- iPhone topik
- Samsung Galaxy A15 5G - válts belépőt!
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Google Pixel 6 - új rendszer új köntösben
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ano
senior tag
A HEVC vagy a gyengébb kódolás amit tud a GoPro igazából menüből állítható, hogy mi a preferált a számodra ... én Hero9-et használok és nem ütköztem még ilyen problémába, igaz én a kompatibilitás miatt a gyengébbet használom (valamiért ez alakult ki, de lehet hogy az egyik régi szoftver amit használok ezt jobban kezeli, már nem emlékszem).
Nagyobb felbontás és nagyobb képkockaszám mellett jobban terhelődik a proci, azaz jobban melegszik, de ha van némi légmozgás, akkor ez még a legnagyobb kánikulában sem szokott gond lenni, mert már elegendő hűtést biztosít a szél!
4K vs Mozi: ezen jót nevettem, hiszen pont hogy szerintem a mozik képminősége sokszor gagyibb mint az otthoni 4+ éves 4K OLED TV-m képe!!!
Rögzíthetsz FHD-ban is ha szeretnéd és lehet hogy azt fogod mondani hogy "hú ez elegendő neked", de amint egy nagyobb TV-n (50+") fogod megnézni, ott már látni fogod a "gyenge"/alacsony képminőséget ... na és nem utolsó sorban a FHD már 10+ éves technológia, azaz azóta létezik elterjedtebben, de mivel manapság mindenki 4K-ban rögzít és néz tartalmat (legalábbis TV-n szerintem 95%-a az embereknek) így ne egy ósdi formátumot válassz, pláne hogy ha szeretnéd ezeket a felvételeket visszanézni mondjuk 10 év múlva is az akkor már 16K-s (vagy nagyobb) 75+"-os TV-den (ez csak spekuláció volt, de simán elképzelhető ez a jövőkép
) ahol úgy festene a felvétel mintha most néznél egy 24+"os monitoron 320p-s tartalmat ...
Szerk.:
Ja és a "hátránya" a nagyobb felbontásnak és a nagyobb FPS-nek: a szép élményért mindenképpen high bitráta, aminek nagyobb adatfolyam az igénye azaz elég gyors kártya kell hozzá és nagyobb tárhelyigény, azaz nagyobb SD kártya: egyszerüsítve, nagyobb és gyorsabb SD kártya!
Segítés kalkulációban: én 2,7K-ban (Max Lens Mod miatt) 50 FPS-el rögzítek high bitrátával (a fájl méretét elsősorban a bitráta határozza meg), ami általában ~100Mbit/sec, így ezzel a beállíással egy 256GB-os kártyára kb 4,5 óra anyag fér. -
-
Ano
senior tag
Ahogy a kolléga már írta a 30 FPS kevés lesz. A 60 FPS-hez meg mindenképpen a high bitrátát aktiváld majd, illetve ha szép és élménydús képet akarsz akkor a 2,7K a minimum felbontás amit javasolnék vagy ha nem gond akkor a 4K-t ... a fáj méretét úgyis a bitráta határozza meg elsősorban. Az SD kártya meg mindenképpen olyan legyen ami kényelmesen tudja majd fogadni a high bitráta sebességű adatot!
A passthrough door meg csak a cseppállóságot tartja meg valamennyire (erről külön tesztet még nem láttam), szóval a nagy menetszélben és jelentősebb esőben már nem biztos hogy működőképes tud maradni szóval arra majd figyelj azért -
30 fps kevés lesz. Nekem a drónon a Hero7-es 4k 25fps-ben laggolva veszi fel a sűrű részleteket (pl. learatott búzatábla) már közepes sebességnél is, ha talajközelben repülök, ahol gyorsan suhan a táj alatta. Kocsinál ugyanez lesz sztem, bár ott messzebb vannak a tereptárgyak, de nagyobb a sebesség is, mint a dróné. Az max. 54kmh-t tud.
-
Ano
senior tag
8-10 óra felvétel több problémát is felvet ...
- 1080p 60fps-el szerintem 512GB-os kártya fog kelleni hozzá minimum!
- 1 aksi általában a Hero9 -11-ig kb 1,5 órát bír, így sűrűn kell cserélni és a legnagyobb baj hogy nem fogod látni mikor kapcsol ki a kamera, mert ha kint lesz az autón te meg bent, ugye nem hallani a csipogásokat amikor kikapcsol a kamera
- melegedni fog, de a menetszél ezt elvileg megoldja
- ha hangot is akarsz, akkor az kb felejtős mert a menetszélzaj miatt kb semmi nem fog hallatszódni rajtaÉn inkább ajánlanék timelpse-et ahogy már fentebb a kolléga már linkelt egy példát, így sok mindent kiküszöbölhetsz ha pl bent fogod elhelyezni a kamerát az autóban
- nem fog melegedni, mert a timelapse az nem dolgoztatja annyira a procit
- nem kell szenvedned a menetszél miatt (úgyse lesz hang felvéve)
- kisebb SD kártya is elegendő lehet
- menet közben töltheted az aksit, így az aksi csere probléma is megoldottnak tekinthető
+ pont hogy bármi normális (aksi,tárhely, melegedés) okból leáll a felvétel, akkor hallani fogod a csipogást. -
Gaborkik
tag
Én mondjuk belülről szoktam kamerázni. De a Gopro eredeti tappancsa és gooseneck rögzítéssel is ezt hozta a Hero8 stabilizátora:
https://youtu.be/IYe50xzl5V0
Ennyi időhöz már powerbankra kell kötni, amihez a Passthrough Door hasznos kiegészítő.
Illetve ehhez a stílushoz jó a GoProTimewarp módja, normál felvételben nagyon sok helyet fog foglalni és 6-8 óra nyers anyagot feldolgozni kemény meló. -
A mikrofonnal nem tudsz felvenni a szélzaj miatt. Vannak szivacstokok, de az nem erre a tempóra van kitalálva. Talán egy külső mikrofon, de akkor bukod a víz- és porállóságot, mert be kell dugni a kamerába, le kell venni hozzá az USB fedelet. Ilyen célra sztem tedd ütésálló tokba a kamerát, akkor a belső mikrofonjával sem lesz akkora a szélzaj, de sztem sokat akkor sem lehet majd hallani a motorhangból, ki kell próbálni. A motorosok biztos tudnak tanácsokkal segíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest