökmindegy, hogy van-e és hogy ki- vagy be van kapcsolva.
A google supl szerverről való átállás viszont jó ötletnek tűnik. Nekem is nokia-n van, de most megnéztem és google-n keresztül nem kaptam agps adatokat, nokiával viszont megy szépen
-
LámaZ
addikt
válasz
Trialbiker #351 üzenetére
SUPL_HOST=supl.google.com
SUPL_PORT=7276helyett
SUPL_HOST=supl.nokia.com
SUPL_PORT=7275vagy
SUPL_HOST=supl.sonyericsson.com
SUPL_PORT=7275+
ENABLE_WIPER=1 -
ksanc
őstag
válasz
Trialbiker #351 üzenetére
A kínai időkiszolgálót érdemes átállítani magyarra:
NTP_SERVER=hu.pool.ntp.org
a többi, mint volt.
Ezeken kívül mással én nem szemetelném tele.
-
Trialbiker
tag
NTP_SERVER=cn.pool.ntp.org
XTRA_SERVER_1=http://xtra1.gpsonextra.net/xtra.bin
XTRA_SERVER_2=http://xtra2.gpsonextra.net/xtra.bin
XTRA_SERVER_3=http://xtra3.gpsonextra.net/xtra.bin
SUPL_HOST=supl.google.com
SUPL_PORT=7276Ez van a gps.conf ban. a tesztnél 9 holdat mutat de itthon próbáltam fél órája szóval szerintem megjegyezte a helyzetüket. De délelött amikor 10 km rel arrébb próbáltam 5 perc kellet neki szabad ég alatt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okos Otthon / Smart Home
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen monitort vegyek?
- Mozilla Firefox
- sziku69: Szólánc.
- Milyen NAS-t vegyek?
- További aktív témák...
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Ducky Shine 5 RGB Brown switch
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga X390 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad T495 üzleti notebook - R7 Pro 3700U 32GB RAM 512GB SSD Radeon Vega 10 W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest