Új hozzászólás Aktív témák
-
JaniS
senior tag
válasz
Gorneck #1101 üzenetére
Igen, engedélyezve vannak, nem csodálkozom
Ami meglep és asszem itt mér rosszul valami, hogy a core hőmérséklet 82 fok volt az ominózus esetben, míg a procira csak valami 30 körülit írt ki az Everest, a venti meg álldogált. Kezdtem attól félni, hogy leolvad az egész (jó tudom ez nem következik be, de idáig AMD-k voltak és ott nem szerettem az ilyesmit). Vagy lehet normális esetben (helyes mért értékek esetén) ekkora eltérés core és cpu hőmérséklet között...?
JaniS -
IreN!CuS
addikt
-
mazda626
addikt
válasz
Gorneck #1049 üzenetére
Köszönöm mindkettőtök válaszát!
Szúrjad neki kifejezés ismerős a baráti szlengkörből.
Hőfokban meddig mehetek? Most max 48 volt Everest szerint picit feszelve TT minimumon pörgetve. Oylan túlhajtást szeretnék, mely időtálló és kímélő. 2 évet szeretnék kihúzni a jelenlegi rendszerrel, egyedül VGA cserét tervezek csak.
[Szerkesztve] -
-
keIdor
titán
válasz
Gorneck #1004 üzenetére
Megy. 1000 5-5-5-15 pl. tökéletes. 3000%-ig ment a memtest tegnap este.
1000 4-4-4-4 is megy, csak itt hibázik 1-2 óra után pár napja néztem meg. 2×1-el tökéletes volt annó, azt is egy ájszakán át futattam.
4×1-el sajnos gyengébb a tuning.
Mod: Mondjuk én még arra gondoltam, hogy lehet, hogy kevés az 1 fázis a ramoknak, mert az ASUS.okon ennyi van... (Blitz-en kettő)
[Szerkesztve] -
SaGin
csendes tag
Üdv!
A RAID frankón megy, csak az eltűnést nem értem, rendesen bekonfiguráltam, drivert installáltam, stb... Lehet tényleg Inteles lesz, de akkor sem értem miért nem műkszik
És hogy miért kell az Inteles raid driver, hogy egy sata vinyót észrevegyen.
Ugyanez a kaka volt a P5W DH-s lapommal, csak ott pont a JMicron nem működött. -
SaGin
csendes tag
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat a GRAID kérdés megoldódni látszik. Tegnap még felszenvedtem egy XP-t, és ott látszódtak a meghajtóim. Érdekes, de ha a BIOS-ban, nincs engedélyezve az inteles RAID, a külön SATA portra dugott vinyót is csak akkor látja az XP, ha az a raid driver is felkerülEgyelőre Vistánál nem tudom mi lehet a baj
Üdv:
S. -
Atla
senior tag
Sikerült Gorni!
THX!
Bár az F4 es se viszi az 500as FSB-t!
480 a max!
Van egy sanda gyanum h kevés a Tápom
Everest szerint 1.28V a proci és 2.27V a RAM!/adtam a procinak egy kis feszt/
Na de elinditom az Orthost,közben figyelem az Everestet,és a Proci 1.26-25V
között ingadozik,a RAM pedig 2.26-27V között!
Miért esik vissza a Fesz??? -
Atla
senior tag
Gorni!
Ezekkel[link] a beállitásokkal megy 1023-ig max,de felette már hibázik az Orthos!
Ha a BIOSban mindent autora rakok akkor átvált 5-7-7-20 ra,de 1066on akkor is hibázik!
Lehet h megprobálom az F4-etde nem Windows alol!
Csinálok egy inditolemezt /Floppy/ és mit másolok rá??
Mind a 3 fájlt?
És utánna??Ujrainditom,nyomok egy END-et?
Help mee pliiiz!
[Szerkesztve] -
-
Kriza
őstag
Miérta akarod kidobni az új csíftek tápod? Bírni fogja, ne félj, nézz meg egy-két tápos tesztet, milyen konfigokat visznek a 4-500W-os tápok.
Ugye, én megpróbáltalak rávezetni a CFT-re a GPS helyett, az lényegesen több kakaót bír leadni a kritikus 12V-on...
Nekem nagyon bejön.
Meg a tuning is valamivel jobban megy, bár az lehet a BIOS miatt is (F3->F5e) -
deicide
veterán
hát, a DS3 1.55V-os fesze 1.47V, azaz 0.08 ez pedig 0.035, viszont a proci FSB falas, mert 416-on semmilyen szorzóval, fesszel nem hajlandó még a bios sem bejönni, azonban 3600-on (9*400) 1.55V-os fesz helyett (DS3) 1.45V-os fesszel is beéri, és a ramok is gyorsabbak lettek, 8100as olvasás helyett 8600as lett, ugyanolyan órajeleken.
-
Cs(|)be
tag
Egyre több ismerősömtől hallom, hogy megpurcant tápja a quad-os procik alatt, pedig nem szutyok tápok voltak. Az az igazság, hogy a 4 mag nagyon zabál, pláne ha tuning is van. Ezt sajnos el kell fogadni. Az, hogy hol az értelmes határ... ez a kérdés.
Én azt mondom, egy táp annál jobb minél nehezebb! -
bim
veterán
hát nem értem a táp dolgot...
nekem egy enermax van 485W-os két 18A-os ággal össz 32A-al 12V-os ágon.
ha ez nem lenne elég egy quad procinak meg egy 8800gtx-nek akkor hanyagolom a quadot.
egyébként ezért is nem olvasom ezeket a topikokat.van pár olyan emberke aki ráfogja a proci gyenge teljesitményét hogy nem birja a tápja.
de mivel nem tudok első kézből infot szolgáltatni ezért majd megvárom mit megy deicide.-nél a DQ6.(megjegyzem 500-as enermaxa van q6600+8800ultrával) -
P00By
nagyúr
Igen,értem!Én kicsit máskeppen gondolkodom még!Ez korombol adodik, sok költség számomra még nem létezik mivel szüleimmel élek!Én sem tehetem meg,h cska ugy több tiz ezreket dobájak ki!Erre a gépre pl. 1,5 évig gyűjtöttem!De szép apránként tudok gyüytögetni
Remélem a melom összejön és akkor lehet kicsit lazabban venni a dolgokat!
-
P00By
nagyúr
Én ezt a tápos kérédést most C2Q topikba olvastam,mindenki azt irta markas izmos tapot kell venni!Sztem egy corsair 620 w-os táp böven eleg igaz ez tenyleg drága de lehet 520 W-is nekem mind1 ez a dolog kovetkezo beruhazas a 620-as corsair lex!Aztan vagy a víz hűtés(ha lesz),ha nem uj quad proci
[Szerkesztve] -
JaniS
senior tag
Köszi a válaszokat!
Akkor a RAID-es beállítás miatt nem aggódom egyelőre.
RAM kapja az előírt 2.2V-ot, helyesebben a lap által a +0.2V-ra előállított 2.14V-ot. MIT pontos beállítást otthonról tudok írni, most munkahelyen ülök.
(Megpróbálva visszaemlékezni az álmatlan éjszakára, amit ezzel töltöttem: először az F2-es BIOS volt fent, és a performance level nevű menüpont Turbo-n volt. Ekkor minden OK volt. Majd az F4-es BIOS alatt szintén így hagytam, erre terhelésre elkezdett hibázni az Orthos, meg egyébként játékok is vagy lefagytak, vagy elszálltak, vagy kivágtak az asztalra. Azt már nem tudom próbáltam-e Standard-en, asszem igen és mivel ott is problémás volt, ezért visszaraktam az F2-t. Kissé ideges lettem, mikor alapbeállítások mellett hibázott. Azt jól gondolom, hogy a procinak nem tetszhetett valami, vagy ennél bonyolultabb?)
JaniS -
fLeSs
nagyúr
tök hülye vagyok, rájöttem,h ogy mind2t visszaveszi, a piros csík az aktuális órajel, a lila pedig throttle órajel.
(először asszittem, hogy a piros az egyik mag, a lila pedig a másik mag, közben meg alul van két gomb, amivel a magok között lehet választani)
így most beállítottam, hogy a procim (e6300) 1800 és 3200 mhz között változtassa az órajelet 5 lépcsőben. jó ez a rightmark cucc. -
Newlocal
aktív tag
A BIOS-ban átállítottam a SATA-t de nem a RAID-et IDE-ről AHCI-be mert elvileg igy gyorsabb. De majd mindjárt megnézem pontosan a BIOSban
Szerk:
Megnéztem, Onboard SATA/IDE CTRL Mode : AHCI , nálam
De van IDE és RAID/IDE. Lehet ez miatt szívtam, de elvileg gyorsabb.
[Szerkesztve] -
Motyi
senior tag
Szia!
Gondoltam én is feliratkoznék:
Cpu /Ram/Bios/Cpu hűtő: E6750, 2*1Gb Corsair 800 CL4, Bios F4, Zalman 9700
FSB (fsb:ram), Timing: 450x8(2.0x), 4-4-4-12-Auto
CPU Voltage: Normal(1.35v) / CPUz: 1.32v
DIMM Voltage: 2.1v
G(MCH) Voltage: Normal
PCIe Voltage: Normal
Még van szükség valamire? -
MARCI78
csendes tag
már letöltöttem csak még nem raktamfel,mert már unom hogy felteszek egy ujjat aztán vissza kell rakni a régit hogy használhassam rendesen a gépet.de megpróbálom hátha.a ram miatt lehet mert olyankor 950-en indul de win kifagy a 2.4x-es szorzon pedig csak sípol még 900-on is.
-
MARCI78
csendes tag
hali. a listára szeretnék felkerülni.ezek az adatok ha megfelelnek.
Cpu /Ram/Bios/Cpu hűtő:q6600 b3 3500@.corsair 4*512 675@1100.F4.TT bigwater.
FSB (fsb:ram), Timing:8*440(2.50x)5-5-5-15
CPU Voltage:1.4625V(bios)1.424V(cpu-z)
DIMM Voltage:+0.35(everest 2.18v)
G(MCH) Voltage:normal
PCIe Voltag:normal -
deicide
veterán
Cpu /Ram/Bios/Cpu hűtő: Q6600 G0, P35 DS3, 4x1GB Supertalent T800, Viz
FSB (fsb:ram), Timing: 380*8 (2.5x) 5-5-4-10 Perf 7
CPU Voltage: Normal (1.2875V)
DIMM Voltage: +0.3V
G(MCH) Voltage: +0.1V
Everest szerint 2.1V a ram.
a tuningos:
Cpu /Ram/Bios/Cpu hűtő: Q6600 G0, P35 DS3, 4x1GB Supertalent T800, Viz
FSB (fsb:ram), Timing: 400*9 (2.5x) 5-5-4-10 Perf 7
CPU Voltage: 1.4V
DIMM Voltage: +0.3V
G(MCH) Voltage: +0.1V
a ram szintén 2.1V -
Pietrosz
addikt
Pontosan lemérni nem tudom, de képek alapján nagyon úgy tűnik, hogy egyformák. (Ram magasságához viszonyítottam.) Ha mégse, akkor is max 2-3mm lehet az eltérés, annyit meg hajlanak a hűtő lemezei. Mind1, megveszem, nem variálok rajta, majd lesz valahogy. Köszi a segítséget.
-
mazda626
addikt
Nem lényeges, csak picit meglepődtem, hogy mikor felkínálta a vinyókat, mint Winszülészetre alkalmas osztályt, akkor a sorrend tökéletes volt (320=C meghajtó, magy a 80-as D és E meghajtóval), mikor felkúszott a win, akkor meg F lett a 320-as, és a 80-as a C és D.
Inkább csak kényelmi szempontból jobb, megszoktam már, hogy D:\-t ütök, nem F-et.
-
mazda626
addikt
Nem nem, bocsi, rosszul fogalmaztam. Az XP teljesen szűz, ma raktam fel az új vinyóra. A régi Maxtor vincsim pedig csak adattár. Melyik az elsődleges eszköz? IDE vagy a SATA?
Asszem meg is van a hiba oka.Vinyókiosztások: Rendszermeghajtó jele F:\ ez a 320-as, még nincs partícionálva. Ellenben a régi Maxtorom 2 partíciójából, csak az egyik elérhető. A másiknak nincs kiterjesztése, ha rákattintok veszett sok idő múlva kijön egy hibaüzenet: ''I/O eszközhiba miatt nem lehetett végrehajtani'' Most tűnt csak fel, sok prog a C:\-re csomagolja ki magát, inkább csak szeretné, ez rosszalkodik. Remélem tényleg csak ez a hiba oka.
Köszönöm a segítséget!
[Szerkesztve] -
mazda626
addikt
Szia!
Akkor jó, ha annak ott a helye.
Sempronról váltottam, a döcög alatt azt értem, hogy az üdvözlóképernyő kb 6-7 perc alatt tűnik el, majd az utána lévő lemezműveltek is elég lassúak. Viszont töörítés, telepítés nagyon gyors.
De szerintem ezek el fognak múlni, holnap újrahúzom az egész gépet, partícionálok, formattálok, rácnba szedek mindent. Így a tényleges tapasztalatok akkor jönnek elő. Tuning majd csak később játszik, épp az imént próbáltam ki a Dirt demót, szépen fut, még nincs rá szükségem. Gondolhatod, 2 mag nekem még nagy szó.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest