- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Fotók, videók mobillal
- Netfone
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lala6
őstag
válasz
Zoli bácsi #6 üzenetére
Nekem is F1-es bios volt rajta gyárilag. Feltettem az F4-et szinte azonnal. Rengeteg új menü jelent meg benne, csak sajna nem igen tudom, mi micsoda
Tegnap megint nyúztam kicsit a gépet. Leszedtem a ventilátort amit a chipsetre raktam. Így is elég meleg, de továbbra is stabil a gép.
Memóriáim: 2X 256 IBM (nanya) DDR400 ezzel semmi gondom nem volt eddig.
Miután az F4 biost feltettem újra is telepítettem a win-t, tehát nem volt gond telepítés közben.
Tuningot próbáltam. A win alatt 2,2GHz-en stabilan ment minden(prime 95, 3dmark), de a gép újraindítását követően vissza állt minden alapra, ha a biosban állítom be ugyanazokat az értékeket amit win alatt, akkor nem indul a gép. Vagyis indul, de bootoláskor kiír valami szöveget, emelt frekin megy a proci és onnantól nem megy tovább, pár másodperc után rebootol. A megoldásra még nem jöttem rá.
A fenti képen levő memória bios opciókra még nem jöttem rá, hogy mi micsoda. Lehet, hogy ma írok egy mail-t a giganak, hátha válaszolnak...
mod.: jó hír, lejebb ment a lap ára. netto kisker kb. 23k
[Szerkesztve] -
Lala6
őstag
Itt vannak a képek a biosról:
Bővebben: link
Ez a memória beállítások füle, mit állítsak másképp?
Itt lehet a HT-t beállítani, de a többi micsoda?
Ez a proci beállítása. Mi az a cpu+sata+pcie spread spectrum beállítási lehetőség? Linear RGB clock az mi az?
Ez a Healt status. Ha jól értelmezem akkor kézzel lehet állítani a ventik sebességét a biosból?
Miket és hogyan állítak be, hogy menjen egy kis tuning?
Előre is köszi a segítséget.
[Szerkesztve] -
Lala6
őstag
Nemrégiben beszereztem egy ilyen alaplapot.
Nagyon profi lap, sajnos 2. vga még(lehet, hogy soha nem lesz) nincs benne. Passzív chipset hűtésű(meleg egy csöppet). Sikerült a hozzá illő drivereket is feltelepíteni, így a kezdeti fagyások eltűntek, nagyon stabil lett. Meglátásom szerint a hozzáadott cd-t nem szabad használni a driverek feltelepítésére.
Most szeretném egy kicsit tuningolni az A64 3000+ Venice procimat.
Kicsit bonyolult nekem a bios, olyan dolgok vannak benne amiket eddig még nem láttam.
Úgy próbáltam, hogy a HT-t levettem 3-ra, a memóriánál csak a sebességet állítottam vissza 166-ra(itt rengeteg állítási lehetőség van) és elkezdtem az fsb-t növelni.
Sajnos már az elején megfagyott a gép, besem bootolt, pedig 200-ról állítottam 210-re az fsb-t. Ennyit minden procinak vinnie kellene, ezért szerintem csak valami beállítási probléma lesz.
Készítettem fényképeket a biosról, rögtön belinkelem ide.
Addig is hátha tud nekem valaki segíteni...van valakinek még ilyen lapja?
Új hozzászólás Aktív témák
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- Kingmax 2x2GB DDR3 RAM eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 450 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest