- Fotók, videók mobillal
- Prohardver app (nem hivatalos)
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bzzz
senior tag
válasz
Gorneck #27076 üzenetére
Bekötések úgy vannak hogy Primary Master 1-en a winyó amiről bebootol, Master 2-ön a másik winyóm a Master 3-on pedig az Optikai meghajtóm.
Kábeleek vadi újak, de vettem is egyet-kettőt, SATA csatlakozókat kihúztam visszadugtam. Alapban úgy volt hogy a master 1-en az ODD volt, és ezért gondoltam hogy ez lehet a hiba ,de mióta ez az elrendezés azóta se jó
A gépem kb 2 hetes, pár nappal ezelőttig nem tapasztaltam ezt a jelenséget. -
Tuja1
aktív tag
válasz
Gorneck #26874 üzenetére
jaja közben összehasonlítottam képen a ds3at és a ds3l-t 6 fázis és 4 fázis valóban
és ez a kondik számában is látható
szóval azt mondta az eladó,h bármikor kicseréli hiszen ds3at kértem.
viszont a e2180as helyett így e2200ast kaptam.
szóval amíg itt a ds3l, meghúzom a prockót.Utánna a ds3-al is.Legalább elsőkézből látom van-e tuning különbség
-
Tuja1
aktív tag
válasz
Gorneck #26872 üzenetére
most idézek egy nálam sokkal tapasztaltabbtól
1, SATA RAID 0,1 (GIGABYTE SATA2) ugyanez az L lapon nincs
2, Audio: HD Audio (Realtek ALC889A) helyett HD Audio (Realtek ALC888) van
3, IDE ATA: 6 * Serial ATA 3Gb/s / 1*PATA helyett 4* Serial ATA 3Gb/s / 1*PATA
4, USB 2.0 12 (4 by cable) helyett 12 (6 by cable)és valóban a ds3l-en alc 888 as chip van sztem 5.1es és lehet a 889 már 7.1 es lehet.
ez a kevesebb fázis mit jelent pontosan?
-
evitiguF
senior tag
-
bim
veterán
válasz
Gorneck #26728 üzenetére
azt a hsz.t én is láttam. q6600 tulajként azt nem kicsit tartom hihetetlennek.
nálam terhelt 1,344 fesznél 75 fok körül szaladgálok passziv vizzel ugy hogy közben forro a MO-RA2 .
bevallom nem is nagyon láttam még külföldi fórumokon sem quadot passzivan menni léggel 3,6-on 1,4V feszel. 1 db. 800rpm-es 12es nocuta házventivel +ami a tápban van.szóval számomra az egy kicsit habiszti duma volt....
-
Nescafé
őstag
válasz
Gorneck #26708 üzenetére
Beállitom:
9*425
pci:100
ram szorzó:2,5 turbo, de standardon se jó.
proci fesz 1,325
ram:+0,2
többi normálon van.Na igy nem megy de ha ugyan ezt lövöm be csak 2,4-es szorzó val turbo akkor elindul,de 2,5-el nem megy elindul leáll elindul leáll,és vissza rakja alapra.
Próbáltam itt hogy az mch-nak adok feszt vagy a ramnak többet de nem megy.Beállitom:
9*400
pci:100
ram szorzó:2,5 turbó
proci fesz:1,2225
ram:+0,2
többi normálon van.Igy megy rendesen semmi gond.
-
Acus
tag
válasz
Gorneck #26625 üzenetére
Hát én ezt k**aszottul nem tudom felfogni.
Mi az hogy nem megy benne a proci? Miért megy a DS3-ba és miértnem megy a DS4-be?
Ezzel az E6550-el semmi baja nincs a lapnak. A E8400-al meg elindulni sem akar.
Valami nem kóser........
Hogy érted hogy a táp? Kevés az egyik ágban a kakaó? (mitől lenne kevesebb?) -
nike_
addikt
válasz
Gorneck #26624 üzenetére
Robust : Auto
CPU Host ctrl. : Enabled
CPU Multiplier : 7x
CPU Host Clock : 400
RAM multiplier: 2.00
5
5
5
15
Auto
Auto
Auto
0 (Standard)
Auto
Auto
Auto
DDR2 overvolt : +0.4V
(G)MCH overvolt : +0.1V
VCore : 1.35000V (ezt is kézileg kellett beállítani mert amúgy baromságokat írt ki)
Amit nem írtam, az minden alapon van.
-
KMT
addikt
válasz
Gorneck #26573 üzenetére
Igen, azzal kezdtem. Láttam a silent pipe-ot, meg, hogy valamivel többet tud az audio rajta. De az nincs leírva, hogy milyenek a bios beállítási lehetőségei pl. Valami oka csak van még, hogy drágább.
A HP az SP akar lenni?
Ja, és ezek a lapok csinálják azt, hogy újraindításkor kikapcsolnak, majd be? Ez ellen lehet tenni valamit?
-
beteg
őstag
válasz
Gorneck #26404 üzenetére
annyira nem is csalódás! sőt. azok után, amit jósoltatok, szerintem szépen muzsikál!
[QX9650 P35-DS3-ban] -
Alex123
senior tag
válasz
Gorneck #26453 üzenetére
Mind a 2 a sárga inteles csatin volt...
A samsung-nál volt egy olyan, hogy gép leállít, majd nem indul, mert ntldr - t hiányolt...
Fixboot és fix mbr sem segített, sőt már a bios sem hozta fel a samsungot csak a WD-t...
Most csak a WD van a gépben és azzal eddig megy simán...
A céghez behoztam a samut, hogy ugyan formázzuk már meg, de teljes meglepetésemre egy ből feljött az os ami rajta volt és indult vele a gép...
Na most elérkeztem a teljes tanácstalanság állapotába....
(samut azért megformáztuk de már nem rakom vissza a gépbe, mert nincs kedvem tovább sz*ni vele, hogy indul-nem indul, ezért eladom és marad csak a WD.)- Alex -
-
Acus
tag
válasz
Gorneck #26436 üzenetére
Ezúton szeretnék akkor egy felhívást kezdeményezni. Bárki aki jólelkű segítőkész ember, kérem, hogy adja kölcsön a prociját pár percre. Örülnék neki ha pécsi lenne az illető
Very nagy OFF: Mindenki vegyen AC MX-2 pasztát, valami álom vele dolgozni.
Persze még nem láttam milyen menet közben
De biztos jó
Ez most a reklám helye volt. Sorry. -
-
beteg
őstag
-
tdd587
őstag
-
tdd587
őstag
válasz
Gorneck #26357 üzenetére
Igen, az F12 most a legfrissebb hozzá. Meghajtó csomagok szintén mindenből a legfrissebb. Nem lehet ez valami hirtelen Vdrop hatása? Bár a fesz stabilnak tűnik. Hőmérsékletek szintén normálisnak tűnnek.
Esetleg bugos lenne a C1E vagy a TM2? Bár azt se hiszem, egy DS4 rev 1.0 van egy havernál Q6600@3000, 4-4-4-12@800-on mindenféle feszeléstől mentesen és tökéletesen megy C1E és TM2-vel.
-
tdd587
őstag
válasz
Gorneck #26349 üzenetére
Igen, szépen bootol, aztán vagy még a teszt indítása előtt (amikor a vista elkezdi telepakolni a ramokat), vagy teszt közben (winrar benchmark, mind a 4 mag 100% terhelésen, 1 perc volt a max, amíg vitte, aztán fagyi).
A memória 2 darabos kit, 1-es és 3-as slotban. Kipróbálom 2-es és 4-es slotban is. De jó ötlet, ki fogom próbálni egyedül is őket. FSB voltage érdekes, vagy kár erőltetni?
-
tdd587
őstag
válasz
Gorneck #26341 üzenetére
P35-DS4 rev 2.0 bios F12, Q6600 G0, G.Skill F2-8000CL5D-4GBPQ RAM (2x2GB, 5-5-5-15, 1000MHz, 2.0-2.1V), 460W Zalman táppal hajtva. C1E és TM2 on, CIA2: off, Performance level: standard, Graphics booster: auto, Loadline Vcore calibration: on, a többit lásd alább.
Amiket próbáltam:
- Minden default-on 5-5-5-15, 800MHz, 9x266MHz, fesz állítgatások nélkül, ez megy és stabil
- 4-4-4-12, 800MHz, 9x266MHz, 1.8V vagy +0.2V vagy +0.3V a DDR2-nek, fagyi
- 5-5-5-15, 1066MHz, 9x266MHz, +0.2V vagy +0.3V vagy +0.35V vagy +0.4V a DDR2-nek, fagyi
- ugyanaz, mint előbb, de MCH +0.1V, fagyi
- ugyanaz, mint előbb, de CPU-nak is pár tized volt, fagyi- 5-5-5-15, 1000MHz, 9x333MHz, +0.2V vagy +0.3V vagy +0.35V vagy +0.4V a DDR2-nek, fagyi
- ugyanaz, mint előbb, de CPU-nak is pár tized volt, fagyi
- ugyanaz, mint előbb, de MCH +0.1V, fagyiEz utóbbi két beállítást szeretném használni, az elsőt hétköznap, a másodikat meg játékhoz.
Bármilyen ötletnek nagyon örülök, mert én éjjel háromkor kifogytam.
-
wampa1
tag
válasz
Gorneck #26315 üzenetére
Azért kérdeztem, mert a köv procim megy 3600at és akkor inkább 6x600-on hajtanám majd mint 7x515-ön. Persze uj ramokkal. Csak kérdés, hogy a lap birná-e. Vagy ne is álmodja ilyenröl?
Egyébként miért van ez az FSB wall? Ha 3150-en megy akkor 300-en miért nem? Miért függ ez össze azzal hogy mennyi az FSB?
-
Mankó
veterán
válasz
Gorneck #26296 üzenetére
Néha újraindításkor szemetel, de ha simán leállítom és úgy indítom, akkor semmi gond.
Hát igen én is arra gondoltam, hogy túlmelegszik a kártya, s azért fagy játékban. Ki is cseréltettem egy passzív Gigára, amiről egy 12-es venti kergeti el a meleg levegőt. (a ház oldalán van a venti). A progija idle 34-37 fokot ír, játék alatt se ment 50 fölé és ezzel is fagy. A galaxy jóval melegebb volt.
Szóval akkor megint csak nem lettem okosabb, marad a táp csere. -
Laraxior
titán
válasz
Gorneck #26224 üzenetére
azért szaggatott nagyon az a DVD...mert szokott néha néha beszaggat,azt megszoktam amióta cerka van,de ez kicsit más volt
lehúztam, elindítottam a gépet,aztán viszakötöttem.Sok adat nincsen rajta,csak pár HD-film,az meg nem baj...lehet marad a rendszer a 160ason,meg a réd is marad a távolban
Most úgy tűnik jó,meg a számok is azt mutatják nincsen gond. -
Alex123
senior tag
válasz
Gorneck #26123 üzenetére
Ok.
Meg kell, hogy állapítsam sztem az alaplapnak (GA-EP35C-DS3R) semmi baja!
Mióta levettem a vistát és nyomtam egy fixboot-ot az xp-n, rendesen indul az os....
Tegnap még le is formáztam újra a régi vinyót, amin a vista volt, a gép rendben elindult 5x. Ma már túl vagyok a 20. indításon és eddig minden OK! Rendben feljön mind a két vinyó, simán indul az xp....
A vistának volt valami aktivációs boot managere, sztem az kavart be az xp-vel...így sajnos felejtős ez a telepítés...
A lényeg, hogy az alaplapnak nincs baja és nem kell gariztatnom!!!
Köszönöm a segítségedet, probléma megoldva.
Thx.
- Alex -
(most már csak azt kell megoldanom, hogy valahogy mégis fusson az az átkozott de ez már egy másik topikba tartozik tényleg...)
-
Alex123
senior tag
válasz
Gorneck #26088 üzenetére
Ez 1ccerűen hihetetlen...
Ha az új vinyón csak az xp van, a másik üres, csont nélkül bootol a gép....
Ahogy felteszem a vistát a básik vinyóra, ismét kezdődik az egész...
De a legérdekesebb, hogy bootolásnál (fekete képernyő), az a vinyó amin az xp van (0-ás csati) az látszódik de ott meg is áll a bootolási folyamat, a másik csatin lévő vinyó a vistával már fel sem jön....
- Alex -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Samsung Galaxy A54 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic 7 Pro - Fekete - Új kipróbált készülék! Karcmentes gyárilag független! 512GB Memória!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged