Hirdetés
- Elképesztő robotok, kutyatelefon, Waymo, kártya méretű tracker... CES
- Turbo fokozatra kapcsolt a OnePlus
- Crackberry Kevin telefonja, óriási Dreame stand autóval a közepén - CES
- Áprilisban már szaggathatja a kínai aszfaltot a Xiaomi SU7 új verziója
- CES 2026: Új összehajtható 3 az 1-ben töltő az Ankertől
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Azonnali mobilos kérdések órája
- One mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
kátú
őstag
Valaki tudja, hogyan tudok lámpa csoportot létre hozni adott szóban belül?
-
beers
addikt
Sziasztok!
Van akinek sikerült Google Home alá betenni a Tuya Smart vagy a Smart Life fiókot?
-
z67
őstag
A rutin megmarad, de a telefonról eltűnik. Igen nehéz hozzáférni, a keresőbe kell beírni hogy routines, vagy routines settings. Rohadt bosszantó ez a tetű gugli, ki nem szolgálnak, minden tekintetben másodrendűként kezelik Magyarországot. De ha egyszer jót nem tudnak tenni, akkor rosszat miért tesznek vajon. A Pay-jel is csak a szívás volt eleinte.
-
Tomy27
tag
-
Tomy27
tag
Üdv!
Az érdekelne, hogy az normális dolog hogy a Home applikáción belül alap esetben nem elérhető pl a Rutinok rész, meg a zene beállításnál se a YouTube Music, sem a Spotify?
De ha átállítom pl English - US nyelvre a telefont, akkor megjelenik minden.Próbáltam
úgy is hogy angolra átállítva telepítettem fel a Home App- ot, jó is volt minden, de
amint átállítottam a telefon nyelvet magyarra, az említett opciók megint eltűnnek.
Egyébként Nest Mini- t használnék, Xiaomi A2 Lite telefonnal, Android 10- el.
Van erre megoldás egyáltalán, vagy felejtős?
-
Zsolti8508
újonc
Sziasztok,
használ valaki woox R4294 IR remote controlt google home alatt hangutasítással? Lenne pár kérdésem. köszönöm
-
Dawe24
tag
Sikerült!
Resetelni kellett. Mikrofon kikapcs a Nest mini eszközön, majd közepét addig nyomni, míg nem pittyeg, ekkor reseteli magát a drága Google Nest.
Ezután simán sikerült párosítani is!
A routeren nem állítottam semmit, elég volt a kütyüt resetelni.
Mindenesetre köszi a tippet Joocek! -
Dawe24
tag
Sziasztok. Tegnap új routert állítottam be, de az okos eszközök közül egyedül a Nest mini, ami nem akar csatlakozni.. Látja a Google home, párosítás után a wifi csatlakozás után dobja az üzenetet, hogy nem sikerült kommunikálni a Nest minivel. Másik teloval is próbáltam, 2,4 és 5 Ghz-n is. Hogyan lehetne resetelni a kütyüt?
-
modd3r
őstag
Sziasztok. Vettem egy Google home mini-t, ami működik, de elég gyakran ujraindul a szerkezet. Sima 2.4 GHz-es Wifire van csatlakoztatazva. Gyári visszaallitas már volt. Mi lehet a gond?
-
Kroni1
veterán
Sajnos a Google Assist csak angolul tud, és ugy is eléggé sokszor félreérti amit mondok. A chromecast is ugyanaz lesz mint a Mi Box, ugyanúgy azt is angolra kell állítani, hogy tudja kezelni a hangutasításaidat. Nekem amugy mi Box-on és tévén is megy, nincs vele komoly gond, de nem sokat használom. Filmezés közben a google home nehezen hallja meg ha mondanék valamit, a távirányító Assistant gombját megnyomva már jobb a helyzet, de ha már ott a távirányító akkor gyorsabb azon megcsinálni amit kell mint egyezkedni a google-el hogy aztán vagy megcsinálja amit kell vagy nem..
-
VIBO
őstag
Sziasztok
Most ismerkedek a rendszerrel. Eddig van 2 okos izzó (Tapo), egy gh mini, meg egy nest audio.
Próbáltam a xiaomi mi tv box-ot, de nem tudtam normálisan felsetupolni. Nem ment a hangvezérlés, stb. El is adtam. Sztem veszek egy chromecastot. Gondolom azzal sokkal egyszerűbb az élet. Tv is okos valamennyire. Inkább a hangvezérlés miatt akarom.
Más: Nektek mik a kedvenc featureötök, kiegészítőitek, parancsaitok? Hogy állítotok be rutinokat?
-
Maximusz
aktív tag
Kedves Suineg!
láttam a google home-os csoportban, hogy neked sikerült az LG tévédet beállítani a google home alkalmazáshoz? - már 3 hete szendedek itthon, de nem megy. Átállítottam a régiót, a TV nyelvezetét UK angolra, de így sem megy ...- szeretnélek megkérni, hogy meséld el nekem, TE hogyan csináltad? - a TV-m LG 55UN8100 - előre is köszönöm!
-
Zsolti8508
újonc
Olyan kérdésem lenne. Adott egy Google Home nest mini. Egy Philips nem okos tv egy Google Chrome cast 3-al "okosítva". A Nest hangvezérléssel kezeli, youtube, spotify, tükrözés minden megy. Bekapcs, kikapcs hangvezérléssel.
De ugye mivel gyárilag nem okos, a TV részét nem tudom hangvezérelni (source bemenet választás, tv hangerő , csatornaváltás stb).
Egy gyárilag smart / androidos TV-n ez megy hangutasítással? Vagy Google home nestről átlőtt youtubról pl tv bemenet nézésre és fordítva váltás? Vagy ha kérem a nestet hogy mutasson pl valami címet a térképen, most hivatkozik hogy nincs amin megjelenítse (mert buta Tv "okosítva" nem kezeli) -> de a smart/android TV behozná?
Ezer köszönet
-
Kroni1
veterán
válasz
Zsolti8508
üzenetére
-
Gigabyga
aktív tag
Sziasztok!
Az elmúlt 1 évben, bevásároltam..
google home,hub,2mini, 4db sonoff okos kapcsoló,sok-sok hálozati csati, vtac smart lámpák, okos led vezérlő.
Szeretnék venni egy Wifi hubot hozzá, mert most jelenleg egy külön routeren van az összes, de kezd zavaros lenni a dolog.
Használ valaki valamilyen hubot? Melyik ajánlanátok? Minden megoldást meghallgatok.
Köszi előre is. -
Kroni1
veterán
-
Kroni1
veterán
válasz
Zsolti8508
üzenetére
Azt nem tudod véletlenül, hogy a kamerák csak a bennük lévő SD kártyára képesek menteni, vagy esetleg beállítható, hogy moondjuk hálózaton keresztül FTP-n másoljon az otthoni szervergépemre?!?!
-
Kroni1
veterán
válasz
OmniaI900
üzenetére
Ez talán engem is érdekelne..
Más: Elegem lett a Paradox riasztó rendszerből, vettem hozzá IP modult, ami nem linkelhető a google home rendszerbe, nagyon fapados az app, sok késéssel jelzi push értesítésben, hogyha riasztás van, de mégnagyobb bajom vele, hogy ehhez a nem túl profi netes apphoz még elő is kell fizetni, évi közel 5000Ft-ért, amit rohadtul soknak érzek.. Persze ha lenne több paradox kamerám meg mittudomén lehet megéri..
Elkezdtem gondolkodni, hogy előbb utóbb az egészet kidobom a francba és ha lesz pénzem egy valami másik rendszert csinálnék. Van aki google-el összepárosítható riasztórendszert használ? -
OmniaI900
tag
Sziasztok Lett már valami alternatíva, a kaputelefonra ? A Gyári nagyon drága Szerintem 150 ezret nemigen ér meg..
-
Neck
veterán
Köszönöm a tippet. Megnéztem, de igazából ő is a "harmadik fél" kategóriába esik az app miatt, app nélkül úgy látom nem üzemel.
Szerintem elmegyek abba az irányba, hogy veszek egy Philips Hue vagy Ikea TRÅDFRI bridge-et, és Zigbee-vel kapcsolgatom az izzókat, az a legbiztonságosabb módja. -
Neck
veterán
Sziasztok, adott egy "okosotthon-kezdemény", ami egy (a kisbabánkat éber szemmel figyelő) Google Nest Cam, egy Google Home Hub-ból, valamint egy Chromecast TV-ből áll.

Ezt szeretnénk néhány smart konnektorral bővíteni, természetesen megtartva a Google Assistant vezérelhetőséget. Elhűlve tapasztalom, hogy minden "okoskonnektor" csak a saját appjával hajlandó működni, a gyártója kínai szerverére csatlakozik, és azon keresztül működik.
Ez számomra két dolog miatt no-go, mégpedig egyrészt már így is megosztom az adataimat a Google-el, de még 1 kínai cég már nem fér bele; másrészt meg ha az adott kínai dzsunka cég lehúzza a rolót, van egy csecse smart plug-om, amit csak manuálisan lehet ki-be kapcsolni.Kérdéseim a következők:
1: Létezik olyan smart plug szett, ami (a kamerához hasonlóan) Wifi-vel rögtön a Google Home (vagy Nest) rendszeremhez csatlakozik, ezekben az alkalmazásokban látszik, azzal vezérelhető, és nem kell hozzá harmadik fél?
2.a: Ha nincs ilyen, akkor mi kell ahhoz, hogy kiépítsek egy ilyen rendszert? Kell egy hub, vagy bridge, amit összekötök a Google Home-mal, és az fogja nekem lakáson belül (harmadik fél szervere nélkül) vezérelni az okoskonnektoraimat?
2.b: Ha ez az útja-módja, mit vegyek ehhez?
Van valami dedikált hub/bridge, ami tök jó erre? Vagy vegyek egy okoslámpa szettet, és használjam annak a bridge-ét? (Később amúgyis akarunk okosizzós cuccokat is)2.c: Ebben az esetben milyen okoskonnektor van erre, ami az adott hub/bridge-hez csatlakozik?
Előre is köszi, ha van erre tippje valakinek.
Ha pedig rossz topicba írtam, és van ennek másik fóruma, akkor irányítsatok át légyszi
Köszi

Neck -
nagyi2k
tag
Sziasztok.
Érzékelők - ajtó nyitás, hőmérséklet- beszerzésén gondolkodom. Jól sejtem, hogy a különböző márkák között nincs átjárás? Az adott márka hubja nem fogja kezelni a másik eszközét. Pl. Sonoff és Blitzwolf.
Ezeken kívül tudtok ajánlani más márkát?
Üdv nagyi2k -
nababika
aktív tag
Sziasztok, van valakinek elképzelés hogy miért nem tudom állítani az érzékenységet a beszédfelismerés nél? Norvégul használom de ezzel a nyelvvel ki van békülve egyelőre, szóval nem értem hogy mi baja van vele. Szürke az a menüpont.
-
coro
csendes tag
Sziasztok!
A Google segédet, ha telefon használom
spotify - ről magyar nyelvű zenéket nem tudok megnyitni angol számokat igen.
A kérdésem, hogy a Google mini megnyitja-e, ha magyar nyelvű számot akartok elindítani? -
Xiaomi Yeelight RGB Smart Bulb. Ugyanígy használom már pár éve, imitálja a napfelkeltét. A gond az, hogy itthon már nem igen kapható a hivatalos boltban, máshol még persze lehet, az enyémek is külföldről vannak. MiHome össze van fésülve a Google Home rendszerrel, így Hubról is vezérelhető hanggal és érintéssel is. Fényerő, szín, ki- és bekapcsolás az, amit használok élőszóval aktiválva, lehet mást is tudna.
-
Kroni1
veterán
Azt home megszólítása után be van állítva, hogy figyelje adok e neki újabb kérdést. Ennek az időkorlátját nem lehet vajon magasabbra venni? (Néha angolul kicsit gondolkodnom kell a következőn, és elég zavaró hogy addigra már nem figyel..)
MÁS: Kicsit off kérdés, de smarthome tulajok révén hátha van valakinek jó ötlete.. Olyan okosizzót keresek, ami reggel tud folyamatosan egyre nagyobb fényerővel világítani, ezeken a sötét reggeleken imitálva kissé a napfelkeltét. Van esetleg valakinek ilyenre ötlete?
-
PcCar
tag
Sziasztok!
Érkezett egy Nest mini 2gen a Dot 3 mellé. Majdnem mindent sikerült beállítani, jelenleg az összes világításkapcsoló ewelinkhez csatlakozik, az eszközöket ugyanarra szerettem volna átnevezni, mint alexában, ez többnyire sikerült is, viszont a "Diningroom és Kidroom" szavakat nem ismeri fel. Igaz Gyenge az Angol tudásom, próbáltam több féle képp, de semmi, a "Kidroom"-ra a Fürdüszobát(Bedroom) kapcsolja, vagy nem ismeri. Alexával nincs gond, hiba nélkül érti ezeket a szavakat is.
Nem jól csinálok valamit ? -
oszy
veterán
Megtetszett a Google Home Hub Chalk! Erre magyar nyelvet nem is lehet varázsolni? Arra gondolok, hogy pl. egy receptet magyarul jelenítsen meg ne angolul, és magyar felületeket mutasson ha arra kap utasítást.
Mert gondolom utasításokat csak angolul lehet neki adni. -
Sziasztok! Két napja nyüstölök egy Nest Hub-ot, de vannak gondjaim, segítsetek legyetek szívesek, hátha csak én vagyok a láma. Spotify-t társítottam, játszik is szépen mindent, de alapértelemezett lejátszóként nem tudom kiválasztani Home appban. Youtube Prmémium ugyanez videó fronton. Használnám azt a lehetőséget is, hogy mivel ketten vagyunk a családban, a hangunk alapján különböztessen meg bennünket a rendszer, és egy show my appointments-re például más-más naptárat nyisson meg számunkra. Az én fiókommal végig is ment a folyamat (igaz, connection error hibát dobott, de aztán mégis jó lett), a feleségemével viszont nem igazán akar, connection error, és ennyi. Mindkét tlefon magyar nyelvű, google fiók szintén hazai címre van társítva, ez a gond? Asszonyt bevettem a családi csoportba is, így sem megy. Érdekes módon, amikor az Ő beállításait végeztük, neki felkínálja a spotify-t és a youtube premiumot is, nekem pedig utólag sem lehet beállítani alapértelmezett programként.
-
Olyat nem lehet megoldani, hogy ha kirakok valamit chromecast-ra, akkor a home minin menjen a hang?
-
Norby-007
tag
Sziasztok,
A minap vásároltam egy kis tesót a már meglévő Google mini mellé. Egy Nest minire esett a választás. Be is lőtte magát a Google Home app alatt, de utána valami migrációról regél nekem, hogy addig amíg a google és a nest accountok nem migrálódnak nem tudom használni a nest-el azokat a device-okat amik az adott tulajdonoshoz tartoznak. De nem tudok semmit tenni, mert nekem nincs nest accountom, csak google van és most mindkettőhöz igyanaz az e-mail cím van megadva. MIt szeretne ez tőlem egyáltalán? MI a megoldás?
Köszi. -
Suineg
senior tag
A google play-t is támogatta korábban olvastam valahol, de azt is, hogy meg fog szűnni, ha még nem szűnt meg egyáltalán. Oda lehetett feltölteni zenét. A youtubra is lehet, de akkor meg (ha jól tudom) vagy a youtube-ot állítom be zenelejátszónak, vagy a Spotify-t (ami nekem jobb). Spotira viszont nem tudok zenét feltölteni. Akkor most???
-
Legjobb tudomásom szerint Spotify-on vagy YouTube Music-on keresztül tudsz csak zenéket lejátszatni vele.
A Google Home alkalmazásban tudsz rutinokat létrehozni. Amennyiben nem találod az alkalmazásban a rutinokat csak kérdezd meg az Asszisztenstől, hogy: "How can i setup routines?" Küldeni fog egy értesítést a telefonodra és ha rányomsz, bedob a rutinokhoz. -
Suineg
senior tag
Google Nest-et szeretném beállítani ébresztésre, egy saját (valahová feltöltött) zenét szeretnék hozzá ébresztéskor lejátszani. Hova lehet feltölteni a zenét, hogyan kell beállítani a dolgokat?
-
havri1
félisten
Színhőmérseklet más, és a beállítható fényerő is más. Az éjszakai a holdfényt imitálja, nappali a napot. Egész jól. Nem egyforma lámpáim vannak, a fényerő és testreszabhatóság elter. Amit az itthoni hivatalos boltban vettem tavaly, jobb. Ez Mi LED Light, másik yeelight ceeling LED.
-
-
vegyszer
addikt
Tedd fel az orosz mi home app segítségével magyar régióra az összes kütyüd egybe. Ha máshogy nem, egy kölcsön androidos eszközről. Én is így használom. És eme trükk után már iOS alatt is egybe marad a csapat.
Echte kínai eszköz is kezelhető vele. Bár a szenzorokat nem emeli át -
havri1
félisten
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Van Google home app, egy home mini eszköz. Egyszer már lett használva, akkor sikerült is mindent összehozni.
Most viszont nem. Az otthon létrehozása után, megjelent a Smart life (Blitzwolf) termékeim, vezérli őket szépen a google. Viszont a mi home terméket nem, nem is látja. Hol lehet párosítani a mi home appot a google appal? Sehol sem találom.
Régen ment. Lámpák, kapcsolók, kamerák, légtisztító stb..telefonon fent van, napi szinten használom, de jó lenne hanggal is a google-on keresztül.Köszi, ha valaki tudna segíteni!
-
Google Home-n keresztül (hanggal) lehet valahogy irányítani a gépen futó Chrome böngészőt? Itt főleg hangerő állítás/Youtube előző/következő/megállításra használnám.
-
-
x64
aktív tag
Sziasztok!
Arra létezik megoldás, hogy a Google Home-on elérhető eszközöket iOS “Parancsok” alól vezéreljem - pl. okosizzo, TV? -
Kroni1
veterán
Van esetleg köztünk olyan, aki androidos tévét használ beépített assistant-al?!
Ez elvileg teljes értékű assistant, tehát nemcsak a tévé vezérelhető vele de az összes egyéb google home-ba csatlakozó eszközünk is. Az lenne a kérdésem, hogy ez vajon csak bekapcsolt állapotban fogad utasítást a tévé távirányítójában lévő mikrofontól, vagy esetleg standby módban is. Ha jól tudom ilyenkor sem kapcsol ki a tévé teljesen, elvileg akár a home minivel is ébreszthető..
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Apple asztali gépek
- Végre 120 Hz-es lesz az Apple következő monitora
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Xbox Series X|S
- TCL LCD és LED TV-k
- Bittorrent topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- LEGO klub
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alphine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3024
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3849, 100% Akksi
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3139
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 500+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

google home,hub,2mini, 4db sonoff okos kapcsoló,sok-sok hálozati csati, vtac smart lámpák, okos led vezérlő.

Nálam az éjszakai mód az a "turn off the lights", vagy a "decrease lights to / by X %". Lehet, hogy nem elegáns, de megérti.
Bár fura, mert azt mondod egyszer már sikerült összehozni őket?