- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- iOS alkalmazások
- Kézbe fogták az ultravékony Z Fold7-et
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Google Pixel topik
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- iPhone topik
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Goose-T
veterán
Szokásos hatásvadász cím. Nem műanyag, hanem üvegszál + műgyanta (?), amiből a csónakok készülnek. Így néz ki belülről.
-
arnyekxxx
veterán
pár hete a próbatermünkben levő házistudióban mutatta a srác hogy milyen fasza az uj kis mac amire váltottak a winről, Cubase-ben gyorsan összetologatja a hétvégi koncert hangsávjait aztán az egész szó nélkül eltűnik. Újrainditás, korábbi backupból folytatás, közben - idézem - "a kurvaistenit, azért vettünk ezt a szart, hogy ne legyenek ilyenek"
nekem mindig ez jut macből
-
Smiley
addikt
Szerintem is az, sőt én amikor a nyújtásokat gyakoroltam az elején, nekem rengeteget segített, hogy kb milyen erővel és meddig kell nyújtani, hogy a lehető legközelebb legyen a tiszta hanghoz. Nekem amúgy nem lehet normálisan beállítani a gitárt. Nálam ez már a rutin része, hogy ez az első dolog ha kézbeveszem, egyből leellenörzöm.
-
-
consono
nagyúr
Lehet, hogy a Cortot tényleg ki kell fogni, de én a KX5FR-t nyúztam 6-8 évig és azóta az unokaöcsém is használja vagy 4-5 éve. Mechanikailag most is okés, akkora a sustainje, mint a ház de lassan az elektronika csereérett lesz. Meglepő módon az olcsó Floyd is jó benne, nagyon jól tartja a hangolást. Persze ez még az első szériákból volt...
-
Nem csak neked.
Látom felrobbant a topik. Mondom vagy valami új tag akar gityót venni, vagy Soft Reset mondott valamitUtóbbi.
Szerintem kontextusba kell helyezni a dolgot. Igaz nem mondta ki de én úgy értelmeztem, hogy nyilván arról volt szó aki ebből él, ez az élete. De meg kell nézni és levonni a tanulságot saját magunknak.
re: #57026 cucka
Ilyet is monda vége felé, hogy olcsó gitár jó erősítő.
re: FockeWulf
Nem akarnak annyit költeni. Nem gondolják komolyan eléggé. De ez nem jelenti azt, hogy nem gondolják komolyan. Csak megelégednek valamivel. Mint én is megelégedtem egy újonnan £1000-£1200 körüli hangszerrel amit használtan vettem. Szeretnék én is egy Custom Shop Strat-ot, de nem gondolom komolyan, nem vagyok elköteleződve. És ebben PRS-nek igaza is van. De nem is várja el, hogy el legyél köteleződve.
re: #57042 Ctrl+Alt~Del
Ja, többet méltatta a '63-as Fender Stratot mint a saját gitárjait
re: X2N
"Aki meg azt hiszi hogy egy pickupot legyártani manapság rakétatudomány az meg is érdemli hogy le is húzzák. Csak pár mágnes és 15-25e menet rézhuzal, semmi extra"
Meg a research amit beletettek. És nézd meg a videót mielőtt azt mondanád, hogy nem tett bele semmi energiát, hogy elérje a '63as sztrat hangzást.
"dobot nem kell cipelni" Ezért találták ki az elektronyos dobot pl. Amúgy egy darab erősítőt több strapa a derekadnak elcipelned mint a dobot, amihez cserébe 6x kell fordulnod.
re: #57061 FockeWulf
Szerintem nézd meg mert nem azt mondja. Mikor kérdezik melyik PRS-t ajánlja, akkor annyit mond hogy játsz azon a gitáron amin a barátod játszik. Nem mondja, hogy PRS. Mikor kényszerítik a válaszra, akkor mondja, menj be a boltba és játsz rajtuk ha nem tetszik ne vedd meg ha tetszik vedd meg, olcsó drága, mindegy. Ez volt a csávó marketing-e. -
arnyekxxx
veterán
huszonéves ifju punkként 100as Laney Sound fej meg 4x12 Laney láda volt a szomszédkínzóm, ez használtba volt ugyanabban a kora90es időszakban 50ezer. Ez akkoriban bő kéthavi bruttó átlagfizu volt. Ma 2 havi minimálbérből elég komoly új cuccot is lehet venni. De nem kell mert modellezős multival sokkal jobb az élet
-
X2N
őstag
Meg ott a használt piac is, rengeteg ikonikus erősítőt ma már nem gyártanak, Peavey 5150,6505 stb. ezek egyre keresettebbek, külföldön már elszálltak az árak, itthon kisebb a piac de már itt is látszik hogy elindultak az árak felfele, mert az újak már nem megbízhatóak, túl vannak bonyolítva, SMD alkatrészesek és nem javíthatóak legtöbbször gazdaságosan...
Régen nem is lehetett kapni itthon semmit, úgy kellett mindent becsempészni, el se tudom képzelni milyen lehetett anno
Persze mindig jönnek az ellenérvek hogy de hát cipelni kell, meg nehéz stb. De könyörgöm a dobot nem kell cipelni? Akkor már nem mindegy h 1-2 erősítőt is kell vinni? Jobb az hogy rá vagy utalva a hangosításra a modellezős cuccal?Most felnéztem apróra, van eladó Randall V2 fej olcsóé....bitang cucc és ritka...
-
Goose-T
veterán
Igen, azt a hidat nevezik modern tele bridge-nek, ami a Donneren van. Nem préselt acéllemezből van, hanem vastagabb cuccból, hogy bele lehessen süllyeszeni a csavarfejet, valamint eleve meg van hátrafelé hosszabbítva, hogy a rögzítőcsavarok ne legyenek útban a hernyócsavaroknak. Ráadásul a Donner-féle híd mind a négy sarkában le van csavarozva, hogy ne is tudjon rezonálni (nem mindegyik modern bridge ilyen).
A modern hídnak is vannak viszont hátrányai, amitől hiányozni fog az igazi twang a hangjából:
1. Nagyobb a babák és a pickup közötti távolság, eleve más frekvenciákat vesz fel így a pickup.
2. Nem mindig acélból van a lemez, hanem sokszor nikkelötvözetből, ami nem mágnesezhető, így nem terjeszti ki jól a bridge pickup mágneses terét, amitől olyan speckó hangja van az igazi teléknek. -
Moleman
addikt
Igen, a Gibsonnál különösen nagy a szórás, legalábbis az én merítésemben.
Amiket próbáltam, azok között több volt a rossz, mint a jó.
A saját Studiommal pont szerencsém volt, megrendeltem újonnan látatlanban, és nagyjából rendben volt mindene, utólag is jó híre van annak az évjáratnak.
Sose bántam meg, de arra rájöttem, hogy nem kell belőle drágább, bőven elég nekem egy LP, a hangját szeretem, de a kényelem hiánya nem nekem való.
De nekem a belly cut nélküli CV telecaster is kényelmetlen, pedig nem is vagyok pocakos. -
Moleman
addikt
Az akril Gravity is reszelősre van csiszolva gyárilag, én nagyon szerettem a hangindítását, sajnos idővel simára kopott az éle.
Bár lehet, hogy csak valahogy újra kéne formázni, és érdesre csiszolni, aztán olyan lenne mint újkorában.#56757 kutyek
A thumbpickkel hogy csinál pinch harmonicot? Jól látom, hogy a mutatóujját rakja oda? -
topikk
senior tag
doc, ezt probaltad?
Nekem is szinte minden pengeto elfordul, kicsuszik, de ez a szintemhez kepest stabilan all. Es a hangja is szuper. Az e'le be van csiszolva, talan ezert nem forgat annyira es nagy a feliuete, jo a tapadasa. Kicsit draga, de egy probat meger. A stageshopban talan darabra is van.
DUNLOP Primetone Triangle 1.3 with Grip
-
FockeWulf
tag
Nincs annyira kőbevésve szerintem semmi a gitározást illetően, hogy ezt így kell vagy úgy kell. Több út is van, egyik sem jobb a másiknál, kinek ez fekszik, kinek az. Az esetleg hogy elmenj tanárhoz, ha nem is rendszeresen, de pár órát venni, hogy kb megmutatná az alap-pengető tartásokat, hogy érdemes elkezdened próbálkozni a különböző pengetőratásokkal, stb...nem merült fel? Egy dolog hogy yutubon megnézed, de lehet néhány hagyományos, élő gitáróra (egy rendes tanárral) sokat dobna az ügyön.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Mondom, lovagolhatunk a szavak jelentésén.
Ha nem lenne, akkor nem halmoztál volna fel 10+ hozzászólást, hogy hogyan fúrd meg reszeld meg, olvaszd meg, lyukaszd ki, alakítsd át, módosítsd, találd meg a pengetőt, ami nem csúszik ki a kezedből játék közben, vagy nem ejted el.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Lovagolhatunk most szavakon, meg hasogathatjuk a szőrszálat, hogy most a How to hold the pick az azt jelenti, hogy hogy kell fogni a gitár pengetőt, vagy hogyan érdemes fogni, de szerintem semmi értelme.
A lényeg, hogy problémád van vele, annak ellenére, hogy elég jól elmondják, mit hogyan csinálj, hogy jó legyen.
Egész biztos vagyok benne, hogy Hetfield is eleinte a klasszikus módon próbálkozott, és ahogy kialakult a stílusa, úgy váltott fogást, mert neki így kényelmesebb. De vélhetően nem dobálta a pengetőt előtte a hagyományos módon sem.
-
rustysaw
csendes tag
Nem igazán tudom kipróbálni, főleg egymás mellett. Azonban a Boss nyert, mert az igényeimnek jobban megfelel. Nagyobb a felhasználói és gyártói támogatása (frissítések, patchek stb), egyes technikai paraméterei is számomra megfelelőbbek, kiforrottabb modell, a szoftvere jobban tetszik. Világosabb, nyíltabb, csengősebb, modernebb a hangzása, ami nekem ideálisabb. Nem véletlenül van vezető helyen a toplistákon. Gondolom a Catalyst-et a gyártó "riválisnak" fejlesztette. Mindkettő jó, nyilván van, akinek az egyik, és van, akinek a másik a megfelelőbb.
-
Én olyasmit gondoltam, mint egy picike pecsétgyűrű, aminek a lapos "pecsét" részét egyszerűen a pengető közepére rögzíteném pl. erős kétoldalú ragasztóval, vagy akár pillanatragasztóval (bár akkor csak egyszer használatos lenne). A mutatóujj első és második ujjpercének találkozásánál nekem pont jól feküdne egy ilyen.
Telefontartó gyűrűket néztem, de azok túl nagyok. Lehet, hogy én is megpróbálok szerezni / összerakni egy modellt 3D nyomtatáshoz. Persze fémből lenne zsivány, lehet, hogy egy ötvöst kerítek inkább... -
Ctrl+Alt~Del
őstag
Itt a megoldás a pengető problémádra.
-
topikk
senior tag
Ha nagyon finoman emelem le akkor is szol, egy hurral probalgattam most, nagyon nagyon finoman elemelve az ujjam es igy is. Lehet nem eleg kemeny a bor az ujjbegyemen, tobbet kell gyakorloni
szerk: most kiprobaltam Telecasteren es ott nem fordul elo, ugy latszik a rovidebb nyak / alacsonyabb hurfeszultseg miatt erzekenyebb erre, kombinalva az ujjbegyemmel. De az is benne lehet amit irsz, hogy a nyomasom Fenderre allt be.
-
Jaja, mondta hogy egy hülye ujj gyakorlatot dobott be nekik, de bekajálták és bejött a cucc. Kemény nagyon.
re: soft reset
Én is vettem anno dekor fretless bass-t a nyugdíjba vonuló kollgámnak. Azóta is használja és fel is lép vele rendszeresen.
Amúgy miért pont LP ha Straton nyomja, beszélt róla, hogy szeretne egy LP-t egyszer? -
Igen, de egy nem hozzáértőnek nem feltétlen esik le, hogy ez a csiptetős nem az a csiptetős.
Mindegy, én próbáltam egy nem hozzáértő szemével olvasni a hsz-eket és nekem úgy jött át, hogy bizony jó a csiptetős. Mint pl az említett cucc is. De mindegy, mostanra tisztázódott, hogy az így ebben a formában egy használhatatlan szar. Amúgy a kápóra is tessék költeni, mert egy olcsó szar ki fogja csinálni a bundokat, mert olyan erővel szorít ami már nem egészséges. -
FockeWulf
tag
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Én úgy kezdtem el tanulni, hogy három ujjam között fogtam, aztán itt egy nagytudású tag leciterázta a fogást...Aztán átszoktam, nem miatta, hanem mert két ujjal könnyebbnek tűnt.
Nyugi, izzad azoknak is a kezük, nézz meg pár Talicska videót, ahol a teljes testén izzad Het, meg Kirky Boy, alkar, felkar, arc, vállak, minden, szerintem pont a tenyere nem izzad?!
-
Moleman
addikt
Nekem ez volt nagy meglepetés, igaz nejlon, kicsit puhább, más hangja van, de ez a max grip brutálisan tapad, mintha 80as dörzspapírt fognál.
Vagy lehet teljesen logikátlan módon próbálj ki valami nagyonfényes celluloid Fender pengetőt, hátha pont attól tapad be. -
AndyN84
csendes újonc
Nálunk is sokat megy a Rocksmith, egy pozitív meglepetés számomra az egész program. Csak pont ezért számukra is vonzó ez a játékos környezet, és mennek a gitár után. De nem is bánnám, ha érdekelné őket, fiam is balkezes, szóval tökéletes
Szóval ebből kb filléres gitár vétel lesz. Bár balkezeseknél nem csak a kínálat a bajos, hanem az áraik is. Néha már azon agyalok, veszek egy jobbosat, áthúrozom, és az is megteszi -
AndyN84
csendes újonc
-
X2N
őstag
Igen amit írtam az a 60-70-ezer forint az egy csöves előfok 3 előfokcsővel, nem félvezetős mint az Uzi. De ott van a soldano supercharger is amit régebben építettem 2 előfokcsővel az olcsóbb kicsit, és hasonlóan jól szól. Ez viszont konkrétan úgy fog szólni mint a 2 milliós Friedman előfoka. Ugyanazok az ellenállások, kondenzátorok, még márkára is. csak turret boardra megépítve kézzel vezetékezve.
Csővel egyszerűbb jól szóló erősítőt építeni, csak költségesebb az alkatrész árak miatt. Félvezetővel kihívás.
-
X2N
őstag
A Friedman BE-OD meg a Friedman BE-100 jfetes emulációja, ahogy írják is a Friedman oldalán.
The BE-OD overdrive pedal captures the tone of the now legendary Friedman BE-100 amplifier which has graced the stages of world-class musicians the world over.Azt nem tudom mitől lenne legendás a BE-100, nincs még 10 éve se hogy kiadták ezt az erősítőt. Ahogy láttam az újabb erősítőik már nem is kézzel vannak forrasztva. Műanyag csatikkal vannak bekötve a potméterek
Alkatrészeket elnézve hoz egy kötelező szintet, sárga Mallory 150-es kondik vannak csatolónak, nekem Orange Drop-ok vannak az erősítőben 2.5X drágább.
Élőben nem valószínű hogy látni fogok ilyet itthon amilyen ára van. Ennél még egy Soldano SLO 100 is olcsóbb, arra lehet mondani hogy legendás, amikor kijött, csodájára jártak a gitárosok mert akkor nem volt ilyen hi-gain erősítő.
A BE-100 kapcsolási rajza fent van a neten, 3 előfokcső kell csak az előfokhoz (tiszta/torz), simán utánépíthető, ez is csak egy "moddolt marshall". Szerintem 60-70eFt-ból megépíthető az előfok anyagárban és akkor még lehet sokat mondtam, kicsit persze nagyobb lesz mint egy pedál. -
Moleman
addikt
Sokáig én sem szerettem, volt egy Joyo Voodoo Octave fuzzom még a pedálboard kezdetekor, nem bírtam vele, el is adtam gyorsan.
Aztán kijött Chapman Clockwork Wolf lemezzel, rálépett a Dunlop Octaviora, én meg azonnal beleszerettem ebbe a hangba.
Gyorsan vettem egy elvileg mindent tudó Biyang fuzz pedált, ismét nem tetszett, végül rátaláltam az EWR Octopussy-ra, az pont ezt tudja.
Persze ez is totál indokolatlan vétel volt, azóta sem játszottam semmilyen más számot octafuzzal, az Amplitube-on belüli Octa-V pedig pont ugyanolyan tökéletesen szól.
-
cucka
addikt
Szép lassan minden gyártónak van ilyen festése. Tök érdekes, mindenki, aki a cort indonéz gyárában gyártatja a gitárját hirtelen elkezdett ilyen flipflop festéseket árulni
Amúgy nekem is nagyon tetszik, legyen még több színjátszós meg színes csillámos gitár, ez egy tök jó divat. Sokkal menőbb, mint pár éve, amikor az volt a divat, hogy ilyen gombás szuvas rothadt fákból kellett csinálni a topokat.
-
Lehet. Én nem követtem. Csak láttam az andertons videót meg a kyg csávó beszélt róla. Szerintem jogos volt. A chapmannel meg komoly gondok voltak az is jogos volt valahol. 50%picsogás másik fele meg jogos. Ha valakit ez érdekel akkor megnézheti csak rá kell keresni hogy chapman a csatornáján, 2020 eleje 19 vége a történet.
-
X2N
őstag
Kinyomozta a srác hogy Lee az egyik tulajdonosa a Victory amps-nál és a saját cuccukat promózzák a videóikban....
A másik meg gondolom Chapman. Nekem mindig is fura volt ez az erősítő márka hogy egyszer csak felbukkant a semmiből pár éve, és csak ők ekkora hátszéllel promózták mindig, sehol máshol nem lehetett hallani róla. De ez már ugyanaz mint amikor Ola a saját gitármárkáját reklámozza a youtube csatornáján...Chapmannel volt még biztos valami de nem néztem meg mi annyira nem érdekelt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ford topik
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Házimozi haladó szinten
- Futás, futópályák
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Retro teló rajongók OFF topicja
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- DUNE médialejátszók topicja
- iOS alkalmazások
- További aktív témák...
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest