- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Yettel topik
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Bemutatkozott a Fairphone 6
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mathiask
senior tag
válasz
turbobusa #11729 üzenetére
Én például úgy kezdtem hogy drágább cuccokat vettem kezdéshez is. És én nem bántam meg.
Én úgy voltam/vagyok vele hogy olyan cuccot kell venni ami tetszik, nem azt ami olcsó, nem azt amire mások azt mondják jó, nem azt amire azt mondják jó ár/érték arányú, stb.(persze ha olcsó és tetszik az nem hátrány) Mert akkor veszem szívesen a kezembe a gitárt akkor van kedv gitározni, ha valamilyen szinten kötődök is a hangszerhez. Legalábbis rám ez igaz. Más emberre lehet más. (ezt mindenki tudja magáról)
Vannak olyan ismerőseim akik velem együtt kezdtek gitározni és úgy voltak vele hogy a létező legolcsóbban vettek gitárt, mert kezdésnek jó lesz és ha majd tudnak gitározni akkor vesznek drágább cuccokat. Hát kb azóta a sarokban van a gitárjuk. Persze nem általános érvényű a dolog, csak mondom hogy ilyen is van. És lehet ha drága cuccokat vesznek akkor is ez lenne.
Egy biztos, viszonylag drága cuccokon többet lehet bukni, főleg ha újonnan veszi az ember.
De kérdés hogy mi a nagyobb bukta. Az hogy ha veszel pár 20ezressel drágább cuccot és élvezed a gitározást, vagy a veszel töredékéért cuccot és a sarokban áll és még gitározni se tanulsz meg. -
Eastman
addikt
válasz
turbobusa #11761 üzenetére
Én személy szerint egy ilyen Telecastert vennék. [képek] 60k. 40-ért meg egy kis mérges csöves kombót.
...de hallgass meg, kérdezz meg mást is!
Ha budapesti vagy, ajánlom az Eldorádó hengszerboltot a Nyugati téri Alexandra könyvpalotában. Ott egy fél napot próbálgathatod a Fendereket, Gibsonokat, Squiert, Epiphone gitárokat, Cortokat, Vintage-eket. Ha megvan a kiszemelt darab, ugyan azt a használt piacon keresd! Arra tippelek, hogy januárban esni fog a használt hangszerek ára...
-
BluEyes
őstag
válasz
turbobusa #11735 üzenetére
A Modern Player kínai gyártmány. Jól gondold meg, hogy tényleg akarsz-e olyat.
A három szingli pickup a nagyobb torzításokhoz nem igazán szerencsés, olyan gitárt válassz, amiben legalább hátul a hídnál van egy humbucker hangszedő.
Erősítőt használtan vegyél. Jó ám az a Marshall, 30-35k között lehet találni használtan, 10", effektek, ha tetszik, vegyél olyat nyugodtan. A fikázók 99%-a nem a saját véleményét fújja, hanem valakitől hallotta, akinek úgy mondták.Ja, és bármilyen gitáron lehet jól gitározni, a szless Les Paul-on teszi ezt, mások meg máson. Ne hagyd magad behülyíteni.
-
Eastman
addikt
válasz
turbobusa #11756 üzenetére
Ha rám hallgatsz, nem teszel bele sok pénzt. Én használt cuccokban gondolkodnék. Egy kis csöves kombó és egy Squier. Ennyit fektetnék egy elképzelésbe. Kipróbálod, és ha fekszik minden akkor később költhetsz az új hobbidra. 100-ból meg lehet oldani ezt a fajta próbát. Max buksz rajta 20-at. ha 300-al futsz neki és mindenből újat veszel, akár egy kilót is bukhatsz, ha mégsem jön be.
...szerintem.
-
Eastman
addikt
-
sajtee
őstag
válasz
turbobusa #11735 üzenetére
Sokan szidják az MG-szériát, nekem MG15CFR-em van, én meg vagyok vele elégedve, de én is csak kezdő vagyok, bár valahogy kezdem érezni, hogy kellene egy nagyobb, valamivel komolyabb, néztem a Fender 212r-t, de inkább várok és majd egyszer talán valamikor veszek egy fej+ládát, kombóból ez nekem egyelőre elég.
Szóval, talán tényleg nagyon kezdő széria.
Most nézem, 50... akkor nézd meg (ha már Fender-t veszel) a Fender 212r-t. 60e Ft, 100W kombó.
-
Peethy
őstag
válasz
turbobusa #11727 üzenetére
Kb. most érdemes nekiállnod. Később, munka és család mellett jóval kevesebb időd lesz rá. Szerintem ha még nem játszottál hangszeren, akár tanárhoz is érdemes járnod. Ez elsősorban a technika elsajátításához jó, és a zongorás tapasztalataimból tudok kiindulni: nem vagyok vérprofi, de mivel klasszikust tanultam 9 évig, megtanították az ujj- és kéztartást, játékmódokat, ezért két órát is egészen könnyen végigzongorázok, anélkül hogy elfáradna a kezem.
Nem sokan szoktak minden nap gyakorolni, de heti 3-4x 1 órát gyakorolva elég látványosan fogsz fejlődni szerintem. Én 1 hónapig gitároztam korábban, heti 2-3 órát, és a végére már sokkal jobban ment. Szóval hajrá, kezdj bele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Steven: Sokat utazó kávéfüggők ide!
- Óra topik
- Microsoft Excel topic
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Yettel topik
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Álmodozol egy erősebb gamer élményről? Kamatmentes rèszletre is!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest