- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
Aktív témák
-
Gorneck
legenda
válasz
Robi_73 #1816 üzenetére
Lehet csak az...sőt szinte biztos...anno ezt írtam körbe csak nemtom mennyire is volt érthető. Goodram teszt után nem állítottam vissza a ram beállításokat és nagyon nehezen indult el. Akkor én egy ramot kezdtem el pakolgatni slotról slotra és elindult. Bios mentés után semmi baja se volt.
PH-s tesztben jól ment a lap szal lehet vele tuningolni, de mint minden 965-ös lap mellé kell vmi jó kis ram ami általánosságban bevált a usereknek. Azért írtam AMD-nél sokat számít az időzítés, de itt nem sokat...én nem nagyon vettem észre. Pl 533 5-5-5-18-ról 800 4-4-4-12-re állítottam a ramot.
Te hívtál? -
Gorneck
legenda
válasz
Robi_73 #1806 üzenetére
Az hát...én nem is veszem komolyan. Volt már pár ram ebben a gépben és tudom mit nem szeret, ahogy azt is mivel nem érdemes szórakozni és az az időzítések babrálása...egyszerűen nem vagy vele sehol...nekem is az volt az első oszt rájöttem, hogy az nem AMD.
Kinek a hibájából is?! Ez pl a Tiedből... -
Gorneck
legenda
válasz
hülyegyerek #1780 üzenetére
Látom képbe vagy...
Ez a bölcs tudás hol ragadt rád?
-
Gorneck
legenda
De elég. Az is jó, ha berakod az egyes slotba a ''hibás'' ramot. Igazából ne 1:1be teszteld le, mert abból még nem derül ki semmi. Azt a beállítást használd mikor a ''jó'' ramod 1000-en ment, de ezt ne 1000-re állítsd, hanem 800-900 közöttre. Sőt 800-ra kéne.
''8x333Mhz
Szorzó 3
Mem: 999Mhz by spd
Vddr: +0.25V
Vmch: +0.15V
Vfsb: +0.15V
Vcore: 1.4250V''
No erre gondoltam csak próbáld úgy belőni, hogy 800on menjen a ram. Ha hibázik, akkor hibás a ram szvsz, ha nem hibázik akkor mehet 900-ra. Ott hibázna akkor a kit nem pont egyforma tudású ramokat tartalmaz.
Egyébként 266os fsb és 800ra felszorzott ram-nál is hibázik? (aszhem 3as szorzó)
[Szerkesztve] -
Gorneck
legenda
-
-
Gorneck
legenda
válasz
Pietrosz #1746 üzenetére
Everest szerint:
Idle
Lap: 36
CPU: 31
CPU1/2: 48/57
Load (Sajna a gépemen Boinc/Rosetta@home futt non-stop így egy cpu opt progit/plugint is feltettem így nincs meg a 100% terheltség csak 5-10 másodpercre, szal nemtom ez mennyire valós)
Lap: 36
CPU: 48
CPU1/2: 54/52
ui: 1.8@2.8, 1.325
Slett: Ezé írok neked nemsoká egy privit. -
Gorneck
legenda
Nincs.
Sonic, majdnem annyi, mint a typhoon ventivel és az a venti elég csendes jószág. No meg a foglalat körül alkatrészekre is kerül egy kis levegő ami nem árt. Egyébként van olyan teszt ahol a Typhoon elveri a Sonic-ot...amúgy a typhoon-nál nem kell erősebb hűtés.
Pietrosz: este megírom a Typhoon hőfokait.
[Szerkesztve] -
-
Gorneck
legenda
Kevés 6400 megy 450-es fsb-t és ezt még kevesebb ram is tudja 1:1-ben. Még nem volt időm tesztelni a Geil ramjaim, de egy 800as kit goodram-mal nem bírtam 405 fölé menni.
Vmi tuti instabil. Egy próbát megér: rakd a ramjaidat másik slotba, ha úgy se ok, akkor single-be pakold őket szépen egymás mellé.
Egyébként lehetséges. Találkoztam olyannal, hogy a proci kevés fesze miatt a ram hibázott. Orthos-t próbáld úgy futtatni, hogy csak a cpu-t terhelje. -
Gorneck
legenda
Ha alapon is fagyogat, akkor komolyabb gond van. Jahh 2:3-nak nem sok értelme van alapon.
Ram és ram között is óriási különbség van. Geilből milyen? Ebben a lapban? Ki lehet fogni ám gyengébb eresztést is.
Nem tudnád elkérni haverod ramját? Én még mindig a ramra tippelek. Amúgy ezt leírhattad volna az elején. Alapon sem stabil a gép, akkor miért várod, hogy tuning alatt az legyen.
Alapon miket állítgatsz?! Bios friss? Másik slot? Single mode? Ram performance-on nem állítottál ugye? -
Gorneck
legenda
Igen lehet.
A procit elég egyszerűen ki tudod szűrni...vedd vissza a szorzót 7-re. Ahogy nézem meg is tetted és így is fagy, akkor a ramod szívat.
Tanulság?! Vegyél Geil-t.vagy húzd 2:3-ba ameddig tudod.
Jobban oda kell figyelni mit vásárol az ember...ennyi.
ui: az a rakás xar amiről beszélsz 3szor megeszi alapon a volt húzott rendszered.
[Szerkesztve] -
-
Gorneck
legenda
válasz
slett27 #1620 üzenetére
Csak vigyázz, mert tartós használat nem ajánlott azon a feszen...szal egy hosszabb teszt is árthat nekik.
Majd adok olyan kétoldalú szivacsos ragasztócsíkot, de mint mondtam nagyobb erősebb hűtő kell neki...sőt sztem borda is csak az nekem nem fér el.
Ramhűtés miatt kértem tőled árat arra a zalmanra. -
Gorneck
legenda
válasz
slett27 #1611 üzenetére
Kevés a légszállítás. Ocz meg nem nagyon van az országba, ha van is sztem kevés.
Gumizással mi a bajod? Teszt elejéig simán jó megoldás. Egy coolink venti se sok...maxra tekerve jól is hűt. Vagy 10 perc miatt egy csomó zsét akarsz kidobni?
1.8-2.3ig van kalibrálva a ram. Szal gari tutti lesz rá, de gondolom te sem akarsz várni rá, ha mégis megadná magát.
Engem nem! -
Gorneck
legenda
válasz
slett27 #1607 üzenetére
Majd pecc lesz oszt kajakra beszívod...nem nehéz hibás darabot kifogni.
Rosszul olvastad...kellő fesszel megy az feljebb is. 1100+ os eredményt is láttam már.
Azok nem érnek semmit max az ocz, de sztem jobban jár az ember, ha felgumiz egy 8as bika ventit.
Miért?! Égő a kingmax?! -
Gorneck
legenda
válasz
Dobimaster #1592 üzenetére
-
Gorneck
legenda
Most adjak neki még 0,1voltot hogy 2,0 legyen? Igen.
Vagy alulfeszeli a ramot is, ezt valaki mérte már? 1 hsz. tesztje.
Nincs olyan okos a bios, hogy indulásnál nagyobb feszt adjon mindennek? Inkább a ram. Amúgy van, de tuning nélkül miért is kéne mindennek több fesz?
Ez az újraindul, kikapcsol biztos, hogy a mem miatt van? Nekem eddig mindig. Frissíts egy bios-t. -
Gorneck
legenda
DS3 csak egészeket lehet adni: +0.1v +0.2v +0.3v.
Bahh szal dos-ost használsz? Próbáld ki a winfosost is. Orthos csak cpu-t, memtest meg a ramot had nyúzza.
Nálam annó a dosos memtest össze vissza szórakozott egy stabil gépnél, goldmemory meg teljesen hiba mentesnek találta a ramot. Az is volt.
[Szerkesztve] -
Gorneck
legenda
válasz
Robi_73 #1510 üzenetére
Igazam volt.
Nem idegesítő hibák csak úgy néz ki a userek nem értenek a szóból. Elmondtam, hogy érzékeny a ram buzerára. Szal ne csodálkozz, ha kinyírod a lapod. Turbo és egyéb módnak semmi értelme. Nekem full instabil lett tőle a gépem jahh és sebesség többletet nem hoz.
Most akkor nem is megy a lap?
Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest