Új hozzászólás Aktív témák
-
Szatesz
őstag
válasz
Gorneck #10747 üzenetére
huh csinaltam mar minden beallitast 1055Mhzn ,1066 on 1075 on 1099 en 1125 on 1150 en midnent megprobaltam mar ,minden alap idozitessel auto n is minden fsb vel 266 tol 450 ig... de sehogy nem adja szorzoba is 6-9 ig.....és még a slotban is kicseréltem oket de semmi változás....Csak attol félek hozok mégegy pont ilyen lapot ugyan ez lessz mert leeht nem kompatibilis.....
Muszály leszek ugyan ilyen lapot hozni helyette mert mar megrendeltem a chipset vizhuto blokkot is... tehat nemjo a heatpipes... -
Bazsi453
csendes tag
válasz
Gorneck #10693 üzenetére
A memory pref standard ez biztos.A BIOS frissités elött Load optimized default-ot nyomtam a BIOS-nak,és igy frissitettem winfos alol qBIOS-al.Nem szeretném ujra frissiteni mert mostanában sok az áram kimaradás
A memnek 0.3 V adtam a BIOSban de everest szerint 1.96V nem lehet hogy ez kevés??
750Mhz-ig jó minden de fölötte nem tölt be a winfos.Akkor valoszinű a memoriának nem tetszik valami nem?pls help.. -
sz0k3e_
aktív tag
válasz
Gorneck #10681 üzenetére
kár, mind1 azért köszi, majd megnézem azzal is
más: az miért van, hogy készenléti állapotba küldöm a gépet (suspend to ram) szal kikapcsol minden, de visszaéleszteni már nemtudom? visszakapcsolom és sekép sehang
többszöri ki/bekapcsolgatásra se, csak táp kihúz/lekapcs, majd vissza után jön be úgy, hogy minden default, alapórajelen megy. -
kiscsáko
tag
válasz
Gorneck #10705 üzenetére
hát ez fapados, de most nem megy máshogy, ez az újabb verziós:
Mező Érték
Érzékelő tulajdonságai
Érzékelő típusa ITE IT8718F (ISA 290h)
GPU érzékelő típusa Diode (ATI-Diode)
Alaplap neve Gigabyte G31 / G33 / P31 / P35 / X38 Series
Burkolatba behatolás történt IgenHőmérsékletek
Alaplap 42 °C (108 °F)
CPU 21 °C (70 °F)
1. CPU / 1. mag 27 °C (81 °F)
1. CPU / 2. mag 27 °C (81 °F)
GPU dióda 47 °C (117 °F)
SAMSUNG HD321KJ [ TRIAL VERSION ]Feszültség értékek
CPU mag 1.15 V
+3.3 V 3.34 V
+12 V [ TRIAL VERSION ]
+5 V készenléti 5.11 V
VBAT telep 3.22 V
DIMM 1.87 Vés itt a régebbi:
Mező Érték
Érzékelő tulajdonságai
Érzékelő típusa ITE IT8718F (ISA 290h)
Burkolatba behatolás történt IgenHőmérsékletek
Alaplap 22 °C (72 °F)
1. CPU / 1. mag 28 °C (82 °F)
1. CPU / 2. mag 28 °C (82 °F)
Aux 42 °C (108 °F)
SAMSUNG HD321KJ 22 °C (72 °F)Feszültség értékek
CPU mag 1.15 V
+2.5 V 1.87 V
+3.3 V 3.34 V
+5 V 4.97 V
+12 V 0.77 V
+5 V készenléti 5.11 V
VBAT telep 3.22 V -
Bazsi453
csendes tag
válasz
Gorneck #10685 üzenetére
Cpu clock Ratio 11X
Cpu Host 250
PCI EX Freq 100
C.I.A 2 Disabled
Memory multiplier: 2
Performance Enhance Standard
System Voltage Control Manual
DDR 2/3 Ov Cont normál vagy +0,1V
PCI-E OV Cont Normal
FSB Over VC Normal
(G)MCH VC Normal
CPU VC 1,4V
Igy most betöltött,de ha 800-ra osztom vissza memeket akkor nem.(SPD 3.2)
Tehát az SPD-nek alacsonynak kell lennie az FSB meg mehet feljebb? -
Bazsi453
csendes tag
válasz
Gorneck #10682 üzenetére
BIOS tulajdonságai:
BIOS típusa Award Modular
BIOS verzió F8
Award BIOS típusa Award Modular BIOS v6.00PG
Award BIOS üzenet Intel P35 BIOS for P35C-DS3R F8
Rendszer BIOS dátuma 11/16/07
Video BIOS dátuma 08/02/07
Everest szerint.
A mostani beállitás a BIOSba
Cpu clock Ratio 11X
Cpu Host 240
PCI EX Freq 100
C.I.A 2 Disabled
Performance Enhance Standard
Memory Freq 800
System Voltage Control Manual
DDR 2/3 Ov Cont Normal
PCI-E OV Cont Normal
FSB Over VC Normal
(G)MCH VC Normal
CPU VC Normal
Igy stabil, de ha emelem az FSB-t márn nem jó. -
bim
veterán
válasz
Gorneck #10614 üzenetére
nos.
a helyzet az hogy az OCZ ugy érkezett mint derült égből a villámcsapás.
mivel ma elment az A-DATA ezért sürgősen kellett valami helyette.mivel már nem akartam többet rákölteni memora ezért szerváltam a kingmaxot.időközben viszont beesett az OCZ.
a kingmaxot meg nem akartam visszamondani mert amugy is kiváncsi vagyok rá mit teljesit.GMH-s memom volt már egy marékkal és ugy döntöttem most kell egy kis változatosság.
amugy hajszál hiján tracert vettem mert van egy srácnak eladó itt helyben de nekem fontos hogy én bontsam ki először!
tehát maradt a kingmax.
aztán lehet majd eladom az OCZ-t és abbol lesz ballisztik. -
bim
veterán
válasz
Gorneck #10504 üzenetére
igen erre ráleltem én is és ez nem a G verzio.ebben nem szerepel a mi órajelgenerátorunk.
sőőőt rátaláltam a G-re is és abban sem szerepel az a szám ami nekünk kellene ugyhogy érthetetlen robinak hogyan sikerült ....
csak abban szerepel amit west linkelt de az meg fagyizik lefelé.
szóval eddig sem használtam és ezután sem fogom ugy nézem. -
AMDaZERG
csendes tag
válasz
Gorneck #10488 üzenetére
Igen végig ott van a hálóban a switch.
Amúgy az egyik haveromnak is volt(van) egy ASUS nem tom milyen P4-es lapja és neki sem tudtuk beidomítani az alaplapon lévő egyik csatit, de neki kettő volt. Az egyik valami ?300mbps? hálócsati volt, vagy mi. Én eleinte azért nem idegesítettem magam a dolgom, mert azt gondoltam ez is az, de olvasgatom, hogy nektek megy így ezért kezdtem aggódni miatta. Majd kipróbálom Switch nélkül is, de szerintem felesleges volna. Főként azért, mert a NET mindenképp szétosztva kell működjön. Esetleg abban az esetben egy routert kellene beiktatnom ha switch nélkül megy a NET.Más:
Szerintetek normális az, hogy az E4500 procit (2.2Ghz) csak 2.5GHz-ig tudom húzni?
Kevés feszt adok neki? 1.3xxV
Egyszer már kérdeztem ezt tőletek, de az 1# hozzászóláshoz kalauzoltatok. Nos mást kell beállítani az E4500-as procihoz, mint egy nagyobb, vagy kisebb processzorhoz. Szétküldeni a szerkezetet meg nincs kedvem.
Szóval továbbra is kérdés számomra a tuning beállítása. -
AMDaZERG
csendes tag
válasz
Gorneck #10481 üzenetére
Köszi mindenkinek aki próbált segíteni!
Bent hagytam a lapon a PCI Realtek hálókártyát és most használom úgy...
Azt meg majd meglátom, hogy vissza viszem-e a lapot ez miatt. Mármit a hálókártya probléma miatt.
Így is meg tudom oldani, hogy legyen háló és azért meg feleslegesnek tartom azt a herce-hurcát, hogy szétszedjem újból aztán ott hagyjam akár több hónapra...
Nem ér szerintem annyit az egész. -
AMDaZERG
csendes tag
-
AMDaZERG
csendes tag
válasz
Gorneck #10460 üzenetére
Na eddig nem írtam.
Szóval előtte is volt ott egy gép, de mivel újat kapott a fiam azt megszűntettem.
A hálózati kábel maradt ott így az nem változott.
Azt is leírom, hogy nem vagyok informatikai analfabéta, de eddig ahány géppel volt dolgom azokban PCI LAN kártyákat installáltam. Eddig sosem volt bajom hálózattal pedig már elég sok gépbe aktiváltam hálózatot, NETet.
Az IP cím a belső hálózat miatt van megadva. TCP/IP file megosztáshoz.
A NET-hez természetesen a szolgáltatótól kapom az IP-t, de az nincs összefüggéseben a belső hálóval.
Szóval a hálózat addig működött míg nem lett gépcsere.
A baj továbbra is az, hogy az alaplapon lévő LAN csatlakozóba hiába dugok kábelt azt írja ki, hogy nincs hálózati kábel csatlakoztatva, de azt észleli, hogy van az alaplapon hálókártya.
A gyári telepítőlemzről lett installálva.
A hardwer összetevőknél a kártya megfelelően működik infót adja.
A hálózati kábellel sincs baj, mert mint írtam az 100% hogy működik -
AMDaZERG
csendes tag
válasz
Gorneck #10458 üzenetére
Igen a tálcán ki van X-elve, hogy nincs hálózati kábel csatlakoztatva.
Az internet egy switch-be van bekötve és onnan két irányba a két gépre van kötve.
Nem is internet aggaszt, hanem az, hogy még a belső hálózatot sem látja a gép.
Rendesen be van állítva IP meg minden ahogy kell, de valahogy az alaplapi LAN csatlakoztatás lehetetlen.
Külön kártyát meg nem akarok venni ha már mint opció az alaplapon van. -
bim
veterán
válasz
Gorneck #10448 üzenetére
mondjuk a vinyóelrendezés az tényleg nagyon sarkos a
házakban.nemcsak hűteni nehéz őket halkan de még a rezonanciát is szépen átadják és felerősitik a házban.
amit én csináltam a vinyóknak dobozt abban se rezonancia se hő nem keletkezik és még a hangot is hátrafelé tolja a levegő igy tökéletesen halk lett ez a része a gépemnek.a többi meg amugy is halk volt.
az igaz hogy nem szép..de nekem megfelel. -
westlake
félisten
válasz
Gorneck #10412 üzenetére
szerintem egyszerubb hasznalni a setfsb-t.. egyebkent a clockgen design-ja nekem is jobban bejon.. masreszrol a setfsb sokkal up_to_date-ebb
mod: csokkenteni kell es 40mhz-nel tobbet... jogos, mert elmeletileg a socketben ki lehet merni
mod2: ha hati nevet kis h-val irod, akkor az enyemet miert irod nagy w-vel? vagy ez a tisztelet jelet? (mert akkor nem szoltam) -
fagy53
nagyúr
válasz
Gorneck #10357 üzenetére
Kimértem oszcilloszkóppal, így láthatóvá válnak a jelek amiket a multival mérünk.
Egyébként a különbség nem jelentős, mivel a digitmultit mindenki a 20V-os méréshatárban használja, de ha pontosan azt a feszt akarod mérni amit a RAM-ok kapnak, akkor vagy a dimm-ben kell mérni, ezt még nem csináltam, vagy az általam megtalált ponton.
A FET lábán mért érték kicsit eltér, de elfogadható helyesnek. -
donpel0
aktív tag
-
-
mokus1
addikt
válasz
Gorneck #10296 üzenetére
Köszi ez megvan.még egy olyan kérdésem van h valamit nyomtam és a 4es időzitésű geil ultráim nem mennek csk 5-6-6-21en
Az a másik h nem mennek dual chanelbe pedig kéne elvileg.Azonos szinűekbe kell tenni őket ugye sárga-piros-srága-piros. most az első kettőbe vannak ha 2 sárgába teszem dualba lesznek?
-
mokus1
addikt
válasz
Gorneck #10245 üzenetére
everest lehet kevés pasztát toltam rá?2db zalman 12cm.most 3ghzen 55fok.prime és orthos együtt fut
Ja nem tom mit állitottam a biopsban de nem tudom állitani a ramoknak a időzitéseit?Amugy megéri feltenni az F3as Bios-t vaalami tuning bios állitolag a holnapoon ugy van fent.most F2 van 1,4v
-
-
éN79
addikt
válasz
Gorneck #10145 üzenetére
Köszönet a linkért, felraktam az F9-et, mivel nem állítottam be semmit másként így mondhatom hogy nem is vettem észre különbséget az F8-hoz képest. A ram tesztjeim mondhatni szomorúak : 2x2GB, bár használat közben azért nem lassú a gép.
Viszont valaki itt korábban jelezte, hogy neki se ébred fel a gépe csak a power gomb benyomására STR állapotból, no, az egér duplakatt úgy látszik tényleg működik, simán "bekapcsol" vele a gép.
-
fdisk
őstag
válasz
Gorneck #10158 üzenetére
No mind1.Vissza ment az f8.
1 uccsó érdekesség az f10-nél.
[link]
A cpu hőm.-e magasabb mint a magok hőm-e.Ebből is látszik,h vmi nem kerek az f10-ben.
Más.Lehetséges az,h memók pl-ben történő változtatása befolyással lehet egy rendszer stabilitásába?
Ugyanis a memset-tel a pl levettem 12-ről 8-ra és a cpu-m most alapfeszen megy 8*400-on,20 perc orthos után is.Míg előtte 1.42V kellett hozzá.
Persze ennek én csak örülni tudok. -
Hurkaleves
őstag
válasz
Gorneck #10101 üzenetére
Hát azaz igazság, hogy a drop nemtudom h csak a laptól függ-e vagy csak a procitól, esetleg mindkettőtől, de nálam bios:1,4; idle:1,34; load:1,31. Sztem ez egy kicsit túl sok, tudom hogy ezek amolyan "software"-es mérések, de akkor is sokkalom.
( különben majd ha a gépem közelében leszek most már kifogom mérni multiméterrel pontosan )
Ja és ha nem találok eladó P5K-t, akkor marad ez
-
d@minator
addikt
-
mazda626
addikt
válasz
Gorneck #10045 üzenetére
493-as FSB. Hmm. Megnézem majd kisebb szorzóval, de szerintem ennyi van a procban max, már csak stabilan kéne hajtani 3.6-on, majd 3.8-on, kérdés, mennyi fesszel és a keletkezett hőt hogyan szipkázzam el. (Sehogy.
)
Neked milyen hőfokon tartja a TT a CPUd? A Vcoreod is kisebb ugye?
FSB Overvoltage. Ez a funkció ér valamit? Vagy csak előhozza a füstöt a kupak alól? -
Enclave
aktív tag
válasz
Gorneck #10039 üzenetére
Oké megvan... itt kerestem eddig is csak hülye helyre tették...de már megtaláltam...
Ez akkor ugye nem hangos?
Igazából amint felment az xp,tuning-al kezdtem... úgyhogy ezt nem tudom 100% pontosan...
De mondom ez is nagyon ritkán jön elő...nem naponta...
Szóval ezt nem tudtam úgy kitesztelni... -
Enclave
aktív tag
válasz
Gorneck #10030 üzenetére
Megnéztem, a HR5nek elég húzós az ára...
A TT Extreme Spirit 2-őn pedig egy apró venti van... (ami apró ventit láttam eddig annak mindnek idegesítő/sivítő hangja volt...)
Egyébként egy 1900xt vga van mellette...
Egyébként csak azért kérdem mert amióta megvan ez lap+cpu+ram kombó, a gép többször is fagyott hdd másolás,dvd nézés közben de csak ekkor... (persze a ramok miatt kellett a gmch feszt emelnem) És mivel a hdd-dvd a bridge-eken keresztül megy,ezért gyanakszom arra... Talán nem bírja már a 0,1 voltot sem a gyári NB hűtés?
-
Mankó
veterán
válasz
Gorneck #9978 üzenetére
A sata2-es drivert (raidet is feltette), amit a Gb honlapjáról szedtem le. De ettől függetlenül akkor is mennie kellene az achi-nak, nem? De lehet, hogy csak az egyiket kellene bekapcsolni a Bios-ban, mert ahogy bebootol a gép , s amint eljutna az op.rendszerig, mindjárt kék halált dob.
Nem tudom mi lehet a gond, így most megint IDE-be megy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Mozilla Firefox
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Óvodások homokozója
- VR topik
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest