-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
winbox
senior tag
válasz
<Adamsky> #3170 üzenetére
Előre is bocsi, ha hosszú lesz.
-Kamera
Beltéri fotók hulladék S23U és S24+-al is. Belenagyítva egyszerűen zajos az egész kép. Kültéren jókat lehet velük lőni, ott egy szinten vannak, tájképek is szuperek. Illetve 2 kisgyerekem van. Mindig mozgásban és ezzel nem tud mit csinálni a Samsung. Bemosódva az összes kép, ami mozgás volt és itt ne hatalmas megmozdulásra, futásra gondolj, már ha egy minimálisat megmozdult vége is volt a képnek. Egy vicc, főleg, hogy szoftveresen megoldható lenne, de le se sz*rja a Samsung, láttam S24U topikban képeket, ott is ez a helyzet, de már jó néhány széria óta. Nem tudja jól beállítani a záridőt és ilyen gyorsan a pillanatot megörökíteni lehetetlen vele én meg nem fogok a pro módba belépkedni és manuálisan tesztelgetni most mit állítsak be rá, hogy jó legyen. Point n shoot, android fronton még mindig Pixel a legjobb.-Bár a OneUI-val az égvilágon semmi gondom sem volt, nagyon sok dolgot be lehet állítani benne, testreszabni, nekem minden alap volt, nem piszkáltam semmit. És talán emiatt a testreszabhatóság miatt annyi minden van benne gyárilag, hogy ezért voltak nálam is mikrolagok, meg volt egy-két komolyabb lagg is. Kiváncsi leszek mikor szedik szét a OneUI-t S és az összes többi szériára, mert ugyanaz van bennük és ha az S széria ilyen nem tudom milyen lehet alsóbb kategórián. Nekem pont a letisztult Pixel féle android kell.
-Google segéd. Itthon van egy csomó okoseszköz amit hanggal is vezérlek, az Ok google, hey google parancs randomra van elindult a segéd vagy nem. Pixelen tökéletes
-Max fényerő. Sokkal jobb a 8 Pro, nekem vissza se szokta venni. Papíron erősebb a 24+, de kb 10mp után vissza is veszi kb láthatatlan szintre. Pixel nem is szokott nálam melegedni, ez a tensor g3 tényleg nagyon jó lett már.
-NFC-s fizetés párszor megviccelt S24+, ezt már más fórumokon is láttam, úgy, hogy vehettem elő a kártyát. Persze ez se first world problem, de mikor áll mögötted a sor meg sietnél is nem kellemes.
-Mindkettő Samu jobb volt akksiban, de a 8 Pro is simán bírja nekem a napot, este meg megy lassú töltésre, így teljesen mindegy számomra, a 7-es széria után az akksiidő és a modem is sokkal jobb lett. Hiába exynos az alap, soha nem volt itt 8 Pro-n hívás gondom. Játszani nem játszok, ez mindegy nekem. Nap végén samuk 40 körül, Pixel 20-25%. Samuk is ugyanúgy mentek estére mert a kövi napnak ennyivel már amúgysem vágtam volna neki...
-Exynos 2400 tényleg nagyon oda lett most téve, igaz, hogy gyengébb megint a snapinál, de már nincs annyival lemaradva. 23-as szériához képest erősebb, a gpu is brutál lett, de ugye megint többet eszik, ezért kellett az akksit növelni meg jobb kijelzőt beletenni, hogy tudja hozni a tavalyi üzemidő szintet.
Egyébként ha már a képek jók lettek volna, szerintem maradt volna az S24+, mert amúgy nagyon jó kis telefon.
Ami hiányzik:
-Ugyanakkora kijelző mellett sokkal nagyon a 8 Pro, de ez van, majd visszaszokok.
-Rutinok. Ez nyugodtan lehetne integrálni a gyári androidba is, rengeteg dolgot lehet vele automatizálni, nagyon jó dolog.
-Nappaliban Samsung TV van így nem tudom tükrözni, a hálóban a tv-re van kötve egy Chromecast with Google TV, oda tudja csak a Pixel, de ez sem vészes.
-Ha nagyon kellett a gyorstöltés a Samu 45W-ja valamivel gyorsabb volt, a 45W-os PD töltőt meg is tartottam, de a 8 Pro 30-a is vállalható, 50% felett meg már nem is nyomja meg annyira egyik sem, tényleg ritkán kell gyorsan, este lassú szinte mindig.
S24+: 0-50% 20p | 0-100% 1ó 4p
8 Pro: 0-50% 30p | 0-100% 1ó 24pHirtelen ennyi jutott eszembe, biztos van még csomó minden.
Én is néztem nagyon a 9 Pro-t, még mielőtt megvettem volna a 8 Prot, mert az a méret egy álom lenne a kamerákkal, nagyon bejön az idei design, az XL-t is bevállalnám, de ennyi volt most a keret, így meg már később sem fogok már a 9-es szériára lépni, nem érné meg innen, nagyon kíváncsi leszek a 10-es szériára, ha tényleg TSMC lesz.
-
-
winbox
senior tag
válasz
<Adamsky> #3168 üzenetére
Jogos amit írsz, mert simán rakhattak volna bele UFS4.0-át a 3.1 helyett, de valószínűleg sz*rnak bele, ahogy teszik azt sok mindennel. De mégis Pixel
Te lehet méggyorsabban akarsz rá másolni és leszedni róla több GB-nyi fájlt, illetve lehet még kicsit pörgősebb a rendszer. Neked ez a fontos. Meg gyúrhattak volna jobban a hardverre, stb. A vásárlók nagyon sok %-a azt sem tudja mik ezek, csak használja, ahogy az Apple is csinálja, viszont használatra továbbra is nagyon jó. Tudom szakmai fórum, azért mi képben vagyunk, de én erre csak azt tudom mondani, hogy én sem gsmarena specifikációk miatt jöttem vissza 8 Pro-ra, akár S23U után vagy S24+ után, hanem mert úgy működik a telefon, ahogy az ember elvárja, számomra ez most a tökéleteshez legközelebbi telefon. Párszor már elváltottam a Pixeltől pár generációnként, de valahogy mindig visszatérek és ez nem lehet véletlen.
De valamiben mindig lehetne fejlődni, mind szoftver mind hardver fronton, az én 8 Pro-m sem tökéletes. Pl örülnék sima képernyőtükrözésnek tv-re, ne csak chromecast legyen vagy akár a rutinoknak OneUI-ből meg van még sok dolog. S24+ mindenben jobb papíron, mégsem volt olyan fluid használni a mindennapokban, S23U ugyanez és a fotókról nem is beszéltem, ami ugyancsak nagyon fontos nekem 2 gyerkőc miatt. Mindenkinek más a fontos.
-
morfondőr
addikt
válasz
<Adamsky> #3133 üzenetére
Így már világos, köszönöm! De azért oda írhatta volna a Gemini azután, hogy szépen elmagyarázza nekem hogyan kell ébresztőt beállítani, hogy egyébként választhatok egy támogatott nyelvet és akkor működni fog a utasítgatás. Mert az egyszeri júzer csak azt látja a tv-ben, hogy milyen szépen osztja a feladatokat az AI-nek a bácsi, az meg több-kevesebb sikerrel végrehajtja!
-
válasz
<Adamsky> #3120 üzenetére
és ghiottone és tomboy0013:
A specifikációk csak egy dolog, azon felül lehet rengeteg számmal kevésbé kifejezhető dolog, és én erre lettem volna kíváncsi tőletek.
Fénykép fontos lenne, de nem hiszem, hogy a 8a nem lenne ebben számomra elég jó.
A kijelző körüli keret vastagságáról láttam panaszokat 8a esetén.
A 9 kicsit szögletesebb formája (főleg a kamera sziget környékén) jobban bejön.
Feltételezem hosszabb támogatás, több benchmark pont az újabb procinak köszönhetően, picit jobb kamera
8 vs 12 ram, picit nagyobb akku, picit gyorsabb töltés, üveg nem műanyag hátlap,Összehasonlításképp, pl hogy kamerában mit kéne felülmúlni:
P30 Pro-ról jövök, elkezdett elromlani, mikrofon, dual sim, érintésérzékelő, jelenleg egy Xiaomi Redmi Note 10 Pro-ra felhekkelt Custom PixelOS rommal élek együtt meg az iszonyatosan beégett kijelzővel. -
válasz
<Adamsky> #3099 üzenetére
Az olvasáson túl jutva, a szöveget és a képet is értelmezni kell.
A #3059 hozzászólásba ágyazott képen, egyértelműen látszik. Nincs BT hangeszköz csatlakoztatva a telefonhoz.Azokat látod, amelyeket támogat a telefon.
Az alsó megjegyzésből derül ki. Ha csatlakoztatva hangeszköz, akkor látod az össze elérhető codecet. Magyarul a telefon és pl. fülhallgató
összes codecét. Kiválasztani viszont csak azokat lehet, amelyik mind a két eszközben támogatott.Linkelnék ilyet de. Nincs olyan BT fül- és fejhallgatóm, aminek a Pixel telefonban hiányozna a codec támogatása.
Szóval megnyugodhatsz.
A képen látható codec halmazt támogatja a telefon. -
válasz
<Adamsky> #3061 üzenetére
" bt. codec támogatás impozáns, bár a képernyő alján lévő szöveg alapján simán lehet, hogy csak SBC-t tud "
Abban az esetben, ha a lejátszó eszköz csak SBC-t támogat, akkor igazad van.
Ha több közös codec van, akkor a tartalom forrás formátuma határozza meg választást.
Az Amazon Music Unlimited esetében az AAC a közös pont. Más szolgáltatónál az Opus. -
K82
őstag
válasz
A P7-nél ugyanez a kodek lista, tudja őket a telefon. A listában úgy változik az aktív kodek elérhetőség ahogy a cstlakoztatott használja őket: az "öreg" Sennheiser CX 6.00 aptX HD, a Sony XM5 LDAC, Creative Aurvana Ace 2 aptX, Bose QC Ultra AAC. Az utolsó kettő tudna jobbat is a Snapdragon Sound miatt, de az érthető okokból itt nem pálya.
L4D1K: ha a Pro modell az érdekes, Best Buy-ban is csak kiállítva van. GStore, Amazon, Best Buy mind majd szeptember 4-től szállít.
-
tom120514
őstag
-
válasz
Szerintem azért van ki szürkítve, mert nem csatlakoztattam semmit hozzá, bár nem tudom pontosan.
Rendben van jelzem a hívás rögzítést, ha netán találkozom vele.
Azért nem akarom a Novát használni, mert akkor mindegy lett volna, ha marad az S24U vagy bármelyik más hiszen ugyan olyan lesz és elveszi a "pixel" élményt legalábbis én így éreztem ezért is ment vissza. Az ikon csak kérdés volt, mert Samsungnál sokat cserélgettem mivel onnan jövök droid terén ahhoz tudok hasonlítani.
Ki lehet kapcsolni a koppinítás és a felemelés funkciót is ahogy az AOD is.
Igen eléggé vicces, hogy a csúcs modelljükbe is csak ez van, de igazából eddig még nem tűnt fel, hogy bármilyen téren lassú lenne.
Telekomnál vagyok és a VoLTE aktív igen.
#3062 Face unlockba annyira nem bízok csak az Apple terén szóval én csak az ujjlenyomatos verziót használom, de nem volt eddig gond a pár óra alatt..
#3063 Samsung esetén valóban így van.
-
válasz
<Adamsky> #3057 üzenetére
Alzán rendeltem elő és át is tudtam venni már tegnap.
Kérdéseidre a válaszaim:
-Codekek a következők:
-Telefon beszélgetést nem tudom, hogy fel lehet e venni és ha igen akkor hogyan idáig meg nem jutottam el.
-Novat próbáltam és minden működött viszont úgy elvesztette a lényeget a dolog, hogy stock legyen így vissza is álltam hamar rá.
-Ha az AOD aktív egyből fel tudod oldani, ha ki van kapcsolva viszont vagy rá koppintasz egyet vagy pedig megemeled a telefont, hogy be kapcsoljon a képernyő aztán már fel is tudod oldani.
-Úgy tudom mindegyik Pro modell 3.1.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 11
- Elektromos cigaretta 🔞
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NBA és kosárlabda topic
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hosszabb bemutatót kapott a Borderlands 4
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Windows Insider Program
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- BONTATLAN Új Iphone 15 PRO MAX 256-512GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Apple iPhone 16 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- DELL T40 EMC Szerver
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest