- Magisk
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Fotók, videók mobillal
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- iPhone topik
- Xiaomi 12 - az izmos 12
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
Az enyémben tuti benne van. Z77X-D3H, V1.0. Nem néztem meg, de úgy rémlik a manualban is. A BIOS-an a MIT/PC Health status alján van, CPU FAN CONTROL MODE néven.
Csodálkoznék, ha nem lenne benne a lapodban, az összes Giga tudta, amivel találkoztam a P35 lapok óta, legalábbis a CPU ventihez. -
Pista0001
addikt
MSI-k nem szimpatikusak? Nem emlékszek már hogy konkrétan hogyan is volt a ventivezérlés, de jól működött azt tudom. 785G chipsetes mATX AM3 lap volt, csak a prociventit tudta szabályozni, a másikat fix fordulatra lehetett beállítani (100%, 75% és 50% biztos volt, 25%-ra nem emlékszek), de annak idején abban a kategóriában ez is nagy szó volt.
Nem hiszem hogy ha egy gyártót dicsérnek egy másikat meg lehúznak az az alapvető működőképességről szólna. Sokkal inkább az apróságokról, a funkciókról, azok működésének mikéntjéről (tehát nem arról van szó hogy működik-e, hanem hogy hogyan) szól ez a dolog. Jelen tapasztalataim alapján az ASRock és a Gigabyte sem preferált alaplap nálam. Előbbi AM2+ korszakban bukott el, adtam egy esélyt a gyártónak, asszem 250 MHz körüli alapfrekvenciánál véget ért, az MSI 265-öt tudott ugyanazzal a procival és RAM-mal (egy kategória volt, az MSI kicsit jobban volt extrázva és kb 1500 forinttal volt drágább). A Gigának most adtam meg a lehetőséget (korábban baráti körben volt, nem tetszett) mert sokkal olcsóbb és emellett jobb felszereltségű mint a konkurencia. Na jó, az Asus-nál nem jobb a felszereltsége, csak fele annyiba kerül, az MSI árban a kettő között van félúton és csatlakozókban például alapvetően rosszabb (kivétel az eSATA ami nekem jól jönne, de a Gigán nincs). A vége viszont ugyanúgy csalódás mint annó az ASRock-al, működik, de nem az igazi (ventivezérlés), illetve teljesen nem is működik mert a Sandy Celeron IGP-jével nem akar működni (elméletem szerint túlhajtja, amit az nem bír).
Ja, a konklúzió: Kommersz márkából részemről az MSI a nyerő, valamint kicsit egzotikusabb márkákban még nem csalódtam. Itt mondjuk a többes szám egyelőre túlzás, eddig csak DFI volt, de az kettő is, mindkettő tökéletes a maga nemében. Tervbe van véve egy EVGA Z77 Stinger jelen Gigabyte helyett, meglátjuk mi sül ki belőle.
-
Pista0001
addikt
Dettó, azt el is felejtettem írni hogy 3 tűs ventivel nem tud mit kezdeni. Nekem a sysfan aljzatra (ami szintén pwm-es) dugott 200-as ventit tekeri 900-on, gondolom nem kell kifejteni hogy milyen... Ventivezérlőből (mármint előlapliból) nincs még pwm-es, erre a Giga azt gondolta hogy minden venti a világon már 4 tűs. Fura
-
HSM
félisten
Megfelelően állítottad be a szabályzás módját, PWM vagy voltage?
Nem hinném, hogy az olcsóbb lap máshogy működne, bár nincs kizárva.Régen, ha jól emlékszem a P35 lapoknál szedte ki a Giga a 0%-os venti opciót, mert sok marha leégette vele a prociját, és a Gigát hibáztatták miatta, ami meg senkinek nem volt jó.
A maximumot anno én még lejjebb tudtam venni, mikor ET6-ot használtam, azt most kiszedték volna? -
HSM
félisten
"Azt már észrevettem, hogy ugyanúgy semmit nem ér a bios szintű venti vezérlése mint az asusnak. Egyszerűen leveszi a fordulatszámot kb felére és kész."
Mégis, mi más lenne a dolga?
Én beraktam a Z77 lapom "Silent" módba, és simán jó, üresben szépen letekeri, terhelve meg finoman elkezdi emelni, a hőfokok is végig rendben.
Nyilván azért ET6-al precízebb belőni, azt aláírom. -
Pista0001
addikt
A programban azt lehet beállítani amit a BIOS-ból hiányolok (a DFI tudta ezt). Mindegyik ventihez be lehet állítani egy kezdő hőfok/PWM megy egy végső hőfok/PWM értéket, így már jobb a helyzet. Csak azt nem értem hogy ehhez miért kell egy plusz programnak futnia, miért nem írták bele a BIOS-ba. Vagy esetleg ha ebben beállítok valamit azt oda elmenti és nem kell utána futtatnom a progit?
Na ezt gyorsan kipróbálom.
Szerk.: Kipróbáltam, menti a BIOS-ba, így csak a beállításhoz kell a szoftver, nem kell mindig futnia. Ez kicsit köszörül a csorbán.
-
Pista0001
addikt
Azt nem tudom, ez az első Giga lapom, semmi utility-t nem tettem fel hozzá.
Szerk.: Nekem az előző lapom DFI volt, azelőtt MSI, azelőtt meg első generációs Q-Fan-es Asus, tehát nálam alapelvárás a jó ventivezérlés. Nem szeretem ha Windows-os programok turkálnak a BIOS-ban.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi A1 32 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest