- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Magisk
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Redmi Note 13 4G
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Eastman
addikt
válasz
#20655360 #26702 üzenetére
Gyúrsz majd, mint a Gyuri bácsi.
Hosszú életet! -
jettison
tag
válasz
#20655360 #26692 üzenetére
Én is ez alapján állítottam be, viszont nekem nem kellett hozzányúlni a "végeleges" beállításom óta. Illetve de, amikor az ernie ball után ugyanolyan átmérőjű cleartone húrokat tettem fel, azzal csörömpölni kezdett. Valahogy magasabb action kell ennek a készletnek...
Nekem mahagóni test, jávor nyak, ragasztva. -
Moleman
addikt
válasz
#20655360 #26664 üzenetére
Épp ellenkező természetű a probléma, nem elég a húrok húzóereje, hogy elég magas legyen az action, de érzésre sem kemények a 11-esek, rövid menzúra. Amúgy a light húrokat szeretem, a stratokon 9-est használok.
Most kipróbáltam, F hangolásban már alig csörög, így hagyom éjszakára, picit meglazított anyával, hátha holnapra lesz egy kis hajlása a nyaknak, ami megmarad standard hangolásban is. Emlékszem, már újkorában is meglepődtem, hogy mennyire kint van az anya, mikor beállítottam, de arra nem számítottam, hogy egy 11-es készletnek kisebb lenne a húzóereje, mint egy 9-esnek. Biztos ezért olyan olcsó az Orphee, kispórolták belőle a húzóerőt.
Gondoltam rá, de nem hiszem, hogy a lógatva tárolástól deformálódott volna el, a többi gitárom nem panaszkodott, meg a hangszerboltok is úgy tárolják. -
törölt tag
válasz
#20655360 #26610 üzenetére
Én nem értek hozzá, mire kell odafigyelni, ezért nem merek használtat venni.
Az új annyiban más, hogy azt más, tapasztaltabb ember (nem az eladóra gondolok én sem) kipróbálta esetleg, el tudja mondani a véleményét, mely modellek jobbak, melyek kerülendők. Lehet, hogy be kell állítani, de most az a legkevesebb, hogy beállíttatom.(#26613) Eastman:
Egyszer már én is voltam.
-
csadi0011
őstag
válasz
#20655360 #26589 üzenetére
Fagylaltoskocsi nincs?
-
törölt tag
válasz
#20655360 #26578 üzenetére
Erről már volt szó, ott nem éppen 400-at penget az ürge percenként. De ha negyed hang=400-ra beállítod a metronómot, 4/4-es ütem, és negyedeket pengetsz, mondjuk egy G-dúr skála hangjait, megelőlegezem, hogy könnyűszerrel sikerülni fog a dolog. Messze nem teljesíthetetlen dolgok ezek, csak összemossátok a dolgokat kicsit.
Akinek meg nem tetszik a téma, az menjen reklamálni, hogy egy gitáros topikban tempóról, pengetési sebességről stb. merünk beszélni.
(#26579) eeaa:
Semmiféle baromságot nem terjesztettem, ha sikerült értelmezni a dolgokat. Ellenben valaki (igen, az, aki hangsúlytalan meg hangsúlyos hangokról hadovált) leírt elég nagy baromságokat is. Nem kéne olyan nagy mellénnyel lenni ám, mert valamit nem értesz.
-
eeXaa
addikt
válasz
#20655360 #26578 üzenetére
Én is linkeltem már hogy a hivatalos ginisz rekordtartó is lemondott a dologrol mivel saját bevallása szerint már a 320 is alig alug tudta tartani... de persze barátunk a 4mm es húrmagasságal hozza a 400 at... higyük már el neki hogy végre megnyugodjon.
26576: ne terjesz baromságot... mindenki leírta veled ellenkező véleményen van... ezek szerint senki sem ért alapvető zenei fogalmakat csak te. Mióta gitározol, ill, hol tanultad ezt? Mert a zenesuliban biztosan nem...
-
Moleman
addikt
válasz
#20655360 #26560 üzenetére
Azért felrakom, pár hét próbát megér, ha már ki van bontva.
Csak nehogy olyan legyen, mint a 200 ft-os "Yamaha" készlet, aminek annyira göcsörtös volt a vastag E húrja, hogy nem tudott normális hullámban rezegni.
(Igaz, háromból kettő készlet ott is hibátlan volt, hiába nem állt egyenesen.)
-
Moleman
addikt
válasz
#20655360 #26550 üzenetére
Én ebayről rendeltem Daddariot 1550 ft/szett áron Amerikából, de azóta drágult is, és 4-es pakk helyett már csak 3-ast küldenek, így már majdnem annyiba kerül, mint itthon. Angliában is olcsóbb kicsit, mint itthon.
De mindjárt indulok a postára az Orphee húrokért, mert megjöttek, aztán beszámolok, hogy milyenek. Kb 400 ft-ért nagyon megérné, ha tényleg jó.
-
Moleman
addikt
válasz
#20655360 #26548 üzenetére
Én is hallottam ezt a teóriát, pontos infóm nem tudom, volt-e valaha róla, de érzésre megerősíthetem. Nagyon sokáig használtam Fender húrokat, Super Bullets-t is és sima 250-est is, ugyanolyan, mint a Dáridó. Ha nagyon olcsó, én is kérek!
Utoljára 9 éve Berlinben tudtam venni Fender húrokat igazán olcsón.
Akusztikusból is a Fender 80/20 70CL az etalon nálam, egy-két kísérletezéstől eltekintve 15 éve azt használom (időnként nagyon nehéz volt beszerezni, előfordult, hogy nagyonsokéves darabot kunyeráltam ki az Eldorádó kirakatából
).
-
törölt tag
válasz
#20655360 #26486 üzenetére
Utóbbi 1-2 évben a "skálastílust" leginkább, tényleg nagyon ráálltam arra. Egyébként bármit, ami megfog, csak néhány:
[link]
A badinerie részt már meg sem tanultam, mert egyszerűen ekkora húrmagasság mellett soha nem jutottam el arra a tempóra.Na persze ezeket nem mind tanultam meg végig, csak ameddig a technikai tudásom terjedt.
Azért volt néhány metál is: Metallica, Maiden, de ezekre szintén igaz, hogy ameddig a tudásom terjedt.
(#26487) Eastman:
Nem, matekot.
-
törölt tag
válasz
#20655360 #26451 üzenetére
Ma rákérdeztem hangszerésztől. Bundsíkolás vagy teljes újrabundolás lehet, de persze meg kell néznie, akkor tud biztosabbat mondani.
Őszintén szólva tényleg annyira kopott néhol a bund, hogy nem hiszek a síkolás eredményességében kicsit hosszabb távon nézve a dolgot, az újrabundozás árán meg új (persze kezdő) gitárt kapok. Meggondolandó, hogy középtávra tervezve mit érdemes tennem. Használttól sem zárkózom el, csak legyen megfelelő állapotban.
Addig meg inkább zörögjön a 21-es bundnál, de tudjak értelmesen gyakorolni, mint ne zörögjön, de szenvedjek minden lefogásnál. -
törölt tag
válasz
#20655360 #26427 üzenetére
Megnéztem magam a dolgot a nyakbeállításnál. Arra jutottam, hogy teljesen mindegy, hogy állítom (azért a végén beállítottam úgy, ahogy a legjobbnak éreztem), annál a bizonyos 21. bundnál lefogva a legvastagabb húrnál szűk keresztmetszetet jelent, hogy kellően alacsonyra állítsam a húrmagasságot, 2.9-3 mm (amely húrmagasságot valóban rendkívül kényelmesnek érzek a 4 után) körül már zörög ott, a többi rendben van. Jobban utána olvasva, és szemügyre véve arra jutottam, hogy itt a bundok egyenlőtlen kopásával lehet már inkább a baj.
-
Moleman
addikt
válasz
#20655360 #26443 üzenetére
Nekem is a koptatós a nyerő, kár, hogy balosból nincsenek színesek. Minden más szín brutáljó lenne, neonsárga, neonpink, vörösizzás... Ebből még nekem is kéne a pink.
Amúgy a floyd tényleg nem vészes, nemrég láttam videót, hogy ha középső húroktól haladsz kifelé, még könnyebb behangolni. De E1-től indulva se volt lehetetlen, harmadik próbálkozásra már 10 perc alatt megvoltam. Utána meg sokáig hozzá se kell nyúlni jó esetben. Az enyém most ugye blokkolva van, így csak 3-4 havonta kell kioldani a szemöldöksatukat, addig elég a finomhangolókat babrálni.
-
-
Moleman
addikt
válasz
#20655360 #26395 üzenetére
Nem tudom, mennyire reális az a 2-3 mm. Én most körbemértem néhány gitárt, ami a közelemben volt, 3.5-4.4 között voltak, pedig az alacsony actiont szeretem. A telecaster 4.29 mm, arról tudom, hogy magasra van állítva, bírna kisebbet, de a többi a saját képességeihez mérten van állítva (ahol már éppen nem csörög). A fehér stratom 3.77 és még így is csörög kicsit, pedig tuti a lehető legjobban van beállítva.
Fuck me, én a fogólaptól mértem.Így már a tele is 3 mm alatt van.
-
-
-
kemotox
addikt
válasz
#20655360 #26368 üzenetére
Tessék, szívesen. Csak rá kell nyomni a rendelésre
-
Alexios
veterán
válasz
#20655360 #26265 üzenetére
Nekem tetszenek a színek, a lila v, vagy a piros ghost fret pl
De 1100 fontból őszintén szólva inkább vennék még egy jem-et
Azért ennyi pénzért már van elég sok konkurencia, ahol már nehezebb azzal érvelni, hogy azonos áron jobb minőséget kapunk.
A hype meg, egy dolog, hogy mit irogatnak a komment szekcióba, és más, hogy ha ott tartanak, hogy két hangszer közt választani kell melyiket fogják. Nekem az eddigi ésszerű áron kapsz egy jó alapot koncepció jobban bejött(#26267) Fitzgerald : Jelenleg korea, elvileg az új olcsó széria fog ott, a "pro" széria meg marad korea
-
Moleman
addikt
válasz
#20655360 #26262 üzenetére
Van, ami nagyon bejövős, az új matt ML-2 pl nagyon tetszik, a bariton ML-3 is kéne, de borzasztó visszalépés, hogy nincs egyetlen HSS superstrat se. Tudom, hogy lehurrogtam a régi ML-1-et, de minimális módosítással elég jó gitár lehetett volna. Az új áraikkal se vagyok megbékélve, így már valószínű soha nem lesz Chapmanem.
(Tudom, hogy már van két HSS superstratom, és biztosan lesz még harmadik is, de úgy tűnik, abból sose elég, ez lett a kedvencem.)Ami meg a tesztet illeti, szánalmas, hogy egy olyan csörgő, szarul beállított gitárral demóznak, ami még Pete keze alatt se szól jól. Maga a sound amúgy nem lenne rossz.
(#26265) ayy_lmao
Nem tudom melyik része hype és melyik valós eladás. A forgalmazás kezdete óta többször jártam a Mezzofortéban, nem tudom, hogy minden színből sokat rendeltek-e, de nem nagyon volt látható készletváltozás. Még az Andertons eladásaiban se volt annyira kiemelkedő. Talán a Ghost Fret tűnik az eddigi bestsellernek, azt se értem, én nem venném meg noname pickupokkal 300 ezerért, és még kimagyarázzák, hogy direkt olcsók a pickupok, hogy kicseréld magadnak... -
csadi0011
őstag
válasz
#20655360 #26236 üzenetére
Nem tudom milyen hangolás, de G valami lehet:
https://www.youtube.com/watch?v=SYYWWtbRy5U
Mély húr már nem rezeg hanem lafog. -
Eastman
addikt
válasz
#20655360 #26161 üzenetére
Köszi neked is! Nyolc lesz. A hatos másképp görbül.
Hát ott Dallasban mekkora a fun.
"Since 1978. Fun is guaranteed!"
"Guitar Lessons save a lot of time and frustration." -
Moleman
addikt
válasz
#20655360 #26103 üzenetére
Nagyon király, annyi szerencséje (szerencsém) van, hogy fekete.
Ha pl zöld lenne, már rárepültem volna.
(#26104) Eastman
Én barré+középső+kisujj, kivéve, ha bele akarom fogni kisujjal az E-t is cifrázásnak, akkor mindhárom ujjal fogom. A barré nem túl kényelmetlen úgy se, de a sok ujj kis helyen nem fér el olyan jól, pedig nincsenek nagy ujjaim. -
cucka
addikt
válasz
#20655360 #26057 üzenetére
Arra simán jó lehet, hogy megveszed, lecseréled rajta a hardvert és van egy menő gitárod. Az a Les Paul színválaszték nagyon király, tiszta 80-as évek. Kár, hogy egy youtube videóban is látszik, hogy mennyire igénytelenül van megcsinálva a festés, mert nem csiszolták le rendesen a fát.
Egyébként ez ilyen hagyomány lehet a Gibsonnál, hogy szarabbnál szarabb hidakat használnak. A régi Les Paulokról ugye leesett a híd húrcserénél, mert csak oda volt rakva, nem csavarozták be a testbe. A basszusgitárjaiknál meg évtizedekig használták a híresen fostalicska 3 pontos hidakat. Az újakon asszem már mind Babicz hidak vannak, na azok nagyon jók.
(A Rickenbacker ilyen még, akik az 50-es évekből ittmaradt félresikerült hardvereket gyártják a mai napig, de ők büszkék is rá)
-
Moleman
addikt
válasz
#20655360 #26046 üzenetére
Tudom, a linkelt klipben sem ugyanaz hangról hangra, mint az albumverzió, koncerteken is változott, nem is csoda, 24 éves számról van szó. De tudom magamról, hogy ha az egyik verziót bemagolom, onnantól a többi is meglesz, mert egyből tudni fogom hogy hol és mit fog másképp.
Nekem tényleg hasznosnak bizonyult ez a magolás, 5-6 éve mikor még azt se tudtam, mi az a pentaton, hallás után próbáltam kifülelni szólókat, és miután odatalált a kezem a megfelelő fekvésbe, adta magát, hogy hogyan játszhatták eredetileg.
-
törölt tag
válasz
#20655360 #26010 üzenetére
Inkább kiszedném azt a részt
WAT
Ezt most magamnak írtam.
Akarom mondani, feldolgozásnál lehet máshogy játszani esetleg. Az ilyesmit a saját gazdája se szokta pl. koncerten ugyanúgy visszajátszani sokszor. Nem írt szóló, sztem a felvételnél is imprózott.
Ha persze hangról-hangra szeretnéd, megteheted, of course.
-
-
Eastman
addikt
válasz
#20655360 #26040 üzenetére
Ja, hát ez a nyárfa meglepő húzás. Azt viszont hallottam már, hogy fogytán a jó minőségű alapanyag. Környezetvédelmi okokból, stb. A kínai fenyőerdei Fender is ebből született. Talán kísérleteznek a hangszergyárak a jövőjüket biztosítva.
Eddig a Gibson nem nagyon vitte sikerre a Fender-pótlék konstrukcióit (jávor nyak-rózsa fogóval). Mit tudunk a promózott '17-es modellekről? Ragasztott a nyak?
-
-
Moleman
addikt
válasz
#20655360 #26010 üzenetére
Több okból is meg akarom tanulni, egyrészt azért, mert nagyon szeretem, másrészt meg nem tudok hasonlót játszani.
A blues skálát ismerem, de a fekvésváltásokat és főleg a nyújtásokat, díszítéseket, átnyúlásokat nem tudom reflexből. Ezért tanulok szólókat szóról szóra, mert a sok tanulással rögzül a mozdulat, amit később be tudok építeni az imprókba.
-
Moleman
addikt
válasz
#20655360 #26004 üzenetére
Imprózásra saját akkordmenetet loopolok, bár mostanában azt se nagyon. Covert általában ritka zenékből szoktam csinálni, így sosincs backing track, nekem kell megcsinálni az összes sávot.
Viszont érdekes felfedezést tettem, szólótanuláshoz másnak is hasznos lehet. Ha 25%-kal belassítom az eredeti zenét, 5 félhanggal lesz mélyebb, ami E helyett H standard hangolásba esik. Viszont nem értem, hogy miért nem 6 félhanggal mélyebb, mikor 1 oktáv 12 félhang, 50% lassításnál pedig pontosan egy oktáv a különbség, ahogy lennie kell. Vagy ez a plugin hibája, és a százalék csak tájékoztató jellegű?
Amúgy ezzel küzdök egy hete, nagyon régi célom/álmom, de még belassítva se hallom ki mindenhol. De már legalább van remény, így két vízhólyag után.
-
cucka
addikt
válasz
#20655360 #25989 üzenetére
Arra biztatom, hogy tanuljon meg pár egyszerű akkordot és azokkal pár egyszerű dalt. Mert ez zene, és eljátszani egy dalt az sikerélmény, és jó móka.
Az 1-2-3-4 ujjgyakorlat meg a f*szom tudja milyen mixolid skála mechanikus begyakorlása meg nem sikerélmény és nem jó móka, és leginkább nem zenélés.
Focizni is úgy lehet megtanulni, hogy először is lemegy az ember játszani, nem pedig láberősitő gyakorlatokkal meg taktikai képzéssel.(#25988) jettison
Vannak fent videói, ahol gitározik, nézd meg. Nem az van, hogy teljesen nem tud gitározni, hanem hogy nem tud nagyon jól gitározni. Basszusgitárt is oktat, na azon tényleg nagyon gyengén játszik, szintén vannak fenn videók. -
FockeWulf
tag
válasz
#20655360 #25923 üzenetére
"ha meghatározott képleteket, szabályokat kellene követni, hogyan improvizálnál?
Úgy, hogy meghatározott képleteket, szabályokat követek."
Erről van a szó! Pont ezért is írtam Pénzes báttyánkra, hogy "nem tud" gitározni. Ha így játszol, olyan lesz a zenéd mintha egy gép zenélne.
Csak nézz meg egy japán gitártábort pl...mindenki jól játszik, de mindenki tök egyformán, szinte óramű pontossággal ugyanazokat a sablonokat követve....Persze kinek mi a jó...Tommyka grat az új baltához!
-
FockeWulf
tag
válasz
#20655360 #25919 üzenetére
Én inkább a stílusán derülök jókat, kicsit zizi a csóka, meg azt hiszi, h ő kakilta a spanyol viaszt
A zenét nem lehet igazán még magyarázni sem, nem natematikailag definiálni. Gondolj csak bele, ha meghatározott képleteket, szabályokat kellene követni, hogyan improvizálnál? A zenében egy definíció van: mindent szabad ami a fülnek jól hangzik
-
FockeWulf
tag
válasz
#20655360 #25917 üzenetére
Nem is az, hogy nehezen emészthető, hanem teljesen el lehet veszni benne, valahogy nem rendszerezett az egész. De amúgy hasznos, valóban.
Viszont a szerző nem tud gitározni! Túlontúl matematikailag közelíti meg a zenét, ami hülyeség. Pont ezért is művészet a zene, nem pedig tudomány...ha tudomány lenne akkor be lehetne az egészet határolni matematikailag, képletekkel mindent levezetve...de...a zenét nem lehet. -
tacto
aktív tag
válasz
#20655360 #25898 üzenetére
Klassz, am oda kell figyelni, a harom verzional, melyiket veszed, raadasul nem olcso Europaban. Meg kritikaval is illetik (lazulhat, lötyöghet egy idö utan stb.), nem beszelve arrol, ha tenyleg csak fixen akarod hasznalni. Megint mas kerdes a barkacs, illetve az, hogy milyen extra plusz egy hangszeresz megoldasa, hisz a keplet adott, nem is olyan összetett. Föleg komolyabb összegert.
-
Enton
addikt
válasz
#20655360 #25858 üzenetére
Én pl imádom ha fordítottan kell babrálni bármit is. Vagy fordítottan gondolkodni(kivéve a német nyelvet azt kinem állhatom).
Magamtól kb 18éves korom óta próbálook minden balkezesen is megtanulni/kipróbálni, sosem tudhatom mikor válik előnyömre.Ebben igazad lehet hogy beállt egy módira már de attól még rá lehet vezetni a másik variációra is őket, bajuk nem lesz tőle max nem érdekli és nem használja fejleszti tovább.
De pl az első giszelés a fő/domináns oldali karon és rögtön problémássá válnak a napi rutin dolgok is, gondolom láttunk már ilyet ha önnönmagunknak még nem is volt hasonló. -
V.Stryker
nagyúr
-
Enton
addikt
válasz
#20655360 #25840 üzenetére
Mit/hol/merre/mennyiért???
Ha ez a kék amit mondasz akkor nem rossz csak ennyiért nem venném meg nem éri meg a felárat, hiába lenne jobb:
Volt még pár napja egy fekete/sötét színű S7320 with Ibanez ZR 7 7-string tremolo, 160-170e körül volt, az ideállis lett volna, de már el is vitték, az jó vétel lehetett.
-
-
Moleman
addikt
válasz
#20655360 #25705 üzenetére
Ehelyett tuti inkább a Gunslingert venném.
-
Kobe
veterán
válasz
#20655360 #25689 üzenetére
Azert legalabb egy vacsi vagy mozi vagy valami dukalna egy ilyen elszolas elott...
Kivancsi leszek milyen eloben, a leirasa alapjan eleg jo fogasnak tunik, de a peaveyk "rangsorolasaval" mindig bajban vagyok, plane ha strato kopiarol van szo.
Van ez, meg egy nagyon hasonlo yamaha made in japan jo oreg, floydos strato ugyanilyen aron...annal viszont limitalt a cserelehetoseg.Remelem azert valami eszmei erteket is hordoz a cucc, mint ahogy az usa / japan made holmiknal szokott lenni
-
consono
nagyúr
válasz
#20655360 #25653 üzenetére
Az Amplug zseniális
Karácsonyra egy Amplug Classic Rockot kaptam többek között az asszonytól (a Katana sajnos idén nem ért ide...), nagyon szeretem. Tökéletesen azt a hangot hozza, amire mindig is vágytam, tisztán és torzítva is, ráadásul az effektek is jók benne (na jó, a kórus nem az esetem). Meglepő módon a tiszta hangereje is nagy, nem csak a torzított. Szóval minden fillért megér, ha az ember a többieket nem zavarva akar játszani, rendes gitárhangon. Egész szombat délelőtt ezzel szórakoztam, rádugtam az Aux bementére a Korg Beatboyt (tudom, fordítva kellet volna, de most nem akartam felvenni semmit), elindítottam egy blues backing tracket és csak játszottam
Évek óta nem élveztem ennyire a zenélést!
-
jettison
tag
válasz
#20655360 #25653 üzenetére
+1
Nem kell ettől félni. Ha nekem sikerélményem van benne, akkor bárki meg tudja tanulni. Max lesznek területek, amikre jobban oda kell figyelned. Nyilván világhírű gitáros már nem leszel, de gondolom nem is ez a cél. Ahhoz meg kell nagyjából 10 ujj, meg kitartás.
Ettől függetlenül, ha megteheted, hogy (jó) tanárhoz járj, mindenképp érdemes!
-
Moleman
addikt
válasz
#20655360 #25624 üzenetére
Igazad van, még egy ilyen szépecske is van keménytokkal 55-ért. Nem tudom, miért hittem, hogy 70-ért reális, az már az olcsóbb Epik territóriuma.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad P16 Gen1 16" FHD+ IPS i9-12950HX RTX A3000 32GB 1TB NVMe ujjlolv gar
- TUF F15 FX506HC 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Precision 7670 27% 16" FHD+ IPS i7-12850HX RTX A1000 32GB 1TB NVMe IR kam gar
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3060/3070/3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ
- UHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 4Mag 32/512 FHD IPS Intel Iris Xe Magyar
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged