Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
Pista0001 #698 üzenetére
Elvileg bírnia kéne a TURBO-órajelet is a cerkának. Ha lejjebb viszed kézzel, mondjuk 650-re, az se segít?
Megjegyzem, a procid is ugyanúgy lehet sáros a dolog miatt, mint a lap, sőt, összeszerelési gond is lehet.Az EVGA-ról nekem van tapasztalatom, igaz, nem a Z77-ről. Egy X58 3X SLI lapom volt, 1.1 revíziós kb. 2 évig, és állati jó lap volt, mégis a ventiszabályzása amilyen jól mutatott a BIOS-ban, éppen annyira használhatatlan is volt a gyakorlatban. Úgy képzeld el, a prociventit inkább potméterre kötöttem, és fix fordulaton tekertem. Asszem nem kell erről többet írjak.
Nekem csak 3-tűs ventijeim vannak/voltak, lehet, 4-tűs PWM-esekkel más lett volna a tapasztalatom. Bár véleményem szerint ez akkor is kicsit ciki egy akkor ~75 000Ft-os laptól.
Nézz utána a ventivezérlésnek azon a lapon, mielőtt megveszed. -
mexel
veterán
válasz
Pista0001 #698 üzenetére
Én az MSI-t nem szerettem régen, 1 volt de sok bajom volt vele. Az a baj, hogy változtak a gyártók is, 1-2 generáció váltás óta minden megváltozott, talán nincsenek akkora különbségek, valahogy úgy tűnik mindenki beállt olcsó közepes és drága kategóriára és nincsenek kiugró darabok mint régebben. Talán megpróbálok még egy asrock-ot és újból asust, az asus biosa talán jobbnak tűnik mint a giga. (most például azzal szenvedek, hogy az ssd-re uefi módban telepítsem a win8-at de sehogy sem sikerül, az asus biosábn egyértelműbb volt a dolog.
-
mexel
veterán
válasz
Pista0001 #692 üzenetére
Így van, de az asus sem kezeli a 3 pineseket, csak forgatja fullon. (a voltage mód kezelte a 3 pines ventiket ha jól emlékszem, a régi lapom is arra volt állítva)
Ha jól olvasom mindkettőtöknek (HSM kolléga) Z77 lapotok van, de gondolom nem egyforma. HSM mégis azt írja, neki van voltage funkció. Ekkora eltérések vannak biosok között ha kicsit is eltér a lap típusa?
Valószínűleg ezt a lapot is el kell adjam, de vajon mit vegyek? Csak azért vegyek egy Z77-et hogy tudja szabályozni a ventit? Egy G860-as procihoz feleslegesnek érzem azt a lapot. Lehet hogy megpróbálok még egy asrockot is., vagy vissza az asushoz egy komolyabb lappal. (a gigában nem láttam olyan funkciót, hogy gyors boot funkció a biosban. Vagy csak nem vettem észre?) -
HSM
félisten
válasz
Pista0001 #686 üzenetére
A BIOS-ban nincs korlátlan szabad hely.... Nekem bőven megfelel, van Silent, Normal, mindkettő szépen működik is, teljesen jól ráadásul. Ha meg nagyon akarja az ember, beállítja ET6-ból. Itt legalább működik frankón az opció. Az Asus-é kicsit kényelmesebb, aláírom, de az Asus meg más téren gagyibb.
-
Pista0001
addikt
válasz
Pista0001 #681 üzenetére
Lassan kettétöröm a térdemen amúgy... Bevizeztem a PCH-t mert az AIDA szerint 70°C körül volt, utána nem akart indulni. Úgy tűnik csak egy kis kábel hiba volt (szétcsúszott egy toldás), de azért a BIOS-t leresetelte, a ventiket csak akkor veszi vissza ha elindítom az ET6-ot, és az AIDA-ból eltűnt a hőmérsékletek közül a PCH.
Ja, és az IGP-vel még mindig nem akar működni. Az a gyanúm hogy azért mert túlhajtja az IGP-t. Gyárilag 850 MHz az órajele, ezt 1000 MHz-re tudja húzni dinamikusan. A BIOS-ban akármit állítok 1000 MHz-en hajtja. Nem hiszem hogy a BIOS miatt menne a boost, arra gyanakszok hogy az alaplap 1000-en hajtja és amikor a Windows induló animációja indul akkor kifagy. Mivel a magok nincsenek terhelve szerintem ráadja a max boost-ot (ami így ha jól számolok 1150 MHz) és ezt nem bírja.
-
mexel
veterán
válasz
Pista0001 #677 üzenetére
775-nél sajnos nem mentette el, de valahogy úgy tűnt mintha pár indítás után nem pörgette fel hidegindításkor a ventit, hanem szépen halkan kezdett. De ezt lehet hogy csak beképzeltem, letesztelni nem tudtam mert csak 2-3x telepítettem rendszert és olyankor nem erre figyeltem mindig. Régebbi lapokban bios szinten tudták ezt a gigák és asus-ok is, nem értem manapság miért hagynak ki ilyen funkciókat. A csilivili grafikát beáldoznám ez helyett
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged