- iPhone topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Magisk
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
arnyekxxx
veterán
semmi pejoratív nem volt, a többiek tökéletesen összefoglalták miért kérdeztem, szóval nem ismételem meg őket.
PS.: zenei ált.isk-ba jártam, klarinéton tanultam majd játszottam a helyi fúvószenekarokban és csúnyán néztem volna a szüleimre ha 15évesen a "gitározni akarok tanulni" ra hazahoznak egy Cremona-t a Triál hangszerboltból
gyakorlatilag az összes korombeli fúvószenész valamelyik helyi rockzenekarban folytatta a zenélést szóval nem annyira egyértelmű, hogy aki tanult szolfézst az akusztikusgitárra vágyik.
-
Vegyigyümi
tag
Én egy ilyen szettel kezdtem: [Ibanez V50]
Még a tanáromnak is tetszett.
Gitár van benne, tok van benne, pánt van hozzá, pengető is van. Minden alap, de van. A hangoló egy hulladék, de azt már simán ki lehet váltani okostelóval.
Persze ha komolyan fogja gondolni, akkor majd szépen sorban mindent lecserél, de nekem nagyon bevált kezdésnek. -
Eastman
addikt
Ez a kis "savazás" meg laza duma lefordítva azt jelenti, hogy befogadtunk.
Tényleg ne haragudj érte; kb. havonta érkezik egy versenyző akinek fogalma sincs arról, hogy valójában mit szeretne - a nagyterpeszen kívül. Sokszor elindulunk a "dobgitártól" a Stratocasteren át a héthúrosig, csak legyen olcsó. Sokakban még él a tévhit, hogy minden esetben akusztikusgitárral kell kezdeni a tanulást, ezt célozta meg a kolléga.
Itt legtöbbször próbálunk a tűzifa és a használható, élményt adó hangszerek között optimális megoldást találni. Szerintem minden kérdés esszenciálisan erre irányul.
-
Goose-T
veterán
Te biztos tudod, hogy mire gondolt, de írni csak azt írtad róla, hogy gitárt szeretne. Amit utána írtál az akusztikus gitárról, az nem volt hozzá köthető egyértelműen.
Egyébként ahogy fentebb is írták, nincsenek nagy varázslatok a 30 ezres árkategóriában. Ha itthon akarsz szétnézni, akkor veszel egy nektek tetsző SX-et vagy Cortot (bár inkább csak SX, mert a legolcsóbb Cort is 30 ezer fölött van egy kicsivel). Vagy szétnézel itt, és megrendeled azt, amelyik a legtöbb csillagot kapta, vannak bundle-ök is, például ez. Ha zavarban vagy, mert nem látod az értékeléseket, akkor itt van a gitár termékoldala, itt vannak csillagok.
-
Eastman
addikt
SZERK:
A szivacstok (puhatok) legyen minimum közepesen vastag, tehát ne csak egyrétegű anyag! Képzeld, hogy egy krv-drága kínai vázát kellene elvinned benne Pestről Budára a 4-6 villamoson...
Pengetők:
Én a bal alsó, kék, Dunlop 1 mm-est szeretem, illetve neki a piros, fél mm-es változatát (.50 mm), ami nincs a képen. Teljesen másképp hangzik a gitár, amikor pengetőt cserélek. De látod, hogy van sokféle méret, alapanyagból, gyártóból is millió.
Csak kiindulópontként írom, mások mást használnak, ez abszolút ízlésbeli és kényelmi kérdés. Valahonnan el kell indulni, aztán az évek során próbálgatni, cserélgetni őket.
-
Eastman
addikt
Pengető és tok kell hozzá, szinte semmi más. A hangszerkereskedők szoktak a „naív” vásárlóknak örülni, mert rájuk lehet sózni minden kiegészítőt, DE; okostelefonra találtok jó hangolóprogramokat, amelyek a telefon mikrofonján át működnek, tehát pl. hangológépre nem kell egy fillért sem költeni.
(Évek óta a PitchLab Lite-ot használom Androidon, teljes megelégedéssel.)
Ha nem derogál, gitártokot tudsz venni használtan is, [itt nézz körül]. Így kb. látod az árakat is. A RockBag szivacsos tokjait elég jónak tartom otthoni tároláshoz, tanárhoz járkáláshoz. Arra figyelj, hogy az elektromos puha és kemény gitártok az akusztikus gitárokhoz nem használható a köztük lévő méretkülönbség miatt.
Isten pénzét is el lehet költeni erre a hobbira. Én a 30k-ből 10-et nem a tokra költenék.
Max 3-5-öt...
Pengetőből viszont több gyártótól / márkából vásárolnék különböző vastagságúakat, hiszen befolyásolják a gitárhangzást. Mondjuk 6 db-ot, vékonyabbakat, vastagabbakat (kezdésnek max. 1mm-es vastagságig) és csúszásgátlósokat is, de valóban, inkább vékonyabbakat.) Aztán a lányod majd gyakorlás közben kitapasztalja, hogy melyik számára a kényelmes. -
FockeWulf
tag
Ahogy lentebb is írták a nylonhúros is akusztikus nem csak a fémhúros. Egyik sem áll a másik felett, mindkettőnek megvannak a maga szépségei.
Próbálgatni elviheted magaddal persze, habár ha még nem nagyon gitározgatott akkor nem igazán fogja tudni hogy ez most jó-e, kényelmes-e vagy sem...mivel nincs összehasonlítási alapja. -
Nilon húros, vagy fém húrosra gondolsz? Mindkettő akusztikus, de a fémet szokták annak hívni, a nejlont klasszikusnak vagy spanyol gitárnak inkább.
Szerintem 15 évesen normál méretű hangszerrel érdemes kezdeni, ha valaki gyerek méretre szeretne rávenni felejtsétek el.
Sokan mondjuk a nagyon piciknek is normál méretű hangszert adnak a kezébe mert akkor ahhoz szokik hozzá.Én annó a Segovia-ban vettem, nagyon készségesek voltak, rengeteg hangszert ki lehetett próbálni.
Lehet érdemes lenne egy harmadik személyt beszervezni ha van aki szívesen elmegy veletek. Egy hozzáértő aki ott meg tudja nézni hangszereket és segít dönteni.
-
FockeWulf
tag
Üdv!
15 évesen bátran bepróbálkozhat egy fémhúros western gitárral. Mondjuk egy Cort AF510 megfelelő lehet (32900 Ft). Kicsit karcsúbb, könnyebben átölelhető mint egy dreadnought. Nagyon nem fog kellenei hozzá elsőre semmi, max egy tok vagy egy állvány, de akár a dobozában is tárolhatjátok egy darabig. Pengetőt vegyetek talán azt is vékonyat (0,5-0,6 mm).
Nagyjából ennyi... -
brickm
őstag
Szia, Szerintem mindenképp legyen ott, pl a nyak fogása, meg a test mérete egyáltalán nem mindegy. Jobb ha előbb kipróbálja. Bármelyik hangszerboltban kereshetsz, 30ezerért azért fogsz kapni értelmes kezdő gitárt. Ebben az árkategóriában olyan nagyon nincs mit válogatni, kb 5fő paraméterben eltérő lesz, a többinek max a színe más.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Spórolós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iPhone topik
- Elektromos cigaretta 🔞
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Energiaital topic
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged