-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
blackmacs
senior tag
válasz
Eastman #12230 üzenetére
..vagy
Na, elővettem már a kis műszert egy kicsit,gondoltam majd egy hét pihi után megjáratom az újaimat.Toltam egy kis hangerőt 3-ig mertem
majd kiszaladtam a szobából,kislányom meg verte az ajtót és kiabált hogy hangos!
Ember, mi van ebben az erőlködőben hogy így szól?
Már elgondolkozom hogy keresnem kell valami nyugodt helyet gyakorolni mert ittholról mindenkit elüldözök ekkora hangerővel -
blackmacs
senior tag
válasz
Eastman #12219 üzenetére
Nem azt írtam neki hogy kezdjen el villanyt szerelni,valószínűleg van annyi esze hogy csak úgy nem fogdossa a vezetékeket
Annyit kinéztem belőle hogy kiveszi a konnektort a dobozából és máris látni ven e földelés bekötve,aztán fogja és visszateszi,visszacsavarozza a helyére!
Nem hiszem hogy akkora nagy dolog lenne,persze ha valaki műszaki analfabéta akkor kérjen segítséget!
De amint nesa is írta az a földelt konnektor nem biztos hogy földelt!!!!!BlueEyes:ez nekem sem volt egyértelmű hogy most mikortól is zúg?
-
nesa
veterán
válasz
Eastman #12174 üzenetére
Nyilvan lustasagbol es kenyelmi szempontok miatt nemhuznak fulvedot, biztos van mindenkinek csak nemerdekli, enis lustasagbol nemszoktam.
Nemtudom igazabol nemneztem az arakat most nemtervezek gitart venni jo az ami van, epp kozben csiszolom be a bundot ami rezeg es fasza lesz.
Igazabol nemvagyok meggyozodve rola hogy les paulra a legjobb valasztas a 0,8 as keszlet , ti mit hasznaltok les paulon?
-
nesa
veterán
válasz
Eastman #12171 üzenetére
Kozelse biztos hogy bezaratna (bar elsore remisztonek tunhet) az elszivas megoldott a gepek total rendbe vannak igy az asztalos szerszamok mindig veszelyessek voltak, vannak kulonbozo torekvesek szir szar vedoburkolatra amitol a gep hasznalhatatlan lesz, oda kell figyelni nem kicsit.
Amugy nincs baj ezekkel az 50-60-70 eves gepekkel plane ami a videon is szerepel De Walt egy uj gep csak abban kulonbozik a regitol hogy 400kg van konyebb alu profilokbol van osszerakva es 10 ev utan kuka mert pontatlan lesz, a regi meg ontottvas es minimal karbantartas mellet akar 200 evig is megy mindezt pontossan es cserebe nemvaloszino hogy ejszaka elviszi valaki
dolgoztam sokat profi gepeken ujtipuson is amit a muhelybe lehetett guritani meg haburu elottivel is a regi stabilabb volt... persze a regi gepeknel nem a debreceni vasontode altal gyartott 70%ban hulladekra kell gondolni.
Nagy kulonbseg a fa csiszolopor meg PL a beton / tegla/ varosi por kozt hogy a fa nem szilikat igy kitisztul a tudobol mig a szilikat orokre ottmarad, a fa elo anyag marad mig elnem tuzeli az ember, kolonbozo faknak kulonbozo bakterium olo hatasa van ... ezzel nemazt akarom mondani hogy holnaptol csiszolj tolgyfat es annak a porat szivd
Csak gondoljunk a vagodeszkara , a felreinformalt ember persze muanyagot hasznal na az a bakterium melegagya....A Heritage olcsobb alternativaja a gibsonnak.
-
nesa
veterán
válasz
Eastman #12166 üzenetére
Nem mernek kijelenteni semmit hogy milyen fa mivel tudom hogy rengeteg fele fa van es sokfelet lehet masnak latszattni mint ami valojaban.
PRS nagyon szep gitarokat alkot, viszont amit lattam hogy ott iszonyat kapkodas van, nagyon kivan hasznalva a dolgozo, szamomra a leginkabb a Heritage tetszik ott nincs kihasznalva a szaki, a cegnel se vizfej se oltonyos rabszolga hajcsar nincs, ugye a kalamazooi volt gibson gyarban mukodnek a regi gepeken es a tulajdonosok volt gibson alkalmazottak akik aktivan reszt vesznek a termelesbe...
#12168) McCann
Olyat kell venni ami valodi borbol van.Megfelelo helyen felbevagsz egy fasza bor ovet val resznel parnazod azt szeva es alithato marad 50 ev+1 nap.
-
sajtee
őstag
válasz
Eastman #12054 üzenetére
Áá.
Lenne egy kérdésem.. Igaz, hogy a középkorban azt az ember, aki tritónuszt játszott, helyben megölték? És az, hogy a Black Sabbath első koncertjének első hangja ez volt, ahonnan többen is kirohantak?
Tényleg nagyon alvilági hangja van, nagyon tetszik
--------------
Inkább kitöröltem, amit írtam. Komoly gondokkal küzd ez az ember. Az Üzenet is nevetséges volt és a titkosügynökös is, de ez.. A Tankcsapda sátánista? Ez a zene sátánista? Vannak bajok..
[link]Süsü, akin generációk nőttek fel? Ne röhögtess..
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Eastman #12050 üzenetére
Amúgy fantasztikusan mély a nyúl ürege. És egy gyönyörű világot rejt. Mindenkinek ajánlom, hogy nézegesse a zeneelméletet, akinek csak kis kedve van hozzá, mert igen izgalmas dolgokra bukkanhat, na meg sokat segíthet a zene megértésében.
Nem kell félni, bonyolult lesz. Jobban, mint hinné bárki elsőre.És sok disznóságot rejt, ami úgy tűnik, valahol a világ szövetébe van írva. De pont ettől szép.
Szerk: ez nem igazán (csak) neked szól, hanem mindenkihez, szóval nem válasz akart lenni, sorry.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Eastman #12047 üzenetére
C D EF G A HC
♪#♪#♪♪#♪#♪#♪♪Dó-ré-mi-fá-szó-lá-ti-dó. Könnyű az élet egy ilyen egyszerű rendszerben, C a dó és dóról kezdünk szolmizálni, gyönyör, alias C-dúr hangsor.
Ha érdekel valakit egy kis mögöttes tartalmom:
Vegyük észre, hogy a mi és a fá, valamint a ti és a dó között csak félhang a távolság, míg a többi között egész hangnyi. Ez sokat fog segíteni, ha nem a C lesz a dó, vagy ha épp nem dóról kell elkezdeni szolmizálni. Persze az is igaz, hogy nem mindig dó-ré-mí-fá-szó-lá-ti-dó a szolmizációs hangok listája, viszont a végződés sokat segít. Ha azt mondom, hogy lá-ti-dó-ré-mi-fá-szi-lá, akkor azt láthatjuk, hogy szó helyett szi van. És igen, ott is egy félhang jön egész helyett. (Szorgalmi kérdés: milyen hangsorról beszélünk, ha lánál kezdünk szolmizálni?) Mindenesetre a leggyakrabban használt dúr és természetes moll skáláknál marad a standard, jól megszokott szolmizációs hangkészletünk, nem kell kilépni a komfortzónából.
Érdemes a szolmizációs hangokat is bevonni a tanulásba, sokat segíthet, világosabbá tehetik a képet.Szerk: Bocsi, Eastman, de most nem értek veled egyet. Azt mondod: "A B# az maga a C". De ha magyar nevezéktant használsz (és azt használsz), akkor nem mondhatod ezt, nem mondhatod hogy a B# az maga a C. Ha angolt használsz, akkor igen, magyarnál nem.
[ Módosította: CoolMan ]
-
sajtee
őstag
válasz
Eastman #12042 üzenetére
Igen, közben rájöttem, és tudom, hogy németben és nálunk a B=H
Akkor esetleg valami ilyesmi? B#16? De annak sincs értelme..
Közben rágugliztam, csak így volt jelölve (de elvileg H és C közt fél hang a távolság, nemde?), itt írták is, hogy hogyan lehet megszólaltatni. Én marha bezártam, mindjárt megkeresem. Valami ilyesmi
itt pl. a harmadik sor elsője mit akar jelenteni?
-
blackmacs
senior tag
válasz
Eastman #11886 üzenetére
Igen.Szép a hangja,erőteljes.
A poén hogy amit a nyáron megtanultam,kezdhetem elölről,talán két akkord maradt meg az újjaimban.Fél óránál többet nem bírnak ki az újjaim,várhatok míg megkeményednek megint.A kezem sem akar még ráállni kell a sok gyakorlás.
Az erőlködő is király az effektekből sokmindent ki lehet hozni,egész finoman lehet beállítgatni,arra nem számítottam hogy ilyen jó!És van ám hangerő! -
-
McCann
tag
válasz
Eastman #11779 üzenetére
Persze, nem kell rögtön leszpólkásztom a bótból egy gurigáért, viszont azzal egyetértek, hogy a legolcsóbb megoldás a legtöbbször még arra se jó, hogy kipróbáld a gitározás világát, mert girbegurba a nyak, a húrtávolság kábé három és fél méter, stb, stb., csalódás csalódás hátán az egész.
Pajtásom sajna pont így járt, azóta van egy gyönyörű szobadísze (mert szépnek viszont nagyon szép az a gityó) -
nesa
veterán
válasz
Eastman #11719 üzenetére
3 hur mert eredetileg cigar boxnak indult.
Most elsore E A D de ez szabadon valaszthato most A D G hurokat raktam fel, meg a hurmagassagon kell alitani kicsit.
A top azert lett ilyen mert igy adta az anyag.
Tovabbi reszletek amik nemlatszanak atmenonyakas verzio tehat a heveder tarto a nyak nemlatszo vegebe van tekerve, bundok az en Les Paulombol erkeztek , a fogolap natur de gondolkodtam pacolason is ezt barmikor 5 perc alatt megtudom ejteni.
Sajnos a sajat tervezesu Tune o matic nemtudott elkeszulni mert keptelenk voltunk a vasztott anyagot megmunkalni 316TI peddig jo cucc lett volna, igy lett egy egyszerubb verzio.
-
nap
addikt
válasz
Eastman #11710 üzenetére
Ez szerint 1975-től 8 számjegyűek a széria számok.
Les Paul Classic: This model features an ink stamped serial number with no "MADE IN USA" (just as we used on the original 1952-1960 Les Pauls). Most will be 5 to 6 digits in length, but the earliest examples feature 4 digit serial numbers. There should be a space after the 1st digit with the 4 and 5 digit serial numbers, and no space with the 6 digit numbers.
The 1st digit indicates the year of manufacture for the 4 & 5 digit serial numbers, these were used from 1989-1999. The 1st and 2nd indicate the year of manufacture for the 6 digit serial numbers which we've been using since 2000.
Examples -
9 xxx = 1989 (4 digit number beginning with "9" used only in 1989)
0 xxxx = 1990
9 xxxx = 1999
00xxxx = 2000
05xxxx = 2005Those beginning with "94":
In 1994, Gibson's Centennial year, many instruments have a serial number that begins with "94" for the year, with the remaining 6 digits indicating the ranking number. -
nesa
veterán
válasz
Eastman #11682 üzenetére
Az egeszre gondolok, engem az UTILE fara emlekeztet a topp resze meg most hirtelen megnem mondom mire, a sunbrust azert fordul at a szeleken festesbe hogy ne lasd a furner ragasztast de ezzel az osszerakassal sincs szerintem semmi gond de celszerunek tunt a gyariaknak a takargatas.
(#11684) blackmacs
Igen en is megtudnam csinalni, vagy akar te is ha rendelkezel minimalis tapasztalattal a famegmunkalas teruleten + megfelelo szerszamokkal.
Egy gitarra valo Bubinga tobb mint 20k + hardver is minimum ennyibe indul + csillio ora munka es nembiztos hogy tokeletes lesz, ez nemaz az arkategoria amit celszeru otthon hamisitani.
-
BluEyes
őstag
válasz
Eastman #11662 üzenetére
Jajjmá, a PRS úr egy kőkemény üzletember, megkapta a minimum 1000 dodó profitját azért a hangszerért, óriási ívben leszarja a termék (mert az neki egy termék, aminek az eladásából él, csak nekünk státusszimbólum meg legenda) további sorsát. Kábé annyit érez, mint az Opel főrészvényese, mikor összetört Opelt lát az út szélén: fasza mer eggyel kevesebb a kocsi az utakon, valaki holnap vesz egy újat, amin nekem profitom keletkezik.
Mondjuk ez a hamis relic miért jó valakinek, azt nem értem. Olyasmi lehet, mint az alkoholmentes sör meg a guminő. -
Szten Márs
nagyúr
válasz
Eastman #11636 üzenetére
Hasonlókat
Engem mályköl kollegára emlékeztet, aki a Földünk összes (!) gitárosának szintjét túllépte... na, mondom én.Fura dolgok vannak itt.
ON: vettem végre egy keménytokot a klasszikusomhoz. Elég pöpec kis darab (Manual Rodrigez), beépített páratartalom- és hőmérsékletmérővel. Bár most így belegondolva, lehet még ebben sem fogom merni nagyon hurcolni a gitárt tavaszig, pedig elvileg arra lenne
sajtee: A kinőtte ugyanazt jelenti - nem tud rajta tovább fejlődni, már mindent tud, ami az adott gitárból kihozható, ami rajta lejátszható, amit csak technikailag meg lehet valósítani vele. Erre a szintre nem hiszem, hogy sok élő ember eljutott már, ha egyáltalán, legyen akármilyen Epi SG, vagy akármi... az elképzelhető, hogy más hangzást szeretne, de az neccesen, hogy túllépték a saját képességei a gitárét....
-
atidzsiforc
őstag
válasz
Eastman #11624 üzenetére
En is altalaban 46-11-el, meg par honapig 59-13-al toltam e standardban. Faszan, kemenyen szolt, de a magas bundokon nagyon kellemetlen volt a hosszan tarto jatek, pedig jol belottem a hangszert, az 1.14mm-es tortex pengeto ottmaradt a 22. bundnal, ha becsusztattam a hur ala. Szolojatekhoz jobban bejon a 9-es, finomabban tudok nyujtani meg stb. De az egyik gityon most is 68-14 van.
-
Peethy
őstag
válasz
Eastman #11463 üzenetére
Végül nem vitte el az illető, szóval valószínű az enyém lesz az a darab. Ahogy látom, az csak single coilos (a humbucker az a dupla tekercs, igaz?). Boltban kipróbáltam, elsőre nem találtam hangzásban különbséget. Mi lehet a különbség?
Egyébként ha 1-2 helyen kicsit le van pattogva a festék, az mennyire gáz? Milyen az a Strat hangzás?
-
toth_janika
őstag
válasz
Eastman #11426 üzenetére
A következőképpen csináltam:
A nyakon lévő satukat levetettem. Az összes húrt meglazítottam, majd végleg letekertem. A tremolo karral felemeltem a hidat, imbuszkulccsal meglazítottam a csavarokat, majd kivettem a húrokat. Ezután az E húrról levágtam a bumszlit, felemeltem a hidat, betettem a húrt, rászorítottam a csavart. Ezután feltekertem a húrt. Ugyanezt az összes húron megcsináltam. Megfeszítettem a húrokat, visszatettem a satut. Viszont itt akadok el, mert a híd nagyon magasan áll, valamint nem tudom behangolni. Úgy próbáltam, hogy kulccsal kb-ra hangoltam, és utána a hídon lévő kis csavarokkal próbáltam finomítani. Viszont az E húrt nem tudtam felhangolni, mert nagyon feszült, valamint az e1 húr elpattant... Ezután még húrlábakat kellene állítani.... -
sajtee
őstag
válasz
Eastman #11413 üzenetére
Engem valahogy nem tud érdekelni, mennyire hangosan játszom. Ha mi hallgatjuk a szomszédtól zámbó jimmyt és nótár mary-t, akkor művelődjenek csak egy kicsit a 'Sabbath-tal...
Ráadásul, a Cry Baby-ről sem kell lemondanom.. No, nem mintha, lemondtam volna róla, még mindig jobban bejön, mint bármelyik multieffekt, nagyon tetszik.
-
-
blackmacs
senior tag
válasz
Eastman #11286 üzenetére
Valahogy nekem is olyan érzéseim vannak az LP-vel kapcsolatban mint ahogy te is írtad a blogban.Nagyon szeretem a gitárok hangját de amikor egy LP-t hallok az valami felemelő,megnyugtató érzés!
Általában melóbol hazafelé Gary Moore-t szoktam legtöbbet hallgatni főleg mikor nehéz napom volt,az le tud nyugtatni.Ezek a drágaságok
-
Peethy
őstag
válasz
Eastman #11288 üzenetére
Ha fennleszek, akkor élnék a lehetőséggel
Általában hétköznaponként vagyok fenn, hétfőtől péntekig. Jól írsz, egyébként!
Szerk: a Gulaggal én is foglalkoztam, csak most nézem a blogodban, hogy te is kutatod. A XX. század történelme (főleg az I. VH utántól) nagyon érdekel
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Eastman #11265 üzenetére
Igen, láttam, de most általánosságban kérdeztél
Emésztenem kell... meghallgatom még kétszer-háromszor és megmondomBTW, nemrég (hétfőn) voltam Snétberger koncerten... eszméletlenül jó volt... jópár "szám" csak rögtönzés volt, de iszonyat összeszedett, gyönyörű darabok voltak azok is... elképesztő... Ezzel ellőttem a hónap (ami ugye tizedikétől tizedikéig tart) utolsó koncertjegyét, de baromira megérte....
-
Szten Márs
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Autós topik
- Philips LCD és LED TV-k
- Magisk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- TCL LCD és LED TV-k
- iPad topik
- iPhone topik
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- További aktív témák...
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új, verhetetlen alaplap sok extrával!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged