-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
brickm
őstag
válasz
andor80 #39670 üzenetére
Szia, nem tudom aktuális-e még a kérdésed, de LPbe szerintem csak hosszú szárú potit vegyél. azt lentebb tudod engedni, de a rövidet csak marással tudod kiengedni, ami viszont húzós a topon....
Egyébként a CTS plusz bumblebee plusz switchcraft elég jó párosítás, én is csak azt rakok a gitárjaimba, meg orange-ot. Az SD-hez nagyon passzolnak.
-
Goose-T
veterán
válasz
andor80 #39713 üzenetére
Az elején nem mondtad, hogy nincs nálad a gitár, és azt sem, hogy olcsóbban veszed. Ettől függetlenül mi csak próbáltunk lebeszélni arról, hogy túlárazott baromságokra költsd a pénzt. 100 dollárért is túlárazott az az elektronika. A CTS potik darabját bárhol megkapod pár dollárért, az olajpapíros kondenzátorokat szintén. Négy potiból és két kondiból áll az az elektronika, amit kinéztél, kb. 30 dollár az alapanyag hozzá, összeforrasztani meg fél óra, gyakorlott embernek 10 perc. Az emberek tudatlanságát kihasználva rengeteg pénzt lehet keresni, nézz csak be egy tetszőleges hifi-topikba.
Természetesen arra költöd a pénzed, amire akarod, nem kell hallgatni senkire.
-
cucka
addikt
válasz
andor80 #39701 üzenetére
Azért volt amatőr kérdés, mert megkérdezted, hogy a Vintage gitárba a 170 dolláros prewired potikból melyik méret lenne jó. Szerintem erre az egyetlen korrekt válasz, hogy ne vegyél Vintage gitárba 170 dollárért prewired potikat.
Ezután leoltasz, mert nem tudtam, hogy te sokkal olcsóbban veszed, és amúgy is előre tudod, hogy ettől lesz 100%-osan tökéletesen olyan a hangszer, mint amit szeretnél.Hogy valami konstruktívat is írjak - ha sehogy sem derül ki a méret, én felhívnék egy gitárboltot, ahol ilyeneket szervizelnek. A long shaft poti elég feltűnően hosszú, szerintem észreveszik, ha olyan van benne.
És písz, ne legyen már harag. -
kemotox
addikt
-
cucka
addikt
válasz
andor80 #39688 üzenetére
Bocsánat, én nem tudtam hogy ekkora pro vagy, hogy így kened vágod a gitártuningot.
Feltettél egy amatőr kérdést, kaptál egy amatőröknek szánt választ.De ha ennyire tájékozott vagy, itt egy pro válasz - fogj egy vonalzót és mérd meg a mostani potikat. Pont akkora fog kelleni.
-
Goose-T
veterán
válasz
andor80 #39670 üzenetére
Akkor inkább lőjj egy ilyet, meg egy ilyen kapcsolót hozzá, bár a kapcsoló nem létszükséglet. A különbözetből beszerelem neked, és tuti, hogy nem veszed észre a különbséget.
(Igazából pár sörért is beszerelném, szeretek ilyen dolgokkal tökölni.
)
-
Eastman
addikt
válasz
andor80 #39670 üzenetére
Ha megfelel a válasz kb. 15 órán belül, megmérem a gombok mélységét miután hazaértem. Hosszúból és rövidből is van.
Báár, addig Te is megmérheted úgy, hogy lehúzod a V100 egyik potigombját és megméred hány mm a menet feletti, jobbra-balra forgatható "csonk". Pont olyan hosszú legyen a négy új! Így tovább használhatod a négy meglévő gombot - gondolom, ez a cél.
Fotód van a gombokról? Tűzd má' be ide, köszi!
-
cucka
addikt
válasz
andor80 #39670 üzenetére
Azt meg kéne mérni, hogy a rövid vagy a hosszú a megfelelő méret - egy olcsó kínai les paul másolatnál mindenképp.
Halkan jegyzem meg, de ennek az ára szíven ütött. Ha elviszed egy hangszerészhez hogy javítsa fel az elektronikát, majd ezután bedobsz egy százdollárost a kályhába, még úgy is olcsóbban jösz ki. Semmiképp nem javaslom, főleg nem ennyiért és főleg nem egy ilyen gitárba.
Ezek sima potik amikre rá van forrasztva a drót meg az ellenállás, ezt te is meg tudod csinálni otthon, fillérekből, kb. betanított munka szint. Tényleg elképesztő lehúzás ez az egész.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Tőzsde és gazdaság
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Google Pixel topik
- Hobby elektronika
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Overwatch 2
- További aktív témák...
- (50db) 250GB SATA Bazár (Samsung, Kingston, Crucial, Sandisk stb.)
- Lenovo LOQ 15APH8 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7840HS RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Okostelefonok és eszközök felújítása, akkucsere, törött kijelző csere, ODA-VISSZA FUTÁRRAL IS!
- ASUS Dual RTX 4060 OC 8GB GDDR6/Garancia 26-07-27/
- Eladó Intel i7-6700 Processzor Hibátlan Működés!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H370 i5 9500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG be quiet! 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest